روایت "میدل ایست آی" از سخت گیری های تازه اروپا بر مسلمانان

گروه جهان الف،   4000308042 ۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

«به نظر می رسد که دولت های اروپایی سعی دارند تا جای ممکن مسلمانان را زیر نظر بگیرند و با توجه به این مساله که قوانین محدودکننده مشابهی علیه دیگر گروه ها و اقلیت های مذهبی وضع نمی شود، اینطور به نظر می رسد که ظاهرا مسلمانان باید خود را برای دوره جدیدی از فشارها علیه خود(از سوی دولت های اروپایی) آماده کنند»

روایت "میدل ایست آی" از سخت گیری های تازه اروپا بر مسلمانان

برخی دولت های سرشناس اروپایی در شرایط کنونی، تا حد زیادی سعی دارند تا اقدامات نظارتی و تقابلی خود را علیه آن دسته از گروه هایی که به نام اسلام دست به خشونت و افراط گرایی می زنند، به گروه های غیرخشن و قانونمندِ اسلامی نیز تسری دهند و از این رهگذر، محدودیت های گسترده ای را برای مسلمانان و جامعه اسلامیِ ساکن در اروپا ایجاد کنند. 

به گزارش الف، پایگاه خبری "میدل ایست آی" در گزارشی به نهادینه شدن رویه های اسلام ستیزانه در برخی کشورهای اروپایی پرداخته و به طور خاص این پیش بینی را مطرح کرده که فشارها از سوی دولت‌های اروپایی علیه جامعه مسلمانان، احتمالا در آینده نزدیک و با توجه به گسترده شدن دامنه اقداماتِ سیستماتیک اسلام‌هراسانه، افزایش نیز خواهد یافت. 

میدل ایست آی در این رابطه می نویسد: «اینطور به نظر می رسد که "اسلام سیاسی" و روند رو به گسترش آن، عمیقا اروپا و رهبران اروپایی را آزار می دهد. از جنگ و درگیری های دولت فرانسه علیه آنچه اسلام‌گرایی-چپ گرایی خوانده می شود تا اقدامات تقابلی دولت اتریش علیه اسلام سیاسی، مسلمانان و گروه های مدنیِ ضدنژادپرستِ مسلمان نیز، بیش از پیش تحت فشارهای گسترده دولت های اروپایی قرار گرفته‌اند. 

در هر دو کشور اروپایی که پیشتر به آن ها اشاره شد(فرانسه و اتریش)، دولت های آن ها اقدام به تعطیل‌کردنِ سازمان های مردم نهادِ مسلمان و همچنین مساجد کرده اند و تا حد زیادی، آزادی بیان مسلمانان را نیز نقض و محدود نموده اند. نیروهای امنیتی این کشورها نیز گهگاه و به بهانه های مختلف، به منزال مسلمانان و نهادهای اسلامی، به بهانه "جنگ علیه تروریسم" حمله کرده و می کنند. این رویه های دولت های اروپایی، مخصوصا پس از انجام حملات تروریستی سال گذشته توسط عوامل گروه افراط گرای "داعش" در خاک کشورهای اروپایی، بیشتر نیز شده اند. 

در آلمان، اینطور به نظر می رسد که صدراعظم این کشور "آنگلا مرکل" در حال گذاشتن پای خود جای پایِ "امانوئل مکرون" رئیس جمهور فرانسه و "سباستین کورتز" صدراعظم اتریش است. در حالیکه امانوئل مکرون به دلیل قوانین پیشنهادی ضداسلامی خود با انتقادات گسترده بین المللی رو به رو شد، ابتکارهای کورتز(صدراعظم اتریش) علیه اسلام و اسلام گرایی، تقریبا با هیچگونه جلب توجهِ خاصی رو به رو نشده است. با این حال، اینطور به نظر می رسد که تقریبا تمامی این رویه ها و رویکردهای رهبران اروپایی، یک هدف مشترک را دنبال می کنند و آن طرح این ادعا است که آن ها می خواهند از اکثریتِ صلح‌طلب و تابعِ قانونِ مسلمان حراست کرده و در نقطه مقابل، فقط آن دسته از مسلمانانی را که اروپایی ها "خطرناک" می‌دانند، هدف قرار دهند. 

با این همه، واقعیت ماجرا این است که این قبیل اقدامات، به نحو چشمگیری، فقط و فقط افراط گرایان را که به نام اسلام دست به کنشگری می زنند تقویت کرده و در واقع، احتمال ظهور آنچه اروپایی ها، مسلمانانِ بالقوه خطرناک عنوان می کنند را افزایش داده است. 

بر اساس یافته های یک مطالعه پژوهشی که اخیرا در پارلمان آلمان(توسط اتحادیه دموکراتیک مسیحی آلمان) انجام شده، اینگونه بیان شده که: "اسلام گرایی محدود به تعداد مشخصی از تهدیدهای خشونت آمیز نیست. ایدئولوژی که پشتِ این مساله قرار دارد تهدیدی سمی برای جامعه لیبرال آلمان است. اسلام گرایی، همگرایی و انسجام اجتماعی را با تحریک مسلمانان علیه دموکراسی ِ آلمان به خطر می اندازد". 

*نظارت و کنترل شدید دولت های اروپایی بر اسلام و مسلمانان

تحول جدید در چهارچوب رویه های ضداسلامی کشورهای اروپایی، گسترش مفهومِ "مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز" به منظور هدف قرار دادنِ آنچه آن ها "افراط گرایی غیرخشونت آمیز" عنوان می کنند، است. گزاره دوم در این مسیر(مقابله با آنچه افراط گرایی غیرخشونت آمیز عنوان می شود)، بر این مساله دلالت دارد که گروه های مسلمانِ غیرخشن، دقیقا همان اهدافی را دارند که گروه های خشن دارند و صرفا در روش ها با یکدیگر متفاوت هستند. این مساله به طور خاص در گزارش اطلاعاتی اخیر ایالت باواریایِ آلمان نیز مورد اشاره و تاکید قرار گرفته است. 

این رویه سعی دارد تا سازمان های اسلامی را از جامعه مدنی(در کشورهای اروپایی) جدا کند. این دستورکار از طریقِ هدف قرار دادنِ نهادها و انجمن های اسلامی که در چهارچوب نظم سیاسی دموکراتیک غربی کار می کنند و هرگونه خشونت را رد می کنند، دنبال می شود. در شرایط کنونی، این رویکرد از سوی دولت‌های اروپایی، بسیاری از گروه های اسلامیِ جریان اصلی را، به جای آن دسته از گروه های معدود و خرابکاری که در سایه قرار دارند، هدف قرار می دهد. در این راستا شاهدیم که سال هاست گروه های اصلی و مهم اسلامی در آلمان، تحت نظارت های شدید دولت این کشور قرار دارند. این رویکرد و گفتمان نسبت به مسلمانان، بر پایه یک تردید و بدبینی علیه آن ها استوار شده و سعی دارد اینگونه القا کند که باید با مسلمانان، با بی‌اعتمادی برخورد کرد و حتی با کمال احترام، تمامیت و حقوق آن ها را نیز زیر سوال برد. 

بسیاری از دولت های اروپایی در شرایط کنونی، جهت توصیف اسلام، مسلمانان و رویه های اسلامی، از لفظ "اسلام سیاسی" استفاده می کنند و این لفظ را نه به شیوه ای صحیح(آنگونه که در دانشگاه ها استفاده میشود)، بلکه در قالبی عامیانه و تهدیدآمیز استفاده می کنند. مشکل اساسی که در مورد استفاده نادرست و مبهم از مفهوم اسلام سیاسی در اتریش وجود دارد، این است که دولت از این مفهوم برای جرم انگاریِ اعمال و اقدامات مسلمانان و همچنین ساکت کردنِ مسلمانانی که دیدگاه ها و عقایدی مخالف با حکومت دارند، استفاده می کند. 

در این چهارچوب، این نوع تفکر و دیدگاه، به بنیانی برای نهادینه شدنِ رویه تصویرسازی از مسلمانان به مثابه انسان هایی تبهکار و "خطرناک" تبدیل شده است و گویی به طرق مختلف سعی می شود تا برخورد با مسلمانان در ابعاد گوناگون، به نوعی عادی‌سازی شود(و حتی به مثابه اقدامی مشروع و قانونی، جلوه‌گر‌ شود). 

*مواضع و رویکردهای تندرو و افراطی کشورهای اروپایی نسبت به مسلمانان

مواضع افراطیِ روبه رشدِ کشورهای اروپایی نظیر اتریش، فرانسه، و آلمان، نسبت به اسلام و مسلمانان، پا به پای یکدیگر حرکت می کنند. در اکتبر گذشته، یک گروه شناخته شده از نویسندگان و سیاستمداران آلمانی(در قالب اتحادیه دموکراتیک مسیحی آلمان که بزرگترین حزب محافظه کار این کشور است) طوماری را امضا کردند که پنج پیشنهاد اساسی جهت آنچه تقویتِ بنیادهای نظم آزادِ دموکراتیک، در مواجهه با اسلام سیاسی را مورد اشاره قرار می داد، در برمی گرفت. این طومار اذعان می دارد که "زمانِ آن فرا رسیده است تا آشکارا با مشکلات جامعه مهاجر(در آلمان) رو به رو شویم و از طرح اتهامات بی پایه (در قالب ترویج اسلام هراسی) علیه خود، مرعوب نشویم". 

در میان توصیه های ذکر شده، مواردی نظیر استقرار یک "مرکز مستندسازی"(در بحث موارد و مصادیق مرتبط با اسلام سیاسی) که در چهارچوب آن: ساختارها، راهبردها و منابع مالی اسلام سیاسی مورد تحلیل و ارزیابی قرار می گیرند، مورد اشاره قرار گرفته است. از سویی به ایجاد 10 کرسی دانشگاهی جهت تحلیل ساختارهای اسلام سیاسی در آلمان و همچنین استقرار یک گروه کارشناسی و تخصصی در وزارت کشورآلمان جهت ارائه پیشنهادهای مختلف برای نبرد علیه اسلام سیاسی نیز اشاره شده است. 

یکچنین موضوعاتی، سوال ها و مسائل مهم و جدی را نیز برجسته کرده اند. بسیاری از نهادهایی که به رصد فعالیت های مسلمانان و گروه های اسلامی می پردازند، تحت رهبری و هدایت افرادی قرار دارند که سابقه ای طولانی و عمیق در حمایت از احکام و قوانین ضداسلامی در کشورهای اروپایی(نظیر اتریش) دارند. 

انتشار گزارش اخیر در آلمان(از سوی نویسندگان و سیاستمداران این کشور) به طور خاص بر این مساله تاکید می کند که دولت این کشور باید هر چه سریع تر از حمایت خود از آن دسته از انجمن ها و گروه‌هایی که در چهارچوب اسلام سیاسی تعریف می شوند، خودداری کند. این گزارش همچنین خواستار معرفی یک "امامِ آلمانی" برای تشکیلات اسلامی(در آلمان) شده است. فردی که قبل از هر چیزی، به اهداف و منافع آلمان وفادار و پایبند باشد. این گزارش همچنین خواستار نظارت شدید بر مراودات مالی گروه های اسلامی شده است. 

به طور کلی اینطور به نظر می رسد که دولت های اروپایی سعی دارند تا جای ممکن مسلمانان را زیر نظر بگیرند و با توجه به این مساله که قوانین محدودکننده مشابهی علیه دیگر گروه ها و اقلیت های مذهبی وضع نمی شود، اینطور به نظر می رسد که ظاهرا مسلمانان باید خود را برای دوره جدیدی از فشارها علیه خود(از سوی دولت های اروپایی) آماده کنند».

*لینک: 

https://www.middleeasteye.net/opinion/europe-islamophobia-witch-hunt-against-political-islam

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۰۰۴۵۵۰۱۳:۳۱:۴۶ ۱۴۰۰/۳/۸
مگر ما با افرادی که به کشورمان می آیند همین کار را نمی کنیم؟ مگر مجبور نمی کنیم تا حجاب را رعایت کرده و قوانین شرع ما را رعایت کنند؟
ناشناس۲۰۰۵۱۶۵۱۷:۴۲:۰۱ ۱۴۰۰/۳/۸
چی رو با چی مقابسه میکنی؟؟؟
ناشناس۲۰۰۴۵۶۰۱۳:۳۴:۱۲ ۱۴۰۰/۳/۸
من از بیگانگان هرگز ننالم که با من هر چه کرد آن آشنا کرد طالبانی که در مدرسه بمب می گذارد و دهها کودک را می کشد، نام اسلام را هم تخریب می کند.
ناشناس۲۰۰۵۱۳۲۱۷:۲۹:۳۱ ۱۴۰۰/۳/۸
ترامپ به هیلاری میگفت مادر داعش!!! تو خود حدیث مفصل بخوان ...
ناشناس۲۰۰۵۱۳۶۱۷:۳۲:۲۲ ۱۴۰۰/۳/۸
آلمانیها به رهبری هیتلر جنگ جهانی راه انداختن و کشتار و تخریب زیادی انجام دادن، پس با استدلال شما باید از همه اروپائیها ترسید و بهشون سخت گرفت
ناشناس۲۰۰۵۳۰۳۱۸:۴۰:۳۴ ۱۴۰۰/۳/۸
طالبان با داعش؟؟!!
ناشناس۲۰۰۴۶۰۸۱۳:۵۲:۵۳ ۱۴۰۰/۳/۸
سخت گیری برای افزایش ضریب ایمنی و به تبع آن زنده ماندن و نفس کشیدن و ادامه حیات
ناشناس۲۰۰۴۶۱۱۱۳:۵۴:۴۴ ۱۴۰۰/۳/۸
هر چقدر سخت گیریها افزایش پیدا کنه بازم کمه
ناشناس۲۰۰۴۶۵۷۱۴:۱۴:۰۴ ۱۴۰۰/۳/۸
بخاطر اینکه بسیاری از کشورهای اروپایی به مسلمانان مهاجر جا و پناه و امکانات دادند ولی از طرف آنها برعکس جواب گرفتند،دربین اینهمه سیاه و سفید و سرخ و زرد و بودایی و ... که در غرب بدون حاشیه زندگی میکنند این مسلمانانند که اکثرا مسئله سازند، انگار مسئول دنیا و آخرت مردم جهانند.
ناشناس۲۰۰۵۱۶۲۱۷:۴۱:۰۲ ۱۴۰۰/۳/۸
مسلمانها هم کسی بهشون کاری نداشته باشه به کسی کاری ندارن، هی میگن چرا حجاب داری، اگه حجاب داری دانشگاه راهت نمیدیم ..... اگه اینطوری با صهیونیستها برخورد میکردن تا حالا اروپا و به آتیش کشیده بودن!!
ناشناس۲۰۰۵۳۵۹۱۹:۰۷:۲۸ ۱۴۰۰/۳/۸
فقط مسلمانها نیستند. همیشه مهاجران طلب کار هستند در حالیکه در کشور خودشان هیچی نشدند ولی از غرب طلب کار هستند.
ناشناس۲۰۰۴۶۸۰۱۴:۲۵:۴۵ ۱۴۰۰/۳/۸
آزادی های مسلمانان در اروپا با آزادی های اقلیت‌های دینی در اکثر کشورهای اسلامی غیر قابل مقایسه است.
ناشناس۲۰۰۵۱۵۴۱۷:۳۸:۱۳ ۱۴۰۰/۳/۸
مخصوصا کشورهای مسلمانی که اقلیت شیعه دارن!
ناشناس۲۰۰۵۳۵۶۱۹:۰۶:۰۳ ۱۴۰۰/۳/۸
در کشورهای غیر غربی به مردم خود ان کشورها هم رحم نمی شود. مثال هایش خیلی زیاد هست.
ناشناس۲۰۰۴۶۸۵۱۴:۲۹:۵۱ ۱۴۰۰/۳/۸
یادم هست در قتل عام شارلی ابدو خیلی هاشون سوت و کف می زدند و از قتل روزنامه نگارای فرانسوی دفاع می کردند. الان یادشون افتاده باید به همه به یه چشم نگاه نکنید و اینها با افراطی ها فرق دارن؟
ناشناس۲۰۰۴۷۲۱۱۴:۵۰:۲۲ ۱۴۰۰/۳/۸
اگر ناراحت هستند بیان ایران زندگی کنند.اینجا خیلی خوبه و ما همه خیلی خوشحالیم
ناشناس۲۰۰۵۱۵۶۱۷:۳۸:۵۴ ۱۴۰۰/۳/۸
شما اجازه بده خودشون بلدن تصمیم بگیرن!!
ناشناس۲۰۰۴۷۴۲۱۴:۵۷:۰۲ ۱۴۰۰/۳/۸
اقا اونجا چكار مي كنند برگردند در كشور مسلمان خودشان
ناشناس۲۰۰۵۱۴۶۱۷:۳۶:۱۶ ۱۴۰۰/۳/۸
از اونایی که به عنوان برده بردنشون اروپا بپرس!!!
ناشناس۲۰۰۵۱۵۰۱۷:۳۷:۱۸ ۱۴۰۰/۳/۸
انشاءالله قراره با یهودیهای مهاجر به فلسطین مبادله بشن!!
ناشناس۲۰۰۵۳۰۸۱۸:۴۱:۳۸ ۱۴۰۰/۳/۸
اگه همونجا کشورش بود چی؟
ناشناس۲۰۰۴۷۴۵۱۴:۵۷:۵۸ ۱۴۰۰/۳/۸
زنده باد اروپا، زنده باد غرب
ناشناس۲۰۰۵۳۵۵۱۹:۰۵:۳۲ ۱۴۰۰/۳/۸
هیچ کشوری مثل کشورهای غربی به نفع مهاجران نیستند. بقیه کشورها با مردم خودشون هم اینقدر خوب نیستند.
ناشناس۲۰۰۶۵۰۷۱۰:۰۹:۵۳ ۱۴۰۰/۳/۹
پیشنهاد می کنم حالا که انقدر غرب بد و ظالمه مسلمانان غرب رو رها کنن و بیان به آغوش ایران اسلامی
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. حالا زمان مذاکره است

  2. محل بالگرد رئیس جمهور پیدا شد/ شهادت رئیس جمهور به همراه همراهانشان

  3. تعطیل کردن شنبه از یک مجلس انقلابی بعید بود/ اکثر مردم ارتباط اقتصادی با خارج ندارند

  4. از کوه خواری تا سیل غافلگیرانه در مشهد

  5. واکنش رهبر معظم انقلاب به سانحه سقوط بالگرد رییس جمهور : همه برای سلامت این جمع خدمت‌گزار دعا کنند/ ملت ایران نگران و دلواپس نباشند

  6. توضیحات وزیر کشور درباره حادثه فرود سخت بالگرد حامل رییس جمهور

  7. سخنی با خانم‌ها و آقایان نماینده و برگزیده

  8. اسب‌ زین‌شده وزارت کار برای تضعیف حقوق قانونی کارگران!

  9. حکم امیر تتلو صادر شد

  10. واکنش آمریکا به بروز سانحه برای بالگرد حامل رئیس‌جمهور ایران

  11. ماجرای سوار نشدن رئیسی به خودروی بنز از زبان نماینده مجلس

  12. رئیس هلال احمر به محل حادثه بالگرد رئیس جمهور رفت/ اعزام ۴۰ تیم واکنش‌سریع

  13. چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز

  14. دیروز مشهدی ها با تشکیل زنجیره انسانی پاکبان گرفتار در سیلاب را نجات دادند

پربحث‌های هفته

  1. این نامه دلسوزانه است؟!

  2. دفاع از جمهوریت یا دفاع از الیگارشی؟

  3. مقاومت بی‌مبنای طلافروشان در مقابل شفافیت/ دولت عدول نکند، مردم هم حمایت می‌کنند

  4. حالا زمان مذاکره است

  5. نامه روحانی به مردم ایران درباره دلایل رد صلاحیتش/ این دفاعیه‌ شخصی نیست، دفاع از جمهوریت نظام است

  6. امضای مردم گیلان پای طومار حمایت از طرح نور

  7. محل بالگرد رئیس جمهور پیدا شد/ شهادت رئیس جمهور به همراه همراهانشان

  8. جریمه کشف حجاب ۴ و نیم میلیون تومان است

  9. نظرات برگزیده مخاطبان الف: نقش شورای نگهبان در کاهش مشارکت مردم چیست؟/ زندانی‌شدن زیباکلام به ضرر نظام تمام شد

  10. نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب!

  11. حمله رسانه اصولگرا به رائفی‌پور/ انتقاد شریعتمداری از نمایندگان موافق تعطیلی شنبه‌ها

  12. فرش‌های سعدآباد کجاست؟

  13. محکومیت ساداتی‌نژاد به حبس/ روایت خاندوزی از کاهش تورم/ شانس قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم چقدر است؟

  14. ماجرای سفر عبدالحمید به ترکیه چیست؟

  15. حاج‌علی‌اکبری: گلایه‌ای از مجلس برای تصویب تعطیلی «شنبه‌ها» داریم

  16. شهادت رییس جمهور در حادثه بالگرد/ پیام‌های تسلیت شخصیت‌ها در پی شهادت رئیسی

  17. واکنش وزیر کشور به برخورد خشن برخی ماموران / نظر واعظی درباره نقاط ضعف و قوت دولت رئیسی

  18. واکنش روزنامه اصولگرا به زندانی‌شدن زیباکلام/ دستور اژه‌ای درباره پرونده چای دبش

  19. در آستانۀ سکولارشدنِ زیارت؟

  20. مأمور خاطی بازداشت شد

  21. تعطیل کردن شنبه از یک مجلس انقلابی بعید بود/ اکثر مردم ارتباط اقتصادی با خارج ندارند

  22. آیا واقعاً آزادسازی قیمت‌ها تنها راه است؟

  23. چراغ سبز دولت به ارز آزاد؟!

  24. پاسخ حماس به توهم صهیونیست ها

  25. اعتراض بانوان به پوشش‌های نامناسب

آخرین عناوین