دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  4030912154 ۳۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس‌جمهور در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم درباره مسایل و موضوعات مهم کشور و همچنین برنامه‌های دولت چهاردهم برای حل مشکلات گفت‌وگو کرد.

دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم از آغاز فعالیت دولت وفاق ملی، امشب؛ دوشنبه ۱۲ آذرماه بعد از خبر ساعت ۲۱ شبکه اول سیما با تبریک روز قانون اساسی و هفته مجلس و تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و با اشاره حوادثی که در ۱۰۰ روز اخیر کشور با آن مواجه بوده است، ادامه داد: شب تحلیف آن اتفاق ناگوار رخ داد و اسماعیل هنیه در خاک ما شهید شد. سپس با مشکلات مختلفی در درگیری‌های منطقه و جنگ منطقه درگیر شدیم. این روند آرامش را در ادامه کار به هم زد. سپس تلاش کردیم هیات دولت را نظرسنجی کارشناسان و احزاب انتخاب کنیم. نهایتا موفق شدیم هیات دولت را به مجلس معرفی کنیم.

وی اظهار کرد: مجلس نیز یک رای استثنایی به تمام اعضای کابینه دادند و دولت شروع به کار کرد. از آغاز به کار بحث کسری در پرداخت مطالبات گندم کاران بود. بحث پرستاران بود. بحث پاداش بازنشستگان بود. با این مسائل درگیر بودیم و تلاش کردیم حل کنیم.  مبنای ما اجرای چشم انداز و اجرای قانون بود. قانون برنامه را به هر کدام از وزرا ارجاع دادیم و خواستیم برنامه عملیاتی بنویسند. به سرعت مجبور بودیم بودجه را به مجلس ببریم. کار شبانه روزی انجام شد. علی رغم فرصت کم در زمان مناسب بودجه به مجلس رفت.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: خیلی وقت ها می گفتند بودجه را انبساطی نوشتیم. بودجه ما انبساطی نیست. مجلس نیز خوشبختانه به کلیات بودجه رای دادند. مشکلات دیگری که وجود داشت احتمالا در سوالات شما هست که من آنگاه به آن اشاره خواهم کرد. یکی از بحث های مهم هم وفاق ملی است. برای اولین بار بود که استاندار سنی و کرد را تعیین کردیم. تا حالا استاندار سنی کرد را در کردستان معرفی کردیم. برای اولین بار عرب را در خوزستان استاندار کردیم. بلوچ را در سیستان و بلوچستان استاندار اعلام کردیم. باوری که داشتیم از همه اقوام بر اساس شایستگی استفاده کنیم شکل گرفت. تعداد خانم ها در دولت خیلی بیشتر از قبل است.

وی تاکید کرد: کم کم فرمانداران نیز از بین خانم‌ها در حال انتخاب هستند. همه این ها بدون کمک و پشتیبانی رهبری ممکن نبود. این نگاه رهبری در ایجاد وفاق و همدلی آغاز فعالیت هایی بود که انجام دادیم. این رویکرد برای به کار گیری نیروی انسانی داشتیم.

وقتی ارز اختصاصی جبران نشود، بنزین هم گران می‌شود

پزشکیان در پاسخ به این پرسش مجری که مجلس اجازه نخواهد داد در ۱۴۰۴ بنزین گران شود و باز هم مجلس تاکید می‌کند به واردات بنزین هم در ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد، اظهار کرد:  با آن حساب وقتی ارز اختصاصی جبران نشود خب بنزین هم گران می‌شود؛ خوشحالم از این‌که صریح سوال می‌کنید من هم صریح جواب شما را می‌دهم و صادقانه با مردم عزیزمان صحبت خواهم کرد.

پزشکیان در پاسخ به پرسشی درباره ناترازی انرژی و احتمال افزایش قیمت بنزین، تصریح کرد: واقعیت این است که ما با ناترازی‌های بد در برق و گاز و انرژی و آب و پول و محیط زیست داریم که همه در حدی است که می‌تواند بحران ایجاد کند.

وی افزود: تولید قرار بود امسال افزایش یابد اما این رخ نداد و نیروگاه‌های ما کفاف مصرف برق را نمی‌دهد که البته چندبرابر از متوسط چند کشور اروپایی و کانادا مصرف داریم که همین موضوع منجر به برنامه‌ریزی برای قطعی یک تا دوساعته برق هم شد.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: نیاز ما الان با توان تولید هم‌خوانی ندارد. وقتی ما دولت را تحویل گرفتیم که ذخایر نفت و گاز، امسال یک میلیارد است و اگر مدیریت نکنیم نمی‌توانیم به نیروگاه‌ها سوخت ندهیم. اگر الان مراقبت نکنیم برای زمستان چه کار کنیم؟

پزشکیان در پاسخ به این پرسش مجری که مجلس اجازه نخواهد داد در ۱۴۰۴ بنزین گران شود و باز هم مجلس تاکید می‌کند به واردات بنزین هم در ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد، اظهار کرد:  با آن حساب وقتی ارز اختصاصی جبران نشود خب بنزین هم گران می‌شود؛ خوشحالم از اینکه صریح سوال می‌کنید من هم صریح جواب شما را می‌دهم و صادقانه با مردم عزیزمان صحبت خواهم کرد.


وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ساخت مسکن اظهار کرد: ما تا حالا مسکن زده‌ایم اگر می‌خواهیم مشکل را حل کنیم باید با کارشناسان موضوع را بررسی کنیم. اگر یارانه‌ای که برای سوخت و موارد دیگر می‌دهیم را به سرانه جمعیت کشور تبدیل کنیم نفری ۹۰ میلیون تومان می‌شود اما اکنون این یارانه هم پرداخت می‌شود ولی به کسی چیزی نمی‌رسد.

ناترازی‌ها در مرحله بحرانی است

رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که راهکار دولت چهاردهم برای حل این ناترازی ها چیست؟ تصریح کرد: به نظر من ما برای درمان تا الان مسکن زدیم و درمان نکردیم. روند ناترازی‌ها از دولت‌های قبلی بوده و الان به جایی رسیده که بحرانی است. قبلا مدام مسکن می‌زدند. ما باید بتوانیم به چاه‌های نفت گاز تزریق کنیم. اکنون نه تنها گاز تزریق نمی‌کنیم بلکه صرفا برداشت داریم. اگر نتوانیم برای نسل آینده مدیریت کنیم زمین سوخته تحویل می‌دهیم. ما در ذخایر نفت و گاز در دنیا جایگاه بالایی داریم چرا باید به اینجا برسیم؛ چراکه درمان نکردیم. مداخله نکردیم. صرفا با تزریق مسکن عبور کردیم.

باید مشکل ناترازی‌ها را حل کنیم

وی در پاسخ به تکرار این پرسش که آیا بنزین گران خواهد شد؟، خاطر نشان کرد: گروه اقتصادی ما هم وزیر اقتصاد و هم رئیس بانک مرکزی و هم آقای طیب نیا در نشست با کارشناسان اقتصادی به چهار برنامه رسیدند تا روند اقتصادی کشور تغییر  کند. یکی رشد اقتصادی و رشد سرمایه گذاری و تولید است. دیگری  بحث ناترازی ها و سوم بحث معیشت مردم و ثبات در امنیت غذایی است.برنامه های اولویت دار صنایع و کارهایی که پیشران اقتصاد و تولید هستند. ۲۵ زیربرنامه برای آن تدوین شده است. برخی جاها به برنامه مشترک رسیدند. ما باید مشکل ناترازی‌ها را حل کنیم.

پزشکیان افزود: ناترازی انرژی یک مجموعه است. ما الان در پرداخت پول بازنشستگان، گندمکاران مشکل داریم. اما ۴ میلیارد می‌دهیم بنزین گران وارد می‌کنیم و با قیمت ۳ هزار تومان می‌فروشیم. هیچ کارشناسی در دنیا این روند را قبول ندارد. این نیاز به درمان دارد. با نگاه به معیشت مردم این مداخله باید انجام شود. هر مداخله‌ای که می خواهیم انجام دهیم باید طبقه پایین جامعه را دید.

برای این که چگونه عمل کنیم با کارشناسان در حال بحث هستیم

وی در پاسخ به این پرسش که شما می گویید بنزین را گران می کنید بعد تورم ایجاد نمی‌شود؟ بیان کرد:  الان ما ۲ میلیارد دلار به دانشگاه ارز می دهیم که دانشگاه  آینده ما را می‌سازند . چگونه می‌خواهیم آینده در رقابت علمی و تکنولوزی عقب نمانیم. می‌توانیم نبینیم و مسکن بزنیم تا رد شود. وقتی دلار می دهیم و بنزین وارد می کنیم. کسری بودجه می آوریم که نتیجه آن تورم است که به اقشار ضعیف آسیب می زند. وقتی این کار را می کنیم به آنها فشار وارد می‌شود. برای این که چگونه عمل کنیم با کارشناسان در حال بحث هستیم و نتیجه را می‌گوییم.

وی بیان کرد: دیروز در جلسه عیرعلنی مجلس نیز واقعیت ها را بیان کردیم. چرا نتوانیم برق و گاز کارخانجات را تامین کنیم. عیر از این است که مدام مسکن زدیم. اگر کارخانه کار نکند ما نمی توانیم مالیات بگیریم. ما ۵ سال پشت سر هم تورم ۴۰ درصد داریم.

باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

وی اظهار کرد: ما پولی نبود که گندم بخریم. مجبور شدیم از رهبری اجازه بگیریم و از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم و پول گندمکاران را بپردازیم. واقعیت با آن‌چه که در عدد و رقم می‌نویسیم همخوانی نداشت. پرستاران برای یک شب کار کردن ۲۵ هزار تومان می گرفتند با کلی بحث و جمع کردن پول گفتیم ۸۰ هزار تومان پرداخت کنیم. حل ناترازی به سادگی نیست. باید بین کارشناسان اجماع ایجاد شود. بعد با مردم گفت‌وگو کنیم. باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند. مداخله ای نخواهیم داشت که مردم مشکل پیدا کنند.

چرا با مردم صادقانه حرف نزنیم

پزشکیان در پاسخ به پرسشی درباره ابهام مردم در برنامه‌های اقتصادی دولت بیان کرد: ما وعده داده بودیم در قانون یک میلیون مسکن بسازیم. چرا با مردم صادقانه حرف نمی‌زنیم. ۸۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند. ۴۰۰ هزار نفر وام گرفتند. این وام با مبلغی که برای ساخت مسکن لازم است فاصله زیادی دارد. اینکه من از پشت تریبون وعده‌های غیر واقعی دهم به جایی نمی‌رسیم. اگر حرف کارشناسان را بپذیریم در عرص ۴ سال می‌توانیم خیلی از مشکلات اقتصادی را حل کنیم. اول باید خودمان را اصلاح کنیم بعد مردم باور خواهند کرد. باید نظر کارشناسان را پذیرفته و با آنان همراهی کنیم. کاری می‌کنیم که مشکلات مردم حل شود. یک عمر است که به مردم وعده دادیم ولی کاری نکردیم.

وی درباره اعمال افزایش قیمت در برخی کالاها در ابتدای دولت چهاردهم، یادآور شد: به این موضوع توجه کنید که چقدر ما توانستیم درآمد تا آخر سال داشته باشیم؟ ۱۲ میلیارد دلار که ۳ میلیارد دلار هم کسری دارد. پیش از ما از جایی دیگر پول برداشتند و به جای دیگر دادند و از قبل پول‌ها را پیشخور کردند و اکنون ۱۲ میلیارد دلار درآمد است که البته تا آخر سال محقق می‌شود. اگر کسی می‌گوید این حرف دروغ است و شما پول را جای دیگری بردید بیاید و بگوید. در عین حال ما با استجازه رهبری انقلاب این ۳ میلیارد دلار را هم از صندوق ذخیره ارزی جبران کردیم. اما برای سال بعد چگونه این موضوع را مدیریت کنیم؟ اگر ترامپ نیاید و کاری نکند هم باز ما مشکل داریم.

مصمم هستیم که معیشت مردم تامین شود

رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که آیا طرح کالابرگ اجرا خواهد شد یا متوقف می‌شود، گفت: ما تیمی را مشخص کردیم که حداقل معاش روزمره مردم تامین شود و مشکلی پیش نیاید. این‌که کالابرگ باشد یا به شکل دیگری انجام شود، اجازه دهید که به یک نگاه مشترک برسیم و آن را اعلام کنیم در هرحال ما مصمم هستیم که معیشت و سفره مردم تامین شود.

برای پرداخت پاداش بازنشستگان و پرستاران مشکل داریم

وی در پاسخ به این پرسش که افزایش حقوق ها ۲۰ درصد در بودجه پیش بینی شده است و برنامه شما چیست؟، بیان کرد: افزایش حقوق بین ۲۰ تا ۴۰ درصد پیش‌بینی شده و تورم نیز حدود ۳۰ درصد است. این‌که می‌گوییم با ناترازی مواجه هستیم واقعیت است. اگر ناترازی را مدیریت کنیم می‌توانیم بر مشکلات غلبه کنیم‌. اگر نتیجه مدیریت ناترازی برای هر فرد ۲۰ میلیون باشد باید با مردم صادق باشیم. الان برای پرداخت پاداش بازنشستگان و پرستاران مشکل داریم.

پزشکیان خاطر نشان کرد: اکنون ۲۵ هزار میلیارد تومان کسری داریم. اجازه ای که گرفتیم برای پرداخت مطالبات پول هایی برداشتیم و کارهایی داریم می کنیم. اگر نتوانیم درست برنامه ریزی کنیم فردا با مشکلات بدتری روبه رو می‌شویم. ما می‌توانیم درمان کنیم و کاری می‌کنیم عدالت در جامعه شکل بگیرد. نه این‌که فردی که منزل و ماشین بیشتر دارد بیشتر از یارانه انرژی و سوخت استفاده کند. بر اساس داده‌ها منطقه ۱ و ۲ تهران به اندازه سایر مناطق تهران مصرف دارند.

وی افزود:  در برخی جاها استخر روباز از گاز مفت دولتی استفاده می‌کنند. باید با مردم صحبت کنیم.  من نمی‌گویم استفاده نکنند. پول دارند الحمدلله اما هزینه واقعی انرژی را باید بپردازند. دیگر  نباید یارانه به آن‌ها تعلق بگیرد. اگر نتوانیم مدیریت کنیم با ادامه این روند فردی که داراتر هست بیشتر از یارانه بهره‌مند خواهد شد و آن کسی که کمتر دارایی دارد کمتر بهره‌مند می‌شود. این خلاف عدالت است.

در مورد سوریه تلاش‌های دیپلماتیک را دنبال می‌کنیم

پزشکیان در پاسخ به این پرسش که آیا ایران حضور نظامی در سوریه خواهد داشت؟ تصریح کرد: این موضوع قرار است از نظر دیپلماسی گفت‌وگو شود. وزیر امورخارجه در ترکیه گفت‌وگو کرد. سران چهار کشور آستانه یعنی روسیه، ایران و ترکیه و سوریه قرار است گفت‌وگو کنند. کاری که شده خلاف مصوبه شورای امنیت است. شورای امنیت آن‌ها را تروریست شناختند. کسانی که به این‌ها کمک می‌کنند محکوم کنند. سریعا این چند کشور در این هفته جلسه خواهند داشت و در سطح وزرای خارجه نشست خواهند داشت. در آینده نزدیک دیداری با رئیس جمهور روسیه  خواهیم داشت. ما تلاش های دیپلماتیک را دنبال می‌کنیم.

به بازار اوراسیا نیاز داریم

رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسشی درباره توسعه مناسبات اقتصادی با کشورها منطقه و پیشبرد مذاکرات، اظهار کرد: در این مدت بیش از ۹۵ تا ۱۰۰ دیدار و گفت‌وگو با مقامات کشورهای مختلف داشتیم. از کشورهای همسایه و تعامل با آنان تا دیگر کشورهای دنیا. ما باید توسعه روابط خود را با دیگر کشورها دنبال کنیم. به بازار اوراسیا نیاز داریم و این امر را هم دنبال می‌کنیم که در سفر ما برای شرکت در اجلاس اوراسیا با تولیدگران و صنعتگران همراه شویم.

وی افزود: مصوبات خوبی با چین داریم که در حال عملیاتی‌سازی آن هستیم و قرار است که تیمی از آنان به ایران بیاید. با روسیه هم در نفت و گاز و برق مذاکراتی داشتیم و نماینده مسکو هم بزودی در این زمینه برای امضای توافقات حاضر خواهد شد. با کشورهای همسایه مثل قطر و عراق هم توافقاتی را دنبال کردیم.

وی گفت: وزرای راه، نیرو و نفت هم در زمینه تدوین این توافقنامه‌ها حضور داشتند و موضوع را بررسی کردند تا به شکل کارشناسی و دقیق دنبال شود.

اسرائیلی‌ها دعوا راه انداختند تا نگذارند ما با دنیا مذاکره کنیم

رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که مذاکرات رفع تحریم‌ها به کجا رسیده است؟ با اشاره به سفر به آمریکا یادآور شد: با اروپایی‌ها صحبت کرده بودیم ، قرار بود یک هفته بعد بروند در اروپا گفت‌وگو کنند.این دعوا را راه انداختند تا نگذارند ما با دنیا مذاکره کنیم. مسیر خوبی داشت پیش می‌رفت. من در آمریکا با رئیس‌جمهور فرانسه و نخست وزیر نروژ و سوئیس صحبت کردم. با خیلی از سران اروپایی صحبت کردم قرار بود کار کنیم و سوتفاهم‌ها از بین برود اما با کاری که اسرائیل با شهادت سید حسن نصرالله و ترورهای که انجام داد، مسئله را به هم ریختند. روند بین ما و اروپا با مشکل مواجه شد.ما مجبور شدیم واکنش نشان دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اکنون نیز  نمایندگان وزرای خارجه در اروپا گفت‌وگوهایی داشتند و قرار است گفت‌وگو هایی نیز داشته باشند. البته آن‌ها آن روی سکه را نشان دادند و هواپیما و کشتی‌های ما را تحریم کردند. اما با تمام این اوصاف ما به دنبال این هستیم تا ثابت کنیم به دنبال جنگ نیستیم ما دنبال صلح هستیم. آن‌ها می‌خواهند با این شیطنت‌ها اینقدر برای ما مشکل ایجاد کنند تا مردم را نسبت به حکومت بدبین کنند و به امیال شیطانی خود برسند.آن‌ها می‌خواهند مسلمانان باهم درگیر شوند تا منابع کشورهای اسلامی را به غارت ببرند.

موضوع رفع فیلترینگ را با وفاق حل می‌کنیم

پزشکیان در پاسخ به این پرسش که رفع فیلترینگ در این دولت چگونه مدیریت می‌شود؟ اظهار کرد: ما در یک ساختار اگر به دنبال وفاق هستیم باید بین سران قوا ایجاد شود و بعد در شورای عالی فضای مجازی این امر محقق شود. در جلسه سران این موضوع بررسی شد و در نهایت توافق صورت گرفت و به شورا رفتیم که در آنجا با وجود نگاه‌های خاص، کار کارشناسی دیگری در حال انجام است.

وی یادآور شد: من معتقدم به هر شکل - از جمله این‌که رهبری انقلاب هم که خدمت‌شان رسیدیم بر حاکمیت به فضای مجازی تاکید داشتند و از فیلترینگ نگفتند - تلاش خواهیم کرد که با وفاق این موضوع حل شود. تاکید رهبری انقلاب هم بر حل موضوع فضای مجازی است و در نهایت ان‌شاالله توافق لازم ایجاد می‌شود.

وفاق دادن سهمیه نیست وفاق دیدن حق دیگران است

وی در پاسخ به این پرسش که  آیا وفاق به نوعی تقسیم انتصابات است یا کنار آمدن با بقیه است و به طور کلی  وفاق از نگاه شما یعنی چه؟ بیان کرد: وفاق یعنی پایبندی به حق و عدالت و دوری از ضلالت یا پایبندی به نفس. اختلاف زمانی شکل می‌گیرد که من حق شما را ضایع می‌کنم. تمام اختلاف‌ها به دلیل منیت‌ ما است وقتی که حق دیگران را به خاطر جنسیت، قومیت یا مذهب نادیده می‌گیریم. خداوند می‌گوید حق افراد را باید داد. تابع هوای نفس نباید شد. وفاق دادن سهمیه نیست وفاق دیدن حق دیگران است.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: حضرت علی(ع)  به مالک می‌گوید در مقابل هوای نفس، نفس خود را زیر پا بگذارد. مالک هوای خودت باش و از آنچه بر تو حرام است دوری کن.  انصاف را در مقابل دوست و دشمن رعایت کن. این یعنی وفاق. همه مردم ایرانی هستند. قرار نیست عده‌ای را بازی ندهیم. باید تلاش کنیم به حق و عدالت عمل کنیم.

نوشتن قانون بدون عدالت، اجرا نمی‌شود

وی در پاسخ به این پرسش که انتظار دارید بخش‌های مختلف در بخش وفاق چه کمکی به دولت کنند؟، بیان کرد: ما باید حقوق مردم را در قانونگذاری رعایت کنیم. قانون باید عادلانه نوشته شود. همه محترم هستند و جایگاه دارند. اگر قانونی بنویسیم که عدالت در آن دیده نشود اجرا نمی‌شود. قانون باید بر اساس عدالت و حق نوشته شود و حقوق عده‌ای را زیرپا نگهداریم. اگر بر اساس حق و عدالت قانون نوشته و بر اساس حق و عدالت قصاوت کنیم همه راضی می شوند. بارها از رئیس قوه شنیدیم اما وقتی به رده پایین می رسد افراد بر اساس منیت عمل می کنند. من مجرم هستم باید بر اساس جرم خودم مجازات شوم. هر ایرانی دریایی از قوت و قدرت است در هر قومیت وجنسیتی اگر این را پذیرفته و زمینه رشد آن را فراهم کنیم از بحران بیرون می آییم. زمانی از بحران بیرون می‌آییم که همه را بازی دهیم. در جنگ عراق هیچی نداشتیم اما مردم در صحنه بودند. برای عزت و سربلندی به صحنه آمدند. همان هایی که می گفتیم لات هستند در جبهه صحنه هایی می‌آفریند که شگفت‌انگیز بود. اگر مردم باور کنند مملکت برای آنان است و بر اساس عدالت با آن ها رفتار می کنیم مشکلات حل می‌شود.

مردم اگر باور کنند که ما قصد حل مشکل داریم به میدان می‌آیند

وی در پاسخ به این پرسش که برنامه‌های دولت برای توسعه عدالت در حوزه بهداشت و درمان و تقویت بنیه علمی و آموزش مدارس دولتی چیست؟ بیان کرد: دو برنامه داریم؛ هر هفته با کارشناسان  جلسه می گذاریم. یکی سخت‌افزاری است. ما مصمم هستیم با کمک مردم مدارس بسازیم. پول هم نداریم با کمک مردم در عرض یکسال مدارس را خواهیم ساخت.  من وقتی رئیس دانشگاه بودم در عرض ۶ ماه ۶۰۰ خانه بهداشت ساختم. نگاه و باور بسیجی مشکل را حل می‌کند. مردم اگر باور کنند که ما قصد حل مشکل داریم به میدان می‌آیند. از نظر نوع کلاس و چگونه آموزش باید از روش‌های علمی آموزش استفاده کنیم. باید حل مسئله و کار تیمی و ارتباطات و ساختارسازی آموزش دهیم. این نگاه در نوع چینش کلاس شکل می‌گیرد.

وی افزود: کلاس ۵۰ نفره به ۵ گروه ۱۰ نفره تقسیم می‌شود. موضوع درس به صورت سیستماتیک توسط معلم یا راهنما به گروه‌ها می‌دهد. در حقیقت از ابتدا یک فرد آموزش می‌بیند چگونه به مسائل نگاه کند. آموزش سیستماتیک می‌بیند. کار تیمی یاد می‌گیرند. نوع گفت‌وگو و تحقیق یاد می‌گیرند. بحث بعدی این است که آموزش باید بر اساس مشکل جامعه باشد. آموزش دهیم چگونه مشکل جامعه را حل کنند. یعنی باید دانش آموزان را ببرند و بازدید داشته باشند. تلاش ما این است این بسته آموزشی شکل بگیرد. طرح نوع آموزش بر اساس روش جدید در حال تهیه است. سپس ابزار آن را استخراج خواهیم کرد. ما می‌توانیم بچه‌هایی را آموزش دهیم که به جای این‌که بعد اتمام تحصیل بروند حتی اگر  آن‌ها را زدیم از کشور نروند. ما در مدرسه درست آموزش ندادیم بعد می‌خواهیم در خیابان بزنیم و آن را درست کنیم. مشکل ما هستیم و نوع آموزش ما است.

وی درباره برنامه دولت جهت توسعه عدالت در موضوع بهداشت، نیز گفت: درباره بهداشت درمان هم پزشک خانواده را پیگیری می‌کنیم که بسته خدمت، مسئول و جمعیت مشخص می‌شود و اگر در این ساختار هیچ ایرانی از خدمات پزشکی دور نخواهند ماند و اگر هم مسئول آن خدمت مشخص به یک گروه جمعیت معین، اقدامات لازم را انجام ندهد، مشخص است باید از چه کسی بازخواست کرد.

وی یادآور شد: در این مسیر دیگر کسی که پولدار است یا مقامی دارد یا به اصطلاح آشنا دارد نمی‌تواند به شکل دیگری از خدمات برخوردار شود. آن کسی که پولدار است می‌تواند برود و در خارج از این سیستم امور خود را پیگیری کند اما آنچه که دولت از خدمات پزشکی ارائه می‌دهد در نظام پزشک خانواده جلوی این را می‌گیرد.

بستر  اجرای قانون عفاف و حجاب را در سیستم اجرایی کشور نمی بینم

رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که قانون حجاب چه زمانی ابلاغ و چه زمانی اجرایی می‌شود؟، بیان کرد: در این رابطه خیلی بحث داریم می‌خواستند اوایلی که ما آمدیم اجرا کنند. از نظر اجرایی خیلی ابهام دارد می‌خواهیم یک چیزی را درست کنیم ممکن با مداخله بدتر شود. قرار است گفت‌وگو کنیم تا هم اصول و ارزش خودمان را داشته باشیم و هم کاری نکنیم که وفاق و همدلی جامعه را به هم بزنیم. از نظر من که باید اجرا کنم خیلی از مسائل در این قانون جای سؤال دارد. باید کسانی که می خواهند این کار را کنند، مهارت و توانمندی برای اجرا داشته باشند من این بستر را در سیستم اجرایی کشور نمی‌بینم. باید گفت‌وگو کنیم.

وی تصریح کرد: فرض کنید من راننده اسنپ هستم و خانمی سوار ماشین می‌شود که حجاب کامل را ندارد و ما می‌خواهیم چه کار کنیم؟ هم راننده و هم مسافر را جریمه کنیم! یا رستوران دارم و خانمی که حجاب کامل ندارد وارد می‌شود و صاحب رستوران و آن خانم، هردو را جریمه کنیم؟ با این روش امکان‌پذیر است؟ کاری نکنیم کسانی که ربطی به آنان ندارد هم ناراضی شوند. نظام آموزش و پرورش ما در این زمینه مشکل داشته است که ما آن‌جا موضوع را حل نکرده‌ایم و اینجا می‌خواهیم بیایم و موضوع را این‌گونه حل کنیم؟ آیا می‌شود؟

با تمام وجود می‌خواهم به مردم خدمت کنم

پزشکیان در پیامی خطاب به مردم اظهار کرد: بر نگاه و باور خود هستم. با تمام وجود می‌خواهم به مردم خدمت کنم. هیچ باوری جز خدمت ندارم. می‌خواهیم همه ایرانیان دست به دست داده و ایران را درست کنند. اگر دعوا کنیم ساده‌ترین مسائل به چالش تبدیل می‌شود. با چالش‌ها بزرگی مواجه هستیم. دشمنان می خواهند ما را شکست دهند، اگر ما باهم باشیم هیچ‌کس نمی‌تواند ما را شکست دهد. آرزوی توفیق برای همه ایرانیان دارم.

دیدگاه کاربران

مهدی۳۶۸۱۹۳۲۲۲:۳۸:۲۶ ۱۴۰۳/۹/۱۲
خلاصه حرف ایشون ریشه همه مشکلات بی پولی هست راه حلش هم کارشناسان و دانشگاهیان باید بدهند دانشگاهیان میگن باید با دنیا تعامل کنید
ناشناس۳۶۸۲۰۲۷۰۰:۱۴:۴۰ ۱۴۰۳/۹/۱۳
نه برادر توصیه های زیر را ببنید بدانید مقصر استراتژی اشتباه دولت هایی بوده که عمدتا دست همین اصلاح طلبان بوده ....فرافکنی و کلی گویی با فرایند حل مسأله متفاوت است ...من آنچه شرط بلاغ است با تو می‌گویم تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال
ناشناس۳۶۸۲۲۵۶۰۹:۴۳:۴۴ ۱۴۰۳/۹/۱۳
در همین چهار ماه که پزشکیان سر کار آمده: نان گران شد لبنیات گرانتر شد تخم مرغ و مرغ گرانتر شد آب گران شد برق گران شد گاز گران شد معاینه فنی خودرو 3 برابر شد قیمت خودرو 30% گران تر شد در 2 ماه گذشته قیمت مسکن در تهران به طور متوسط 30% گرانتر شد قیمت دلار از 55 هزار تومان به 70 هزار تومان افزایش یافت قرار است ارز ترجیحی دارو به ارز نیمایی تبدیل شود قرار است بنزین هم افزایش یابد تازه ایشان در مصاحبه تلویزیونی دیشب خود از اطمینان دادن به مردم برای معیشت صحبت کرده اند!!!!!!!
ناشناس۳۶۸۲۳۱۱۱۰:۲۵:۰۰ ۱۴۰۳/۹/۱۳
خسته نشدید اینقدر گفتید اصلاح طللب یا اصول گرا.
ناشناس۳۶۸۲۰۳۲۰۰:۲۲:۵۵ ۱۴۰۳/۹/۱۳
مدیریت ریشه یابی مسایل است نه فرافکنی.... حل مشکلات است با استفاده از منابع موجود است آنهم مسایلی که با شرایط فعلی قابل حل است چرا که معضل ناترازی انرژی بواسطه استراتژی اشتباه بوده که قابل اصلاح است و اگر با همین استراتژی اشتباه میلیاردها دلار هم به این چاله موجود انرژی بریزید باز هم مشکل رفع نخواهد شد برادر ...
ناشناس۳۶۸۲۱۳۸۰۷:۲۸:۵۵ ۱۴۰۳/۹/۱۳
تعامل با دنیا بیشتر از برجام ؟ نتیجه تعامل با دنیا در برجام چه شد : تحریم بیشتر ، لطفا این لفظ تعامل با دنیا را برایمان معنی کنید
بیگی29۳۶۸۲۲۱۲۰۹:۰۹:۴۷ ۱۴۰۳/۹/۱۳
مشکل اصلی این است که هیچ چیز با چیز دیگر هماهنگ نیست.چند درصد هزینه برای اجاره؟یک کارگر چند مدت یکبار توان خرید گوشت دارد؟در مقابل با پول یک پفک میتوانید یک باک بنزین بزنید .هر فرد در هر شغلی برای خودش رئیس حکومتی با ریاست خودش است و پاسخگو نیست....
ناشناس۳۶۸۱۹۷۱۲۳:۱۸:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۱۲
در راستای سیاست اشتباه انرژی کشور که منجر به ناترازی شده همین گازرسانی به سیستان است که علاوه بر فصل سرد بسیار کم ،قابلیت استفاده از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی و بادهای عظیم ۲۰۰ روزه سیستان را برای تولید انرژی دارد ضمن آنکه امکان استفاده از انرژی الکتریکی با ساخت نیروگاه‌های فسیلی مازوت سوز که در سواحل مشکل آلودگی نداریم را هم دارد
ناشناس۳۶۸۱۹۷۲۲۳:۱۹:۳۶ ۱۴۰۳/۹/۱۲
عجیب است... چرا اصولاً برای روستاها و شهر های کوچک که مسأله آلودگی نداشتند و زلزله خیز هم بودند ، حامل های گرمایشی نفت سفید و گازوییل را حذف کردیم و بجایش با هزینه زیاد لوله کشی گاز پر هزینه احداث و نگهداری ،آنهم با تخصیص میلیاردها دلار بودجه ای که می‌توانست در سایر زیرساخت ها مورد استفاده قرار گیرد، انجام دادیم آنهم با یارانه نجومی،...
ناشناس۳۶۸۱۹۷۸۲۳:۲۲:۴۱ ۱۴۰۳/۹/۱۲
نروژ که حدود چهل درصد گاز اروپا را تامین میکند و در منطقه سردسیر واقع است به هیچ روستایی گاز رسانی نکرده است
ناشناس۳۶۸۱۹۸۰۲۳:۲۳:۳۶ ۱۴۰۳/۹/۱۲
اصولاً نفت سفید نظیر ژاپن باید در جهت کمک به صادرات گاز و فرآورش آن به محصولات با ارزش باید در روستاها جایگزین گاز طبیعی گردد سیاست گازرسانی به روستاها اشتباه عمده استراتژیک است که باید بسیاری از مدیران نفتی در ارتباط با آن مورد بازخواست قرار می‌گرفتند ...در نروژ که صادرات چهل درصد گاز اروپا را دارد و به اندازه ما هم به نفت سفید و بیابان‌های سرشار از انرژی خورشید با ۳۰۰ روز خورشید تابان و باد دسترسی ندارد ...واعتبروا یا اولی الالباب
حسین۳۶۸۲۰۵۹۰۰:۵۱:۱۱ ۱۴۰۳/۹/۱۳
در تمام صحبت های آقای پزشکیان راهکار حل مشکل کشور دیده نشده برنامه ای ارائه نکرد ایشان هنوز وفاق را دنبال میکنند‌ در تمام صحبت هاش ضعف مدیریتی دیده می‌شد .
ناشناس۳۶۸۱۹۸۴۲۳:۲۵:۲۴ ۱۴۰۳/۹/۱۲
کشور ما بدلیل آفتاب ۳۰۰ روز در سال و مناطق بادخیز فراوان سیستان ،سمنان ،لوشان و...میتواند صادر کننده برق تجدیدپذیر باشد و با توسعه همزمان نیروگاه های تجدید پذیر مردم محور و دولت محور و تغییر نسل خودروها به برقی قطعا از واردات بنزین بی‌نیاز خواهیم شد از سوی دیگر توسعه صنعت تجدیدپذیر تولید انرژی میتواند با الزام مجتمع های مسکونی و منازل به نصب سلولهای خورشیدی و توربین های بادی کسر برق کشور جبران ،صادرات برق داشته و نظیر اروپا که بیشترین اشتغالزایی ام مرتبط با صنایع تجدید. پذیر است کمک به اشتغالزایی شود
ناشناس۳۶۸۱۹۸۸۲۳:۳۰:۲۸ ۱۴۰۳/۹/۱۲
تمام دنیا دنبال این هستند که برنامه ریزی و سرمایه گذاری برای پنجاه سال دیگر خود کنند ،ما دنبال تامین مخارج روزمره مردم هستیم؟
ناشناس۳۶۸۲۰۱۳۲۳:۵۸:۴۵ ۱۴۰۳/۹/۱۲
عده‌ای سود جو رانتدار فرآورده های نفتی شامل نفت سفید،مازوت و سایر فراورده های سنگین که در حین پالایش نفت خام تولید میشوند را با بهانه تحریم با تخفیف باری به هر جهت صادر میکنند فرآورده‌هایی که میتواند با احداث نیروگاه فسیلی در سواحل صرف تولید برق و صادرات آن و آزاد سازی گاز از بلای استراتژی اشتباه سو‌مدیریت سوزاندن در بخاری‌ها و ارزآوری از گاز در صنایع تبدیلی پتروشیمی و صادرات گاز شود و جالب آنکه همین عده از سوی دیگر فرآورده های نظیر بنزین و گازوییل را باز به بهانه تحریم با قیمت بالاتر به کشور وارد و تحمیل میکنند جالب آنکه این عده سود جو ال پی جی را که قابل مصرف در خودرو بعنوان جایگزین بنزین است با بهانه تحریم با تخفیف باری به هر جهت صادر و بنزین را باز به بهانه تحریم با قیمت بالاتر از عرف به کشور تحمیل میکنند تجارت دو سر سود ...
ناشناس۳۶۸۲۰۱۴۲۳:۵۹:۳۸ ۱۴۰۳/۹/۱۲
در حالی که متوسط مصرف خودروها در جهان زیر 2/5لیتر و هیبرید و الکتریکی رو به رشد هستند ما همچنان در خودروهای چهل سال پیش گیرکرده آنهم با مصارف بالای ...چرا با تک محور کردن گرمایش مبتنی بر گاز ،بزرگترین کشور دارای گاز را از صادر کننده به وارد کننده تبدیل کردند و همچنان گازرسانی بیهوده ادامه دارد چرا آقایان دولتمرد به مناطقی که قابلیت استفاده از نفت سفید . گازوییل و انرژی تجدیدپذیر باد و خورشید و بیرو مس داشتند و مشکل آلودگی نداشتند گازرسانی کردند چرا با توجه به رتبه زیر 3اطلس جغرافیایی ایران در انرژی تجدید پذیر خورشیدی و بادی و بیومس ،امروز زیر 1درصد آنرژی کشور از این آنرژی تامین میشود آنهم در حالی که در سایر کشورها بیش از 45درصد آنرژی از آنرژی های تجدید پذیر تامین میشود ...خداوند به ما تمام مواهب. را داده اشکال در سو مدیریت و عدم شایسته سالاری در بخش انرژی و ...کشور است ...
ناشناس۳۶۸۲۰۳۸۰۰:۳۲:۵۷ ۱۴۰۳/۹/۱۳
قرار بود ژاپن خاورمیانه بشیم الان دغدغه مون شده تامین معیشت !!!
ناشناس۳۶۸۲۱۰۲۰۳:۴۶:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۱۳
اولا مصرف سرانه برق در ایران در رتبه ۸۰ دنیا است ، ببینید electricity consumption per capita by country ثانیا در مصرف سرانه بنزین هم کشور ۳۷ ام هستیم ، ببینید gasoline consumption per capita by country البته در کشورهای اروپایی خودرو های سواری گازوئیلی هم درصد بالایی از آنها را تشکیل می‌دهد ، با این همه سرانه مصرف بنزین آنها بیشتر از ماست . این صحبت های آقای پزشکیان برای گران کردن است و ناترازی ها را به گردن مردم انداختن . این صحبت ها را دولت های قبلی هم با ادبیات دیگری زدند .
ناشناس۳۶۸۲۲۸۷۱۰:۰۶:۰۴ ۱۴۰۳/۹/۱۳
بهتر نیست بری آمارهای جهانی را ببینی ؟ چرا نمیخوای متوجه بشی ؟
ناشناس۳۶۸۲۱۱۵۰۶:۰۹:۰۶ ۱۴۰۳/۹/۱۳
تا زماني كه با كشورهاي صاحب تكنولوژي تعامل نكنيد وضع همين است
ناشناس۳۶۸۲۲۷۱۰۹:۵۴:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۱۳
تا زمانی که افراد نخبه و غیر رانتی و جناحی و غیر متوهم ژنت برتر وابسته به پدر ، بجای عده ای دایم المدیر کم تخصص که پیوسته در حال گردش بین سمت ها هستند ،بکار گرفته نشوند شاهد کلی گویی در مسایل کشور و فرافکنی فقدان مدیریت خواهیم بود ....
ناشناس۳۶۸۲۱۱۸۰۶:۲۳:۱۰ ۱۴۰۳/۹/۱۳
حرفهای ایشون در تمام موارد همه برمی گشت به اینکه باید کارشناسان و دانشگاهیان بنشیند یک برنامه راه بنویسند حالا این برنامه کی نوشته شود خدا دادند .
ناشناس۳۶۸۲۲۷۸۰۹:۵۹:۵۸ ۱۴۰۳/۹/۱۳
آقا مگه ما آسمان سوراخ شده و ایران افتاده پایین همه تیم مطرح را سالها قبل کشور های دیگر رفته اند و نظیر چین نیاز به استفاده از آن در کشور دارد منتها وقتی فساد برخی جناح ها و مافیاهای و رانت خوری و فساد برخی اخوی و ابوی و داماد و پدر داماد و برادر زاده فرزند و ....منافع خود را به منافع کشور ترجیح می‌دهند و با آنها برخورد نمیشود ،مدیران لایق اجازه ورود به مناصب را پیدا نمی‌کنند و مکررا شاهد اسامی تکراری در گردش بین مدیران کشور هستیم ...
ناشناس۳۶۸۲۱۲۹۰۷:۱۵:۱۱ ۱۴۰۳/۹/۱۳
هر دولتی اومده یه حرفای الکی زده و رفته
مهدی بیات۳۶۸۲۱۳۲۰۷:۲۱:۴۴ ۱۴۰۳/۹/۱۳
آقای پزشکیان چطور می خواهید به مردم اطمینان بدهید که مشکل معیشتی پیدا نمی کنند؟ وقتی همین حالا دچار مشکل معیشتی هستند. چطور دم از صداقت می زنید؟ شما هیچ راه حلی ندارید و مدام مردم را به کارشناسان ارجاع می دهید. لیست این کارشناسان را شفاف معرفی کنید. شما هیچ قصدی برای کار جدی و تغییرات جدی ندارید.
بی نام۳۶۸۲۱۶۱۰۸:۰۹:۰۶ ۱۴۰۳/۹/۱۳
هر کس اومد شد مسئول افراد خودشو آورد .
ناشناس۳۶۸۲۱۸۹۰۸:۴۵:۱۰ ۱۴۰۳/۹/۱۳
کدوم کشو در دنیاست که مردمش برای ماشین صف می ایستن تا هم پول بدن و هم قرعه کشی باشه. شماها اصلا هیچ برنامه ی برای مردم کشور ندارین .
ناشناس۳۶۸۲۲۸۰۱۰:۰۱:۱۲ ۱۴۰۳/۹/۱۳
همش صحبت از جراحی آقا در بیمارستان میماندید بهتر بود ...
ناشناس۳۶۸۲۲۸۵۱۰:۰۵:۲۰ ۱۴۰۳/۹/۱۳
بنزین گرون بشه همه چی گرون میشه اون وقت رییس جمهور میگن صادقانه با مردم حرف میزنم اینکه بار مشکلات رو دوش مردم باشه چه صادقه باشه چه دروغ فرقش چیه؟
ناشناس۳۶۸۲۳۱۴۱۰:۲۶:۵۴ ۱۴۰۳/۹/۱۳
آقای دکتر پزشکیان در مناظرات فرمودند که بنزین گران نمی‌شود و دیشب صراحتا فرمودند که گران می‌شود. نتیجه گیری با شما.
ناشناس۳۶۸۲۳۲۵۱۰:۳۵:۵۲ ۱۴۰۳/۹/۱۳
اگه کسی صحبت های دیشت پزشکیان رو ندیده. چیزی رو از دست نداده .
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  2. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  3. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  4. نتانیاهو در پرتگاه جهنم!

  5. پنج دلیل عضو رسانه ای دفتر رهبری برای نفی مذاکره ایران و امریکا/ نه مذاکرات برجام موفق بود و نه گفتگو در باره گروگان‌های لانه جاسوسی

  6. کفن هدیه ندهید!

  7. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  8. پایان دو قطبی در سینمای ایران؟/ جشنواره فیلم فجر در برداشت چهل و سوم

  9. این تصاویر از مسعود پزشکیان و دخترش دیدنی است

  10. بازداشت مدیری که مانع نوسازی صنایع پتروشیمی می‌شد

  11. حسین شریعتمداری: آقای پزشکیان! شما صاحب ایران نیستید

  12. مهاجرانی: تاکنون به مردم لس آنجلس کمکی نکردیم/ دولت در چارچوب عزت و شرافت ایرانی پیش می رود

  13. مشاور احمدی‌نژاد در امور روحانیت درگذشت

  14. پزشکیان: از جنگ نمی‌ترسیم اما به‌دنبال آن هم نیستیم

  15. پیش‌دستی یمن قبل از آتش‌افروزی آمریکا/ حملات موشکی و پهپادی به ناو هواپیمابر یانکی‌ها

  16. تصاویر نیروهای اطلاعاتی ایران از رصد دو تروریست پژاک/ لحظه بازداشت «وریشه مرادی» و «پخشان عزیزی»

  17. پزشکیان: آماده گفت‌وگو با لحاظ عزت و حکمت خودمان هستیم

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  7. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  8. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  9. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  10. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  11. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  12. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  14. پادگان شهری به نام اسرائیل

  15. کجا با این عجله؟!

  16. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  17. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  18. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  19. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  20. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  21. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  22. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  23. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  24. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  25. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

آخرین عناوین