عناب، یک میوه کوچک و لذیذ از آسیای جنوبی است که محبوبیت خود را در سراسر جهان پیدا کرده است. این میوه اصیل، مختص مناطق گرم و خشک است که بر روی درختی بزرگ و برگدار رشد میکند.
این میوه کوچک و گرد دارای یک هسته ریز است و در ابتدا زمانی که تازه و کال هست رنگ زرد و سبزی دارد، اما به مرور زمان و پس از رسیدن، به رنگ قرمز تغییر مییابد و شکلی مشابه زیتون میپذیرد.
میوه عناب را میتوان به صورت تازه یا خشک، کال یا رسیده، حبه یا بیسکویت و یا به شکلهای مختلف مصرف نمود. در بسیاری از مناطق جهان، از عناب به عنوان آبنبات، شربت، سرکه و حتی کنسرو نیز استفاده میشود.
خواص عناب برای پیشگیری از سرماخوردگی
عناب غنی از ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که قسمت گوشتی میوه عناب حاوی بیشترین میزان ویتامین C است و همین امر به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی کمک میکند.
نتایج یک بررسی نشان میدهد که مصرف دو بار در روز میزان ۱۰۰ گرم دمنوش میوه عناب سبب افزایش تعداد گلبولهای سفید خون میشود که کار مبارزه با عوامل بیماریزا را بهعهده دارند.
ازآنجایی که عناب حاوی ویتامینهای A ،C و پتاسیم زیادی است موجب تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت میشود بنابراین در جلوگیری از سرماخوردگی و سرفه نیز مؤثر است.
خاصیت عناب برای پیشگیری از سرفه
عناب بهدلیل خواص "موسیلاژی" برای گلودرد و سرفه بسیار مفید است. موسیلاژها گروهی از ترکیبات گیاهی هستند که در ترکیب با آب، مادهای چسبنده مانند ژلاتین تولید میکنند.
عناب خلطآور است
عناب خلطآور است؛ درد قفسه سینه، گرفتگی صدا و خشونت حلق را رفع میکند و سرفه و تنگی نفس و درد سینه را تسکین میدهد.
تسکین گلودرد با عناب
عناب بهدلیل خاصیت آنتیاکسیدانی باعث موجب کاهش تولید رادیکالهای آزاد و عوامل التهابی میشود و خواص ضدالتهابی دارد که همین امر باعث تسکین گلودرد میشود.

خیساندن عناب
عناب برای رفع گلودرد و سرفه صبحگاهی نیز مفید است؛ به این منظور میتوانید ۲۰ دانه عناب را از یک شب قبل در دو لیوان آب خیس کنید و صبح آن را مصرف کنید.
طرز تهیه جوشانده عناب برای خلاصی از سرفه و گلودرد
برای کاهش سرفه میتوانید جوشانده عناب را استفاده کنید. برای تهیه این جوشانده ۱۴ عدد عناب را با مقدار کافی آب بجوشانید و پس از غلیظ شدن، مخلوط باقیمانده را صاف کنید و برای رفع سرفه، در هر وعده یک فنجان مصرف کنید.
دمنوش مخلوط عناب و سایر گیاهان دارویی مفید
-
برای رفع سرفه، سرماخوردگی، خلط باید بهمقدار مساوی از آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل پنیرک، گل ختمی، قدومه شیرازی، بارهنگ و هفت عدد عناب را با هم ترکیب کنید و در طول روز این معجون را میل کنید، استفاده از این ترکیب را بهمدت سه تا هفت روز ادامه بدهید؛ این ترکیب مانند یک آنتیبیوتیک گیاهی عمل میکند.
-
۲۰ عدد عناب را با مقداری تخم بهدانه، تخم بارهنگ، نشاسته و ۵ عدد سپستان با هم مخلوط و دَم کنید و آن را قبل از خواب مصرف کنید؛ این ترکیب موجب رفع سرفههای خشک میشود.
-
جوشانده نیمکوب پنج عدد عناب با یک چوب دارچین کوچک را هر هشت ساعت استفاده کنید؛ این ترکیب به بهبود سرفه کمک میکند.
-
مخلوط نیمکوب ۳ عدد عناب، یک قاشق مرباخوری پودر گل ختمی، سه عدد انجیر، نصف قاشق پودر آویشن با یک لیوان آب جوش را بجوشانید و هر ۸ ساعت جوشانده را مصرف کنید.
-
پنج عدد عناب نیمکوب را با یک قاشق چایخوری پودر ریشه شیرینبیان با ۱.۵ لیوان آب بجوشانید تا به حجم یک لیوان برسد و هر ۱۲ ساعت نصف لیوان از این دمنوش را مصرف کنید.
-
پنج عدد عناب نیمکوب را با یک قاشق غذاخوری آویشن با ۱.۵ لیوان آب ترکیب کنید و بجوشانید تا به حجم یک لیوان برسد؛ هر ۸ تا ۱۲ ساعت نصف لیوان را مصرف کنید.
جوشانده عناب و عسل
۵۰ تا ۱۰۰ گرم عناب را در یک لیتر آب حرارت ملایم بجوشانید تا حجم آب به دوسوم کاهش یابد؛ سپس این جوشانده را با کمی عسل ترکیب و روزانه بهمیزان سه تا چهار استکان میل کنید؛ این ترکیب برای رفع گرفتگی صدا و سرفه اثربخش است.




نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.