صندلی‌ها به دنبال دانشجو/ چرا نصف کنکوری‌ها قید دانشگاه را زدند؟

  3990709036 ۱۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

آمارهای سازمان سنجش نشان می‌دهد بیش از ۵۰ درصد افرادی که امسال کنکور داده‌اند، انتخاب رشته نکرده‌اند.

صندلی‌ها به دنبال دانشجو/ چرا نصف کنکوری‌ها قید دانشگاه را زدند؟

روزنامه جام‌جم نوشت: شگفتانه‌های كنكور ۹۹ ادامه دارد، از شیوه انجام، تعلیق‌های چندباره و تزلزل در یك تصمیم‌گیری از سوی مسؤولان گرفته تا شرایط برگزاری آن همراه با پروتكل‌های بهداشتی و حجم قابل‌توجهی از داوطلبانی كه از خیر حضور در كنكور امسال گذشتند. عجایب كنكور در سال كرونا هنوز هم ادامه دارد و تازه‌ترینش كاهش عجیب تعداد داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در كنكور ۹۹ است.

آن‌طور كه دیروز سخنگوی سازمان سنجش آموزش كشور اعلام كرده، از میان یك میلیون و ۱۲ هزار و ۴۰۶ نفر كه مجاز به انتخاب رشته در كنكور سراسری ۹۹ بودند، فقط تعداد ۴۶۹ هزار و ۹۴ نفر نسبت به انتخاب رشته اقدام كرده‌اند. هر چند تعداد مشتاقان به حضور در دانشگاه در سال پیش رو كاهش چشمگیری نسبت به سال‌های گذشته دارد، اما این روند كاهشی از چند سال پیش آغاز شده است.

سال ۹۷ از تعداد كل افرادی كه مجاز به انتخاب رشته بودند، ۶۰ درصد اقدام به انتخاب رشته كرده‌اند و سال گذشته این تعداد به ۵۴ درصد و امسال هم با كاهشی چشمگیر به ۴۶ درصد رسیده است. آیا علاقه به تحصیلات دانشگاهی در نسل كنونی كمتر شده است؟ افزایش بی‌رویه دانشگاه‌ها در دو دهه پیش از اهمیت تحصیلات دانشگاهی كاسته است و حالا رقابت تنها برسر دانشگاه‌های برتر است؟ حالا سال‌هاست كه دانشگاه‌ها با بحران ازدیاد صندلی رو‌به‌رو هستند، آیا با كاهش شدید علاقه داوطلبان به حضور در این دانشگاه‌ها شاهد سرعت گرفتن ورشكستگی این دانشگاه‌ها خواهیم بود؟ فارغ از همه این مسائل آیا می‌توان تاثیر این بی‌میلی به تحصیلات دانشگاهی را در سال‌های آینده، در فضای پیرامونی جامعه‌ دید؟

بدیهی است دلیل كاهش تعداد افرادی كه با وجود مجاز بودن، اقدام به انتخاب رشته نكرده‌اند، به یك مورد خلاصه نمی‌شود. اما یكی از مهم‌ترین این دلایل را بالا گرفتن رقابت بر سر دانشگاه‌های برتر می‌دانند. دلیلی كه هر وقت صحبت از بیشتر بودن تعداد صندلی‌های دانشگاهی نسبت به داوطلبان كنكور هم می‌شود، اساس وجود كنكور را به همین نكته مرتبط می‌دانند؛ این‌كه كنكور دیگر به معنای قبولی در دانشگاه نیست، بلكه به مفهوم قبولی در یك دانشگاه معتبر است. در یك دهه گذشته هم افزایش رغبت به حضور در كنكور رشته علوم تجربی آنقدر بوده كه حتی مسؤولان قصد داشتند با اعمال سیاست‌های اجبارانه به نوعی در این حوزه تعادل ایجاد كنند. ‌سیاستی كه موفق نبود و همچنان تعداد داوطلبان كنكور تجربی به شكل معناداری از دیگر رشته‌ها بیشتر است. حالا هم كه با كاهش چشمگیر انتخاب رشته داوطلبان مجاز در كنكور رو‌به‌رو هستیم، بسیاری این موضوع را مرتبط با داوطلبان رشته تجربی می‌دانند.

راشد نظری، مشاور تحصیلی است و معتقد است؛ «مهم‌ترین علت روند نزولی انتخاب رشته داوطلبان كنكور، تمایل افراد به تحصیل در رشته‌های خاص است. بیشترین داوطلبانی كه از انتخاب رشته صرف نظر می‌كنند نیز مربوط به گروه آزمایشی تجربی هستند كه اغلب به رشته‌های پزشكی، دندانپزشكی، داروسازی و برخی رشته‌های پیراپزشكی همچون فیزیوتراپی، پرستاری، شنوایی‌سنجی، ‌گفتاردرمانی و كاردرمانی علاقه دارند. علت این تمایل، وضع نامساعد بازار كار است. داوطلبان كنكور چون از احتمال بیكار ماندن‌شان خبر دارند، به آینده شغلی رشته‌ها توجه می‌كنند و اگر رتبه مورد نظر را در كنكور كسب نكنند، از انتخاب رشته صرف‌نظر می‌كنند.»

نقش بازار كار در تمایل به تحصیل

بازار كار یكی از جاهای خالی پازل كنكور است و آمار همیشه در حال افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان بیكار یكی از نشانه‌های این جای خالی است. فارغ‌التحصیلانی كه با صرف چند سال از عمر و هزینه‌های گاه گزاف به تخصصی آكادمیك دست یافته‌اند كه بازار كاری برای‌ آنها متصور نیست. وضعیت معیشتی و درآمدی هم یكی دیگر از علت‌هایی است كه پیوست شده به موضوع بازار كار، به این مفهوم كه حالا داوطلبان كنكور و خانواده‌های‌شان در افق نگاه آینده‌شان دست روی رشته‌هایی می‌گذارند كه علاوه‌بر بازار كار، از درآمد قابل‌توجهی هم برخوردار باشد و وقتی برای دستیابی به آن شانسی متصور نیستند از قید حضور در دانشگاه می‌گذرند. هر چند در این میان تناقضی هم وجود دارد.

آن‌طور كه راشد نظری می‌گوید: «با این كه بیكاری در بسیاری از رشته‌های علوم ریاضی و انسانی هم وجود دارد، اما برخی مسائل باعث شده تا داوطلبان این گروه‌های آزمایشی بیشتر از تجربی‌ها انتخاب رشته كنند.» اما این «برخی مسائل» چیست كه در گروهی كه سهم بالاتری از فارغ‌التحصیلان بیكار را دارد تمایل به حضور در دانشگاه بیشتر است؟ این كارشناس تحصیلی می‌گوید: «در گروه علوم ریاضی با این‌كه در چند سال اخیر، بسیاری از رشته‌های مهندسی بازار كار ندارد، ولی بسیاری از داوطلبان می‌دانند همین كه لیسانس مهندسی بگیرند، عضو سازمان نظام مهندسی می‌شوند، می‌توانند بیمه شده و از وام‌های مهندسی بهره‌مند شوند.»

صندلی‌ها به دنبال دانشجو

كنكورهای دومرحله‌ای دهه ۶۰ را فراموش كنید، ‌افزایش یكباره جمعیت در ابتدای دهه ۶۰ و تغییر هرم جمعیتی ایران بود كه معضلی به نام كمبود فضای دانشگاهی را به چشم می‌آورد، معضلی كه با ایجاد مشكل بزرگ‌تری به نام ساخت و تاسیس بی‌رویه دانشگاه‌ها قرار بود حل شود. آن سال‌ها جوانان به دنبال قبولی در دانشگاه بودند و حالا این چرخه شكل معكوسی به خود گرفته است و دانشگاه‌ها به دنبال جذب دانشجو هستند. به غیر از دانشگاه‌های مادر و برتر، تقریبا تمامی دانشگاه‌ها حالا برای ادامه روند حیات خود در فضای آموزشی به دنبال جذب دانشجو هستند. اتفاقی كه نشانه‌هایش از سال‌ها پیش نمایان بود و روند ورشكستگی این دانشگاه‌ها اما از یك دهه پیش كلید خورده است.

بحرانی كه از آن به نام بحران «صندلی خالی» هم یاد می‌شود. این بحران در حال حاضر دانشگاه‌های پیام نور، جامع علمی كاربردی، آزاد و غیرانتفاعی را تهدید می‌كند. آمارهای سال گذشته نشان می‌دهد به ازای هر دانشجو، پنج صندلی خالی در این دانشگاه‌ها وجود دارد. در آن سال آن‌طور كه سازمان سنجش كشور اعلام كرد «بیش از ۳۲۸ هزار صندلی دانشگاه، متقاضی ندارد» و خالی مانده است. اما این اتفاق حتما معلول‌های دیگری هم دارد. البته كه وجود نابه‌سامانی‌های اقتصادی چند سال اخیر، وضعیت معیشتی سخت جامعه ایرانی را به همراه داشته و تحصیلات پرهزینه هم از آن دسته‌ای است كه می‌تواند با توجه به وضعیت اقتصادی به‌راحتی حذف شود، به این مفهوم كه بسیاری قید دانشگاه پولی را به‌واسطه هزینه‌های بالایش می‌زنند. اما دلیلی كه اغلب كارشناسان حوزه آموزشی آن را به عنوان یكی از مهم‌ترین دلایل این بحران می‌دانند، نبود توازن و هماهنگی بین متقاضیان رشته‌ها، داوطلبان حضور در دانشگاه‌ها و ظرفیت‌های درنظر گرفته شده است. متهم اصلی این نبود توازن هم نظام آموزش عالی است و این‌كه این گره بزرگ به‌واسطه ساماندهی نشدن دانشگاه‌ها پیش آمده است.

از علیرضا سلیمی كه حالا در هیات‌رئیسه مجلس حضور دارد، می‌پرسیم چرا با این‌كه میزان ظرفیت دانشگاه‌ها و صندلی‌های خالی بیش از داوطلبان كنكور است، داوطلبان امسال رغبت كمتری به حضور در دانشگاه‌ها دارند؟ او می‌گوید: «این موضوع نشان‌دهنده ضرورت ساماندهی در این عرصه است. چنین موضوعی نشان می‌دهد نتوانسته‌ایم برنامه‌ریزی صحیحی در میزان جذب دانشجو و ظرفیت‌سازی در دانشگاه‌ها انجام دهیم و پیش‌بینی مناسبی از روند كاهش یا افزایش دانشجویان در سال‌های آینده داشته باشیم.»

دانشجویانی كه آب می‌روند

بیراه نیست هراس از فراگیری بیماری كرونا را در كمتر شدن تعداد افرادی كه اقدام به انتخاب رشته كرده‌اند، موثر بدانیم، این را می‌شود از انصراف نزدیك به ۳۰ درصد از داوطلبان به حضور در جلسه كنكور هم متوجه شد. اما اگر بدانیم که این روند کاهشی در یک دهه گذشته ادامه داشته، می‌توانیم نقش بیماری كرونا را كمتر از چیزی بدانیم كه بشود روی آن تامل كرد. برخی از كارشناسان این حوزه معتقدند نباید همه دلایل این چالش را بی‌كیفیتی دانشگاه‌ها و البته افزایش آنها دانست، بلکه كاهش جمعیت جوان هم می‌تواند دلیلی بر این امر باشد. آمارهای موجود هم سنجه مناسبی برای تحلیل در این راستا دارد. مقایسه آماری كه از تعداد دانشجویان از سوی وزارت علوم به تفكیك سال منتشر شده بود، نشان از این دارد كه در سال ۹۲، چهار میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجو در كشور وجود داشته، در حالی كه امروز این آمار به نزدیك سه میلیون دانشجو رسیده است.

كنكور برای انتخاب ۱۷ درصد

آن‌طور كه اعلام‌ شده، امسال تنها ۴۶ درصد اقدام به انتخاب رشته كرده‌اند. در حالی كه سال ۹۸ این تعداد كمی بیش از ۵۴ درصد بوده است. اما از همان ۵۴ درصد داوطلبان سال گذشته كه انتخاب رشته كرده‌اند، چند درصدشان به دانشگاه رفته‌اند؟ جالب است كه در سال گذشته تنها ۱۷ درصد داوطلبان كنكور با آزمون وارد دانشگاه شده‌اند! به این مفهوم كه از میان یك میلیون و ۱۱۹ هزار داوطلب تنها ۱۷ درصد داوطلبان در رشته‌های با آزمون دانشگاه‌ها قبول شده‌اند. به گواه آمار ارائه‌شده، تعداد یك میلیون و ۱۱۹هزار و ۴۱۱ داوطلب در آزمون سراسری سال ۹۸ ثبت‌نام كردند كه از این میان، تعداد یك میلیون و ۱۸ هزار و ۷۰۳ داوطلب در جلسه آزمون در روزهای ۱۳ و ۱۴ تیرماه ۹۸ حاضر بودند و از این تعداد، ۸۳۲ هزار و ۲۸۹‌داوطلب مجاز به انتخاب رشته شدند.

آمار نهایی انتخاب رشته داوطلبان مجاز كنكور ۹۸ نشان می‌دهد از تعداد ۸۳۲ هزار و ۲۸۹ داوطلب مجاز، تعداد ۴۵۳ هزار و ۳۲۷ نفر معادل ۵۴ درصد مجازین نسبت به انتخاب رشته‌های تحصیلی با آزمون اقدام كردند. در نهایت از تعداد ۴۵۳ هزار و ۳۲۷ نفر داوطلب كنكور ۹۸ كه مجاز به انتخاب رشته شده بودند، تنها ۱۹۱ هزار و ۲۱۵ نفر قبول شدند.

حیران میان مدرك و مهارت

از زمانه‌ای كه مدرك سند افتخار بود، سال‌ها گذشته است. فرهنگی كه از طریق اعمال سیاست‌های اشتباه به افراد جامعه تسری داده شد و باعث رواج پدیده «مدرك‌گرایی» شد. حالا انگار جامعه ایرانی با واقعیتی رو‌به‌روست كه تحصیلات دانشگاهی به هر قیمتی، در آن جایی ندارد. نه كه كاهش چشمگیر داوطلبان متمایل به حضور در دانشگاه امسال را خروجی تغییر چنین فرهنگی بدانیم كه وضعیت معیشتی و عدم توازن بازار كار و فارغ‌التحصیلان بیكار؛ بسیاری از خانواده‌ها را به این نتیجه رسانده است؛ آنچه اهمیت دارد نه مدرك كه مهارت است. كسب مهارت نیز لزوما با نشستن بر سر كلاس دانشگاه به دست نمی‌آید و راه‌های كم‌هزینه‌تر و پربازده‌تری در این میان وجود دارد.

كاهش تمایل به حضور در دانشگاه از سوی داوطلبان، اما به دلیل انتخاب دوگانه مهارت و مدرك هم نباشد، باعث چند اتفاق مهم در فضای دانشگاهی ایران می‌شود؛ یكی ورشكستگی دانشگاه‌های گران است كه نشانه‌هایش از سال پیش نمایان شده و معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال گذشته عنوان كرده «ظرفیت ۱۸دانشگاه غیردولتی و غیرانتفاعی در سال تحصیلی جدید صفر شده است» و دیگری كاهش سطح كیفی دانشگاه‌هایی است كه با كم كردن هزینه‌های خود به دنبال كسب دانشجویانی هستند كه خروجی تحصیلی آنها تنها یك برگ مدرك است.

چرا داوطلبان انتخاب رشته نمی‌كنند؟
ابراهیم سحرخیز، معاون پیشین وزارت آموزش و پرورش

كاهش محسوس تعداد افرادی كه در كنكور امسال از انتخاب رشته دست كشیده‌اند، می‌تواند ناشی از چند عامل‌ باشد. به همین دلیل نباید آن را به صورت تك‌بعدی تحلیل كرد. در درجه اول لازم است توجه داشته باشیم در حالی كه بخش زیادی از داوطلبان كنكور صرفا برای امتحان كردن شانس خود در این آزمون شركت می‌كنند، بخش دیگری فقط برای قبولی در ظرفیت روزانه دانشگاه‌های دولتی كه قسمت اندكی از ظرفیت مجاز به انتخاب رشته را تشكیل می‌دهد، كنكور می‌دهند. حال وقتی این افراد در دوره‌های روزانه دانشگاه‌های دولتی پذیرفته نمی‌شوند، ناچارند كه در دوره‌‎های شبانه دانشگاه‌های دولتی یا مراكز آموزش‌عالی غیرانتفاعی، علمی و كاربردی و مانند این‌ مراكز ثبت‌نام كنند. ثبت‌نام در این دوره‌ها، همگی مشمول شهریه است و به نظر می‌رسد كه با توجه به تشدید مشكلات معیشتی مردم، بسیاری از افرادی كه مجبور به ثبت‌نام در این دوره‌ها هستند، به‌ناچار از انتخاب رشته و در نتیجه حضور در دانشگاه دست كشیده‌اند.

همچنین باید توجه داشت براساس آمارهای رسمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بیشترین آمار بیكاری در میان قشر تحصیلكرده جامعه است. یعنی اكنون شرایط اقتصادی ایران به گونه‌ای است كه دیپلمه‌ها راحت‌تر از افراد دارای مدارك دانشگاهی، می‌توانند شغل متناسب با سطح تحصیلات خود را پیدا كنند. این در حالی است كه در سال‌های گذشته، شاهد خیل حضور افراد شاغل برای ارتقای مدارك تحصیلی‌شان بودیم، اما در شرایط كنونی بخش عمده‌ای از شاغلان مدرك دانشگاهی دارند و به نوعی جامعه از افراد تحصیلكرده اشباع شده است. اكنون حتی كار به جایی رسیده كه دانشگاه آزاد اسلامی و برخی مراكز آموزش‌عالی غیرانتفاعی به دنبال تعطیلی واحدهای آموزشی هستند و در چنین شرایطی، كاهش تعداد افرادی كه میلی به انتخاب رشته ندارند، كاملا طبیعی به نظر می‌رسد.

علاوه‌بر این، چند سالی است كه وزارت علوم اعلام می‌كند بخش زیادی از ظرفیت دانشگاه‌ها مربوط به رشته‌محل‌هایی است كه افراد می‌توانند بدون شركت در كنكور در آنها پذیرفته شوند. بنابراین بخشی از افرادی كه امسال مجاز به انتخاب رشته شده، ولی این كار را انجام نداده‌اند، به دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌عالی شهرهای محل زندگی خود می‌روند و از ظرفیت بدون كنكور این مراكز استفاده می‌كنند. حال با توجه به این‌كه براساس صحبت‌های مسؤولان آموزش‌عالی كشور، ظرفیت پذیرش بدون كنكور دانشگاه‌ها سال به سال بیشتر می‌شود، پس طبیعتا تعداد افرادی كه انتخاب رشته نمی‌كنند و از این ظرفیت استفاده می‌كنند نیز هر سال افزایش می‌یابد.

عامل دیگری هم كه به طور خاص در سال جاری می‌تواند باعث رشد تعداد افرادی شده باشد كه حاضر به انتخاب رشته نشده‌اند، این است كه هیچ‌كس از آینده شیوع كرونا خبر ندارد و با توجه به صحبت‌های مسؤولان دستگاه اجرایی، معلوم نیست كه حتما تا پایان امسال یا سال‌های تحصیلی آینده همه كلاس‌های دانشگاهی به صورت مجازی برگزار شود. بنابراین به نظر می‌رسد بخش زیادی از افرادی كه نتوانسته‌اند، رتبه‌های برتر در كنكور سراسری را كسب كنند تا در شهر خود به تحصیل بپردازند، برای پرهیز از مراجعه به شهرهای دیگر و احتمال ابتلا به كرونا از انتخاب رشته و شركت در دانشگاه انصراف داده‌اند.

البته در كنكور امسال نیز مانند سال‌های گذشته، بخش زیادی از داوطلبانی كه انتخاب رشته نكرده‌اند، جزو افرادی هستند كه فقط با هدف پذیرش در رشته‌محل‌های برتر كنكور داده‌اند، اما چون رتبه لازم را كسب نكرده‌اند، از انتخاب رشته پرهیز می‌كنند تا سال آینده دوباره كنكور بدهند. دلیلش هم این است که اگر این افراد بعد از انتخاب رشته در دانشگاه خاصی پذیرفته شوند، اما به دانشگاه مراجعه نكنند، از شركت در آزمون سراسری سال بعد محروم می‌شوند و بنابراین آنها ترجیح می‌دهند كه اصلا انتخاب رشته نكنند. به نظر هم می‌رسد كه تعداد این افراد در كنكور امسال به دلیل اضطراب شدیدی كه حواشی برگزاری كنكور برای همه داوطلبان ایجاد كرد، بیشتر شده باشد.

دیدگاه کاربران

رضا۱۶۲۰۷۹۹۱۰:۵۷:۳۰ ۱۳۹۹/۷/۹
درس بخوانن که چه شود ؟؟؟!!
ناشناس۱۶۲۰۹۵۹۱۲:۵۶:۰۰ ۱۳۹۹/۷/۹
جامعه ایران به شدت مریض است ودر یک جامعه بیمارطبیعی است که فقط رشته پزشکی، کاربرد داشته باشد!!!!
ناشناس۱۶۲۲۵۴۹۱۱:۳۶:۰۱ ۱۳۹۹/۷/۱۰
بیمار فکری هستن نه بدنی. پس رشته های روان شناسی و روان پزشکی اولویت دارن
ناشناس۱۶۲۱۰۵۰۱۳:۴۴:۲۰ ۱۳۹۹/۷/۹
یعنی ثروت بهتر از علم است؟
رضا۱۶۲۱۳۶۹۱۷:۲۹:۱۶ ۱۳۹۹/۷/۹
نه دوست عزیز داشتن مهارت و صنعت بهتر از علم هست الان یه مکانیک با 5 کلاس سواد درآمدش خیلی زیادتر از یه مهندس مکانیک فوق لیسانس هست
ناشناس۱۶۲۱۵۱۳۱۹:۱۸:۳۰ ۱۳۹۹/۷/۹
یقین بدان ثروت بهتر از علم است
ناشناس۱۶۲۳۵۰۲۰۷:۰۵:۰۹ ۱۳۹۹/۷/۱۱
تو ایران بله اما تو ژاپن که علم را میارن تو عمل و رانت و فساد نیست نه هیچ ذخیره نفتی نداره اما وضعش بسیار خوبه
ناشناس۱۶۲۲۲۲۴۰۸:۰۲:۵۵ ۱۳۹۹/۷/۱۰
سهمیه
......۱۶۲۳۲۱۵۲۰:۵۰:۰۳ ۱۳۹۹/۷/۱۰
اونجوری شو کار ندارم باید دنبال یه چیزی بود که از گشنگی نمیره
ناشناس۱۶۲۳۲۷۶۲۱:۵۶:۱۸ ۱۳۹۹/۷/۱۰
نه عزیز اگه آدم علم نداشته باشه راه خونه شوگم میکنه اینکه آمریکاقلدره وحق وتوداره ازهمین سلاح هسته ای وعلم فیزیکه اگه ماهم انیشتین داشتیم حالا زورگویی نمی شنیدیم
۱۱۶۲۱۸۴۰۲۳:۳۴:۱۱ ۱۳۹۹/۷/۹
با رفتن دولت های بی کفایت ، تن پرور .. و آمدن دولت های فعال ، پویا و جوان ، امید است که اقدامات لازم بمنظور مهارت آموزی به بازماندگان دانشگاه صورت گیرد. ضمنا استاندارد سازی آموزش در دانشگاه ها خصوصا دانشگاه آزاد و غیر انتفاعی لازمه ی افزایش کیفیت آموزش و ارتقاء سطح سواد فارغ التحصیلان است.
...۱۶۲۱۸۹۵۰۰:۲۰:۵۰ ۱۳۹۹/۷/۱۰
شما درس بخون.هر جا کسی تلاش کنه حتما به نتیجه میرسه.منکر مشکلات جامعه نمیشم ولی ما هم کم کار شدیم متاسفانه.
ناشناس۱۶۲۳۴۰۴۰۰:۲۹:۱۹ ۱۳۹۹/۷/۱۱
درس بخونی کار نباشه چه فایده ای داره؟ پسر همسایمون لیسانسه رفتگری میکنه شوهرم فوق لیسانسه و بیکار
علی۱۶۲۳۴۲۲۰۰:۵۶:۳۸ ۱۳۹۹/۷/۱۱
نمیدونم چرا همه چی خارجی خوبه حتی دانشگاه خارجی که براش صف کشیدن مگه ما چیمون کمه؟
ناشناس۱۶۲۳۶۰۱۱۰:۲۳:۳۴ ۱۳۹۹/۷/۱۱
ما دهه ۶۰ ایران که نسل سوخته نظام آموزش ایران بودیم تاریخ ثبت میکند لعنت میِلیون ها جوان بر مسببانش را ما موش آزمایشگاهی بودیم در آن سال های سیاه
ناشناس۱۶۲۰۸۱۵۱۱:۰۸:۴۵ ۱۳۹۹/۷/۹
چون که درس بخوانید و بیکار باشید به درد نمی خوره
ناشناس۱۶۲۰۸۱۷۱۱:۱۱:۲۱ ۱۳۹۹/۷/۹
در این مقاله سوال زیر را مطرح نموده است: آیا با كاهش شدید علاقه داوطلبان به حضور در این دانشگاه‌ها شاهد سرعت گرفتن ورشكستگی این دانشگاه‌ها خواهیم بود؟ فقط یک جواب میدم: کسانی که تاریخ نخوانند محکوم به تکرار تاریخ هستند. نویسنده بهتر بود یه نگاهی به تاریخ آمریکا و کانادا و اروپا میداشت و دنبال پاسخ از آدمای بی تجربه نبود.
سید۱۶۲۰۸۴۰۱۱:۳۰:۲۱ ۱۳۹۹/۷/۹
البته این را هم کاش متذکر میشدید که صندلی برای نور چشمی ها همیشه در برترین دانشگاه ها همیشه خالی هست .این بقیه ها غیر خودی هستند که بعد از چندین سال باید منتظر بمانند تا اگر آنها نیایند شاید و شاید شانس یاری کند
نبود صنعت۱۶۲۰۸۷۱۱۱:۵۴:۰۴ ۱۳۹۹/۷/۹
درس خواندن در این ایران یعنی هدر دادن عمر و در نهایت تحقیر شدن است. اگر پارتی داشته باشی می روی سر یک کار اگر نه که هیچی. بعدم تنها برخی رشته ها آن هم زیرشاخه های پزشکی الان بازار خوبی در ایران دارند بقیه رشته ها مخصوصا رشته های فنی به دلیل نبودن صنعتی در کشور هیچ اینده ای ندارند مگر اینکه از کشور مهاجرت کرد. خلاصه دوستان عمرتان را در این رشته ها هدر ندهید. الف پخش کن.
Zeze۱۶۲۱۶۱۲۲۰:۲۱:۱۶ ۱۳۹۹/۷/۹
دقیقا منم از سر اجبار چون نتونستم روزی بالای ده ساعت مطالعه کنم با بی علاقه گی رفتم پرستاری در حالی که به رشته های علمی مثل فیزیک علاقه ی زیادی دارم
ناشناس۱۶۲۱۸۷۷۰۰:۰۴:۰۵ ۱۳۹۹/۷/۱۰
نه عزیز من. فقط ایران اینطوری نیست. من توی انگلیس درس خوندم، و هزینه ی دانشگاه هم خیلی بالاست و ۹۹٪ دانشجوها برای پرداخت شهریه، وام میگیرند. بعد از فارغ التحصیلی هم شغلی که مربوط به مدرک تحصیلی باشه خیلی کم پیدا میشه. اکثر فارغ التحصیلان اگه شانس بیارن و کار پیدا کنن، در بیشتر موارد با مدرکشون همخونی نداره. خیلی‌ها هم در چند سال اول بعد از فارغ التحصیلی به کارهای رده پایین مثل کار در رستوران و فروشگاه ها مشغول میشن. لطفا اینقدر همه چیز رو خاص ایران ندونید، کشورهای دیگه هم همچین خبرهایی نیست که فکر میکنید!!
ناشناس۱۶۲۰۸۸۳۱۲:۰۱:۱۶ ۱۳۹۹/۷/۹
وقتی قانون اساسی به صراحت تاکید میکندتحصیل رایگان و.. دانشگاه ومدرسه هارا پولی ست چه انتظاری هست که فرددانشجوبااین شهریه های سرسام اور تحصیل کند ونه بازار کار دارد ونه بدون سهمیه وپارتی میتواند استخدام دستگاه دولتی شود پس چه بهتر ازهمین الان فردی که دیپلم گرفت برود کارگری وهزینه تحصیل برگرده خانواده اش نگذارد متاسفانه سربازی فرزندان ما _جبهه فرزندان ما _تحصیل پولی فرزندان _ما حمایت ازنظام فرزندان ما_ ولی درعوض فرزندان ..زاده ها وسهمیه بگیران نه سربازی دارند ونه دردانشگاه هزینه پرداخت میکنند وهم دارای سهمیه برای استخدام بدون دغدغه پس پیش بسوی بیسوادی همین را کم داشتیم به جمع مشکلات مردم اضافه شد
ناشناس۱۶۲۰۸۸۸۱۲:۰۵:۰۲ ۱۳۹۹/۷/۹
همون که درس بخوانی و پول هم بدهی و بیکار باشی؟!!! به نظر منطقی نیست. لااقل پول رو صرف کار دیگر باید کرد ونه تحصیل
ناشناس۱۶۲۰۹۰۰۱۲:۱۵:۲۳ ۱۳۹۹/۷/۹
تعداد موالید را که کاهش علاقه به تحصیل را هم که از بین رفت، قدم بعدی این زندگی .. فتح کدام قله است؟! بیچاره آنها که در قرن 14-15 ایران متولد شدند، همان بر روزگارشان گذشت که..
ناشناس۱۶۲۰۹۵۰۱۲:۵۱:۴۵ ۱۳۹۹/۷/۹
خواهش میکنم به خاطر همه پشت کنکوری ها، به خاطر همه کسانی که رتبشون کمی کمتر شده ونمی تونن داخل دانشگاه دولتی روزانه مجاز بشن ویا رشته هایی که بعد استخدامی ویا بازار کار نداره مثل دانشگاه های عالی. یک فکر اساسی و حسابی بکنید
ناشناس۱۶۲۰۹۵۲۱۲:۵۳:۲۶ ۱۳۹۹/۷/۹
علم بدرد نخور كه استاندارد هم نيست و با جهان فاصله دارد
ناشناس۱۶۲۰۹۵۳۱۲:۵۳:۴۸ ۱۳۹۹/۷/۹
تقریبآ اکثریت دانشجویان متقاضی دانشگاه های داخل شهر تهران هستند. با توجه به اینکه ظرفیت دانشگاه های داخل شهر تهران محدود است، متقاضی اگر حد نصاب لازم را نیاورد انتخاب رشته نمی کند!
ناشناس۱۶۲۱۰۰۹۱۳:۱۹:۰۰ ۱۳۹۹/۷/۹
فقط دندون و پزشکی
ناشناس۱۶۲۱۰۵۵۱۳:۴۶:۰۸ ۱۳۹۹/۷/۹
در دانشگاه فوت و فن نان درآوردن را نشان نمی دهند و حتی به سویش نیز راهنماییتان نمی کنند. در ضمن روزگار تغییر کرده با تاکسی به دانشگاه بروید ۱۰۰ هزارتومان هزینه دارد یک ناهار بخورید ۵۰ هزار تومان
ناشناس۱۶۲۱۰۶۳۱۳:۵۰:۱۰ ۱۳۹۹/۷/۹
معلومه عاقل شدن مرحبا
ناشناس۱۶۲۱۰۶۹۱۳:۵۲:۴۲ ۱۳۹۹/۷/۹
استاد ما در دانشگاه ..رشته خودش دکتری تاریخ است که هیچ ارتباطی به رشته ما ندارد هیچ سوالی را جواب نمی دهد و رفتارش طوری است که فقط مانده فلکمان کند همزمان ایشان مدیر گروه هم هست و قریب به اتفاق دروس را خودش تدریس می کند و روزهایی که حوصله ندارد قیافه ما را تحمل کند دانشجویان سالهای قبلش را به کلاس می فرستد کلا از اینکه چرا او را نمی پرستیم ناراضی است اگر تحصیل رایگان و قیمت عمر نبود نیم ساعت هم این درس را ادامه نمی دادم.
ناشناس۱۶۲۱۰۷۱۱۳:۵۳:۱۵ ۱۳۹۹/۷/۹
الان راحت میشه مدرک خرید. چرا درس بخونن. که چی بشه؟؟
fatemeh zakerifard۱۶۲۲۸۰۶۱۴:۱۶:۱۰ ۱۳۹۹/۷/۱۰
پول نداشته باشی اینم هیچ
ایرانی آباد و آزاد۱۶۲۱۰۷۲۱۳:۵۴:۳۰ ۱۳۹۹/۷/۹
تجربه نشان داده فقط کسانیکه در دانشگاههای دولتی قبول می شوند و ادامه تحصیل می دهند با سواد و شانس جذب و کار در مراکز و شرکت ها دارند. ما همکاران زیادی داشتیم که در دانشگاههای .. ثبت نام و فقط در موقع امتحان در دانشگاه حضور می یافتند و امسال هم با غیر حضوری شدن امتحانات شش نفر پای کامپیوتر کمک کردند که اینها تست زده و جواب سوالات را بدهند . یعنی خنده دار بود سه نفر کتاب دستشان بود و جواب را پیدا و یکی میخواند یکی تست می زد و..
ناشناس۱۶۲۱۰۸۳۱۴:۰۲:۱۴ ۱۳۹۹/۷/۹
۱۷ سال قبل رشته ای را که یک سال پشت کنکورش تلاش کردم و خیلی از قبولی در آن خوشحال بودم بعد‌از ۵ سال نصف ایران را حتی کاردانی به کارشناسی پذیرش کردند بدون کوچکترین توجهی که حداقل عنوان کاردانی به کارشناسی را متفاوت کنند
ناشناس۱۶۲۱۰۸۸۱۴:۰۴:۳۷ ۱۳۹۹/۷/۹
فردی آشنا روزگاری در کنکور قبول شد و اسمش در روزنامه پیدا شد و رتبه عالی آورد و کوه شکست و دقیقا در سردر پنجاه تومنی درس میخواند الان کارمند یک روزنامه ورشکسته است و ماهی ۳ تومان حقوق می گیرد
ناشناس۱۶۲۱۴۵۵۱۸:۴۰:۰۸ ۱۳۹۹/۷/۹
ولی یک پزشک که شاید از یک مهندس درس هایش ساده تر هم باشد روزی ده ها میلیون درآمد دارد حالا چرا ، دنبال دلیلش باشید برای همین است که همه یا پزشکی را میخواهند و یا ترک تحصیل و برای همین داوطلبان تجربی زیاد است
...۱۶۲۱۹۳۱۰۰:۳۷:۵۷ ۱۳۹۹/۷/۱۰
معیار سختی و آسانی درس ها رو کی مشخص میکنه؟رتبه خیلی مهمه اما نه به اندازه تلاش آدما.وقتی به جای دوباره تلاش کردن کشیدیم عقب و فقط ایراد گرفتیم از زمین و زمان و ظاهر آدم ها رو قضاوت کردیم و موفقیت رو تو پول بیشتر درآوردن دیدیم دیگه مهم نیست تو چه کشوری زندگی کنیم.بهترین جای دنیا هم برامون تره هم خرد نمیکنن.
ناشناس۱۶۲۱۱۴۲۱۴:۳۸:۵۷ ۱۳۹۹/۷/۹
سطح پائین دانشگاهها و پروشندادن دانشجو برای بازار کار هزینه های سنگین و امسال کرونا هم بیشتر
ناشناس۱۶۲۱۱۵۰۱۴:۴۳:۵۰ ۱۳۹۹/۷/۹
به نفع کسانی که انتخاب رشته کرده اند تمام میشود
ناشناس۱۶۲۱۱۸۸۱۵:۱۰:۳۲ ۱۳۹۹/۷/۹
من استاد یکی از دانشگاههای دولتی هستم. در یکی از رشته های مهندسی که طرفداران زیادی هم دارد الیته نمیخواستم تعریف باشد. خواستم بگوییم دانشجوی ارشد دارم بدلیل نبود امکانات آزمایشکاهی و با گرانی امکانات قادر به فارغ التحصیلی دانشجویانم نیستم. وضعیت خوب نیست. از زمان دوره دوم احمدی نژاد بخصوص در این دوره وضعیت بسیار اسفناک است.
ناشناس۱۶۲۱۱۹۹۱۵:۱۴:۱۳ ۱۳۹۹/۷/۹
هم دانشگاه نمیرند هم زادو ولد نمی کنند دقیقا ایران بحران زده اینجوری درست میشه نسلمون که ور بیاد دیگه کسی بهمون زور نمی گه، ..
مدرس دانشگاه۱۶۲۱۲۴۵۱۵:۴۲:۰۶ ۱۳۹۹/۷/۹
آموزش عالی به دنبال افت کیفیت آموزش در آموزش و پرورش و توسعه کمی دانشگاه ها به سطح نازلی از کیفیت آموزش رسیده است. لازم است نحوه ارزیابی دانشجویان دانشگاه های متوسط به پایین شکل جدی تری به خود بگیرد. وضعیت نمرات دانشجویی در دانشگاه های علمی کاربردی پیام نور و آزاد اسفناک است. دانشگاه های دولتی هم به زودی به همین نقطه می رسند.
قلی۱۶۲۱۲۶۲۱۵:۵۵:۱۵ ۱۳۹۹/۷/۹
وقتی تو هر ده کوره ای دانشگاه زدید باید فکر اینجا رو هم میکردید.
مادر۱۶۲۱۲۷۵۱۶:۰۴:۲۱ ۱۳۹۹/۷/۹
امسال مجبور شدم دو فرزندم رو که تیزهوشان درس خوندن اما به دلیل شرایط مافیایی کنکور ایران، جایی در رشته های پزشکی که مورد علاقه شون هست ، ندارند، به خارج از کشور بفرستم تا اونجا به دنبال رشته مورد علاقه شون برن. مسئولان !!!!!!!نمیدونم شماها هم همینطور میخواین؟؟؟؟؟؟جوانان این مملکت افسرده و سرخورده راهی دیار غربت بشن؟؟؟؟؟؟ اگر صندلیها خالی هستن با علاقه جوانان پرش کنید چطور خارج از کشور ورودی پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی اینقدر راحت هست اما در ایران فقط عده ای خاص و نور چشمی میتونن وارد این رشته ها بشن؟؟؟؟؟ زمانی چشم وا میکنید و میبینید تمام نخبه ها فرار کرده‌اند و عده ای پزشک و دندانپزشک سهمیه ای و بیسواد دور و برتان هستند که اتفاقا شماها باید توسط آنان درمان شوید!!!!!
ناشناس۱۶۲۱۹۳۳۰۰:۴۱:۰۰ ۱۳۹۹/۷/۱۰
پس برو خدا رو شکر کن که با امکانات مفتی که کشور در اختیارت گذاشته بچه هاتو فرستادی تیزهوشان بعدشم از کشور فرستادی برن. اگه پدر اون سهمیه ها نبود نمی تونستی الان بچه هاتو بفرستی همون تیزهوشان. تبریک به این پدر و مادر غیر سهمیه ای.
ناشناس۱۶۲۲۳۳۴۰۹:۳۲:۲۸ ۱۳۹۹/۷/۱۰
حالاچون بچه شما قبول نشده همه چی شده کنکور ،وقتی چند صد هزار نفر شرکت میکنن قبولی سخت میشه
م۱۶۲۲۵۳۹۱۱:۲۷:۳۶ ۱۳۹۹/۷/۱۰
برای همین هست که خودشون وقتی مشکلی براشون پیش میاد یا بیمار میشن بدو میرن خارج از کشور !!
ناشناس۱۶۲۲۷۲۴۱۳:۳۳:۵۷ ۱۳۹۹/۷/۱۰
تو خودت چقدر درآمد داری و از کجا در آمد داری که دو تا بچه تو برای پزشکی فرستادی خارج از کشور؟ ..
رومی۱۶۲۳۵۲۳۰۸:۳۸:۴۲ ۱۳۹۹/۷/۱۱
بعضی بچه ها میرن اونور به خواسته هاشون میرسن.. یسریام می‌مونن و تو نیاز هاشون غرق میشن
مهدي۱۶۲۱۲۹۲۱۶:۱۹:۱۶ ۱۳۹۹/۷/۹
همونطور كه خودتون گفتيد اين روند كاهشي چندين ساله ادامه داره. چرا به جاي فرضيه پراكني يك تحقيق مغزدار پرسشنامه اي از افرادي كه انصراف از انتخاب رشته داده اند انجام نميديد كه دليل اصلي رو هم ببينيد؟
میم۱۶۲۱۳۱۰۱۶:۳۸:۴۹ ۱۳۹۹/۷/۹
سال ۷۵ من بودم و سه دوست دیگر دیپلم گرفتیم .من و دو تای دیگر رفتیم دانشگاه و نفر سومی از یک خانواده بی بضاعت بود و بچه طلاق .درس و مدرسه را ول کرد و افتاد دنبال نان در آوردن .۳۰ سال از آن روز گذشته.ما که رفتیم سراغ درس زندگی متوسط رو به پایین داریم و اون دوستمان که درس را رها کرد چندین کار خانه در ایران دارد و تاجر هست و بهترین ماشین زیر پایش و همیشه در سفر های خارجی و .. به ریش ما درس خوانده ها می خندد وقتی در خیابان می بینمش می خواهم خودم را سر به نیست کنم از حسادت نه از بی عقلی .لطفا خودتان قضاوت کنید درس خواندن در این مملکت به درد می خورد یا نه؟الان هم زیاد به بچه هام گیر نمیدم درس بخوانند.
ناشناس۱۶۲۳۱۷۵۲۰:۰۰:۱۷ ۱۳۹۹/۷/۱۰
داداش خارجم اینطوریه من با مدرک دیپلم انسانی رفتم ترکیه با ویزای کاری البته نه بخاطر اونا بلکه بخاطر داشتن مهارت های فنی و کامپیوتر بدون مدرک رفتم تست دادم قبول شدم و با خودم میگم ای کاش زودتر از اینها میرفتم دنبال مهارت چون نوجوانیم الکی الکی تلف شد برای درسهای مسخره
پزشک عمومی۱۶۲۱۳۵۲۱۷:۱۴:۰۶ ۱۳۹۹/۷/۹
جوونههای عزیز ،بعنوان یه پزشک عمومی با ۲۰ سال سابقه کار و ۱۰ سال مطب داری میگویم گول نخورید ،پزشکی فقط اسمش گنده است ۸۰ درصد پزشکها پزشک عمومی اند که نهایت درآمدشان ۱۰ تا ۱۲ میلیون است که تازه اکثرا کمتر از این هم درمیارن نهایت درآمد بالا برای شاید دو تا سه هزار پزشک متخصص رشته های خیلی لوکس که عمل زیبایی دارن هست که اونم ویژه ..زاده های سهمیه داراست مثلا رشته گوش و حلق و بینی در هر دانشگاه ۴ نفر پذیرش دارد که سهمیه آزاد آن ۱ نفر میشود و ۳ نفر سهمیه ای هستند وبرای آن یک نفر هم ۱۲۰۰۰ نفر رقابت میکنند ،برادر من درس نخوند وبا دیپلم یه مغازه آپاراتی زد الان وضعش ده برابر من بهتره نه استرسی نه مالیاتی علم هم اصلا بهتر از ثروت نیست همش دروغه
ناشناس۱۶۲۱۳۷۰۱۷:۳۰:۲۷ ۱۳۹۹/۷/۹
خوب تروبهترایشالاسال به سال داوطلب کنکورکم بشه برسه روزی که کنکورهی داوطلب نداشته باشه.کنکوربحران بزرگ اجتماع توایران
ناشناس۱۶۲۱۳۸۱۱۷:۳۸:۳۹ ۱۳۹۹/۷/۹
یک عالمه جوان تحصیل کرده و جویای کار یک سری جوان تازه نفس به عشق آینده روشن با هزار رویا درس می خونه به امید آینده روشن اما وقتی تمام میشه یک مدرک به دست به هر جا سر میزنه میگن نیرو نمی خواهیم دستگاهها یا پر شده از نیروی بازنشسته یا باید پارتی داشته باشید .کارهای بدون برنامه جز ناامیدی برای جوانان نتیجه ای نداشته هنوز هم دیر نشده به جوانان مستعد وباایمان اعتماد کنید
مهسا۱۶۲۱۴۰۲۱۷:۵۴:۴۲ ۱۳۹۹/۷/۹
برای چی بیان کنکور بدن و درس بخونن که همه چی شده پارتی بازی و اونایی که سهمیه دارن فقط قبول میشن معدل ۲۰ کلاسمون قبول نشد ولی یکی که سهمیه داشت و درسش ضعیف بود قبول شد این چه قانونی هست
ناشناس۱۶۲۳۳۳۷۲۳:۱۴:۵۴ ۱۳۹۹/۷/۱۰
هر کی سهمیه داشته باشه به معنیه این نیست که درسش ضعیفه شما یک نفرو با همه مقایسه نکن
ناشناس۱۶۲۳۳۵۷۲۳:۳۲:۴۹ ۱۳۹۹/۷/۱۰
یکی از بچه های کلاسمون که فیزیک پیش دانشگاهی اش رو گرفت ۷ الان داره پزشکی مشهد می خونه فقط به خاطر سهمیه ولی دوستم با معدل ۱۹.۹۷ داره علوم آزمایشگاهی میخونه
ناشناس۱۶۲۱۴۱۰۱۸:۰۶:۰۹ ۱۳۹۹/۷/۹
آره چونکه فقط یه درصد رشته های دانشگاهی تو ایران بازار کار دارن وباقی چیزی جز وقت تلف کردن نیستن.
حامد۱۶۲۱۴۳۳۱۸:۱۹:۵۴ ۱۳۹۹/۷/۹
دیدگاه دولت درامد از طریق دانشگاه های پولی بود. پذیرش بی رویه در دانشگاه های آزاد، شبانه، پردیس بین الملل، غیر انتفاعی، پیام نور... نتیجه اینکه مدرک بی ارزش شد.به نظر من در جوانی بهتره دنبال یک مهارت باشید.پول که درآوردید دانشگاه همیشه هست
ناشناس۱۶۲۱۴۷۳۱۸:۵۳:۲۱ ۱۳۹۹/۷/۹
وقتی کارنیست مدرک ارزشی ندارد جوانان بهتره بعدازکمی سواددنبال حرفه برند عمرشان وپولشان راهدرندهند بااین کارهم به پول زودترمیرسند هم ازدواج‌ زودتر
ناشناس۱۶۲۱۴۹۱۱۹:۰۹:۱۶ ۱۳۹۹/۷/۹
دانشگاه رفتن فقط وقت وپول رو هزینه کردن هست تمام,, الان زندگی راحت ولاکچری از دلالان و.. ومتقلبان است نه تحصیلکرده گان درضمن دولت فقط بااین کاراش ودانشگاهاش هم از مردم پول میگیره کاسبی میکنه وهم جوونای مارا معطل میکنه وسر کار میگزاره تا سر شون گرم باشه وانرژی وجونیشون هدر بره و..,..مردم بیچاره شده همین احسنت ملت اصلن مدرسه هم فایده نداره مخصوصا حالا ک هی دولت بنفع خودش تبلیغ علم کرد ومدرسه غیر انتفایی ..وپولی هم ودانشگاه ازاد پیام نور وپولکی هم مد کرده ول کنید بابا برید دنبال یه لقمه نون درس ودانشگاه الکیه هیچ توش نیست
رضا۱۶۲۱۵۰۴۱۹:۱۶:۳۹ ۱۳۹۹/۷/۹
جریان همون کشاورزی است که یکسال همه پیاز میکارند و وقت برداشت ورشکست میشوند و سال بعد دیگه هیچکسی پیاز نمی کاره و همه سیب زمینی میکارند این داستان در دانشگاه هم وجود دارد.
ناشناس۱۶۲۱۵۲۷۱۹:۲۸:۲۷ ۱۳۹۹/۷/۹
چون بدون مدرک راحتر میشه اسنپ و تپسی کار کرد
ناشناس۱۶۲۲۵۷۴۱۱:۵۵:۳۸ ۱۳۹۹/۷/۱۰
الان که همه با مدرک ارشد و دکتری دارند تو اسنپ کار می کنن.
هیات علمی پایه ۷۱۶۲۱۵۵۰۱۹:۴۲:۰۸ ۱۳۹۹/۷/۹
کم شدن درآمد نفتی،باعث شده فساد موجود در نظام اداری از جمله نظام دانشگاهی خودش رو نشون بده.۱۰ سال قبل، قبولی در دکتری دانشگاه های بزرگ کشور بزرگترین اقبال یک فرد بود اما الان تبدیل شده به بزرگترین باخت در زندگی، چرا که اعضای هیات علمی استخدامی در دهه ۶۰ که بعضا با لیسانس و فوق لیسانس وارد دانشگاه شدن، با .,.. به صندلی هاشون چسبیدن و با رزومه سازی صوری مبتنی بر درج نام یکدیگر در مقالاتی که با زحمت دانشجویان دکتری بدست اومده، برای خودشون عملکرد .. میکنند. در این شرایط، هیچ شانسی برای فارغ التحصیلان دکتری باقی نمی مونه و شخصا می بینم که دانشجویان دکتری انگیزه ای ندارن
ناشناس۱۶۲۲۷۹۰۱۴:۰۷:۵۰ ۱۳۹۹/۷/۱۰
الحق راست میگی. استادان قدیمی اجازه رشد به اعضای جدید نمیدهند.
ناشناس۱۶۲۱۵۵۹۱۹:۵۰:۰۹ ۱۳۹۹/۷/۹
کلا علم دانشگاهی بدرد نمیخوره نمونه ش دکترا این همه درس میخونن از پس یک سرماخوردگی (کرونا) برنمیان
داریوش۱۶۲۱۵۸۱۲۰:۰۴:۲۴ ۱۳۹۹/۷/۹
رشته های پول درآر ۵۰ در صد سهمیه گذاشته اند و انتظار دارند جوان چهارسال در رشته ای تحصیل کند که.در پایان قادر به کسب شغل و پول نباشد.
مرجان۱۶۲۱۵۸۷۲۰:۰۶:۴۳ ۱۳۹۹/۷/۹
خب معلومه وقتی مابامدرک لیسانس وارشد وخیلیا دکترا توخونه نشستیم وهیچکاری برامون نیست چراباید۴سال عمرشونوصرف درس کنن؟؟؟مگه مریضن
ناشناس۱۶۲۱۶۰۷۲۰:۱۸:۳۳ ۱۳۹۹/۷/۹
چون ایران ما درس رو مانند قیف کرده قیفی برعکس که برای ورود به دانشگاه باید جان داد اما بعد از قبولی آنقدر سریع و راحت فارغ‌التحصیل میشوند دانشجوهایش که هیچی در دست برای ارائه خدمات ندارند زیرا آموزشی تخصصی ندیده اند
ناشناس۱۶۲۱۶۱۰۲۰:۲۰:۲۳ ۱۳۹۹/۷/۹
درس خواندن در کشوری که آینده محصل مهم نیست چه فایده
سالار خشمن۱۶۲۱۶۹۵۲۱:۳۳:۲۳ ۱۳۹۹/۷/۹
بعضی از مطالبی که نوشته اید به دور از واقعیت است. بسیاری از داوطلبین که رتبه های مناسب به دست نیاورده اند در انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی شرکت نموده اند. تنها یک تا دو درصد کمتر از سال قبل بوده است. اینکه جامعه به جای مدرک گرایی به سمت عمل گرایی پیش می رود که بهتر است. در جامعه ما که پتانسیل جذب بسیاری از مدارک دانشگاهی را در بازار کار ندارد بهتر است که از همان اول سراغ آن نرفت. در هر حال وضعیت مناسب نیست.
ناشناس۱۶۲۱۷۰۳۲۱:۴۰:۵۶ ۱۳۹۹/۷/۹
درس بدرد خانمها میخوره که برای تفاخر استفاده کنند!
ناشناس۱۶۲۱۷۱۱۲۱:۵۵:۲۹ ۱۳۹۹/۷/۹
هر کسی درس نخونه باید بره حمالی
ضد امپریالسم۱۶۲۳۱۹۰۲۰:۱۹:۰۴ ۱۳۹۹/۷/۱۰
در واقع وسیله بشه برا سرمایه داران که رقم حساب بانکی و رفاهشون بره بالا و ماهی یه صدقه سری دریافت کنه و ..
ناشناس۱۶۲۳۲۸۱۲۲:۰۴:۴۰ ۱۳۹۹/۷/۱۰
درست فرمودی من تویک کارگاه کارمی کنم بامدرک لیسانس علوم انسانی اگه مدرک مهندسی آزادهم میخوندم به جای 3تومان حقوق 7تومان میگرفتم
ناشناس۱۶۲۳۳۸۹۰۰:۱۰:۰۲ ۱۳۹۹/۷/۱۱
اونی هم که درس میخونه فعلا باید بره حمالی
ناشناس۱۶۲۱۷۱۶۲۱:۵۷:۲۸ ۱۳۹۹/۷/۹
من تعجب میکنم شما میگید کسی عضو نظام مهندسی بشه بیمه اش میکنن و وام مهندسی میدن خدمتتون عارضم اولا برای بیمه باید سه ماه بیمه را معادل دو میلیون تومان اول واریز کنی بعد بیمه ات کنن راجع به وام هم که خبری نیست من عضو نظام مهندسی هستم سالانه ده میلیون کار میکنم یعنی ماهی 800هزار تومن آیا با نظام مهندسی میشه زندگی کرد!!!!!!
ناشناس۱۶۲۳۲۸۹۲۲:۱۲:۳۸ ۱۳۹۹/۷/۱۰
الان دیگه از مهندسی بدتر رشته نداریم ما که 30 سال پیش خوندیم وقتمون تلف شد چه برسه به کسی که الان بخواد تازه شروع کنه
ناشناس۱۶۲۱۷۴۱۲۲:۱۹:۱۰ ۱۳۹۹/۷/۹
کشوری که علم در آن بی ارزش شود و مادیات برای جوانان آن حرف اول را بزند هیچ زمانی پیشرفت نخواهد کرد وتا ابد جهان سوم و چهارم خواهد ماند
ناشناس۱۶۲۱۷۶۴۲۲:۳۴:۳۷ ۱۳۹۹/۷/۹
وقتی سوالات کنکور سخته و فقط تعداد کمی مجاز به انتخاب رشته با کنکور شدن و بیشتر مجاز ها با سوابق تحصیلیه اونم همشون رشته های بدرد نخور چرا انتخاب رشته کنن
Aysa۱۶۲۱۷۷۳۲۲:۴۱:۱۴ ۱۳۹۹/۷/۹
وقتی تهش خونه موندن ه از الان به فکر کار باشیم بهتره
ناشناس۱۶۲۱۷۷۶۲۲:۴۲:۳۱ ۱۳۹۹/۷/۹
اینقدر این کنکور مسخره رو سخت میکنید که آدم دلش برای سال های که به درس خوندن هدر داده میسوزه انگار با ما تجربی ها دشمنی.. دارید دیگ حالم از درس و دانشگاه .. بهم میخوره
ناشناس۱۶۲۱۷۸۶۲۲:۴۶:۱۶ ۱۳۹۹/۷/۹
اینقدر تلاش کن درس بخون آخرش برگردی به همون نقطه اول حیف اون زمان های که میتونستم خوش گذرونی کنم درس خوندم آخرشم هیچ یکم انصافم خوبه در هر صورت حرف ما که هیچ اهمیت نداره آخرشم حرف نمکی و .. تصویب میشه
ناشناس۱۶۲۱۷۹۳۲۲:۵۲:۲۰ ۱۳۹۹/۷/۹
فقط هر کی سهمیه داشته انتخاب رشته کرده
ناشناس۱۶۲۲۰۲۲۰۱:۴۳:۴۰ ۱۳۹۹/۷/۱۰
حالا درس نخوندی چرا میندازی گردن سهمیه.
ناشناس۱۶۲۱۸۰۷۲۳:۰۳:۳۵ ۱۳۹۹/۷/۹
به نظر من بخاطر هزینه بالا هم هست چون رشته های دیگه هم خرج بالایی دارن
هادی۱۶۲۱۸۱۳۲۳:۰۹:۳۳ ۱۳۹۹/۷/۹
سلام علیکم درس بخونیم یا نخوانیم دانشگاه بریم یا نریم عمر می‌گذرد علم چراغی است که همه جا روشن میکند علم نور است هدایت است علم تنها در دانشگاه نیست علم در یک حجره منبت کاری یا گوشه یک آزمایشگاه و یا تعمیرگاه کوچک نیز پیدا می‌شود مهم اینست که طالب علم باشیم اگر مدرک دانشگاهی ملاک علم شده، اگر دکتری دستمایه درآمد شده، و هزار اگر دیگر بخاطر اینست که جایگاه علم را نشناخته ایم بله کسب درآمد حلال محبوب‌ترین عمل نزد خداوند است ولی اگر هدف از دریافت مدرک کسب درآمد باشد، نا امیدی و یأس جامعه را فرا خواهد گرفت. روز به روز وضعیت بدتر خواهد شد باید به اصل خود بازگردیم باید زندگی و زحمات و تلاش‌های بزرگان علم و دانش و دین را الگوی خود قراردهیم
مجید۱۶۲۳۴۹۵۰۶:۰۱:۵۱ ۱۳۹۹/۷/۱۱
سلام علیکم و رحمت الله و برکاته. معلومه نفست از جا گرم بلند میشه. نوش جونت زرنگ بودی حتما یا پارتی و یا کلید بیت المال. حواست باشه رفتی اونور سلام مارو به خاوری برسون و بگو قبول باشه.
ناشناس۱۶۲۱۸۲۵۲۳:۲۰:۱۷ ۱۳۹۹/۷/۹
خب با این روند باید همه ی داوطلبین مجاز به انتخاب رشته شوند
سالار۱۶۲۱۸۵۰۲۳:۴۲:۵۸ ۱۳۹۹/۷/۹
اگر بتونید از همون ۱۸ سالگی ،یه حرفه ای رو پیدا کنید، البته باتحقیق و پیشتکار توش تلاش کنید بعد از چند سال به یه نتیجه ای میرسید با درس خوندن آخرش ۲.۵ تا ۳ تومن بهتون پول بدن اونم‌طرف با ۱۰۰‌مدل صدقه سری اینا
ناشناس۱۶۲۱۸۷۲۲۳:۵۷:۱۳ ۱۳۹۹/۷/۹
تعداد کم قبولی در رشته های پزشکی وسهمیه های مختلف وپولی شدن بسیاری از رشته ها رغبتی برای انتخاب رشته باقی نمی گذارد.
ناشناس۱۶۲۳۴۳۷۰۱:۳۸:۰۱ ۱۳۹۹/۷/۱۱
احسنت
ناشناس۱۶۲۱۸۸۱۰۰:۰۷:۰۷ ۱۳۹۹/۷/۱۰
به دلیل درآمد بالای رشته های پزشکی همه دنبال پزشکی هستند وقتی امید قبول شدن در این رشته را ندارند دیگه انتخاب رشته نمی کنند حتی کسانی که رتبه های خوبی دارند و همچنین استعداد خوبی دارند ولی امیدی ندارند
ناشناس۱۶۲۶۷۴۸۱۶:۰۲:۵۰ ۱۳۹۹/۷/۱۳
همه پزشک ها که درآمد خوبی ندارن خیلی انگشت شمارند اونایی که با شرایط خوبی زندگی می کنند
ناشناس۱۶۲۱۸۸۹۰۰:۱۴:۲۲ ۱۳۹۹/۷/۱۰
با این وضعیت صنعت تو ایران رشته فنی مهندسی بخونی که چی بشه تهش؟ تازه تو دانشگاه های غیردولتی هم چیز خاصی یاد نمیدن و فقط دنبال کسب درآمدن! بدبختی اینه که الان با مدرک دیپلم بهتر کار پیدا میشه تا لیسانس!
محدثه۱۶۲۲۰۱۵۰۱:۳۷:۴۵ ۱۳۹۹/۷/۱۰
دوستان اگه نمیخواید درس بخونید که برید دنبال کار و قراره یه موفقیت خیلی بزرگ بدست بیارید بسم الله وگرنه اگه از رو تنبلی حرف میزنید بحث دیگه ایه
حمید۱۶۲۲۲۲۰۰۷:۵۷:۵۲ ۱۳۹۹/۷/۱۰
درس خوندن دو ریال نمی ارزد به فکر کار باش از رشته های آبیاری گیاهان زیردریایی بپرهیزید
ناشناس۱۶۲۲۲۹۱۰۹:۰۶:۱۲ ۱۳۹۹/۷/۱۰
اول که صندلی های دانشگاه های معتبر یاسهمیه ای شده یا پولی بعدم وقتی تو این وضعیت سخت اقتصادی داریم زندگی می کنیم پول از کجا بیاریم وقتی هم سهمیه نداریم همون بهتر که انتخاب رشته نکنیم دانشگاه و صندلی هاش ارزونی نور چشمی هاتون ماهم شکایتمون رو میبریم پیش خدا که از سر عزیزاتون نگذره اگر میخواین کاری برای جوون هابکنید این سهمیه ها رو بردارید
ندا۱۶۲۳۶۰۷۱۰:۳۷:۱۰ ۱۳۹۹/۷/۱۱
من با نظر شما موافقم
ناشناس۱۶۲۲۳۸۳۰۹:۵۷:۰۹ ۱۳۹۹/۷/۱۰
اینا میترسن که نسل بعدی راننده تاکسی هاشون مدرک دانشگاهی نداشته باشه.
ناشناس۱۶۲۲۴۴۴۱۰:۳۷:۵۶ ۱۳۹۹/۷/۱۰
مردم پول ندارن برای دانشگاه بدن دانشگاه برای پول داراست بعضيا دوست دارن تو شهر خودشون دانشگاه دولتی برن نه شهر دیگه که آخرش مجبور میشن پیام نور برن هر کاری دلتون میخواد بکنید خدایی هم هست اگه یادتون نرفته باشه
شهرام۱۶۲۲۵۵۰۱۱:۳۶:۰۱ ۱۳۹۹/۷/۱۰
متاسفانه خیلی دیر به این باور رسیدیم که ثروت برتر از علم است. با ثروت می توان به علم رسید ولی با علم نمی توان به ثروت رسید.یک عمر کلاه سرمون گذاشتند که علم بهتر از ثروت است
ناشناس۱۶۲۲۵۶۰۱۱:۴۴:۰۷ ۱۳۹۹/۷/۱۰
وقتی یه شاگرد مکانیک درآمدش از یه فارغ التحصیل ارشد بیشتره چرا باید درس خوند. وقتی همه چی شده مادیات.
شهداد۱۶۲۲۸۳۴۱۴:۲۲:۴۵ ۱۳۹۹/۷/۱۰
آره دولت تدبیره قبولی فقط برای اونایی هست که سهمیه دارن و خانواده شهدا که سالها هست از جنگ گذشته بقیه باید افسرده باشن وای به این قانون
رضا۱۶۲۲۸۸۸۱۴:۵۲:۴۹ ۱۳۹۹/۷/۱۰
یه عمر از بچگی تو مغزمون کردن دانشگاه.حالا که با دکتری فارغ التحصیل شدیم میبینیم چه کلاه گشادی سرمون رفت .حیف از جوونی.اگه از همون اول وارد بازار کار می شدیم حداقل تو سن ۲۵ سالگی دستمون تو جیب خودمون بود.درس خوندن تو شرایط فعلی مخصوص بچه پولداراست
ناشناس۱۶۲۳۰۷۰۱۷:۴۳:۰۶ ۱۳۹۹/۷/۱۰
حالا چرا شما نگران ورشکستگی دانشگاه ها شدید ولی نگران چندین میلیون فارغ التحصیل بیکار نشدید که عمر و سرمایه هاشون را در این دانشگاههای بدرد نخور مفت به باد دادند، این دانشگاههای آزاد باید ورشکسته و تعطیل شوند که تو هر کوی و برزن که میری مثل کلونی برای غارت جیب مردم و هدر دادن عمرشون وجود دارند
محمد۱۶۲۳۲۰۱۲۰:۳۲:۰۸ ۱۳۹۹/۷/۱۰
بخونن که چی ؟ فوق لیسانسم بیکارم
ناشناس۱۶۲۳۲۰۵۲۰:۳۶:۰۸ ۱۳۹۹/۷/۱۰
اگه دانشجو با انتخاب رشته از کنکور سال آینده محروم نمی شد حتما انتخاب رشته میکرد وبه دانشگاه می رفت و حتی خیلی از اونها علاقمند به رشتشون می شدن ولی از ترس محرومیت از کنکور سال بعد انتخاب رشته نمی کنن. مگه هر فرد دو بار حق تحصیل رایگان نداره؟ انتخاب را به عهده خودش بگذارید که بتونه هر وقت خواست کنکور بده و انتخاب رشته کنه اونوقت اینقدر پشت کنکور نمی مونن
ناشناس۱۶۲۳۲۲۰۲۰:۵۵:۲۰ ۱۳۹۹/۷/۱۰
دانشگاه هم دانشگاه قدیم که رایگان بودبیمه ودرمان و خوابگاه خوراک حقوق ماهیانه میدادندوکارفراهم بودوپسرهابا دخترها درارتباط بودند وازدواج میکردند مردم یک شوقی برای دانشگاه داشتند
ناشناس۱۶۲۳۲۴۴۲۱:۲۱:۵۹ ۱۳۹۹/۷/۱۰
اکثر حرفا به عینیت درسته جوان امروز جایگاهی برای کار نداره فقط تعداد خاص و از قبل تعیین شده میرن سر کار!!
ناشناس۱۶۲۳۲۹۸۲۲:۲۳:۲۵ ۱۳۹۹/۷/۱۰
فکر نان کن خربزه آب است درس خواندن دیگر خطا ست چون تاپولدارها صندلی دانشگاه رامی خرند دیگر درس خواندن َِچرت است خدا لعنتشان کند مافیا کنکور
((هرمزگان معصوم))۱۶۲۳۳۲۰۲۲:۴۸:۲۷ ۱۳۹۹/۷/۱۰
چرا امسال سهمیه هرمزگان را خراب کردین ـ #سهمیه برباد رفته هرمزگان
نا شناس۱۶۲۳۵۲۵۰۸:۴۸:۱۹ ۱۳۹۹/۷/۱۱
با این همه سهمیه که در کنکور هست هرچقدر هم بخوریم درس بخونیم نمیتوانیم رشته مورد علاقه جان قبول شویم به نظر من بهتره در عوض سهمیه برای آنها مغازه و مسکن بدهند بهتر است
ناشناس۱۶۲۳۵۳۲۰۸:۵۷:۵۹ ۱۳۹۹/۷/۱۱
چرا باید برن؟ طرف پول داشته باشه که میخره ، سهمیه هم الا ماشاءالله ، یه عالمه ادمم با هیئت علمی یه رشته خیلی بهتر و دانشگاه بهتر دارن میخونن ، خارج هم که میرن بعد پا میشن میان کنار روزانه های ایران ، پردیس و همه چیم هس هعی خدا
F,rrt۱۶۲۳۶۶۴۱۱:۳۸:۴۱ ۱۳۹۹/۷/۱۱
کنکور حذف کنید بیچارمون کردین چه دانش آموزی می‌تونه سه سال مجازی درس خوندن رو بیاید کنکور بده چرا رسیدگی نمیکنید واقعا خسته شدیم بسه دیگه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  20. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین