چرا بحران هایمان را جدی نمی گیریم؟!

سعیده اسکندری، گروه اجتماعی الف،   4030417113 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
چرا بحران هایمان را جدی نمی گیریم؟!

 بحران ها و چالش ها از جمله مسائل و موضوعاتی هستند که جوامع مختلف هر کدام به نحوی با آن ها دست به گریبان هستند و حکمرانان هر جامعه  به طرق مختلف و در سطوح گوناگون سعی در رفعشان دارند. کشورمان ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و با چالش ها  بحران های مختلفی دست به گریبان است. 

با این همه، یکی از نکاتی که در مورد بحران ها و نوعِ مواجهه با آن ها بسیار مهم است، ادراکی است که ما از آن ها داریم. این مساله خود از یک چالش مضاعف در کشورمان خبر می دهد. به عنوان مثال، شاید در ذهن اغلب افکار عمومی وقتی از بحران صحبت می شود، جنس و چهره سخت بحران، نظیر بحران های امنیتی برایشان تداعی می شود. به هر حال در منطقه غرب آسیا در سال های اخیر شاهد بحران های عدیده امنیتی بوده ایم و این بیم وجود داشته که مبادا دامنه ناامنی‌ها به کشورمان نیز کشیده شوند.  نکته ای که همچنان نیز با تداوم جنگ غزه و البته طرح مسائل مختلف مبنی بر احتمال انفجار یک جنگ گسترده منطقه‌ای، ابعاد عینی تری را هم به خود گرفته است. با این همه، باید بپذیریم که وقتی از بحران ها و چالش ها صحبت می‌کنیم، صرفا نباید به این جنس از بحران ها توجه داشته باشیم. نوع دیگری از بحران ها هم وجود دارند که اگرچه ماهیتی خاموش دارند اما می توانند چالش های جدی و عدیده ای را ایجاد کنند که پیامدهای آن ها بعضا کم از بحران های امنیتی و سخت هم نیست. 

به عنوان مثال، به تازگی مدیر عامل شرکت توانیر از شکسته شدن رکورد مصرف برق در کشورمان در ماه جاری برای سومین مرتبه خبر داده است. موضوعی که با توجه به روند صعودی مصرف برق در کشورمان و عدم تناسب میزان مصرف با توسعه ظرفیت ها در زمینه صنعت برق ایران، می تواند چالش های جدی را برای کشورمان در ادامه راه ببار بیاورد و خاموشی های مکرر را ایجاد کند.

در مورد بحران کم آبی نیز با وضعیتی مشابه رو به رو هستیم. تاکنون بارها درباره این بحران هشدار داده شده با این حال، این مساله به عنوان یک مساله دست چندم چه از نگاه نخبگان جریان حکمرانی و چه افکار عمومی نگریسته شده که اساسا همین جنس از نگاه موجب شده تا فعالان این حوزه انتقادات جدی را مطرح کنند و نسبت به وخیم شدن بحران آب و تبعات حاد آن برای کشورمان هشدار دهند. البته که این جنس بحران ها در کشورمان صرفا به دو مورد ذکر شده محدود نیستند و باید هم از سوی جریان حکمرانی و هم افکار عمومی به رسمیت شناخته شوند. هرگونه کوتاهی در این رابطه می تواند تبعات وخیمی را برای آینده کشورمان به دنبال داشته باشد. 

دیدگاه کاربران

ن.د۳۵۵۰۶۵۲۰۰:۱۶:۱۵ ۱۴۰۳/۴/۱۸
بحران ها همین ها بودند؟ تا کسی نپذیر که مریض است، دکتر می رود؟ اول باید بزرگان مسئوول بپذیرد که بحران داریم تا آنگاه به فکر رفع آن بروند.
ناشناس۳۵۵۰۷۷۵۱۰:۱۲:۵۵ ۱۴۰۳/۴/۱۸
چند سال هست داریم می‌گوییم قیمت بنزین با این تورم ها نباید سرکوب شود و هرسال با درصد مشخص افزایش بدهید اما نمی شود و می شود ناترازی ها
تبریزی۳۵۵۰۸۶۸۱۱:۳۸:۳۰ ۱۴۰۳/۴/۱۸
همین حرف رو در مورد حقوق ها هم بگید خوب میشه.
ناشناس۳۵۵۱۰۳۳۱۴:۴۱:۱۱ ۱۴۰۳/۴/۱۸
حقوق هر سال بالا می‌رود
تبریزی۳۵۵۱۱۰۱۱۵:۴۲:۰۳ ۱۴۰۳/۴/۱۸
تورم بالای 50 درصد افزایش حقوق هر سال 20 درصد یعنی حقوق بالا میره یا پایین میاد؟ منظور بالا رفتن عددی نیست. منظور ارزش حقوقه. یعنی بالا رفتن حقوق متناسب با نرخ تورم.
ناشناس۳۵۵۰۹۰۷۱۲:۲۲:۲۵ ۱۴۰۳/۴/۱۸
وقتی یک ایرانی یک خودرو را 4 برابر گران تر از یک اماراتی یا کویتی یا پاکستانی یا افغانستانی یا فلسطینی یا ترک یا عراقی ... می خرد، مثلا کرولا 22 هزار دلاری را 78 هزار دلار می خرد، یعنی در همان لحظه پولی که آن اماراتی و غیره قرار است طی 35 سال آینده با قیمت فوب برای بنزین بدهد (امروز قیمت بنزین سوپر با اکتان 91 در امارات لیتری 0.75 سنت است و با 56 هزار دلار می توان 74 هزار و 666 لیتر بنزین به قیمت فوب خرید که اگر مصرفت ماهی 180 لیتر باشد می شود مصرف تقریبا 35 سال!! ) را در پیش پیشکی پرداخت کرده! در واقع باید هروقت می رود بنزین بزند، سود پولش را هم بدهند!
ناشناس۳۵۵۱۰۳۲۱۴:۴۰:۰۹ ۱۴۰۳/۴/۱۸
عزیزم حرف شما کاملا بی ربط هست حرف از تورم کشور هست و نه قیمت ماشین چند هست یا خارج چند هست حتی برای همین نگه داشتن قیمت پایین بنزین دولت دارد هزینه می دهد و معلوم نیست از کجا دارد بر می‌دارد
ناشناس۳۵۵۱۱۳۱۱۶:۱۶:۴۹ ۱۴۰۳/۴/۱۸
وقتی خودرو را با تعرفه بالا و چند برابر قیمت واقعی می فروشند یعنی پول بنزین را از قبل دریافت کرده اند قیمت خودرو را واقعی کنند اجازه ورود خودرو کم مصرف خارجی بدهند تا مردم مجبور به مصرف بنزین بیشتر با خودرو های بی کیفیت داخلی نباشند حقوق مردم را مطابق کل دنیا پرداخت کنند اونوقت قیمت بنزین را واقعی کنند
ناشناس۳۵۵۱۰۵۴۱۵:۰۴:۳۳ ۱۴۰۳/۴/۱۸
در اقتصاد مسایل تنگاتنگ هم هستند با مانور روی یک مسئله با نادیده گرفتن بقیه نه تنها مشکلی حل نمیشود بلکه مشکلی بزرگ با زیر مجموعه های متعدد بر مشکلات قبلی افزوده میشود. مثلا بدون توجه به درآمد قشر عظیمی از مردم مانند کارگران ، کارمندان جزء ، بازنشستگان و ... افزایش قیمت بنزین مشکلات عدیده ای را پدید خواهد آورد.
ناشناس۳۵۵۱۱۲۵۱۶:۰۹:۳۵ ۱۴۰۳/۴/۱۸
پدیده اش می شود سرکوب قیمت اما تورم کلی کشور بالا و وقتی ظرفیت پر شد یکجا چند برابر کردن مانند ارز
تبریزی۳۵۵۰۸۶۶۱۱:۳۷:۳۸ ۱۴۰۳/۴/۱۸
مشکل ما مهاجرت کردن و رفتن نخبگان از کشور است.
ناشناس۳۵۵۱۰۴۰۱۴:۵۲:۵۴ ۱۴۰۳/۴/۱۸
فنداسیون و پایه های تمام این بحرانها را افرادی گذاشته اند که از قبال وجود این بحرانها به قدرت ها و ثروت های افساته ای دست پیدا کرده اند ......... !
ناشناس۳۵۵۰۶۷۴۰۰:۴۸:۳۱ ۱۴۰۳/۴/۱۸
برای اینکه این بحران ها برای مردم عادی است و مسئولین دچار این بحران ها نمیشوند تا درد انرا بفهمند.
ناشناس۳۵۵۰۶۸۴۰۰:۵۷:۱۹ ۱۴۰۳/۴/۱۸
چرا بحران هايمان را جدي نمي گيريم ! --------------------------------- نظر اين حقير فقير آن است علت اين كه بحران هايمان را جدي نمي گيريم اين است كه بحران ها يمان را « بحران » نميدانيم و يا شايد هم نمي خواهيم كه بحران ها را بحران بدانيم ! ...
ناشناس۳۵۵۰۷۲۳۰۲:۱۸:۵۱ ۱۴۰۳/۴/۱۸
تا پزشکیان بخواهد این کم کاری ها را جبران و آواربرداری کنه کلی زمان میبره
ناشناس۳۵۵۰۹۹۴۱۴:۰۸:۵۱ ۱۴۰۳/۴/۱۸
اقای پزشکیان هم برنامه ای نداره برای حل مشکل
ناشناس۳۵۵۱۰۹۱۱۵:۳۲:۱۸ ۱۴۰۳/۴/۱۸
آوارها اکثرا برداشته شده و مسیر هموارتر هست
ناشناس۳۵۵۰۷۳۱۰۲:۵۷:۰۲ ۱۴۰۳/۴/۱۸
شما چی را جدی می گیرید.
ناشناس۳۵۵۰۷۳۷۰۳:۳۶:۲۴ ۱۴۰۳/۴/۱۸
چون منابع داریم
عمران۳۵۵۰۷۴۸۰۶:۱۴:۵۶ ۱۴۰۳/۴/۱۸
نویسنده محترم نکات مهمی گفتند، اما پاسخ پرسش «چرا بحرانهایمان را جدی نمیگیریم» را ارائه ندادند. آیا اشکال ساختاری است؟ آیا روانشناسی جامعه است؟ آیا ساختار قدرت است؟ آیا ...
ناشناس۳۵۵۰۷۵۶۰۶:۴۶:۵۴ ۱۴۰۳/۴/۱۸
ما از بحران‌ها عبور کرده و به ابر بحران ها رسیده ایم.
ناشناس۳۵۵۰۸۴۰۱۱:۱۰:۱۹ ۱۴۰۳/۴/۱۸
نویسنده محترم از بحرانهای خود ساخته مانند یقه گیریهای جناحی و سیاسی ، حرفی به میان نیاورده. البته این اشارتی کوتاه بود.
ناشناس۳۵۵۰۸۴۵۱۱:۱۶:۵۹ ۱۴۰۳/۴/۱۸
خطرناک‌ترین بحران خارجی پیش رو جنگ منطقه ای هست وباید قبل از وقوع به سوالات زیر جواب داد برنده اصلی کیست؟ به نظر من امریکا با فروش اسلحه ونفت گران وبعد از آن روسیه بازنده اصلی کیست؟ مردم منطقه با نابودی منابع وهزینه ساخت مجدد آنها توسط غرب وبعداز آن چین بخاطر وابستگی به نفت ونیاز به بازارهای امن
علیجانی۳۵۵۰۹۴۷۱۳:۱۲:۲۳ ۱۴۰۳/۴/۱۸
دلیل اصلی بر میگرده به عدم اعتماد مردم به دولت مردان .
امید یاوری دارانی۳۵۵۱۰۰۰۱۴:۱۸:۱۰ ۱۴۰۳/۴/۱۸
آنچه که باعث می شود مشکلات و خواسته های مردم دیده نشود اولویت بندی آنها توسط دولت به معنی اعم کلمه است ، انها نمی خواهند بپذیرند که مدیریتشان دارای اشکال است بهمین دلیل نمی پذیرند که مشکلی وجود دارد و افراد منتقد را در نازل ترین سطح نق نقو و بهانه گیر و پس از آن جیره خوار و مزدور و غربزده و ... می دانند. اما چرا مشکلات به بحران تبدیل می شوند ؟ عمده ترین دلیل آن دیر دیده شدن مشکلات است. دلیل دوم آن وابسته بودن و مزدور شناخته شدن معترضین است. دلیل سوم هم انتخاب راه اشتباه برای حل مشکل است. باید مردم را دید ،باید ۶۰ درصد منصرف از مشارکت را دید و صدایشان را شنید ک باید با آنها گفتگو کرد. باید همه مردم برای بیان خواسته هایشان گوش شنوا پیدا کنند.
ناشناس۳۵۵۱۰۲۳۱۴:۳۳:۰۸ ۱۴۰۳/۴/۱۸
واقعا بفرمایید کی باید جدی بگیرد؟غیر از اینکه مسوولین مملکت باید در مورد نابودی منابع اب و نابودی محیط زیست به همه تذکر بدهند و پیگیر باشند از دست مردم چه کاری ساخته است.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  2. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  3. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  4. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

  5. ارقام جریمه قانون حجاب چقدر است؟

  6. خنداندن مخاطب چقدر می ارزد؟!

  7. کشته شدن جولانی، رهبر تحریرالشام تایید شد

  8. اعدام تعدادی از سربازان ارتش سوریه به دست تروریست ها (تصاویر+۱۸)

  9. اتباع خارجی نمی‌توانند به بانوان ایرانی تذکر دهند

  10. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  11. جزئیات مجازات‌ها و مبلغ جریمه‌ها در قانون حجاب

  12. یارانه انرژی سفارتخانه ها و اتباع حذف می شود

  13. عوارض فیلترینگ در ایران

  14. حسین توشه بازیگر تلویزیون درگذشت

  15. پزشکیان دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید

  16. دو دهه اتلاف وقت در مذاکره با اروپا

  17. بلایی که در دولت احمدی نژاد بر سر بازنشستگان آمد

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  6. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  7. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  8. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  9. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  10. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  11. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  12. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  13. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  14. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  15. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  16. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  17. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  18. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  19. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  21. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  22. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  23. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

  24. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

  25. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

آخرین عناوین