کاهش رشد نقدینگی از ۴۰ درصد به ۲۷.۵ درصد

  4020519027 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس‌کل بانک مرکزی از کاهش نرخ رشد نقدینگی از ۴۰ درصد به ۲۷.۵ درصد در تیر امسال خبر داد.

کاهش رشد نقدینگی از ۴۰ درصد به ۲۷.۵ درصد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای محمد رضا فرزین گفت: در سه‌ماهه اول نقدینگی ا ۳.۹ درصد رشد داشته است. سال ۹۹ نرخ رشد نقدینگی ۴۰.۶، در سال ۱۴۰۰ به ۳۹ درصد، در سال ۱۴۰۱ به ۳۱.۵ درصد و در تیر به ۲۷.۵ درصد رسیده است.

اقای فرزین با تأکید بر اینکه نرخ تورم از ابتدای امسال حدود ۱۵ درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: نرخ تورم ماهانه کاهش یافته و شدیداً تحت کنترل است. آثار کاهش نرخ تورم را در بازار‌های خودرو و مسکن می‌بینیم و کاهش اقلام محسوس است.

فرزین با اعلام اینکه در ماه گذشته نرخ رشد تورم ماهانه کالا به صفر درصد رسید، گفت: البته بعضی از کالا‌ها رشد خوبی نداشتند، اما برخی کالا‌ها با نرخ رشد منفی رو‌به‌رو بودند.

رئیس‌کل بانک مرکزی در واکنش به برخی اظهارات درباره پرش فنر نرخ ارز در آینده، تأکید کرد: برخی می‌گویند فنر نرخ ارز خواهد پرید، اما ما نمی‌دانیم این فنر چیست، نقدینگی رو به کاهش است، تراز پرداخت رو به افزایش است، فروش نفت خوب است، همه دلایل بنیادی حاکی از این است نرخ ارز قابل کنترل است.

او ادامه داد: وظیفه بانک مرکزی تنظیم امور پولی و ارزی کشور است. در ۵ سال گذشته حوزه پولی آسیب‌های جدی داشته است در نتیجه نیاز به اصلاحات اساسی در قوانین و رویه‌ها احساس می‌شد. متوسط رشد نقدینگی از سال ۱۳۹۷، ۴۲ درصد تورم، رشد نقدینگی ۳۳ درصد، رشد دلار در بازار غیررسمی ۶۱ درصد و نرخ رشد جی‌دی‌پی ۱.۲ درصد بوده است.

وی با بیان اینکه فروش نفت در حال افزایش است، گفت: فروش نفت در تیر به بالاترین رقم در پنج سال گذشته رسیده است، صادرات نفت ۴۱ درصد رشد کرده است؛ حجم تجارت ایران به ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده است.

رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: رشد نرخ ۹۱ تا ۱۴۰۱ در کشاورزی ۵ /۳ و نفت منفی ۱ درصد بوده است، فقط بخش کشاورزی پایین‌تر از نرخ متوسط است، نفت به ۱۰ درصد رسیده است.

فرزین با بیان اینکه ️حساب جاری شامل حساب کالا و خدمات است که از ترازپرداخت‌ها استخراج می‌شود، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۰ حساب جاری ما ۲۶ میلیارد دلار مثبت بود و در سال ۱۳۹۸ یک میلیارد و ۳۵۶ میلیون دلار منفی بوده است. ️در سال ۱۳۹۹ حساب جاری منفی ۷۰۸ میلیون دلار بوده است، اما سال ۱۴۰۰ به ۱۱ میلیارد و در سال ۱۴۰۱ به ۱۴ میلیارد و ۴۳۳ میلیون دلار رسیده است، همچنین در سال ۱۴۰۱ مازاد حساب کالایی کشور به بیش از ۲۲ میلیارد دلار رسیده است.

رئیس‌کل بانک مرکزی در توضیح ناترازی بانک‌ها با تأکید بر اینکه ناترازی با ورشکستگی تفاوت دارد، گفت: نظام بانکی ما الان رشکسته نیست و تمام بانک‌ها تحت کنترل بانک مرکزی هستند. برای بانک‌ها برنامه‌های اصلاحی تعریف کرده‌ایم.

فرزین با بیان اینکه ناترازی نظام بانکی ایران به علت کسری نقدینگی است که باید حتماً حل شود، گفت: باید دارایی‌های منجمد در شبکه بانکی به چرخه اقتصاد برگردد.
رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه هیچ بانکی خارج از کنترل بانک مرکزی نیست، ادامه داد: اگرچه برخی بانک‌ها اضافه‌برداشت دارند و در برنامه‌های آتی اصلاح خواهند شد، تمرکز ما در سیاست‌های بانکی بر کاهش ناترازی بانک‌هاست.

فرزین همچنین از برگزاری مجامع انحلال ۳ مؤسسه اعتباری تا پایان مهر خبر داد و گفت: در مورد سایر بانک‌ها هم برنامه مشخصی با همکاری وزارت اقتصاد داریم.

اقای فرزین درباره آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران در کشور‌های دیگر گفت: مذاکرات خوبی دراین خصوص انجام دادیم که به نتیجه رسیده است؛ هر کشوری همکاری نکند شکایت می‌کنیم؛ به‌زودی آثار این موضوع را در بازار مشاهده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تأمین ارز دستگاه‌ها با رقم ۲۳ میلیارد و ۸۲۲ میلیون دلار در سال جاری رشد ۶.۸ درصدی داشته است، گفت: ۴۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در اوج تحریم اتفاقی نادر و بی‌سابقه است.

فرزین با ابراز اینکه ضمن راه‌اندازی مرکز مبادله رویه‌های ارزی را هم اصلاح کردیم، ادامه داد: در بازار اسکناس روزانه ۳۰ میلیون دلار تقاضا می‌شد که تقاضای سفته‌بازی بود و الآن با تدبیر الزام حساب ارزی، ضمن جمع شدن صف‌های طولانی مقابل صرافی‌ها، به میانگین ۵ میلیون دلار رسیده است و برای نیاز‌های واقعی تقاضا می‌شود.

رییس کل بانک مرکزی از راه‌اندازی صندوق تثبیت ارزی خبر داد و تصریح کرد: این صندوق به ما کمک می‌کند تا در مقابل تکانه‌های ارزی از آن استفاده کنیم، ضمن اینکه با کشور‌های همسایه به‌دنبال طراحی ریال آفشور هستیم که می‌تواند منجر به تقویت ریال شود، ما به‌عنوان بانک مرکزی مرزبان ریال هستیم نه دلار

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۸۲۴۸۷۱۸:۴۱:۲۸ ۱۴۰۲/۵/۱۹
چقدر دقیق
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  14. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  15. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  18. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  21. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  22. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  23. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

آخرین عناوین