ظرفیت مراکز داده مایکروسافت بیش از ۳ برابر می‌شود

  4050620056

مایکروسافت قصد دارد ظرفیت مراکز داده خود را تا ۲۰۳۲ به حدود ۳۸ گیگاوات برساند که بیش از سه برابر ظرفیت فعلی این شرکت خواهد بود.

به گزارش ایسنا، از ظرفیت فعلی ۱۲ گیگاواتی مایکروسافت، تنها حدود ۲ گیگاوات به تراشه‌های اختصاصی هوش مصنوعی مربوط می‌شود و انتظار می‌رود این سهم در آینده افزایش یابد و به حدود یک‌سوم از ظرفیت ۳۸ گیگاواتی برنامه‌ریزی‌شده مایکروسافت برسد.

شرکت‌های فناوری میلیاردها دلار برای توسعه مراکز داده سرمایه‌گذاری می‌کنند تا زیرساخت مورد نیاز خدمات هوش مصنوعی مولد مانند «چت‌جی‌پی‌تی» (ChatGPT) و «کوپایلوت» (Copilot) را تامین کنند. این خدمات به توان پردازشی بسیار بالایی نیاز دارند.

مایکروسافت در جولای پیش‌بینی کرد رشد خدمات ابری این شرکت بیشتر از انتظارها باشد. این پیش‌بینی نشانه دیگری از آن بود که سرمایه‌گذاری گسترده مایکروسافت در حوزه هوش مصنوعی در حال نتیجه دادن است و نگرانی سرمایه‌گذاران درباره پیشی گرفتن هزینه‌های سنگین توسعه مراکز داده و زیرساخت‌های پردازشی از میزان تقاضا را کاهش داد.

مایکروسافت پیش‌بینی کرد هزینه‌های سرمایه‌ای این شرکت در سه‌ماهه نخست سال مالی ۲۰۲۷، به ۵۰ میلیارد دلار و در کل سال میلادی جاری به ۱۷۵ میلیارد دلار برسد.

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، این شرکت همچنین در نظر دارد قراردادهای اجاره بلندمدت مراکز داده را به جای ۱۵ سال، در دوره‌های ۲۵ ساله تنظیم کند. این اقدام باعث می‌شود هزینه‌های سرمایه‌ای گزارش‌ شده سالانه مایکروسافت کاهش یابد.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین