خانواده یک کارگر چطور با حقوق زیر ۳ میلیون تومان زنده است؟

اقتصادی،   3991010117 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس کمیته دستمزد شورای اسلامی کار با بیان اینکه از سال گذشته سبد معیشت کارگران ۲۰۰ درصد گران شده است گفت: چرا برای مسئولان سوال نشده که چطور خانواده یک کارگر با حقوق زیر ۳ میلیون تومان زنده است؟

خانواده یک کارگر چطور با حقوق زیر ۳ میلیون تومان زنده است؟

فرامرز توفیقی در گفت‌وگو با تسنیم، درباره تجدید نظر در دستمزد کارگران گفت: اگر بپذیریم که قانون وجود دارد و اصل سه جانبه گرایی باید به درستی پیاده شود. هفته گذشته رهبر معظم انقلاب فرمودند که هر کس قول داده است باید به قول خود عمل کند. کارگران هم منتظر عملی شدن قول وزیرکار و رئیس سازمان بازرسی هستند. برداشت ما از صحبت های رهبری این است که مسئولان نباید قول واهی به مردم دهند.

وی گفت: علاوه بر اینکه در بخشنامه وزارت کار به صراحت اعلام شده بود که دستمزد بازنگری خواهد شد, رئیس سازمان بازرسی هم به صراحت اعلام کرده بودند که وزیر کار قول بازنگری دستمزد در نیمه دوم سال را به ایشان داده اند؛ اما خبری از هیچ کدام نیست، ولی  از دید کارگران این قول لازم الاجرا است.

رئیس کمیته دستمزد شورای اسلامی کار بیان کرد: معاون روابط کار در مصاحبه ای اعلام کرده اند که سه جانبه گرایی عملی می شود. در چارچوب سه جانبه گرایی, چرا دولت به تعهد خود درباره ارز یارانه ای که تأثیر گذار در سبد معیشت کارگران است عمل نمی کند و برای بازگذاشتن دست کارفرمایان برای افزایش چندین باره قیمت ها چه جوابی دارد؟ کارگران از این تصمیمات دولت چه نفعی برده اند. مگر کارگران شریک اجتماعی نیستند؟دولت با عدم تخصیص ارز یارانه ای به کارفرمایان این اجازه را داد که برای چندین بار قیمت کالاهای خود را افزایش دهند. کارفرمایان هم کوتاهی نکردند؛ و تا جایی که می توانستند قیمت را افزایش دادند. هفته گذشته قیمت یک ماست دو کیلو و 800 گرمی حدود 32هزار تومان بود, اکنون این رقم به 36 هزار تومان رسیده است. مسئولان اعلام می کنند این گران فروشی است. حتی اگر گران فروشی هم باشد, کارگران کاری نمی توانند کنند, مجبور هستند تا جایی که جیبشان کشش دارد, هزینه را پرداخت کنند. در جایی هم که دیگر پولی ندارند, مواد غذایی را از سفره خود حذف می کنند.

 توفیقی با اشاره به صحبت های معاون روابط کار مبنی بر اینکه در کمیته دستمزد تمام آمارها مطابق آمار رسمی بیان می شود گفت: مطابق مصوبه دو سال گذشته کمیته دستمزد, مقرر شده بود مطابق برنامه پنجم و ششم توسعه, اعداد و ارقامی که در کمیته دستمزد ارائه می شود مطابق آمار مراکز رسمی باشد.

 وی ادامه داد: در چنین شرایطی کارگران عقب ماندگی مزدی دارند. از بهمن ماه سال 98 که کمیته دستمزد, حداقل رقم سبد معیشت را 4میلیون و 940 هزار تومان تعیین کرد, تا کنون مطابق آمار رسمی مرکز آمار, تورم خوراکی ها 19.7 درصد بود, اما امروز تورم خوراکی ها در آذر 99 تورم خوراکی 57.9 درصد اعلام شده است. یعنی در این مدت تورم خوراکی ها سه برابر شده است. از سوی دیگر فاصله تورم دهک ها, که نشان دهنده فاصله بین غنی و فقیر است, از بهمن 98 تا آذر 99 از 2.6 واحد به 9.3 واحد رسیده است. یعنی شکاف عمیقی بین دهک های اول و تا دهک دهم ایجاد شده است. این شکاف خودش را در ضریب جینی نشان می دهد. این شکافی همانی است که کارگران لمس و درک می کنند.

 توفیقی با بیان اینکه داشتن یک خانه کوچک و یک ماشین پراید برای کارگران آرزو شده است گفت: با چنین شرایطی که حداقل ها برای کارگران آرزو هست, ثروتمندانی هستند که با پول های کلان سرمایه گذاری می کنند و زندگی لوکس دارند. یعنی شکاف بین غنی و فقیر بسیار زیاد است. کارگران به دنبال سیاه نمایی نیستند, واقعیت های جامعه را بیان می کنند. واقعاً‌ مسئولان می توانند با حقوقی که کارگران دارند زندگی کنند؟

 توفیقی گفت: سبد خوراکی ها در بازه زمانی 9 ماهه حدود 200 درصد گران شده است؛ هزینه مسکن در بازه زمانی 2 ساله هم در قیمت مسکن و هم اجاره بها 5 برابر شده است، در حال حاضر 14 میلیون و 494 هزار کارگر بیمه شده داریم, که با خانوارهایشان بیش از 49میلیون نفر می شوند که حدود 58 درصد جامعه را تشکیل می دهند. چگونه می توانند با این حجم از گرانی ها با حداکثر 3 میلیون تومان زندگی کنند. کارگران برای زنده ماندن تلاش می کنند نه زندگی کردن. 

وی گفت: اگر تعداد کارگران غیر رسمی و بازنشستگان تامین اجتماعی را به آمار کارگران رسمی اضافه کنیم, نزدیک 65 درصد جامعه را کارگران تشکیل می دهند. یعنی 65 درصد جامعه با مشکلات عمیق معیشتی روبرو هستند.

توفیقی گفت: مزد منطقه‌ای یا صنفی، لباس خوب و زیبایی است که بر تن بهره‌کشی از کارگران پوشانده‌اند؛ هدف از این ادعاها و تلاش‌ها، فقط سرکوب مزدی و قانونی کردن استثمار کارگران است. کمااینکه قبل از این هم بسیاری از کارفرمایان سودجو و انجمن‌های به ظاهر خیریه، حامی چنین راهکارهای بهره کشانه بودند و به همین طریق، گروه‌های آسیب‌پذیر مثل زنان سرپرست خانوار یا مردانی که سابقه زندان داشته‌اند را با کمتر از مزد حداقلی، استثمار کرده‌اند.

توفیقی با تأکید بر اینکه واقعیت ها باید بیان شود, واقعیت ها در تحقیق و پژوهش نیست ادامه داد: هدف، تنها قانونی کردن استثمار و بهره‌کشی است و من از مسئولان وزارت کار و معاون روابط کار این وزارتخانه یک سوال کلیدی دارم؛ شما که مدافع مزد منطقه‌ای و صنفی هستید، آیا می‌توانید لیست قیمت تمام شده کالاها در مناطق و اصناف مختلف را ارائه بدهید؟! مثلا می‌دانید قیمت تمام شده کالا در یک کارگاه ریخته‌گری در زاهدان یا بندرعباس چقدر است؟! آیا از زنجیره تامین کالا و نقشه راه‌ها و مواصلاتی کشور اطمینان دارید؟! آیا نمی‌دانید قیمت تمام شده کالاها به چگونگی عملکردِ زنجیره تامین بستگی دارد و ما در کشور زنجیره تامین درستی نداریم؟! چرا در صورتی که این اطلاعات در دسترس نیست و زیرساخت‌های مورد نطر را نداریم، از مزد منطقه‌ای یا شاخه‌ای دفاع می‌کنید؟!

 وی بیان کرد:مطابق گزارش های تورم نقطه به نقطه ای که طی ماه های اخیر در استان های محروم و کمتر برخوردار مانند ایلام, خراسان جنوی, سیستان و بلوچستان و.... ارائه شد. واقعاً‌مردم آن منطقه با آن تورم سرسام آور می توانند با دستمزدی کمتر از دستمزد شهری امورات خود را بگذرانند؟!

 توفیقی اظهار داشت: بنابراین نه زیرساخت ها فراهم است و شرایط مهیا است. نباید به فکرمسائل انحرافی باشیم. بهتر است به این فکر کنیم که ماده 41قانون کار قابلیت اجرایی به صورت صحیح را پیدا کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۵۶۷۴۸۱۷:۰۸:۴۰ ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
75درصد بازنشستگان ومستمری بگیران تامین اجتماعی به گفته مسوولان تامین اجتماعی زیر 3میلیون مستمری دارن من بازنشسته تامین اجتماعی با 28سال سابقه مستمری 2600 با داشتن 3فرزند بیکار
ناشناس۱۷۵۶۷۸۵۱۷:۵۶:۱۵ ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
تا آنجا که ما می دانیم و می شناسیم همه کارگران بالای 3 میلیون می گیرند
الی۱۷۵۸۳۶۷۲۳:۰۲:۳۶ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
والا ما2تومن میگیریم
ناشناس۱۷۵۸۴۸۳۰۱:۵۱:۴۴ ۱۳۹۹/۱۰/۱۲
من کارگرم با 2800
ناشناس۱۷۵۶۸۰۲۱۸:۱۲:۳۴ ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
داری به کی میگی برادر؟این دولت ..وقتی خودشون همه کارخونه دارن یا لااقل سهم یه کارخونه رو دارن یا کس و کارشون کارخونه داره یا از کارخونه دارها .. به نفعشون رای بدن تو چه انتظاری داری؟انتظار داری حقوق کارگر درست بشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۱۷۵۶۸۴۸۱۸:۴۷:۰۱ ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
مگر مهم است که کارگر و معلم چطور زنده اند ،مهم چیزهای دیگر است،جو بایدن،ناتانیاهو..وو مهم است
محمد۱۷۵۶۸۷۴۱۹:۲۱:۰۱ ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
به فکر من کارفرما هم باشید باید جنس تولیدی رو گرون کنم فشار به مردم میاد کاش افزایش ندن اصلا و بجاش همون درصد روی قیمت ها رو پایین بیارن
ناشناس۱۷۵۷۳۱۷۰۲:۲۳:۰۰ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
سهم دستمزد کارگر در قیمت تمام شده کالا زیر ۵ درصد است.
ناشناس۱۷۵۷۹۷۳۱۶:۲۸:۲۰ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
پرفسور بسته به شغله ! در نرم افزار سهم کارمند بیش از هشتاد درصده !
ناشناس۱۷۵۷۴۱۶۰۸:۲۸:۱۳ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
شما اگه توليد كننده هستي ميدوني كه پايين آوردن قيمت ها به اين سادگي ها هم نيست
ناشناس۱۷۵۷۴۶۵۰۹:۳۷:۵۵ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
فقط, بابت حقوق, کارگر بدبخت روی شماها فشار میاد, درسته ورق که چندبرابر شده. مواد اولیه به بدبختی پیدا میشه اینا معلوم نیست فقط, حقوق من, کارگر فشار داره. درسته.
ناشناس۱۷۵۷۴۶۱۰۹:۳۵:۳۰ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
بیمه پر
ناشناس۱۷۵۷۵۳۸۱۰:۱۰:۲۹ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
جان خودتون یاد‌بدبختی‌هامون‌نندازید‌با۳‌میلیون‌نمیدونیم‌۱۵۰۰‌کرایه‌خونه‌بدیم‌‌‌خرج‌وخوراک‌بگیریم‌دیسک‌کمری‌که‌سراغ کارگرها‌میاد‌دواکنیم مابقیشم‌خودتون‌میدونید‌سرتون‌کردید‌زیربرف
ناشناس۱۷۵۷۵۴۳۱۰:۱۴:۲۸ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
شوهر من ی کارگر بامدرک لیسانس ،با دوتا دختر دانشجو ،دختر من دیگه مو توسرش نیست وضعیف شده ،چون غصابی مثل طلا فروشی شده برای ما ونمیتونیم بخریم فقط باید ببینیم ورد بشیم کجای این.. عدالت محوریه،چرا کارگر باید زیر خط فقر باشه وجرات اعتراض نداشته باشه،تا کی؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۱۷۵۷۶۳۲۱۱:۲۱:۴۰ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
بد زندگی، چکار باید کرد؟!!
N.k۱۷۵۷۸۲۰۱۳:۳۷:۰۴ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
واقعآ متاسفم همیشه بر سر حقوق کارگر بحثه ولی کسی باقیمت کالاولوازم کاری نداره تو کشور ما میزنن تو سر قشرضعیف ،تصمیم گیرنده هاخودشون سیرن وکسی که سیره نمیتونه گرسنه رو درک کنه.
ناشناس۱۷۵۸۰۷۵۱۷:۴۸:۳۰ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
من بخدا یک گارگر بنای هستم روزی 80تومان میگیرم دوتا بچه دارم الان یک ساله خونه ندارم برام داخلش زندگی کنم هرچی کار میکنم نمیتونم پول پیشه یک خونه جم کنم بخدا اساسای خونمو گذاشتم خونه مادر زنم
فیروزه۱۷۵۸۳۶۶۲۳:۰۱:۴۳ ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
کاش مسولین میدونستن که بچه های ماادمهای فقیر ارزوی همچی به دلشون میمونه ارزوی داشتن خونه ماشین غذاخوردن تورستوران داشتن لباس شیک وخیلی خیلی خیلی چیزای دیگه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین