روحانی، مقصر کمبود برق و گاز است/ قطعی‌بودن شوک تورمی با سیاست‌های همتی/ واکنش سعید مرتضوی به ادعاهای پالیزدار

گروه سیاسی الف،   4030821102 ۸۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

روحانی، مقصر کمبود برق و گاز است/ قطعی‌بودن شوک تورمی با سیاست‌های همتی/ واکنش سعید مرتضوی به ادعاهای پالیزدار

واکنش سعید مرتضوی به ادعاهای جنجالی پالیزدار

سعید مرتضوی، دادستان اسبق تهران در پاسخ به مصاحبه اخیر «عباس پالیزدار» که اتهامات متنوعی را به او و برخی دیگر نسبت داده است، با سایت «تابناک» مصاحبه‌ای کوتاه انجام داده و ضمن رد همه مسائل مطرح شده، یادآوری کرد که این فرد پیش‌تر به خاطر طرح همین موضوعات محکوم شده است. بخش‌هایی از گفت‌وگوی وی به شرح زیر است:

*نظر شما درباره مصاحبه اخیر «عباس پالیزدار» و اتهاماتی که به شما نسبت داده است، چیست؟

این مصاحبه سراسر کذب و آلوده به افتراء و فحاشی است و متاسفانه مورد استقبال رسانه‌های معاند و ضد انقلاب قرار گرفته است.

*درباره این شخص - پالیزدار - روایت شما چیست؟ ایشان چه خاستگاه و انگیزه ای دارد؟

پالیزدار به خاطر اکاذیب و ایراد تهمت و افتراء به برخی مراجع و مسئولان در سال ۱۳۸۷، مورد تعقیب کیفری قرار گرفته و محکومیت قطعی دریافت کرده است. مجدداً در این برهه حساس کشور، مطالب سابق را تکرار و ویژگی خاص نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را که همانا اجرای عدالت و ظلم ستیزی است و استکبار جهانی به انحاء مختلف سعی در ایجاد جنگ روانی جهت کمرنگ کردن این ویژگی‌ها و تخریب و تضعیف آن داشته است.

*یعنی ادعاهایی که پالیزدار مطرح کرده است، از نظر شما تماما کذب و دروغ است؟

بله، کاملا، این فرد با ادعای ناروای داشتن پرونده فساد ۵۲ نفر از روحانیون و مسئولان ارشد کشور به تشویش اذهان عمومی پرداخته و شجره طیبه نظام اسلامی ایران که مرهون خون پاک هزاران شهید و جانباز است را هدف قرار داده و آن را در ورطه فساد، غوطه‌ور دانسته و در نجات آن نیز اظهار ناامیدی کرده است.

*شما در زمان تصدی دادستانی تهران با پالیزدار چه برخوردی داشتید ؟

مطالب این فرد در زمان دادستانی اینجانب در شهر تهران مورد رسیدگی قرار گرفت و تحقیقات ضابطین و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با دلایل و مستندات قانونی، موجب هویدا شدن حقایق و رسوایی و رو سیاهی این تیم و گروه شد. مشارالیه با اسناد و مدارک متقن، محاکمه و به موجب حکم نهایی و قطعی مرجع عالی تجدیدنظر استان تهران محکوم شده است. بیان مجدد مطالبی که کذب و افتراء و دروغ و مجرمانه بودن آن ثابت شده پس از گذشت حدود ۱۶ سال، علتی به غیر از تحریک و تشویق گروه‌های معاند و ضد انقلاب ندارد.

******

رفع فیلترینگ تابو نیست، مسئله را ناموسی نکنیم!

روزنامه خراسان نوشت:

تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و... همه آزاد بودند. دامنه فعالیت شان هم هر روز بیشتر و بیشتر می شد. مردم هم از این پلتفرم ها استفاده می کردند. همه چیز عادی بود. کسی گمان نمی کرد روزی استفاده از این ابزارها نکته ای داشته باشد؛ چه رسد به مسئله. هیچ تابویی هم وجود نداشت. اما در غائله ۸ دی ماه ۱۳۹۶ تلگرام از دسترس خارج شد و مجدد ۲۳ دی در دسترس قرار گرفت. یادمان هست در این ماجرا، یک کانال به نام «آمد نیوز»بر بستر همین پلتفرم، عملا جلودار ماجرا شد و اعتراض را به اغتشاش کشید. تکنیک ها و تاکتیک های جنگ شهری را بیان می کرد. طریقه درست کردن کوکتل مولوتف و چماق هایی با سری انباشته از میخ و... را آموزش می داد؛ یعنی تعلیم عریان خشونت. البته تلگرام خود آن را فیلتر کرد اما به لحظه، کانال عوض و به دقیقه مخاطبان خود را بازیابی می کرد. کانال بعد که مسدود می شد، باز کانال دیگر. دیگران هم از این فضا برای اغتشاشات بهره می گرفتند. نتیجه کار هم ترویج خشونت بود. معلوم است که جلوی سیلی چنین امنیت سوز باید گرفته می شد. مدارا با این پلتفرم ادامه داشت تا این که در ۱۰ اردیبهشت ۹۷ مجدد به دستور قضایی از دسترسی کاربران خارج شد. واتساپ و اینستاگرام هم شهریور ۱۴۰۱، در غائله و فتنه آن سال مسدود شدند. این هم یعنی این که اول همه آزاد بودند و اصل هم بر آزادی بود تا زمانی که انسداد به عنوان یک باید امنیتی مطرح شد. درست مثلِ« طرح ترافیک» که برای برخی خیابان ها در زمان های خاص برای تدبیر عبور و مرور اجرا می شود.

حکم عقل هم همین است برای سامان دهی امور باید فضا را مدیریت کرد اما با رفع شرایطی که به اجرای طرح ترافیک انجامد، اوضاع به حالتِ سابق برمی گردد. کسی هم به طرح ترافیک غیرت نمی ورزد و مسئله به این واضحی را «ناموسی» نمی کند. به نظر در مسئله فضای مجازی و فیلترینگ هم همین قاعده عقلانی باید حاکم باشد. در شرایط عادی نباید مقررات شرایط «غیرعادی» حاکم باشد. به ویژه که ۸۳ درصد کاربران با استفاده از وی پی ان، به همه این پلتفرم ها دسترسی دارند، یعنی عملا فیلترینگ از میان رفته است. الان در شرایطی هستیم که  «ما قصد لم یقع، وما وقع لم یقصد» آن چه منظور و مقصود است، واقع نشد و آن چه واقع شده، مقصود نبوده است. فقط در این میان رندان روزگار، بهره را بردند که سالانه از راه فروشِ فیلترشکن ها، ۶۰ هزار میلیارد تومان به جیب می زنند. فقط همین والا نه فقط طرفداران رفع فیلتر در این پلتفرم ها فعال اند که طرفداران فیلترینگ هم بیشتر از آنان در همین فضا به اضافه دیگر سکوها شب را به روز و روز را به شب می رسانند. به روی مبارک نمی آورند که چطوری در این فضا فعال اند اگر خود فیلترینگ را دور نمی زنند؟ باری، شرایط عادی است. حکمرانی در همه ساحت ها باید در راستای شرایط باشد. اعمال احکام شرایط خاص در وضعیت طبیعی، نه تنها دردی را دوا نمی کند که درد افزا هم می شود. در اصل ماجرا هم چندان تفاوتی نمی کند. اکثریت مردم همین الان هم از پلتفرم ها استفاده می کنند، اتفاقی هم نمی افتد. فقط می ماند آن ۶۰ هزار میلیارد تومانِ ناقابل که اگر فیلتر رفع شود به جای جیبِ کاسبانِ فیلترینگ، به سفره مردم باز می‌گردد. چیز دیگری نیست. بیخود خود را به زحمت نیندازیم. همین!

******

قطعی‌بودن شوک تورمی با سیاست‌های همتی

روزنامه وطن‌امروز نوشت:

با روی کار آمدن دولت چهاردهم و جلوس عبدالناصر همتی بر صندلی وزارت اقتصاد به عنوان مسؤول سیاست‌های مالی کشور، نرخ ارز در سامانه نیما و بازار آزاد  رو به افزایش گذاشته است. این در حالی است که اسفندماه 1401 نرخ ارز در بازار آزاد در روزهایی حتی به عدد 60 هزار تومان نیز نزدیک شده بود؛ عددی که البته از همان زمان و با اعمال سیاست‌های اقتصادی دولت سیزدهم مدیریت شد و تا همین چند ماه پیش نتوانسته بود از مرز 60 هزار تومان عبور کند؛ موضوعی که منجر به ناامیدی سفته‌بازان از بازار ارز و ایجاد ثبات و اطمینان برای فعالان اقتصادی شد. حالا با نظرات و مواضع وزیر اقتصاد درباره لزوم افزایش نرخ ارز نیمایی، هم نرخ دلار نیمایی و هم به تبع آن نرخ دلار در بازار آزاد طغیان کرده است. اگر چه خود همتی می‌گوید نگاه و سیاست‌های او به بازار نیمایی ارتباطی با نرخ ارز در بازار آزاد ندارد و افزایش نرخ بازار آزاد ناشی از انتظارات تورمی است اما این پرسش وجود دارد: چرا با روی کار آمدن وی نرخ دلار دچار چنین وضعیتی شد و مواضع و نگاه او به ارز چقدر در این ناآرامی سهیم است؟  

با بررسی دقیق ماجرا متوجه می‌شویم همتی علاقه زیادی به آزادی نرخ ارز دارد. سکاندار ساختمان میرداماد در سال‌های 97 تا 1400، که رکورددار رشد نرخ ارز و تورم در اقتصاد ایران به‌شمار می‌رود، حالا این بار با صدارت در ساختمان باب همایون ایده‌های جدیدتری برای اقتصاد ایران دارد؛ ایده‌هایی که اگر توسط دولت و رئیس‌جمهور مهار نشود، بدون شک منجر به یک شوک تورمی در اقتصاد ایران خواهد شد. اگر چه وزیر اقتصاد افزایش نرخ ارز در بازار آزاد را بی‌ارتباط با افزایش دستوری نرخ نیما می‌داند و از تک‌نرخی کردن ارز سخن می‌گوید اما ۲  ابهام و سوال اساسی در این زمینه وجود دارد که امید است جناب وزیر، قبل از تکرار خاطرات دردناک سال‌های 97 تا 1400 و سقوط شدید ارزش پول ملی در آن سال‌ها، به این سوالات پاسخ دهد.

۱- آیا افزایش تعمدی نرخ ارز نیمایی با دستور مستقیم وزیر محترم تاثیری بر معیشت و افزایش قیمت کالاهای اساسی نخواهد داشت؟ اگر استدلال یا هدف وی از این کار کاهش رانت و فاصله قیمتی بین دلار بازار آزاد با ارز نیمایی است، چرا در روزهای گذشته همزمان با افزایش نرخ ارز در سامانه نیما، قیمت آن در بازار آزاد نیز روندی صعودی به خود گرفته است؟ وزیر اقتصاد درباره اختلاف قیمت ارز نیمایی و آزاد معتقد است «فاصله قیمت ارز نیمایی و آزاد باید به حداقل برسد؛ در حدی که توجیه داشته باشد. الان این اختلاف توجیه ندارد و بسیار زیاد است». این در حالی است که در هفته‌های گذشته شاهد بودیم هر قدر نرخ ارز نیمایی رشد کرد، متناسب با آن قیمت دلار در بازار آزاد نیز افزایش یافته است، یعنی هدف اصلی وزیر اقتصاد از گران کردن ارز نیمایی - کاهش اختلاف قیمت ارز در نیما و بازار آزاد - با شکست مواجه شده و افزایش نرخ نیمایی هیچ شکافی را پوشش یا هیچ فاصله‌ای را کم نکرده است، بلکه صرفا باعث شده بدترین عملکرد اقتصادی در 100 روز اول دولت در حوزه افزایش قیمت‌ها و تورم به نام دولت چهاردهم ثبت شود.

۲- وزیر اقتصاد در حالی صعود نرخ ارز در بازار آزاد را ناشی از انتظارات تورمی و بی‌ارتباط با رشد نرخ ارز نیمایی می‌داند که احتمالا منظور وی از انتظارت تورمی مسائل و تنش‌های موجود در منطقه است، در حالی که در زمان دولت سیزدهم مسائلی حتی شدیدتر از این نیز رخ داد اما نرخ دلار افزایش نداشت و بخوبی مدیریت شد. از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه تا پاسخ ایران که منجر به «وعده صادق ۱» شد، از درگیری نظامی و مستقیم ایران و پاکستان و مهم‌تر از همه، شهادت رئیس‌جمهور و اداره کشور بدون رئیس‌جمهور به مدت 2 ماه از جمله اتفاقاتی بود که نتوانست منجر به افزایش نرخ دلار در بازار آزاد شود. طبیعتا اثرات منفی شهادت آیت‌الله رئیسی از هر اتفاق دیگری ولو در محور مقاومت می‌توانست تبعات بیشتری برای اقتصاد ایران داشته باشد، لذا ماجرای افزایش نرخ ارز در هفته‌های اخیر و رکوردشکنی نرخ آن چه در بازار نیما و چه بازار آزاد نمی‌تواند ناشی از مسائل منطقه‌ای و انتظارات تورمی باشد، چرا که اتفاقاتی به مراتب بزرگ‌تر در ۶ ماه گذشته رخ داده، بلکه تنها و مهم‌ترین دلیل آن بازگشت تفکر همتی به اقتصاد ایران مبنی بر گران‌سازی و اداره کشور از این طریق است.

******

روحانی، مقصر کمبود برق و گاز است

روزنامه کیهان با اشاره به ناترازی‌های انرژی و کمبود برق و گاز در کشور نوشت:

ناترازی در تامین حامل‌های مختلف انرژی عوامل متعددی دارد اما شاید بتوان مهم‌ترین علت آن را در اعتماد دولت روحانی به غرب و محروم ساختن همزمان کشور از انرژی هسته‌ای و سوخت‌های فسیلی بر شمرد. در حالی که برنامه هسته‌ای در هشت سال دولت روحانی رو به تعطیلی می‌گذاشت، گروگان‌گیری برجامی غرب موجب شد تعهدات محدودیت‌آفرین دیگری در قالب توافق آب و هوائی پاریس پذیرفته شود که استفاده از سوخت‌های فسیلی را در نیروگاه‌ها محدود می‌کرد. در کنار این دیکته خارجی، اظهار گزاره‌های مسموم و غلطی مانند «پالایشگاه سازی، کثافت کاری» و «به خاطر ۲۰۰ مگاوات برق زیر بار نیروگاه‌سازی نمی‌رویم» از سوی وزارت نفت و نیروی وقت موجب تشدید ناترازی در تامین و مصرف حامل‌های انرژی شد و حال آن که طبق برنامه توسعه و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، کشورمان باید به صادر‌کننده منطقه‌ای در این حوزه تبدیل می‌شد.

دولت یازدهم و دوازدهم با برجام، تولید برق هسته‌ای را متوقف کرد و با توافق آب و هوائی پاریس، تولید برق در نیروگاه‌ها (با سوخت فسیلی) را به محاق برد و بیشترین رکورد‌های قطع برق منازل و کارخانه‌ها را به ثبت رساند. در موضوع تولید و مصرف برق گفتنی است که مصرف برق در کشور از ۶۲-۶1 هزار مگاوات در اوایل مرداد ۱۴۰۰ (آخرین ماه فعالیت دولت روحانی)، به بیش از ۷۹ هزار مگاوات در اوایل مرداد ۱۴۰۳ رسیده است. مصرف برق در ۴ مرداد ۱۴۰۰، معادل ۶۱۴۳۰ مگاوات، و در ۵ مرداد همان سال، معادل ۶۰۶۷۵ بوده است. همچنین رقم مصرف در تایخ در ۵ مرداد ۹۹، حدود ۵۸۱۸۳ مگاوات بوده است. به عبارت دیگر، مصرف برق در سه سال اخیر، به موازات موفقیت دولت شهید رئیسی در مهار کرونا (افزایش فعالیت کارخانه‌ها و شرکت‌ها)، احیای هشت‌هزار کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل، و همچنین افزایش قابل توجه سالانه دما، ۱۸ تا ۱۹ هزار مگاوات افزایش داشته است. اما با این وجود، به اعتبار همت وزارت نیرو در دولت شهید رئیسی، ناترازی تولید و مصرف و قطعی برق (در مقایسه با دولت روحانی) به حداقل رسید.

جمع‌بندی این که نباید چالش تامین برق و گاز و بنزین در کشور را به ماجرای استفاده یا عدم استفاده از سوخت مازوت تقلیل داد بلکه مسئله اصلی، اعتماد به مشورت‌های غلط و دیکته‌های سیاسی غرب است که موجب شده از ظرفیت‌های ساخت پالایشگاه و نیروگاه (هسته‌ای/ فسیلی) غفلت شود، ضمن این که موضوع مدیریت مصرف منابع از طریق هوشمندسازی سامانه‌های ذی‌ربط نیز باید جدی گرفته شود.

******

حالا نوبت تهاجم ماست 

اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه در رابطه با تجاوز آشکار رژیم جعلی اسرائیل به خبرگزاری مهر گفت: ایران مقتدر است و اسرائیل است که در وحشت به سر می‌برد. حالا نوبت مقاومت و دفاع ما نیست، بلکه نوبت تهاجم ماست.

وی با طرح این موضوع که اسرائیل امروز از ایران با اقتدار وحشت زده است، گفت: اسرائیل می‌داند که ایران با آن روبرو می‌شود همانطور که آمریکا را در عین الاسد مورد اصابت موشک قرار داد، آنها جرأت نمی‌کنند در مقابل ما برخورد کنند.

بادامچیان با بیان اینکه آنهایی که از سازش صحبت می‌کنند باید دنیای امروز را مورد توجه قرار دهند، گفت: دکتر مصدق به آمریکایی‌ها اعتماد کرد و کودتای ۲۸ مرداد را با ۵ میلیون دلار در ایران شکل دادند و او را سرنگون کردند، در حالی که آمریکایی‌ها در تمام این مدت نتوانستند به ایران ضربه بزنند، انگلیس‌ها هم کشتی ما را گرفتند بلافاصله عزیزان سپاه کشتی آنها را گرفتند و پیروز شدیم، ایران مقتدر است و اسرائیل است که در وحشت به سر می‌برد.

وی پیروزی را از آن جبهه مقاومت خواند و گفت: اوضاع دنیا عوض شده است من به اصلاح طلبان که این روحیه را دارند که برجام را راه بیندازیم، می‌گویم که دوره برجام گذشته است، یک زمان مذاکره کردیم و قراردادی منعقد کردیم آنها به این مذاکره عمل نکردند، ما به تعهدمان عمل کردیم و آن تمام شد، آنها هنوز دنبال این هستند که این قرارداد را پیگیری کنند. می‌خواهند fatf را راه بیندازند این یعنی سلطه‌گری غرب، یعنی می‌خواهیم صادرات داشته باشیم آنها باید نظارت کنند.

دبیرکل حزب موتلفه با بیان اینکه قبول‌کردن شروط غربی‌ها یعنی پذیرش سلطه آنها، تاکید کرد: نمی‌دانم برخی چرا این سلطه‌گری را می‌پذیرند و با چه رویی سخن از تسلیم شدن در برابر غرب می‌زنند، اگر ما می‌خواستیم تسلیم شویم آیا صادرات و واردات غیر نفتی ما برابر می‌شد. وضعیت صادرات و واردات ما در سایه خیانت شاه و همه غرب‌زده‌هایی که در داخل کشور بودند در سال ۵۷ تنها نیم میلیون دلار صادرات غیر نفتی داشتیم، واردات ما نیز ۲۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود.

******

برای مواجهه با ترامپ از علم روانشناسی بهره ببرید

سایت عصر ابران نوشت: 

با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و بازگشت مجدد او به کاخ سفید اکنون این سوال مطرح است که ایران باید چه سیاست یا راهبردی را در مواجهه با او در پیش بگیرد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با بیان اینکه انتخابات فرصتی برای بازبینی و بازنگری در رویکرد‌های ناصواب گذشته است، تاکید کرده آنچه برای ایران مهم و ملاک ارزیابی است عملکرد دولت آمریکا می‌باشد. اسماعیل بقایی در عین حال گفته ایران از سیاست‌ها و رویکرد‌های گذشته دولت‌های مختلف در آمریکا تجربیات بسیار تلخی دارد.

بدون شک دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ برای ایران یکی از آن تجربیات بسیار تلخ و سخت بوده و لذا می بایست با توجه به این تجربه برنامه ریزی کرد و برای آینده آماده شد. مهم ترین موضوعی که مقامات و رهبران ایران باید مدنظر قرار دهند این است که نباید درباره ترامپ همچون یک فرد عادی رفتار کرد. به استناد مقالات و کتاب های چندین روانشناس آمریکایی، ترامپ قطعا از اختلال های روانی مختلفی از جمله خودشیفتگی و خودبزرگ پنداری رنج می برد. لذا مهم ترین اقدامی که می بایست برای مواجهه با ترامپ در دستور کار مقامات ایران قرار گیرد استفاده از علوم روانشناختی و روانشناسی سیاسی برای فهم سخنان و رفتارهای ترامپ است.

در این راستا پیشنهاد می شود وزارت خارجه یا معاونت راهبردی ریاست جمهوری تیمی از روانشناسان مطرح و کاربلد را به خدمت گرفته و چند دستور کار به آنها بدهند. اول آنکه تحلیلی کلی از شخصیت ترامپ انجام داده و به صورت خلاصه و مفید در اختیار تصمیم گیران اصلی کشور قرار دهند.

دوم آنکه رفتار او در موقعیت های مختلف را با توجه به تجربه های پیشین مورد بررسی قرار داده تا بتوان در موقعیت های مشابه به پیش بینی اقدامات او دست یازید، ولو آنکه گفته می شود او پیش بینی ناپذیر است.

سوم و مهمتر از همه این روانشناسان می توانند توصیه های مفیدی برای مواجهه با تصمیمات و اقدامات خاص ترامپ درباره ایران به تصمیم گیرندگان و مقامات رده بالای کشور بدهند.

در واقع ایران چه بخواهد رفتاری همچون دوره قبل در برابر ترامپ اتخاذ کند و چه وارد مذاکره با دولت او شود، حتما می بایست از نظرات و مشاوره های روانشناسان خبره استفاده نماید. چنانچه به هر دلیل امکان استفاده از روانشناسان در تصمیم گیری سیاست خارجی در مواجهه با ترامپ نباشد، حداقل مقامات تصمیم گیرنده می بایست نظراتی را که روانشناسان آمریکایی درباره ترامپ نوشته اند مطالعه کرده و با توجه به آن تصمیم گیری کنند. عدم توجه به ویژگی های شخصیتی و روانشناختی ترامپ می تواند مقامات ایرانی را در فهم رفتارهای او دچار اشتباه محاسباتی کرده و تصمیمات نادرستی اتخاذ نمایند.

******

چرا حس می‌کنیم همه‌چیز گل‌وبلبل است؟!

روزنامه جوان نوشت:

یک پرسش پرتکرار این روز‌ها هم در محافل سیاسی و علمی و هم در میان مردم عادی این است که چرا حس می‌کنیم همه‌چیز خوب و درست و گل‌وبلبلی است، و مثل گذشته دیگر از وضع دلار و سکه و گرانی و تحریم و آلودگی هوا یا بحث روابط خارجی و امنیت و سیاست داخلی و مسائل اجتماعی کمتر می‌شنویم، با آنکه وضع به‌قدرکافی آن‌طور هست که بیشتر درباره آن بحث کنیم؟! پاسخ کوتاه من این است که، چون آنها که درباره این همه سخن می‌گفتند و تحلیل می‌کردند، اکنون پست و منصب گرفته‌اند، همین! و به‌همین‌راحتی! از باب مثال وقتی مدیرمسئول روزنامه اعتماد می‌شود رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، تیتر روزنامه‌اش در چنین روز‌هایی به فرنام رمان‌های عشقی عامه‌پسند نزدیک است: «آسمان آبی‌تر می‌شود»! همین تیتر که واکنشی است به ممنوعیت مازوت‌سوزی (و البته پنهان‌نگه‌داشتن خبر قطع منظم برق در زمستان)، اگر دولت‌های غیرهمسو سرکار بودند، با عباراتی که مخاطب را زهره‌ترک می‌کرد، انتخاب می‌شد. مثلاً «زمستان سیاه و تاریک با طرفداران وضع‌موجود!» یعنی از رخدادی مشخص، در یک مقطع که خودمان خارج از قدرتیم، روی سیاه آن را که زمستان سرد و تاریک باشد، می‌بینیم و در مقطع‌دیگر که خودمان منصب داریم، آسمان‌آبی دلربا را!

یا ستون‌نویس ثابت همین روزنامه اعتماد و روزنامه هم‌میهن را ببینید! الان کجاست؟! و مشغول کدام تبیین و تحلیل؟! خیلی نرم و مهربانانه و «با تقدیم عشق» درباره ناترازی‌ها می‌نویسد و از اینکه دولت چهاردهم این حقیقت را که ناترازی‌ها تقصیر قبلی‌هاست فریاد نمی‌زند، تشکر می‌کند و نهایت استدلالش این است که «حالا شد»! یعنی الان که دولت پذیرفته است ناترازی وجود دارد، خودش یک گام بزرگ و اساسی به سوی هدف است! همین‌قدر ملوس و شل‌و بی‌جان و با تقدیم احترامات فائقه! فقط هم بحث به مسائل اقتصادی و سیاست داخلی مربوط نمی‌شود. پوتین همیشه یک عنصر مطرود در رسانه‌های منتقد حکومت بود. به‌ویژه روزنامه سازندگی که هر دو هفته یک‌بار عکس‌تمام‌قد پوتین را به اصطلاح فول‌پیج کار می‌کند و از بلا‌ها و توطئه‌ها و خیانت‌های روس‌ها و پوتین به ایران می‌گوید، حالا دیدار پوتین با پزشکیان برایش مهم و سرنوشت‌ساز می‌شود و با تیتر‌های مثبت و راهبردی به استقبال آن می‌رود و دیدار نخست‌وزیر روسیه با پزشکیان در تهران را «دیدار استراتژیک» تیتر می‌کند.

روزنامه شرق روسیه‌ستیز و چین‌ستیز قهار نیز حالا دیدار پوتین با پزشکیان را مهم و راهبردی توصیف می‌کند! روزنامه سازندگی در دولت سیزدهم مسئله برجام را به قطعی گاز در زمستان مربوط می‌دانست و با تیتر «در انتظار زمستان» و عکسی از رئیس‌جمهور سیزدهم که در برف پوشیده شده است، رویکرد خاص خود را نشان می‌داد. به آسانی می‌توان منتظر ماند تا احتمالاً قطعی گاز در دولت چهاردهم را با عکس زیبایی از برف و یخبندان تهران در این روزنامه ببینیم با تیتر «زیبایی زندگی در سرمای اسکاندیناوی با شفق‌های قطبی!»

گرایش این نوشته به طنز، عمدی نیست. ماجرا خود به‌قدر کافی خنده‌دار است. شاید اگر برخی می‌دانستند مملکت با این دلار و سکه و برق و گاز و مسائل پیچیده خارجی، در فصل پاییز اینچنین بهار دلکش و گلشن و رنگارنگ توصیف می‌شود، زودتر زمینه حضور منتقدان را در مناصب دولتی فراهم می‌کردند! و اگر نظریه‌پردازان ارتباطات که شش‌دهه قبل معتقد بودند حضور طولانی مقابل رسانه‌ها به «کاشت» باور‌های مبالغه‌آمیز درباره میزان خشونت در جامعه می‌انجامد و احساس ناامنی، قربانی‌شدن و بی‌اعتمادی میان‌فردی را دامن می‌زند، اکنون با شرایط جدید ما روبه‌رو می‌شدند، نظریه «برداشت» را خلق می‌کردند که مطابق آن حضور و مهاجرت ناگهانی منتقدان بی‌رحم از رسانه منتقد دولت به شورای رسانه‌ای دولت، منجر به «برداشت» سهم رسانه از قدرت و تغییر باور‌ها درباره جامعه و احساس امنیت و قربانی‌نبودن و «اعتماد» به دولت می‌شود! یکدست‌شدن رسانه‌های منتقد با دولت، بسیار خطرناک‌تر از یکدست‌شدن قوای‌سه‌گانه و خالص‌سازی است. خود دانید!

******

غفلت جبهه اصلاحات از دغدغه‌های مردم

روزنامه صبح‌نو نوشت:

اخیرا هیأت ‌رئیسه جبهه اصلاحات ایران به ریاست آذر منصوری با مسعود پزشکیان دیدار کرده‌ و در این جلسه، مسائل مختلفی از سوی اعضای این جبهه مطرح شده است. دیداری که به نظر می‌رسد برای اصلاح‌طلبان فرصتی بود تا نظرات خود را در مورد وضعیت سیاسی کشور و وضعیت دولت پزشکیان بیان کنند؛ اما نکاتی که در این دیدار مطرح شد، خود به‌نوعی بازتاب‌دهنده برخی از ضعف‌ها و چالش‌های درونی جبهه اصلاحات و نقدهایی است که ممکن است آینده این جریان سیاسی را تحت تأثیر قرار دهد. نقدهایی که در این گزارش مطرح می‌شود به‌ویژه بر اساس محورهایی است که در دیدار اخیر جبهه اصلاحات با پزشکیان برجسته شدند.

یکی از اصلی‌ترین نقدهایی که جبهه اصلاحات به دولت پزشکیان وارد می‌کند، موضوع انتصاب‌ها به‌ویژه در سطح استانداری‌هاست. اعضای جبهه اصلاحات تأکید دارند که دولت باید در چیدن مقامات کلیدی از نیروهای اصلاح‌طلب استفاده کند. آنها از ترکیب کابینه دولت پزشکیان انتقاد کرده‌اند و به‌ویژه از عدم حضور نیروهای اصلاح‌طلب در استانداری‌ها ناراضی هستند. درحالی‌که در بسیاری از مواقع، تشکیل یک دولت فراجناحی و استفاده از نیروهای مختلف می‌تواند به پایداری بیشتر دولت کمک کند و نمایندگی گسترده‌تری از جامعه را فراهم آورد.

نکته دیگری که در این دیدار به‌ وضوح مشاهده می‌شود، غفلت جبهه اصلاحات از دغدغه‌های اصلی مردم است. در شرایطی که کشور با بحران اقتصادی، بیکاری، تورم و مشکلات معیشتی دست‌وپنجه نرم می‌کند، جای شگفتی است که جبهه اصلاحات در دیدار خود با پزشکیان بیشتر به مسائل سیاسی و جناحی پرداخته و کمتر به موضوعات کلیدی اقتصادی و اجتماعی اشاره کرده است. به‌ویژه در شرایطی که اصلاح‌طلبان خود را همواره به‌عنوان یک جریان مدافع عدالت اجتماعی و حقوق مردم معرفی کرده‌اند، این کم‌توجهی به مسائل اقتصادی می‌تواند به شکاف بیشتر میان اصلاح‌طلبان و مردم منجر شود.

علاوه بر نقدهایی که به رویکردهای سیاسی جبهه اصلاحات وارد است، یکی دیگر از مشکلات عمده این جریان سیاسی، چالش‌های درونی و فقدان انسجام نظری است. در این دیدار، اعضای مختلف جبهه اصلاحات نظرات متفاوتی در مورد مسائل مختلف از جمله ترکیب کابینه، انتصابات سیاسی و رویکرد کلی دولت داشتند. این وضعیت نشان‌دهنده عدم یکپارچگی درونی در جبهه اصلاحات است که خود یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های این جریان به‌شمار می‌آید.

در نهایت، نقدهایی که به جبهه اصلاحات وارد است نه‌تنها بر مشکلات درون‌حزبی و دیدگاه‌های متناقض در مورد سیاست‌های دولت، بلکه بر ضعف‌های استراتژیک این جریان نیز تأکید دارد. جبهه اصلاحات در صورتی که نتواند به‌ سرعت از نگرش‌های سیاسی‌محور خود فاصله بگیرد و به جای آن بر حل مسائل اقتصادی و اجتماعی مردم تمرکز کند، با مشکلات بیشتری در جلب حمایت عمومی مواجه خواهد شد.

******

ایران دکترین هسته‌ای‌ خود را بازتعریف می‌کند؟

روزنامه اعتماد نوشت:

برخی ناظران مدعی هستند که با بازگشت ترامپ به کاخ سفید رویکرد شکست خورده فشار حداکثری مجددا در دستور کار قرار خواهد گرفت. اما گزاره دیگری از سوی متحدان دونالد ترامپ مطرح شده و آن، این است که این رویکرد با چشم‌انداز ژئوپلیتیکی به ‌شدت متفاوتی که در خاورمیانه امروزی حاکم است، روبه‌رو خواهد شد. به ادعای نشریه پولیتیکو؛ پیشینه رویکرد سختگیرانه ترامپ در قبال ایران در دولت اول او پیش ‌نمایش نسبتا واضحی در باب سیاست‌های احتمالی او در ارتباط با تهران ترسیم کرد. این پیش نمایش بر اساس مصاحبه با مقامات سابق ترامپ و افراد نزدیک به کارزار انتخاباتی او برجسته‌تر شده است.

مقامات سابق دولت ترامپ در گفت‌وگو با پولیتیکو مدعی شدند که تیم انتقالی ترامپ در حال بررسی طرح‌هایی ادعایی برای اعمال موج جدیدی از تحریم‌های اقتصادی شدید علیه ایران و تلاش برای قطع صادرات نفت تهران هستند، این در حالی است که به نظر می‌رسد دولت دوم ترامپ حمایت‌ها از اسراییل را افزایش دهد. این مقامات در ادامه اظهارات خود مدعی شدند: ترامپ استراتژی موسوم به «فشار حداکثری» خود را بازتعریف خواهد کرد. اما خاورمیانه در سال ۲۰۲۴ به طور چشمگیری با زمانی که ترامپ در سال ۲۰۲۱ از ریاست‌جمهوری کنار رفت، متفاوت است و این تغییرات قاعدتا متغیرهای منطقه‌ای و اعمال استراتژی‌های مشابه را تحت تاثیر قرار خواهد داد. همزمان یک مقام سابق دیگر ترامپ در امور خاورمیانه در گفت‌وگو با پولیتیکو مدعی شد: «فشار حداکثری به این معنی نیست که امور از جایی که در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۰ متوقف شد، ادامه پیدا خواهد کرد؛ چراکه منطقه و جهان در شرایط متفاوتی قرار دارد.»در شرایط کنونی که تهران همکاری خود با روسیه را تقویت کرده، طبیعتا دولت دوم ترامپ در کنار جنگ در اوکراین با معادله پیچیده‌ای در خاورمیانه روبه‌رو خواهد بود. همزمان خطر افزایش تنش‌ها بین اسراییل و ایران وجود دارد که ممکن است ایالات متحده را به درگیری نظامی بکشاند. 

همزمان وب‌سایت امریکایی استیمسون با انتشار گزارشی در این رابطه مدعی شده است که در حالی تنش‌ها میان اسراییل و ایران پس از حملات متقابل ادامه دارد، مقامات فعلی و سابق ایرانی در حال بحث در مورد این هستند که آیا کاهش آستانه گریز هسته‌ای می‌تواند بازدارندگی را برای کشور به دنبال داشته باشد یا خیر. پس از تجاوز اسراییل به کنسولگری ایران در دمشق در آوریل سال جاری و شهادت تعدادی از مستشاران ایرانی امیر سرتیپ احمد حق‌طلبی، فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای ایران گفته بود: «اگر اسراییل تصمیم بگیرد به یکی از تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند، جمهوری اسلامی ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر کند.» این در حالی است که پیش از این نیز کمال خرازی، وزیر خارجه سابق اخیرا هشدار داده بود که اگر اسراییل جرات کند تاسیسات هسته‌ای ایران را آسیب بزند، سطح بازدارندگی ما متفاوت خواهد بود. «ما تصمیمی برای تولید بمب هسته‌ای نداریم، اما اگر موجودیت ایران تهدید شود، باید دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم.»

گفتنی است در ۱۸ اکتبر سال جاری نزدیک به ۴۰ عضو مجلس نامه‌ای به شورای عالی امنیت ملی ارسال کردند و این درخواست را داشتند که شورای عالی امنیت ملی دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران را بازتعریف کنند. به ادعای وب‌سایت امریکایی استیمسون این استدلال که ایران نیاز به نوعی بازدارندگی جدید دارد، تقویت شده است. به ادعای این نشریه امریکایی همزمان برخی کارشناسان امریکایی هشدار داده‌اند که ایران ممکن است از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج شود، چراکه پیش از این نیز علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته بود: «خروج از «ان‌پی‌تی» برای دفاع از منافع ملی کشور یک ایده جدی است، اما اجرای آن در نهایت نیاز به تصویب مجلس دارد.»

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۵۹۶۰۰۲۲:۱۸:۰۴ ۱۴۰۳/۸/۲۱
پرونده روحانی باید به قوه قضاییه ارسال شود
ناشناس۳۶۵۹۶۶۲۲۲:۵۶:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۲۱
روحانی تمام تلاشش رو برای رفع تحریم ها کرد
ناشناس۳۶۶۰۰۰۸۱۰:۱۰:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۲۲
تلاش بدون تفکر درست چه بسا زیان هم داشته باشد
ناشناس۳۶۶۰۱۰۸۱۱:۴۹:۱۰ ۱۴۰۳/۸/۲۲
شیخ حسن فریدون تمام تلاششو برای تحریمهای داخلی و تحریمهای خارجی بیشتر انجام داد
ناشناس۳۶۶۰۰۷۴۱۱:۲۱:۰۶ ۱۴۰۳/۸/۲۲
تلاشش بی حاصل بود زیرا تحریم ها بیش از دو برابر و قیمت دلار 10 برابر شد.
ناشناس۳۶۶۰۰۹۰۱۱:۳۲:۴۹ ۱۴۰۳/۸/۲۲
روحانی پاسخگو باشد چطور ترامپ بی هیچ هزینه ای از برجام خارج شد و تحریم ها را تشدید کرد ؟!
ناشناس۳۶۶۰۰۹۱۱۱:۳۳:۴۰ ۱۴۰۳/۸/۲۲
مقصر اصلی کمبود برق و گاز دولت روحانی است باید پاسخگو باشد.
امید یاوری دارانی۳۶۶۰۲۶۳۱۳:۵۰:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۲۲
دولت روحانی را مقصر ندانید چون مملکت مجلس داشت و نمایندگانی که وظیفه نظارت و کنترل و سوال و استیضاح داشتند . مجلس وقت چرا سکوت کرده بود؟ حقوق مردم را با هم تضییع کردند.
ناشناس۳۶۶۰۱۱۳۱۱:۵۴:۴۷ ۱۴۰۳/۸/۲۲
دولت روحانی خسارت محض بود زیرا کشور را با 1500 هزار میلیارد تومانی بدهی و 480 هزار میلیارد تومان کسری بودجه و 20 هزار مگاوات کسری برق و خزانه منفی و صندوق توسعه خالی تحویل داد و قیمت دلار و سکه و مسکن و خودرو و موبایل بیش از 10 برابر شد و 4 سال پیاپی تورم افسارگسیخته داشتیم.
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۶۲۳۲۸۱۹:۴۹:۱۰ ۱۴۰۳/۸/۲۴
هر کسی کمترین فهم و درک واقعی از مسائل داشته باشد با اینگونه نظرات ضد روحانی نه تنها نظرش نسبت به جناب روحانی تغییر نمی کند بلکه بیشتر به ایشان تمایل و علاقه پیدا می کند. حالا شما(الف) با هر بهانه ای هی مطلب پشت مطلب در نکوهش روحانی و دولت های ایشان درج نمایید! مطمئن باشید با این شیوه میزان محبوبیت ایشان را باز هم بالاتر هم خواهید برد ولاغیر. «تعز من تشا و تذل من تشا»
ناشناس۳۶۵۹۶۹۴۲۳:۱۸:۱۴ ۱۴۰۳/۸/۲۱
آقای پژمانفر رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس باید پاسخگوی شکایت مردم از آقای روحانی باشند که چرا پیگیری این شکایت را رها کرده اند مانند بسیاری از تفحص ها که عده ای نماینده شروع کردند و بنا به دلایل پیچیده و مبهم رها کردند
ناشناس۳۶۵۹۷۸۷۰۲:۱۸:۴۷ ۱۴۰۳/۸/۲۲
برای رفع موقتی بحران ناترازی برق ساعات کاری اصناف را از غروب آفتاب تا پایان پیک مصرف محدود کنید مصرف گاز هم بشدت کاهش پیدا میکند چون مغازه برای گرم شدن گاز زیادی علاوه بر برق مصرف میکنند
mostafa.kamali95@yahoo.com۳۶۵۹۹۷۰۰۹:۳۴:۵۵ ۱۴۰۳/۸/۲۲
مسولان برق کشور توضیح دهند‌ اگر کمبود برق داریم چرا خاموشی ها در ساعات عادی روز است و در پیک مصرف برق که آنجا باید کمبود برق خودش را نشان دهد و خاموشی داشته باشیم در زمان پیک مصرف قطعی برق زمان بندی شده نداریم
ناشناس۳۶۶۰۱۵۶۱۲:۳۷:۱۳ ۱۴۰۳/۸/۲۲
آقای پزشکیان که می فرمایند من دروغ نمی گویم آدرس غلط به مردم دادند و با فریب مردم مبنی بر قطع مازوت مسله آلودگی هوا را اعلام کردند در صورتی که نیروگاه ها با کمبود گاز و گازوییل روبرو هستند بخصوص گازوییل که ذخایر لازم را پیش بینی نکردند آقای پزشکیان لطفا مواظب باشید مشاوران شما را فریب ندهند
ناشناس۳۶۵۹۸۵۹۰۷:۴۱:۱۱ ۱۴۰۳/۸/۲۲
پرونده‌ایشون‌درقوه‌قضائیه وجودداره‌وبازه،امااراده‌ای‌برای بررسی‌جدی‌ومجازاتش‌نیست ایشون‌گویامشمول‌قانون نانوشته‌ی‌مصونیت‌قضایی‌ هستند
ناشناس۳۶۵۹۹۹۳۱۰:۰۰:۲۹ ۱۴۰۳/۸/۲۲
در واقع قوه قضائیه حداقل بخاطر ترک فعل باید مؤاخذه‌ بشه
ناشناس۳۶۶۰۴۳۰۱۶:۲۷:۱۰ ۱۴۰۳/۸/۲۲
چندین سال است که برق تولیدی ها رو قطع می کنند و خیلی ها متوجه نمی شدند ولی خدا رو شکر امسال رئیس جمهوری داریم که همه بار رو قرار نیست به دوش صنعت بیاندازند و فقط برق و گاز صنایع را قطع کند که البته بازهم در نهایت دودش در چشم همه مردم می رفت... الان کل مردم با مشکل واقعی روبه شدند و متوجه وضعیت برق و برق هسته ایی که این همه به خاطرش تحریم شدیم خواهند شد.
ناشناس۳۶۶۰۹۶۴۰۵:۰۰:۴۵ ۱۴۰۳/۸/۲۳
عدم توسعه توان نیروگاههای کشور تقصیر روحانی نیست ، تقصیر علاقه مندان به تحریم است که کیهان یکی از این علاقه مندان است .
ناشناس۳۶۵۹۶۰۲۲۲:۲۰:۵۴ ۱۴۰۳/۸/۲۱
مقاله «چرا حس می‌کنیم همه‌چیز گل‌وبلبل است» روزنامه جوان را دقیق خواندم.چقدر دردناک است رفتار بعضی اصلاح طلبان....
ناشناس۳۶۵۹۶۱۲۲۲:۲۹:۰۲ ۱۴۰۳/۸/۲۱
دولت روحانی با پیوستن به معاهده پاریس و برجام از ساخت نیروگاههای اتمی و غیر اتمی اجتناب می کرد و اینگونه کشور را با بحران انرژی و کمبود برق مواجه کرد.
ناشناس۳۶۵۹۶۵۲۲۲:۵۲:۱۴ ۱۴۰۳/۸/۲۱
بعد چهار سال همه چی رو انداختید گردن روحانی !
ناشناس۳۶۵۹۹۳۹۰۹:۱۳:۰۰ ۱۴۰۳/۸/۲۲
تا قبل ایشان و دوران احمدی نژاد مشکل برق حل شده بود!
ناشناس۳۶۵۹۹۴۹۰۹:۱۷:۵۹ ۱۴۰۳/۸/۲۲
چرا بعد 3 سال برق خانگی هم قطع شد ؟!!!
ناشناس۳۶۶۰۰۵۰۱۰:۴۵:۵۶ ۱۴۰۳/۸/۲۲
در اون سه سال برق کارخانه ها را دو روز در هفته قطع کردند تا به منازل برق بدند و ضربه مهلکی به صنعت زدند.
ناشناس۳۶۶۰۱۰۹۱۱:۵۰:۴۸ ۱۴۰۳/۸/۲۲
در دولت روحانی برق منازل و کارخانجات همزمان قطع می شد و قیمت سیمان و اهن الات گران شده بود در دولت شهید رئیسی ظرفیت نیروگاهی افزایش یافت و در بخش خانگی قطعی برق نداشتیم و در بخش صنعت هم مشکلی نبود زیرا قیمت سیمان و اهن الات و میلگرد ثابت بود.
ناشناس۳۶۶۰۱۱۷۱۱:۵۶:۴۳ ۱۴۰۳/۸/۲۲
در دولت روحانی بیش از 7000 کارخانه تعطیل شدند و صنعت ضربه مهلکی خورد در دوران شهید رئیسی این کارخانه ها به مدار تولید برگشتن و رشد تولید مثبت شد.
ناشناس۳۶۶۰۱۴۳۱۲:۲۲:۳۳ ۱۴۰۳/۸/۲۲
الان که هر دو در ضمن رشد صنعت 2 درصد بود و ضربه مهلکی هم در کار نبود
ناشناس۳۶۶۰۰۷۸۱۱:۲۲:۵۱ ۱۴۰۳/۸/۲۲
از سال 95 مشکل قطعی برق داریم و مقصر اصلی دولت بی تدبیر روحانی است.
ناشناس۳۶۶۰۰۸۷۱۱:۳۱:۳۲ ۱۴۰۳/۸/۲۲
روحانی باید پاسخگو باشد که چرا دولتش در ساخت نیروگاه تعلل کرد و کشور را با 22 هزار مگاوات کمبود برق تحویل داد ؟!
ناشناس۳۶۵۹۶۹۰۲۳:۱۵:۳۴ ۱۴۰۳/۸/۲۱
عده بسیار زیادی از مردم شکایتی را علیه آقای به اصطلاح دکتر حسن روحانی به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ارائه کردند که کمیسیون شکایت را به قوه قضاییه ارجاع داده منتهی ظاهرا پیگیری شکایت رها شده است
ناشناس۳۶۵۹۶۹۵۲۳:۲۰:۰۷ ۱۴۰۳/۸/۲۱
مجلس عملکرد ۱۰۰ روز دولت را بررسی نماید و در صد روز دوم تعدادی از وزرا را که لازم است طرح سوال و یا استیضاح کنند
ناشناس۳۶۶۰۰۵۲۱۰:۴۷:۴۹ ۱۴۰۳/۸/۲۲
و آنرا با عملکرد ۱۰۰ روز اول دولت قبل مقایسه کنند.
ناشناس۳۶۶۰۱۷۱۱۲:۵۰:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۲۲
مسلما دولت قبل بسیار بهتر بوده
ناشناس۳۶۵۹۸۵۱۰۷:۲۳:۰۱ ۱۴۰۳/۸/۲۲
چرا وقتی اطلاعی از موضوعی ندارید اظهارنظر می کنید؟ منابع کشور در دوره طلایی بالاترین قیمت نفت در دوره احمدی نژاد بجای اینکه به مصرف توسعه زیرساختهای کشور در قسمت انرژی بشه چه صنعت برق چه صنعت نفت و گاز جای دیگه مصرف شد. حالا چرا شما اون رو به حساب روحانی و دولتش مینویسید دو حالت بیشتر نداره. یا بی اطلاع هستید یا مردم رو نادان فرض کردید
ناشناس۳۶۶۰۱۸۲۱۳:۰۰:۵۶ ۱۴۰۳/۸/۲۲
در دوران احمدی نژاد ظرفیت نیروگاهی 80 درصد افزایش یافت حتی در سالهای 90 و 91 و 92 در اوج تحریم ها قطعی برق نداشتیم پالایشگاه ستاره خلیج فارس و فازهای مختلف پارس جنوبی در دولت نهم و دهم ساخته شد و در برداشت گاز از قطر جلو افتادیم.
ناشناس۳۶۶۰۲۰۲۱۳:۰۸:۳۵ ۱۴۰۳/۸/۲۲
عجب بعد از 13 سال همه چی رو انداختین گردن دکتر احمدی نژاد !
ناشناس۳۶۵۹۶۱۸۲۲:۳۱:۳۰ ۱۴۰۳/۸/۲۱
۵۰ درصد مشکلات ناشی از تحریم است و ۵۰ درصد دیگر نتیجه نبود آزادی و شفافیت و قانونمداری است
ناشناس۳۶۵۹۹۳۲۰۹:۰۹:۰۷ ۱۴۰۳/۸/۲۲
سو مدیریت هم هیچ در تفکر غربگرایان!
ناشناس۳۶۵۹۶۲۰۲۲:۳۲:۴۰ ۱۴۰۳/۸/۲۱
وقتی موجودیت ایران تهدید بشود برای تغییر دکترین دفاعی و هسته ای دیر است علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.
ناشناس۳۶۵۹۶۲۵۲۲:۳۵:۱۹ ۱۴۰۳/۸/۲۱
روزنامه خراسان اشتباهش اینجاست که فکر می کند این پلتفرم ها فقط در آن وقایع آتش بیار معرکه بوده اند در حالیکه در طی سال های قبل از هر واقعه هم به طور مستمر روی افکار جامعه تاثیرگزاری کرده تا منتظر یک جرقه باشند
ناشناس۳۶۵۹۶۲۷۲۲:۳۶:۲۴ ۱۴۰۳/۸/۲۱
دولت روحانی میلیاردها دلار 4200 تومانی را به جیب دلالان ریخت اما برای توسعه صنایع گاز و برق هزینه نکرد و اینگونه به ناترازی های گسترده در بحث انرژی دچار شدیم.
ناشناس۳۶۶۰۰۵۶۱۰:۵۴:۴۷ ۱۴۰۳/۸/۲۲
با حذف دلار ۴۲۰۰ تومان در اوایل دولت قبل ، مردم با گرانی وحشتناکی روبرو شدند که هنوز هم ادامه دارد.
ناشناس۳۶۶۰۱۴۲۱۲:۲۱:۲۵ ۱۴۰۳/۸/۲۲
حذف نمی شد تورم دوبرابر می شد!! شما بهتر هست بروید سر منشا که آن دولت خلق کرد!
ناشناس۳۶۵۹۶۳۱۲۲:۳۸:۵۰ ۱۴۰۳/۸/۲۱
همتی اقتصاد نمیداند زمانیکه رئیس بانک مرکزی شد قیمت دلار 10 هزار تومان بود و زمانیکه برکنار شد قیمت دلار 33 هزار تومان شده بود.
ناشناس۳۶۵۹۶۳۲۲۲:۳۹:۰۶ ۱۴۰۳/۸/۲۱
مثلا سعید مرتضوی چه واکنشی می خواهد داشته باشد.
ناشناس۳۶۵۹۶۳۴۲۲:۴۱:۱۵ ۱۴۰۳/۸/۲۱
افزایش نرخ ارز بدلیل افزایش قیمت ارز نیما هست همتی به عمد ارز نیما را گران کرد.
ناشناس۳۶۵۹۶۵۶۲۲:۵۴:۰۲ ۱۴۰۳/۸/۲۱
دولت زودتر پورت های فیلتر شکن های رایگان را باز کند
ناشناس۳۶۵۹۶۶۴۲۲:۵۶:۳۴ ۱۴۰۳/۸/۲۱
پس کی زمان محاکمه روحانی فرامیرسد؟
ناشناس۳۶۵۹۶۶۵۲۲:۵۷:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۲۱
ارز باید تک نرخی و همراه با تورم بالا برود تا شوک تورمی بعدا ایجاد نشود
بنده خدا اصل۳۶۵۹۶۶۷۲۲:۵۸:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۲۱
سعید مرتضوی در حق مردم و بعضی از مسئولین و مطبوعاتیها ظلم کرد.
ناشناس۳۶۵۹۶۷۰۲۳:۰۰:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۲۱
و مدیران دولت روحانی آمدن سرکار و قطعی برق شروع شد درکنار برخی کارهای دیگر....!!
ناشناس۳۶۵۹۶۷۶۲۳:۰۴:۱۰ ۱۴۰۳/۸/۲۱
صحبتهای اقای مرتضوی کاملا درسته
ناشناس۳۶۶۰۰۶۳۱۱:۰۲:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۲۲
مرتضوی خودش جزو افراد مسئله دار است.
ناشناس۳۶۵۹۶۷۹۲۳:۰۴:۵۲ ۱۴۰۳/۸/۲۱
همتی قطعا تورم را افزایش میده مجلس باید مقابلش بایسته
ناشناس۳۶۵۹۶۸۶۲۳:۰۹:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۲۱
تلگرام، اینستاگرام و ... باید جوری مسدود شوند که با فیلترشکن هم باز نشوند. اگر قرار بر مسدود سازی است چرا مردم با ضرر مالی وارد آن شوند؟
ناشناس۳۶۵۹۶۸۹۲۳:۱۵:۲۱ ۱۴۰۳/۸/۲۱
بابا مردم خسته شدن از کی بود کی بود من نبودم.
ناشناس۳۶۵۹۶۹۱۲۳:۱۵:۵۲ ۱۴۰۳/۸/۲۱
جناب همتی به جای چاره اندیشی برای اقتصاد ، دنبال رفع فیلترینگ است ! لابد حل مسائل اقتصادی را هم بر عهده شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی فرهنگی گذاشته !
ناشناس۳۶۵۹۶۹۳۲۳:۱۷:۲۳ ۱۴۰۳/۸/۲۱
پالیزدار چی میگه اینوسط؟
ناشناس۳۶۵۹۷۰۶۲۳:۳۲:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۲۱
كيهان : روحاني مقصر كمبود برق و گاز است ! --------------------------- -- تازه چه خبر اخوي ؟ خبر هاي شنيدني و جديد ؟ -- بله ! كيهان گفته كه روحاني مقصر كمبود برق ... -- كيهان را ول كن برادر من ! خبرهاي دست اول بگو ، جديد ،،، مستند ،به درد بخور ! ميگم اخوي ! دايي رسول حقوقش متناسب سازي شد ؟ ... طفلك دايي رسول ! مدام گوشش به اخباره تا بشنوه در مورد متناسب سازي تامين اجتماعي چه مي گويند ؟ خدا دلش را خوشحال كنه ! ... -- الهي آمين ! من هم دعا مي كنم خدا حاجت دايي رسول را بر آورده كنه ! ... هر چه نباشه دايي ، بزرگ فاميل هست ، ريش سفيد خاندان و قوم و خويشان ... براي خودش يك پرستيژ داره ! بايد احترام و حرمتش حفظ بشه !! .
ناشناس۳۶۵۹۹۲۸۰۹:۰۶:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۲۲
همین شماها با انتخاب های نادرست مثل روحانی و پزشکیان کشور را دچار مشکلات زیاد می کنید بعد طلبکار هم هستید. اگر آقای روحانی خزانه را خالی و با کلی بدهی تحویل نمی داد مسلما دولت بعد خیلی بهتر کار می کرد
ناشناس۳۶۵۹۷۱۱۲۳:۳۵:۱۴ ۱۴۰۳/۸/۲۱
دولت روحانی هم اقتصاد را نابود کرد و هم سرمایه اجتماعی اما حافظه کوتاه مدت عده ای همان ها را رای دادن دوباره
ناشناس۳۶۵۹۷۱۴۲۳:۳۶:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۲۱
همه جا گیر و گور داره و هر کسی و گروهی برای دیگری پاپوش میدوزه.این وضعیت تا کی ادامه داره؟
ناشناس۳۶۵۹۷۲۱۲۳:۴۵:۲۰ ۱۴۰۳/۸/۲۱
مجلس چرا همتی رو بازخواست نمیکنه؟؟!
ناشناس۳۶۵۹۷۵۳۰۰:۴۱:۲۵ ۱۴۰۳/۸/۲۲
مشکل ما تحریم و نداشتن ارتباط مناسب با دنیاست!
ناشناس۳۶۶۰۰۰۲۱۰:۰۷:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۲۲
آره به خاطر برجام و آب و هوایی پاریس منتظر اروپا بودید تا بیایند انرژی پاک برای شما درست کنند و همچنان هم منتظر هستید!! و صنعت برق سازی در داخل تعطیل کردید به خاطر آنان همانند بقیه چیزها حتی آب خوردن !!
ناشناس۳۶۵۹۸۰۳۰۴:۰۸:۱۴ ۱۴۰۳/۸/۲۲
ازعجایب این دولت شخص همتی است. با کارنامه ای که از دولت روحانی برجای گذاشته دیگر حضور این فرد موجب تکرار همان شرایط شد. این افراد فقط به فکر عده ای خاص از جمله بورسی ها و آقازاده هایشان هستند.
معلم اقتصاد سیاسی۳۶۵۹۸۰۵۰۴:۱۵:۳۲ ۱۴۰۳/۸/۲۲
مطلب فوق جنبه علمی ندارد و فقط یک دیدگاه سیاسی است.
یک دوست۳۶۵۹۸۵۳۰۷:۲۷:۱۶ ۱۴۰۳/۸/۲۲
حالا خداوکیلی خود شما به عنوان یک آدم بالغ و عاقل، حرف پالیزدار براتون باورپذیره یا مرتضوی؟
ناشناس۳۶۵۹۸۷۹۰۸:۱۶:۰۰ ۱۴۰۳/۸/۲۲
دولت شهید رئیسی برای برق چه کار کرد؟؟؟
ناشناس۳۶۶۰۰۸۴۱۱:۲۸:۰۸ ۱۴۰۳/۸/۲۲
دولت شهید رئیسی ظرفیت نیروگاهی را 10 هزار مگاوات افزایش داد و 3 نیروگاه اتمی را کلنگ زد در 3 سال گذشته مشکل قطعی برق منازل مرتفع شده بود در حالیکه در دوران روحانی برق منازل و صنایع هم زمان قطع می شد.
ناشناس۳۶۶۰۱۸۳۱۳:۰۱:۲۶ ۱۴۰۳/۸/۲۲
کاش گزارش تفریغ بودجه مجلس رو در مورد دولت قبل می شنیدی و مثل الف برای دولت قبل یقه چاک نمی کردی !
حسین قلی خان۳۶۵۹۸۸۰۰۸:۱۶:۰۳ ۱۴۰۳/۸/۲۲
چند سال پیش بعد از امضای برجام چند شرکت خارجی بعضی با مالکیت ایرانیان مهاجر برای ساخت نیروگاه خورشیدی به ایران آمدند و به توافق یا وزارت نیرو رسیدند ولی وقتی ترامپ از برجام خارج شد همه آنها رفتند الان هم هیچ سرمایه گذاری نمیاد جلو چون دولت نمیتواند به قیمت واقعی از تولید کننده برق بخرد یعنی پولشو نداره
ناشناس۳۶۵۹۸۹۷۰۸:۳۷:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۲۲
اتفاقا اولین کار برای حل هر مشکلی عیان کردن مشکل ونشان دادن آن است اینکه ما برق نداریم ، گاز نداریم ، فعلا که منابع هم نداریم ، سرمایه گذار خارجی هم نداریم که بیاید سرمایه گذاری کند وبعد پولش را بگیرد باید عیان شود. تا مشکل حل شود وقتی روی عفونتی سرپوش می گذاریم اگر چه در ظاهر چیزی پیدا نیست ولی در پنهان دارد مارا از پا در می آورد.
ناشناس۳۶۵۹۹۰۴۰۸:۴۶:۰۰ ۱۴۰۳/۸/۲۲
«روزنامه کیهان با اشاره به ناترازی‌های انرژی و کمبود برق و گاز در کشور نوشت: ناترازی در تامین حامل‌های مختلف انرژی عوامل متعددی دارد اما شاید بتوان مهم‌ترین علت آن را در اعتماد دولت روحانی به غرب و محروم ساختن همزمان کشور از انرژی هسته‌ای و سوخت‌های فسیلی بر شمرد. !! توقف تولید برق هسته ای؟چرا همه چیز و رو به هم ربط میده؟ برق هسته ای نیروگاه بوشهر که منبع سوختش از روسیه میاد کل ظرفیتش (حدود 1000 مگاوات) هم که ظاهرا در مدار قرار داره. مگر اینکه بگیم برادر روسیه بعد از گذشت سی و چند سال هنوز هم نیروگاه بوشهر رو درست و درمون تحویلمون نداده
ناشناس۳۶۵۹۹۳۶۰۹:۱۱:۴۳ ۱۴۰۳/۸/۲۲
عزیزم قطع بودجه ساخت نیروگاه های دیگر هسته ای و غیر هسته ای حتی با سرکوب قیمتی...!!
ناشناس۳۶۵۹۹۱۶۰۹:۰۰:۱۰ ۱۴۰۳/۸/۲۲
یک تریبون آزاد بگذارید پالیزدار با نماینده قوه قضائیه مناظره کنند. بلاخره موردی که پالیزدار گفته باید با سند رد شوند. سند هم قطعا حرف سعید مرتضوی نیست
ناشناس۳۶۶۰۰۴۲۱۰:۳۹:۱۴ ۱۴۰۳/۸/۲۲
عزیزم کسی که ادعا می کنه باید سند بیاره نه کسی که انکار می کنه
ناشناس۳۶۶۰۱۴۵۱۲:۲۴:۱۳ ۱۴۰۳/۸/۲۲
مناظره برای همین کار است. باید هر دو طرف سند ارائه کنند
ناشناس۳۶۶۰۰۵۸۱۰:۵۸:۴۰ ۱۴۰۳/۸/۲۲
نوسان و افزایش قیمت دلار قائم به شخص نیست و بسته به شرایط کشور است. به محض بالا گرفتن تهدیدات نظامی از هریک از طرف های دعوا، بهای ارز و طلا بطور ناگهانی صعود میکند و پس از آرام شدن تهدید بطور تریجی کاهش می یابند اما به قیمت سابق بر نمی گردند.
ناشناس۳۶۶۰۱۶۹۱۲:۴۹:۱۷ ۱۴۰۳/۸/۲۲
کار از ریشه خرابه
مانا۳۶۶۰۱۹۳۱۳:۰۵:۳۳ ۱۴۰۳/۸/۲۲
فقط با پول اختلاس چای دبش می شد ۷ تا نیروگاه ساخت که نساختند ،حالا میگن دولت صد روزه چرا نیروگاه نساخته !!!!
ناشناس۳۶۶۰۳۳۴۱۴:۵۷:۴۶ ۱۴۰۳/۸/۲۲
در مدت 3 سال نمیتوان نیروگاه ساخت دولت روحانی چرا با پول اختلاس پتروشیمی و فولاد نیروگاه نساخت ؟!
امید یاوری دارانی۳۶۶۰۳۱۹۱۴:۴۲:۳۶ ۱۴۰۳/۸/۲۲
وضعیت امروز جامعه ناشی از اثرات تحریمهای ظالمانه است . مادامیکه سیاست خارجی تغییر نکند این روند ادامه خواهد یافت. تردید نکنیم.
ناشناس۳۶۶۰۴۰۳۱۶:۰۳:۳۴ ۱۴۰۳/۸/۲۲
روحانی هم مثل بقیه کدامشان قدمی برای ایران برداشتند کشوری ساخته اند که جای گریه دارد . اون اقتصادش اون برقش اون ابش اون صنعتش
ناشناس۳۶۶۰۴۵۴۱۶:۵۶:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۲۲
مرتضوی چه را تکذیب میکنه؟
ناشناس۳۶۶۰۷۱۲۲۰:۴۳:۱۷ ۱۴۰۳/۸/۲۲
چرا کسی ازز ماینر ها صحبت نمی کند؟
ناشناس۳۶۶۰۸۲۸۲۳:۰۲:۵۴ ۱۴۰۳/۸/۲۲
کیهان درست می گوید علت اصلی تمامی مشکلات کشور بعد از انقلاب دولت روحانی است!
علی۳۶۶۰۹۹۱۰۶:۴۴:۲۷ ۱۴۰۳/۸/۲۳
دکتر پزشکیان و دولتش با این دست فرمانی که دوستانش در انتصاب و بکار گیری افراد مسئله دار و کج فهم در پستهای دولتی پیش گرفته اند یقینا او را برزمین خواهند زد و مردم ایران برخلاف شعارهای انتخاباتی بظاهر زیبا و نهج البلاغه و قرآن خوانی های او از حفظ و عملکرد خلاف دستورات قرآن ونهج البلاغه چهره ای ناموفق از اورا در تاریخ ایران به ثبت خواهد رساند هرتصمیم غلطی که توسط وزراو کارشناسان دولتش در ارتباط با اقتصاد و معیشت میگیرند به پای ایشان ثبت میشود چه بخواهد یا نخواهد تورم سال آینده یقینا بیش از پیش بینی دولت خواهد بود با افزایش 60 درصدی سقف بودجه وفشارهای مضاعفی را براقشار آسیب پذیر و طبقه متوسط جامعه وارد خواهد کرد و عده دیگری را به زیر خط فقر خواهد کشاند
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  3. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  4. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  5. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  6. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  7. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  8. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  9. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  10. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  11. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  12. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  13. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  14. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  15. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  16. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  17. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  18. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  19. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  20. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  21. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  22. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  23. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  24. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

  25. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  3. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  4. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  5. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  6. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  7. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  8. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  9. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  10. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  11. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  12. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  14. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  15. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  16. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  17. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

  18. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  19. ظریف: ترامپ اقدامات عملی انجام دهد، ایران آماده گفت‌وگو است

  20. ظریف به صحبت‌های قالیباف واکنش نشان داد

  21. هدف صهیونیست‌ها از پذیرش آتش‌بس با لبنان چیست؟

  22. مجوز برای بی‌مجوزها/ ماجرای تذکر اتباع به زنان ایرانی در قانون چیست؟

  23. سلامی: حزب‌الله قدرتمند‌تر شد/ شاهد نابودی اسرائیل هستیم

  24. ظریف: ترک میز مذاکره ضد منافع ملی است/ زمان حضور ترامپ در کاخ سفید باید منافع ملی خودمان را در نظر بگیریم

  25. جلیلی: حرف از توافق جدید اشتباه است  

آخرین عناوین