جزئیات بیشتر از شیوع ویروس‌های تنفسی در کشور؛ ویروس HMPV چه علائمی دارد؟  

  4031021037 ۰ نظر، ۱ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

مشاور فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تاکید بر ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی برای مصونیت از سرماخوردگی‌ها، تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطری که هنوز درگیر ویروس‌های تنفسی و سرماخوردگی‌ نشده‌اند را حتی در زمستان اثربخش دانست.

جزئیات بیشتر از شیوع ویروس‌های تنفسی در کشور؛ ویروس HMPV چه علائمی دارد؟  

به گزارش ایسنا، کتایون طایری متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ HIV گفت: همه ساله از اوایل پاییز گاهی حتی از اواخر تابستان با افزایش موارد عفونت‌های تنفسی در سنین مختلف مواجه هستیم که موضوع عجیب و دور از انتظاری نیست.

 وی با بیان اینکه گزارشی جدی از تغییر رفتار ویروس‌ها نداشته‌ایم، افزود: این روند ادامه ساده‌ترین سرماخوردگی‌ها تا انواع ویروس‌های آنفلوآنزا را شامل می‌شود. برحسب اینکه چقدر قدرت جداسازی انواع ویروس‌ها را در افراد علامت‌دار داشته باشیم، اسامی ویروس‌ها را شناسایی می‌کنیم. 

وی ادامه داد: مهم ترین علت بیماری های تنفسی حاد که به صورت علائمی شبیه آنفلوآنزا، تب، سرفه، بدن درد، گلو درد، آبریزش تظاهر می‌کنند، انواع ویروس ها هستند که می‌توانند علائم مشابهی را ایجاد کنند.

مشاور فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: بعضی از ویروس‌ها در برخی از افراد ممکن است علائم شدیدتری مانند علائم گوارشی خود را نشان دهند. در سال جاری نیز شاهد علائم عفونت های تنفسی هستیم ولی این علائم تقریبا در همه ویروس ها به صورت مشترک وجود دارد. 

طایری با بیان این‌که وقتی شرایط خیلی غیرمعمول نیست و اتفاقات مشابهی می افتد خیلی نگران نیستیم، اظهار داشت: با روندی که در کشور داریم مثل تمام جهان، مراکزی برای ردیابی ویروس‌ها در نظر گرفته شده است که مراکز و پایگاه‌های دیده‌وری خوانده می‌شوند.

وی افزود: این پایگاه‌ها نمونه‌های ترشحات تنفسی را از افراد علامت‌دار در موارد سرپایی و بستری، مورد چک قرار می‌دهند. بعد از داستان همه‌گیری کووید معمولا ویروس‌هایی که شایع‌تر هستند مورد ردیابی قرار می‌گیرند. بعد از همه‌گیری کروناویروس، ردیابی ویروس کووید۱۹ در کنار آنفلوآنزا یکی از اقدامات اساسی است که در کشور انجام می‌شود. مراکزی هستند که تعداد بیشتری از ویروس‌ها را ردیابی می کنند که یکی از این‌ ویروس‌ها ویروس متاپنوموویروس انسانی (HMPV) است. 

وی ادامه داد: تمام دنیا دارد به این سمت می رود که باید یک نظارت و نظام مراقبتی وجود داشته باشد تا بتوان رفتار ویروس‌ها را زیر نظر گرفت. در چین هم مراکز دیده‌وری در حال رصد همین ویروس‌ها هستند.‌

طایری با بیان اینکه اگر این رفتار از قالب نسبتا نرمال فصل جدا شود می توانیم زودتر متوجه شده و اقدامات سریع تری انجام دهیم، گفت: در ردیابی‌های انجام شده در چین که مراکز متنوع درباره چکاپ انجام پاتوژن‌های تنفسی دارد، معلوم شد این ویروس روند رو به افزایشی دارد که گزارش آن را اعلام کردند، ولی در همان کشور هم ویروس غالب، آنفلوآنزاست.  

وی افزود: چین هم در تابستان مثل ما ویروس کووید۱۹ را بیشتر داشت، کم کم آنفلوآنزا جای آن را گرفت و لابلای این‌ها متاپنوموویروس هم بوده است که روند رو به افزایشی داشته و چینی‌ها گزارش کرده‌اند.

مشاور فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به این که این ویروس از ده‌ها سال‌ پیش وجود داشته ولی به طور رسمی از سال ۲۰۰۱ گزارش شده و با سایر ویروسهای تنفسی شباهت دارد، گفت: متاپنوموویروس در همه دنیا شناسایی شده و علائمی که ایجاد می‌کند هم غالباً علائم بیماری حاد تنفسی، یا سرماخوردگی معمولی است. 

طایری افزود: ممکن است مانند تمام سرماخوردگی‌ها در برخی از افراد، این ویروس علائم شدیدتری مثل سینه پهلو و برونشیت را نشان دهد ولی بیماری غیرمعمول و عجیبی نیست. ایران هم مثل همه جای دنیا ویروس‌ها را ردیابی می کند تا رفتار آنها را رصد کند. تاکنون تفاوتی در دنیا دیده نشده و همه جا گزارش شده که انتظار افزایش عفونت های تنفسی را در این فصل و زمان‌ها داریم. البته انتظار این که یک سری از افراد شدیدتر و طولانی‌تر مبتلا شوند را داریم و حتی امکان بستری شدن‌شان وجود دارد.

وی با بیان این که در ایران هم مثل بقیه کشورها موارد اندکی از این ویروس در فصول سرد سال از سوی مراکز دیده‌وری گزارش شده است، تصریح کرد: در ماه‌های اخیر گزارش جدی از تغییر رفتار ویروس‌ها نداشته‌ایم. عفونت‌های تنفسی در جریان در کشور اواخر تابستان کووید بود، کم کم آنفلوآنزا غلبه پیدا کرد و همچنین مواردی از سرماخوردگی‌ها و کرونا ویروس‌های معمولی نیز مشاهده شده است.

طایری ابراز داشت: ما علاوه بر ردیابی این ویروس‌ها در کشور تغییرات سایر کشورها را نیز به خاطر رفت و آمدهایی که وجود دارد، رصد می‌کنیم تا اگر تغییر رفتاری در هر ویروسی حتی غیر از ویروس‌های سرماخوردگی رخ دهد، سریعا بتوانیم اعلام هشدار کنیم.‌

وی ادامه داد: ولی در حال حاضر در هیچ جای دنیا اعلام هشدار و محدودیت‌های رفت و آمدی وجود ندارد. مراقبت‌ها هم همان مراقبت‌های تنفسی مثل حفظ فواصل اجتماعی، اقدامات پیشگیرانه مثل استفاده از ماسک، رعایت آداب سرفه به ویژه در گروه‌هایی موسوم به گروه‌های پرخطر هستند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی با بیان این که افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که بیماری های زمینه ای تنفسی، ریوی و قلبی دارند، پیش دیابتی ها و کودکان زیر ۵ سال ممکن است علائم شدیدتری از سرماخوردگی را تجربه کنند، گفت: هیچ مراقبت متفاوتی فعلا نیاز نیست، همان توصیه هایی که در دوران کووید به جدی ترین شکل رعایت کردیم اگر رعایت شوند، ان‌شاءالله هیچ اتفاق غیرمنتظره ای رخ نمی دهد.

مشاور فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: ویروس متاپنوموویروس واکسن ندارد. فقط آنفلوآنزا واکسن دارد که توصیه می شود افراد پرخطر تزریق کنند. 

طایری افزود: درست است که توصیه ها برای تزریق واکسن در اواخر تابستان و اوایل پاییز است، ولی برای افراد پرخطری که هنوز درگیر ویروس نشده اند، هم اکنون نیز تزریق این واکسن می تواند بالقوه کمک کننده باشد.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  2. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  3. امام علی(ع) و امانت حکومت

  4. احساسی کردن فضا علیه FATF/ پوردهقان: اعضای مجمع مسئولان ما هستند نه آمریکایی یا اسرائیلی/ زارع: تصویب FATF به نفع کشور است

  5. آمار نگران کننده استاندار تهران از مهاجران افغان و پاکستانی در پایتخت  

  6. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  7. همتی: مهمترین دغدغه کشور باید ثبات‌بخشی به اقتصاد باشد

  8. عامل اصلی وضعیت کنونی آلودگی هوا در کشور چیست؟

  9. گوش بری با میوه‌های لاکچری/ هر کیلو ۱.۴ میلیون تومان!

  10. ترامپ: اوکراین در حال نابودی است/ آتش‌بس غزه در دسترس است  

  11. بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت امیدوارکننده است/منافع ملی اقتضا می‌کند از سد FATF عبور کنیم

  12. فلاحت‌پیشه: لوایح «پارلرمو» و «CFT» را با ۱۵ «حق شرط» تصویب کرده بودیم

  13. افزایش خشونت علیه کادر درمان/ دو عامل مهم شروع دعوا: کمبود تخت و تعداد بالای همراه بیمار

  14. پیام مهم پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش می‌شود  

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  4. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  7. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  8. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  9. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  10. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  11. پادگان شهری به نام اسرائیل

  12. کجا با این عجله؟!

  13. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  14. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  15. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  16. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  17. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  18. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  19. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  20. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  21. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  22. ۵۰ ورزشگاهی که بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد

  23. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  24. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

  25. «فلاکت مسکن» را پایانی هست؟

آخرین عناوین