بایدن در نقطه زیر صفر

  4020917068

بایدن به واسطه حمایت از جنگ غزه و جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه فلسطینیان، حمایت گروههای مسلمان و حتی بخشی از گروههای اجتماعی غیرمسلمان را از دست داده است.

بایدن در نقطه زیر صفر

به گزارش فارس به نقل از بصیرت، نظرسنجی های ایالتی و عمومی در آمریکا، پیامها و سیگنالهای مثبتی را به سود رئیس جمهور کنونی این کشور مخابره نمی کند. صورت مسئله این است که بایدن به واسطه حمایت از جنگ غزه و جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه فلسطینیان، حمایت گروههای مسلمان و حتی بخشی از گروههای اجتماعی غیرمسلمان را از دست داده است. همین مسئله او را در ایالات مهم و سرنوشت سازی مانند میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین و .....با معضل مواجه خواهد ساخت. به عنوان مثال، اگر حمایت مسلمانان میشیگان از بایدن برداشته شود، وی قطعا این ایالت را به ترامپ واگذار خواهد کرد.در برخی ایالات دیگر مانند جورجیا و آریزونا نیز ترامپ با اختلاف حدود 10 هزار رای از بایدن شکست خورد.با این حال، رویگردانی بسیاری از رای دهندگان از بایدن، منجر به امیدواری ترامپ برای تکرار نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ( جایی که ترامپ در برابر هیلاری کلینتون پیروز شد) ، گردیده است. 

نظرسنجی تکان دهنده علیه بایدن

یک نظرسنجی جدید از "مؤسسه سیاست" در مدرسه کندی هاروارد نشان می دهد که تمایل جوانان آمریکایی به رای دادن در انتخابات سال ۲۰۲۴ بسیار کمتر از همین بازه زمانی قبل از انتخابات ۲۰۲۰ است و بایدن بازنده اصلی این ماجرا خواهد بوداین گزارش حاکی از آن است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، نتوانسته حمایت جوانان این کشور را آن طور که برای پیروزی در انتخابات لازم است به دست آورد.در نظرسنجی "مؤسسه سیاست" مدرسه کندی هاروارد، ‌ که از ۲۳ اکتبر تا ۶ نوامبر انجام شد، تنها ۴۹ درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۹ ساله در همه طیف های سیاسی گفتند که "قطعا" قصد دارند در سال آینده رای دهند. این آمار کاهش قابل توجهی نسبت به پاییز ۲۰۱۹ است که ۵۷ درصد جوانان گفته بودند "قطعا" برای رای دادن برنامه ریزی کرده اند. این کاهش در میان جمهوری خواهان (که از ۶۶ درصد به ۵۶ درصد کاهش یافته) بسیار بیشتر از دموکرات ها (که از ۶۸ درصد به ۶۶ درصد کاهش یافته اند) آشکار است.

اما بیشتر جوانان ۱۸ تا ۲۹ ساله مستقل هستند و تعهد آنها به "قطعا" رای دادن از ۴۱ درصد به ۳۱ درصد کاهش یافته است. این به احتمال زیاد به دموکرات ها آسیب می رساند، چرا که جوانان مستقل تمایل بیشتری به دموکرات ها دارند. این روند به‌ویژه در میان گروه‌های اقلیت نژادی که به دموکرات‌ها نزدیک تر هستند مشهودتر بود: تمایل سیاه‌پوستان جوان آمریکایی برای رای دادن از ۵۰ درصد به ۳۸ درصد از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ کاهش یافته و احتمال مشارکت قطعی جوانان اسپانیایی تبار آمریکایی در این بازه زمانی از ۵۶ درصد به ۴۰ درصد رسیده است.

بایدن در شوک 

گفتنی است رای دهندگان جوان برای پیروزی دموکرات ها در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۲ بسیار مهم بودند و بایدن برای جلب نظر آن ها فرصت کمی دارد.اما نشانه ای دال برتوانایی بایدن در بازگرداندن صحنه وجود ندارد! بسیاری از جوانان آمریکایی، طرفدار فلسطین و مخالف اسرائیل هستند و همین مسئله، منجر به رویگردانی هر چه بیشتر آنها از بایدن ، به عنوان حامی کشتار و نسل کشی نتانیاهو در غزه شده است. بازتعریف صحنه از سوی دموکراتها ( با توجه به این شرایط) قطعا آسان نخواهد بود. بایدن، ‌در یک رقابت فرضی در برابر دونالد ترامپ در نظرسنجی با ۱۱ امتیاز در میان جوانان آمریکایی، پیشتاز است. این در حالی است که ۱۳ درصد از پاسخ‌دهندگان می‌گویند بلاتکلیف هستند و ۱۵ درصد دیگر می گویند رای نمی دهند. نکته قابل توجه این که وقتی نامزدهای مستقل یعنی رابرت اف کندی جونیور، جو منچین و کرنل وست به پیشنهادات اضافه می شوند، پیشتازی بایدن کاهش یافته و به ۴ امتیاز می رسد. بخش دیگر از مشکل بایدن با رای دهندگان جوان همان موضوعی است که بایدن با آمریکایی ها به طور کلی دارد. نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد علیرغم رشد اقتصادی قوی، نرخ پایین بیکاری، افزایش دستمزدها و کاهش تورم، آمریکایی‌ها چشم‌انداز منفی نسبت به اقتصاد دارند و در این نظرسنجی جدید، رای‌دهندگان جوان در مدیریت اقتصاد به ترامپ بیشتر از بایدن اعتماد دارند.

جنگ غزه به پاشنه آشیل بایدن تبدیل می‌شود

بسیاری از تحلیلگران مسائل انتخاباتی، با مقایسه نظرسنجی‌های صورت گرفته قبل و بعد از جنگ غزه معتقدند که این موضوع تبدیل به پاشنه آشیل رئیس جمهور آمریکا شده است. مدیریت ضعیف بایدن در جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه مهمترین موضوعی است که جوانان آمریکایی را از بایدن دور می‌کند. این نظرسنجی نشان می‌دهد که این موضوع باعث ایجاد تفرقه بین دموکرات‌های جوان شده است. ۴۶ درصد از آن‌ها به بایدن و ۹ درصد به ترامپ اعتماد دارند در حالی که ۴۵ درصد آن‌ها به هیچ یک از این دو نامزد اعتمادی ندارند. در میان مستقل‌ها، ۵۶ درصد نه به بایدن و نه به ترامپ اعتمادی ندارند. گروه‌های فعال حامی فلسطین می‌گویند به دلیل حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی در انتخابات از او حمایت نمی‌کنند. با توجه به نقش جوانان در پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، از دست رفتن پایگاه رای وی در میان جوانان، احتمال بازگشت ترامپ به کاخ سفید را دوچندان خواهد ساخت. نباید فراموش کرد که اکثر میانسالان و سالمندان آمریکایی در نظرسنجی‌های عمومی و ایالتی حامی ترامپ بوده و هستند. نکته مهم دیگر اینکه اقلیت‌های نژادی و رنگین پوستان نیز دیگر تمایل گذشته خود مبنی بر حمایت از بایدن (در مقابل ترامپ) را ندارند. در سال ۲۰۲۰ میلادی، نوع مواجهه ترامپ با معترضین به کشته شدن جرج فلوید، نقش مهمی در گردش آرای رنگین پوستان در سبد رای دموکرات‌ها شد، اما اکنون خبری از این پدیده نیست! بسیاری از سیاهپوستان می‌گویند به دلیل استفاده ابزاری و سیاسی از آن‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ (از سوی دموکراتها)، دیگر حاضر نیستند به پیاده نظام دموکرات‌ها و بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ تبدیل شوند. آنچه مسلم است اینکه بایدن تحت تاثیر تحولات جاری در حوزه سیاست خارجی آمریکا، سنگر‌های اجتماعی و سیاسی خود را یکی پس از دیگری از دست داده است. احیای این مواضع و سنگرها، موضوعی نیست که به سادگی از عهده وی بر آید، آن هم در شرایطی که گاف‌های وی روز به روز بیشتر می‌شود...

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. آقایان «روحانی» و «ظریف»، نظری ندارید؟!

  2. نقد، آری؛ تندروی و توهین نه!

  3. دشواری پزشکیان در «راه» کابینه

  4. دولت و مردم تا دیر نشده کاری کنند...

  5. سردار رضایی: طرح نور تعطیل بردار نیست

  6. مناظر شهری دیدنی کره شمالی

  7. در اداره پست چه خبر است؟!

  8. دقیقا چه زمانی آمریکا خواست با ایران توافق کند؟!

  9. پزشکیان: به همه می گوییم در تشکیل کابینه کمک کنند اما آدمهای خودشان را معرفی می کنند

  10. انتقاد رسانه اصولگرا از اهانت به ظریف در حاشیه نمازجمعه / چرا برخی اعضای شورای شهر منتقد زاکانی شده‌اند؟

  11. نمونه ای از یک دیپلماسی موفق اقتصادی

  12. مرتضوی: تمام بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی را پرداخت کردیم

  13. واکنش وزیر ارشاد به استخدام برادرزاده اش در وزارت بهداشت

  14. صدور کیفرخواست رائفی‌پور/ واکنش زاکانی به تهدید استعفای برخی از اعضای شورای شهر/ ماجرای حمله تندروها به پویانفر

  15. آشی که نباید خیلی شور شود!

  16. تاکید قالیباف بر بررسی علل مشارکت پایین مردم در انتخابات/ یک پیشنهاد خوب به سعید جلیلی

  17. قالیباف: باید دغدغه‌ ۱۴ میلیون نفری که به پزشکیان رای ندادند لحاظ شود

  18. یک سیلی سخت دیگر به صهیونیست ها

  19. واکاوی علت حضور کمرنگ مردم در انتخابات

  20. زن و سیاهپوست بودن رقیب، برگ برنده ترامپ یا عامل شکست او ؟

  21. سخت است آقای پزشکیان ...

  22. با زنجیرزنان بی‌حجاب چه باید کرد؟  

  23. کاپشن پوشیدن پزشکیان یا استفاده او از کت و شلوار چقدر مهم است؟

  24. انسداد ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرق ایران با دیوارهای ۴ متری

  25. ظریف: قانون اقدام راهبردی در مورد مذاکرات هسته‌ای باید رعایت شود/ آماده گفت‌وگو هستیم

پربحث‌های هفته

  1. آقایان «روحانی» و «ظریف»، نظری ندارید؟!

  2. نقد، آری؛ تندروی و توهین نه!

  3. دشواری پزشکیان در «راه» کابینه

  4. انتقاد رسانه اصولگرا از اهانت به ظریف در حاشیه نمازجمعه / چرا برخی اعضای شورای شهر منتقد زاکانی شده‌اند؟

  5. واکنش وزیر ارشاد به استخدام برادرزاده اش در وزارت بهداشت

  6. صدور کیفرخواست رائفی‌پور/ واکنش زاکانی به تهدید استعفای برخی از اعضای شورای شهر/ ماجرای حمله تندروها به پویانفر

  7. آشی که نباید خیلی شور شود!

  8. تاکید قالیباف بر بررسی علل مشارکت پایین مردم در انتخابات/ یک پیشنهاد خوب به سعید جلیلی

  9. واکاوی علت حضور کمرنگ مردم در انتخابات

  10. سخت است آقای پزشکیان ...

  11. کاپشن پوشیدن پزشکیان یا استفاده او از کت و شلوار چقدر مهم است؟

  12. ظریف: قانون اقدام راهبردی در مورد مذاکرات هسته‌ای باید رعایت شود/ آماده گفت‌وگو هستیم

  13. یک شاخص برای انتخاب اعضای کابینه جدید

  14. دو برابر نیاز کشور اینترنت تامین کردیم

  15. پورمحمدی محتمل‌ترین گزینه برای وزارت کشور دولت پزشکیان

  16. رهبر انقلاب: موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ما است

  17. تمجید ضرغامی از عملکرد مخبر/ انتقاد شریعتمداری از شورای راهبری پزشکیان

  18. چینش کابینه؛ سهل اما ممتنع !

  19. نظر حدادعادل درباره تعامل اصولگرایان با پزشکیان/ توضیحات قوه قضائیه درباره محکومیت وزیر سابق کشاورزی

  20. مخبر: پس از جلسه با رهبری، دید دیگری پیدا کردم و مدیر دیگری شدم

  21. پزشکیان: حساب مردم شریفی که به هر دلیلی ناراضی هستند، از دشمنان و بددلان جداست

  22. نظرات برگزیده مخاطبان الف: توهین از جانب هر گروه سیاسی محکوم است/ ظریف قانون اقدام راهبردی را قانون کشور می‌داند/ باید به پزشکیان فرصت داد

  23. تکذیب تماس شمخانی با فرمانده سابق سپاه  

  24. کواکبیان؛ روحانیِ حامی سعید جلیلی را به مناظره طلبید /در هر زمان و هر مکان!

  25. صدور کیفرخواست برای علی اکبر رائفی‌پور/ تحقیقات در مورد موسسه «مصاف» ادامه دارد

آخرین عناوین