سرانه دندانپزشک در ایران ؛ از آخر جزء اولی ها هستیم !

گروه اجتماعی الف،   4010329097 ۴۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

تصویب افزایش ظرفیت دندانپزشکی و مخالفت‌ها با این مصوبه در شرایطی است که شاخص‌های نامطلوب سلامت دهان و دندان، ضرورت توجه به ارتقای خدمات و افزایش سرانه دندانپزشک را به عنوان یک مطالبه عمومی در راستای سلامت پایدار ضروری می‌سازد.

سرانه دندانپزشک در ایران ؛ از آخر جزء اولی ها هستیم !

هفته گذشته پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی در خبری به نقل از منصور کبگانیان دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور، از نهایی شدن مصوبه افزایش ظرفیت دندانپزشکی خبر داد. کبگانیان گفت: «مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش ظرفیت پزشکی نهایی شد و هم اکنون این موضوع اجرایی شده است.»

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور  افزود: «بر اساس وضع موجود سرانه دندانپزشکی، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۵ نفر دندانپزشک وجود دارد، در صورتی که در حداقل مطلوب باید ۷۰ نفر دندانپزشک برای ۱۰۰ هزار نفر وجود داشته باشد. به فرض اینکه توزیع دندانپزشک مناسب باشد، اینطور نیست و اوضاع مناطق محروم از کلانشهرها بدتر است.»

به گفته او، در مقایسه با سایر کشورها نظیر کشورهای گروه ۲۰ در پایین جدول استاندارد تعداد دندانپزشک در یک کشور قرار داریم. در میان کشورهای منطقه در ۵ کشور آخر هستیم و این در شأن جمهوری اسلامی نیست. البته معیار ما مقایسه با کشورهای دیگر نیست ولی هم‌اکنون تعداد زیادی از استان‌ها در وضعیت قرمز و بدی قرار دارند. این هشداری است که وزارت بهداشت باید برای آن چاره‌اندیشی کند.

همانگونه که در خبرهای رسمی و آمار و ارقام سلامت منتشر می شود، وضعیت سلامت دهان و دندان در کشور مطلوب نیست. این موضوع به  عنوان یک زنگ خطر و هشدار بارها از سوی کارشناسان حوزه سلامت، رسانه‌ها و در پژوهش‌های مرتبط با سلامت و بهداشت دهان و دندان در کشور مطرح شده است. 

مخالفان؛ افزایش ظرفیت دندانپزشکی خلاف قانون است

نهایی شدن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط با افزایش ظرفیت پزشکی، موضع‌گیری‌هایی را از سوی وزارت بهداشت و صنف دندانپزشکان کشور را به دنبال داشته است. این افراد و گروه‌ها کارزاری با عنوان «نه به افزایش ظرفیت دندانپزشکی» نیز به راه انداخته‌اند. در این کارزار و در اعتراض به پیشنهاد افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی، خطاب به رئیس جمهوری آمده است: «درخواست داریم تا از تصویب این پیشنهاد غیرکارشناسی که بدون شک آموزش فراگیران رشته دندانپزشکی و در نهایت ارائه خدمات باکیفیت برای مردم را با تهدید جدی مواجه خواهد ساخت جلوگیری نمایید.» در همین زمینه معاونت آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد: «مصوبه ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور در خصوص افزایش ظرفیت دندانپزشکی مغایر با نظر کارشناسی و زیرساخت‌های وزارت بهداشت است.»

ابوالفضل باقری‌فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت، در مخالفت با این مصوبه آن را مغایر با نظر کارشناسی و زیرساخت‌های وزارت بهداشت دانست و گفت: «براساس قانون، مصوبه ستاد راهبردی نقشه باید در صحن اصلی شورای انقلاب فرهنگی با حضور ریاست شورا تصویب شود. پذیرش دانشجو بدون در نظر گرفتن الزامات آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و رفاهی باعث افت کیفیت پزشکی و صدمه به سلامت مردم خواهد شد.»

باقری‌فرد معتقد است: «در حال حاضر 16 هزار دانشجوی دندانپزشکی در مقاطع مختلف در حال تحصیل هستند اما در برخی دانشگاه‌ها، تجهیزات و فضاهای مناسب آموزشی را در اختیار ندارند.» همچنین مهدی کدخدازاده دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی کشور، افزایش ظرفیت دندانپزشکی را «پول‌پاشی، تضییع بیت‌المال و آسیب به سلامت مردم» دانست.

رضا مسائلی رئیس پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نیز در مخالفت با این مصوبه گفت: «به تازگی یکی از کمیته‌های فرعی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیمی درباره افزایش ظرفیت دندانپزشکی گرفته که این طرح، خلاف قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب ٢٨ فروردین ٩۵ مجلس و خلاف قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب ٣٠ شهریور ١٣٩٢ است.»

مسائلی افزود: «بر اساس قانون، شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی‌تواند خلاف نظر کارشناسی دستگاه تخصصی ذی‌ربط، تصمیمی درباره افزایش ظرفیت یک رشته تخصصی بگیرد. به استناد نص صریح قانون، تعیین ظرفیت دانشجو از وظایف شورای سنجش و پذیرش دانشجو است.»

 جلیل کوهپایه‌زاده دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی، پیش از نهایی شدن مصوبه شورای عالی، در یک گفت‌و‌گوی تلویزیونی، با بیان اینکه ما بیشتر به موضوع سرانه و تعداد نیروی انسانی می‌پردازیم، گفت: «ما خود را با آمارهای کشورهای منطقه مقایسه می‌کنیم که بیشتر خود اظهاری غیر واقعی است. در حالی که باید برای موضوعاتی مانند بالا بودن هزینه‌های دندانپزشکی در کشور چاره‌اندیشی کنیم.»

این مخالفت ها با مصوبه افزایش ظرفیت دندانپزشکی در شرایطی است که کوهپایه‌زاده نیز اخیرا از موضعیت نامطلوب و نامناسب سلامت دهان و دندان در کشور  خبر داد و گفت: «وضعیت شاخص‌های دهان و دندان مردم مناسب نیست. ما باید برای این موضوع به دنبال راه حل باشیم.» 

موافقان؛ افزایش ظرفیت دندانپزشکی نیاز کشور است

با وجود آنکه مخالفان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر کفایت نیروی دندانپزشکی در کشور تاکید دارند و نبود زیرساخت‌ها و پایین آمدن سطح کیفی خدمات دندانپزشکی را نتیجه این مصوبه عنوان می‌کنند، موافقان بر کمبود سرانه در مقایسه با کشورهای پیشرفته، توزیع نامناسب و بالابودن هزینه خدمات دندانپزشکی تاکید دارند. آن‌ها در نهایت پیش‌بینی وضعیت سلامت کشور در ورود به دوران سالمندی را از دلایل اهمیت این مصوبه می‌دانند.

در همین زمینه رجبعلی برزویی معاون خط‌مشی‌گذاری دفتر علم شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «ظرفیت افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی، مطالبه اجتماعی و نیاز کشور است. با نهایی شدن مصوبه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تدوین آیین‌نامه از سوی وزارت بهداشت، افزایش ظرفیت از کنکور 1402 و با افزایش 20 درصدی پذیرفته‌شدگان اعمال خواهد شد.

در حالی که آمارها سرانه پایین دندانپزشک در کشور را نشان می‌دهد، مسئولان وزارت بهداشت عکس این موضوع را بیان می‌کنند و مشکلات حوزه سلامت دهان و دندان را به توزیع نامناسب و همچنین ضعف پوشش بیمه‌ای ارتباط می‌دهند.

در همین پیوند، برزویی با اشاره به سرانه دندانپزشک در کشورهای منطقه و کشورهای پیشرفته گفت: «در کشورهای پیشرفته گروه ۲۰ عدد سرانه ۶۰ به ازای ۱۰۰ هزار جمعیت و در کشورهای منطقه ۴۵ است. به همین دلیل طبق پیش‌بینی‌ها بین ۳ تا ۴ سال زمان نیاز است تا از سال۱۴۰۲ با افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی به میانگین کشورهای پیشرفته دست یابیم.»

او آمارهای مربوط به سرانه دندانپزشک را محل اختلاف مسئولان وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد و گفت: «از نظر ما تعداد دندانپزشک نسبت به جمعیت ۳۵ نفر است که از نظر وزارت بهداشت این عدد ۴۳ نفر به ازای ۱۰۰ هزار جمعیت برآورد می‌شود.»

با وجود اینکه عدد 35 در 100 هزار نفر جمعیت به عنوان سرانه دندانپزشکان ایران در مقایسه با سرانه کشورهای پیشرفته، کمبود دندانپزشک و ضرورت توجه به ارتقای این عدد از سوی قانونگذاران را نمایان می‌کند، وزارت بهداشت آمارهای کشورهای منطقه را غیر واقعی عنوان می‌کنند.

حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در یک گفت‌و‌گوی تلویزیونی نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ درصد هزینه‌های دندانپزشکی را ناشی از گران بودن هزینه دستمزد دندانپزشکان عنوان کرد و گفت: «اگر تعداد دندانپزشکان زیاد باشد، این دستمزد خرد می‌شود و کاهش قیمت خدمات دندانپزشکی و در نهایت دسترسی بیشتر مردم به خدمات عادلانه سلامت در این بخش خواهد بود.»

در راه بهبود سلامت دهان و دندان

افزایش ظرفیت پزشکی از کنکور 1401 اعمال می‌شود و به گفته دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور، افزایش ظرفیت دندانپزشکی نیز از کنکور 1402 آغاز خواهد شد. در شرایطی که مسئولان وزارت بهداشت بر کمبود نیروی هیات علمی و نبود زیرساخت تاکید دارند، کبگانیان گفت: «برای افزایش ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی باید نسبت استاد به دانشجو نیز در نظر گرفته شود. خوشبختانه در جلسه عنوان شد، استاندارد وزارت بهداشت نسبت استاد به دانشجو یک به ۱۰ است. وضع موجود نشان می‌دهد، نسبت استاد به دانشجو یک به پنج است. به همین دلیل می‌توان افزایش ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی را در دستور کار قرار داد.»

او افزود: «در حال حاضر ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی یک هزار و 750 هزار نفر است. البته بحث پیشگیری و سلامت دهان و دندان از مواردی هستند که مورد تاکید قرار گرفت. ما می‌دانیم، اقدامات پیشگیرانه در 10 سال آینده خود را نشان می‌دهد اما مطمئن هستیم، اگر دولت در زمینه پیشگیری به صورت انقلابی عمل کند، ظرف مدت کوتاهی نتایج مناسبی به دست خواهد آمد.»

به گفته کبگانیان، بنابر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در سال جاری ظرفیت دندانپزشکی به میزان ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کند، چون مسئولان وزارت بهداشت از کمببود زمان تا کنکور 1401 گلایه دارند، به همین دلیل افزایش ظرفیت امسال ۱۰ درصدی خواهد بود. 

موضع گیری وزارت بهداشت با مصوبه افزایش ظرفیت دندانپزشکی کماکان تکرار می‌شود. قانونگذاران بر ضرورت برنامه‌ریزی و سیاستگذاری بلند مدت برای عبور از مشکلات کنونی و پیشگیری از بحران سلامت در آینده کشور تاکید دارند. باید منتظر ماند و دید آیا مصوبه افزایش ظرفیت دندانپزشکی در راستای افزایش سرانه و ارتقای شاخص‌های سلامت دهان و دندان اجرایی می‌شود یا خیر؟

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۵۵۳۴۳۹۱۰:۲۵:۲۷ ۱۴۰۱/۳/۳۰
مردم ایران اصلاً به دندانهایشان اهمیت نمی دهند. وقتی به دندانپزشک مراجعه می کنند که دندانهایشان درد بگیرد.
ناشناس۲۵۵۳۵۵۰۱۱:۴۹:۴۳ ۱۴۰۱/۳/۳۰
مردم پول لازم و کافی را برای اهمیت دادن به دندانهایشان را ندارند (( خیلی ها بخاطر مشکلات مالی حتی وقتی دندانهایشان درد می گیرد هم به دندانپزشک مراجعه نمی کنند )) !
ناشناس۲۵۵۳۶۲۹۱۲:۴۲:۱۳ ۱۴۰۱/۳/۳۰
1) می توانند حداقل شبها مسواک بزنند 2) از دندانهایشان به عنوان قیچی و انبردست استفاده نکنند 3) بعد از خوردن مواد شیرین و ترش دهانشان را قرقره آب کنند 4) هنگام غذا خوردن مواظب باشند قاشق و چنگال به دندانهایشان برخورد نکند.
ناشناس۲۵۵۳۷۴۵۱۴:۰۱:۱۲ ۱۴۰۱/۳/۳۰
لطفاً در ارتباط با 《 نحوه صحیح و عالمانه رانندگی و استفاده از خودروهای ساخت داخل مانند پراید و تیبا و ..... 》 هم ملت ایران را ارشاد بفرمایید تا آمار مرگ و میرها در هنگام تصادفات این خودروها کاهش یابد !
ناشناس۲۵۵۴۰۹۲۱۸:۲۲:۱۹ ۱۴۰۱/۳/۳۰
صورت مسئله رو تغییر ندین. موضوع کمبود فجیع دندانپزشکه که سخن حقیه. افزایش ده درصدی ببین چجوری صداشونو درآورده ببین اگه 100 درصد افزایش میدادن چی میکردن.
ناشناس۲۵۵۳۶۴۸۱۲:۵۱:۱۹ ۱۴۰۱/۳/۳۰
مردم پول دارند سیگار بخرند دود کنند، اما پول ندارند مسواک و خمیردندان بخرند! مردم توجه دارند سریال های 2 ریالی را سر وقت ببینند، اما آن توجه را نسبت به مسواک زدن قبل از خواب ندارند.
ناشناس۲۵۵۴۰۹۸۱۸:۲۷:۵۲ ۱۴۰۱/۳/۳۰
90 درصد کامنت ها در مورد مسواک نزدن توسط یک دانشجوی دندانپزشکی نوشته شده که از آینده شغلیش احساس خطر کرده خخخخ.
ناشناس۲۵۵۴۱۰۴۱۸:۳۴:۴۸ ۱۴۰۱/۳/۳۰
دختر دایی من دندانپزشکه. میگفت تو درآمدش ماهی حدود 450 میلیونه. میگفت میخواد فقط 5 سال کار کنه و بقیه اش رو بندازه تو کار بساز بفروش تا آرتوروز نگیره.
ناشناس۲۵۵۳۴۴۰۱۰:۲۶:۵۸ ۱۴۰۱/۳/۳۰
پیشگیری مهمتر از درمان است. چند درصد مردم بطور مداوم و صحیح مسواک می زنند؟ چند درصد مردم از نخ دندان استفاده می کنند؟
ناشناس۲۵۵۳۵۴۳۱۱:۳۹:۵۸ ۱۴۰۱/۳/۳۰
بسیاری از افراد موقع غذا خوردن، قاشق و چنگال فولادی را بارها به دندانهایشان می زنند.
ناشناس۲۵۵۸۹۹۹۱۱:۰۲:۴۶ ۱۴۰۱/۴/۳
محکم نزنن اشکال نداره. وسایل دندانپزشکی هم همش استیله !!
ناشناس۲۵۵۳۵۶۷۱۱:۵۹:۳۰ ۱۴۰۱/۳/۳۰
شما هزینه‌های دندان‌پزشکی را منصفانه دریافت کن و قیمت‌های نجومی نده مردم بلدند چطور از دندانها مراقبت کنند
ناشناس۲۵۵۳۶۳۱۱۲:۴۳:۲۷ ۱۴۰۱/۳/۳۰
این کامنت نشان دهنده نوع تفکر یک انسان تحصلیکرده نیست.
ناشناس۲۵۵۳۴۴۲۱۰:۲۸:۰۰ ۱۴۰۱/۳/۳۰
قیمت مسواک و خمیردندان آن قدر گران شده است که خیلی ها توان خرید آن را ندارند.
ناشناس۲۵۵۳۴۴۷۱۰:۲۹:۵۷ ۱۴۰۱/۳/۳۰
اگر مردم بهداشت دهان و دندان را مراعات کنند، کمتر نیاز به رفتند پیش دندانپزشک دارند.
ناشناس۲۵۵۳۴۴۹۱۰:۳۲:۳۱ ۱۴۰۱/۳/۳۰
آیا کسی در سطل دارای سوراخ آب می ریزد؟ بهتر است اول جلوی مهاجرت پزشکان و دندانپزشکان گرفته شود، سپس به فکر افزایش تربیت بیشتر آنها کرد.
ناشناس۲۵۵۳۴۵۳۱۰:۳۴:۱۴ ۱۴۰۱/۳/۳۰
آنهایی که تتوری کمبود و افزایش پذیرش را مطرح می کنند، همان هایی هستند که با افزایش فله ای دانشگاههای آزاد، پیام نور....... تیشه به ریشه علم در این مملکت زدند.
ناشناس۲۵۵۳۴۵۷۱۰:۳۶:۵۸ ۱۴۰۱/۳/۳۰
مشکل دندانپزشکی، گرانی مواد و تجهیزات آن است. هزینه دندانپزشکی در همه کشورهای دنیا زیاد است.
ناشناس۲۵۵۳۴۵۹۱۰:۳۸:۵۴ ۱۴۰۱/۳/۳۰
در حالیکه استفاده از ترکیبات جیوه برای پر کردن دندانها در کشورهای پیشرفته منسوخ شده است، در ایران هنوز از این مواد استفاده می شود.
ناشناس۲۵۵۳۵۳۸۱۱:۳۸:۰۴ ۱۴۰۱/۳/۳۰
در اروپا و آمریکا چندین سال است که به جای آمالگام جیوه از آمالگام نقره استفاده می شود.
ناشناس۲۵۵۳۴۶۱۱۰:۳۹:۲۹ ۱۴۰۱/۳/۳۰
باید با حرکت به سمت بازتعریف ساختار وزارت بهداشت مدیریت مخرب پزشکان را از بخش های بهداشت و آموزش به دلیل اساسی تعارض منافع حذف نمود. امروز نتیجه ۳۵ سال داشتن اعتماد و تعارض منافع پزشکان است.
ناشناس۲۵۵۳۴۷۰۱۰:۴۷:۱۶ ۱۴۰۱/۳/۳۰
هزینه های دندانپزشکی در آمریکا در سال 2022: معاینه دندان: 50 تا 150 دلار رادیوگرافی دندان: 10 تا 150 دلار پرکردن با آمالگام نقره: 50 تا 300 دلار پرکردن با کامپوزیت: 90 تا 450 دلار دندان چینی ( روکش یا کاشت) : 300 تا 4500 دلار
ناشناس۲۵۵۳۵۵۱۱۱:۵۰:۳۶ ۱۴۰۱/۳/۳۰
در مکزیک هم بفرمایید چقدره
ناشناس۲۵۵۳۶۳۴۱۲:۴۴:۵۳ ۱۴۰۱/۳/۳۰
در همه کشورها متناسب با سطح درآمدی آن کشور، هزینه دندانپزشکی گران است.
ناشناس۲۵۵۴۰۰۶۱۷:۰۷:۱۱ ۱۴۰۱/۳/۳۰
نسبتش رو بفرمایید پر کردن دندان در ایران و آمریکا چه نسبتی با میانگین درآمد مردم داره هزینه نیویورک و درآمد شعب ابی طالب
امید۲۵۵۳۶۵۱۱۲:۵۳:۲۰ ۱۴۰۱/۳/۳۰
پر کردن ۵۰ تا ۳۰۰ دلار.محاسبه بفرمایید اینجا و اونجا با چند ساعت کار میشه دندان پر کرد.کما اینکه در انگلیس این کارها رایگان انجام میشه.
ناشناس۲۵۵۳۶۸۵۱۳:۱۹:۰۶ ۱۴۰۱/۳/۳۰
میشه درآمدهاشون رو هم بگید
محمد۲۵۵۳۵۱۶۱۱:۲۱:۰۳ ۱۴۰۱/۳/۳۰
دندانپزشک هست ولی پول نیست. چرا نمیخوایید بفهمید
ناشناس۲۵۵۳۵۶۳۱۱:۵۸:۰۱ ۱۴۰۱/۳/۳۰
هر دوش نیست برادر
ناشناس۲۵۵۳۶۱۱۱۲:۲۹:۱۱ ۱۴۰۱/۳/۳۰
وقنی دندانپزشک کم هست قیمت‌ها بالاست و مردم توان پرداخت این قیمت‌ها را ندارند. چرا باید برای پر کردن یک دندان ۲-۵ میلیون تومن دستمزد بگیرند؟
ناشناس۲۵۵۳۶۳۹۱۲:۴۶:۱۳ ۱۴۰۱/۳/۳۰
نوع تفکرت بازاری است.
ناشناس۲۵۵۶۱۹۴۰۹:۳۹:۱۷ ۱۴۰۱/۴/۱
اونی که بابت یکساعت کار ۵ میلیون میخواد درآره تفکرش بازاریه.
ناشناس۲۵۵۴۴۳۳۰۴:۵۷:۰۶ ۱۴۰۱/۳/۳۱
وقتی روغن 14 هزار تومنی شده 65 هزار تومن، قیمت داروها به شدت افزایش یافته، توقع داری که قیمت مواد مورد استفاده در دندانپزشکی که از خارج وارد می شوند، ثابت بماند.
ناشناس۲۵۵۶۱۹۸۰۹:۴۱:۴۳ ۱۴۰۱/۴/۱
وارد کننده ای یا فروشنده لوازم دندانپزشکی؟ مگر شما هم قبلا از ارز ترجیحی و ۴۳۰۰ مانند روغن استفاده میکردی و حالا قطع شده؟
ناشناس۲۵۵۹۰۰۹۱۱:۰۷:۲۵ ۱۴۰۱/۴/۳
ارز ترجیحی برای واردات روغن حذف شد، در نتیجه گران شد. چه ربطی به مواد دندانپزشکی داره؟
ناشناس۲۵۵۳۵۲۹۱۱:۲۶:۴۳ ۱۴۰۱/۳/۳۰
چرا ایران تلاشی برای صادرات گاز به اروپا نمی کند؟
ناشناس۲۵۵۳۵۵۷۱۱:۵۳:۵۳ ۱۴۰۱/۳/۳۰
اصلا شما بیا ۱۰۰ ملیون دندون پزشک تحویل جامعه بده .. دسمزد دندون پزشک رو هم اصلا صفر کن .. پول همین موادی که تو دنبون پزشکی استاده میشه میدونی چقدر میشه؟ چند درصد مردم میتونن اینو بدن؟!
abbas۲۵۵۳۸۶۰۱۵:۳۹:۲۵ ۱۴۰۱/۳/۳۰
لطفا اعلام بفرمائید هزینه مواد چقدر می شود
ناشناس۲۵۵۶۲۰۰۰۹:۴۳:۱۴ ۱۴۰۱/۴/۱
خودت دندانپزشکی، مگه نه؟؟؟!
ناشناس۲۵۵۳۵۶۲۱۱:۵۷:۴۳ ۱۴۰۱/۳/۳۰
قطعا افزایش ظرفیت باید انجام بشود تا به حد اشباع برسد! اما همزمان باید تعرفه های کمرشکن دندانپزشکی کاهش یابد یا بیمه های معلوم الحال ایرانی، خدمات اساسی دندان را پوشش دهند.
ناشناس۲۵۵۳۶۰۲۱۲:۲۰:۵۰ ۱۴۰۱/۳/۳۰
وقتی مردم توان مالی مراجعه به دندانپزشک رو ندارند حالا شما هی دندانپزشک تولید کنید چه فایده ؟؟؟؟
ناشناس۲۵۵۴۲۰۱۲۰:۵۳:۴۸ ۱۴۰۱/۳/۳۰
اتفاقا چون دندانپزشک کمه خیلی انحصاری شده و قیمت بالا رفته. اگر تعداد زیاد باشه در رقابت قیمت منصفانه میشه. الان حقوق یک ماه ما معادل یک نصف روز دندانپزشکه
ناشناس۲۵۵۳۹۸۲۱۶:۴۵:۲۶ ۱۴۰۱/۳/۳۰
نظام پزشکی زیر بار افزایش تعداد پزشک و دندان پزشک نخواهد رفت. هر کاری می کنند که انحصارشون حفظ بشه
ناشناس۲۵۵۶۶۰۰۱۲:۳۸:۳۵ ۱۴۰۱/۴/۱
مافیای بزرگی توی سیستم سلامت کشور هست که سلامتی ملت را به گروگان گرفته ان
ناشناس۲۵۵۹۰۱۳۱۱:۰۹:۴۴ ۱۴۰۱/۴/۳
مافیا دارو و درمان و آموزش را حل کنید، مسایل دیگه هم خودش حل میشه.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین