چرا ارز جهانگیری با شکست مواجه شد

گروه اقتصادی الف،   3980125169 ۴۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

رانت و امتیاز ویژه، یکی از معضلات اقتصادی کشور است که پادزهر آن تصویب قوانین شفاف است که از ایجاد هر نوع رانتی جلوگیری کند و متأسفانه برعکس، برخی از تصمیمات و مصوبات در جهت تقویت اقتصاد رانتی بوده که نمونه اخیر آن ارز ۴۲۰۰ تومانی است.

چرا ارز جهانگیری با شکست مواجه شد

21فروردین بود که آقای اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری در مصاحبه‌ای از سیاست‌ جدید ارزی دولت خبر داد که طبق آن خرید و فروش دلار در صرافی‌ها ممنوع و تمامی نیازهای ارزی مردم از سفرهای خارجی تا واردات کالاها با نرخ دولتی 4200تومانی توسط بانک‌مرکزی تأمین می‌شود؛ تصمیمی که پاس گلی به سودجویان و رانت‌خواران بود و به یکی از دلایل نارضایتی مردم از عملکرد دولت تبدیل شد.

هرچند در نظر گرفتن تمهیدات ویژه برای واردات و تأمین نیازهای اساسی مردم در شرایطی که قیمت دلار یک‌باره و رشد چند 10 درصدی داشته، اقدامی مثبت و قابل تحسین بود اما دولت نتوانست این تصمیم خود را به‌خوبی اجرا کند، لذا این نه‌تنها تأثیر مثبت در اقتصاد نداشت بلکه رانت‌های زیادی برای سودجویان به وجود آورد. 

به‌عنوان نمونه، تعدادی از شرکت‌هایی که برای واردات گوشی تلفن همراه ارز دولتی دریافت کرده بودند پس از واردات کالا به کشور، محصولات خود را با نرخ دیگری به فروش رساندند یا شرکتی با معاملات صوری با شرکت طرف خارجی برای واردات کالایی ارز دریافت کرد اما کالایی وارد کشور نمی‌شد و ارز خود را با قیمت آزاد می‌فروخت یا شرکت‌های دیگری ارز برای واردات کالاهای اساسی دریافت کرده بودند اما در ازای آن کالاهای غیرضروری وارد می‌کردند.

بنابراین در حالت کلی در خصوص واردات با ارز دولتی چهار اتفاق رخ داد: کالاهایی که با ارز دولتی وارد و در بازار فروخته شدند؛ کالاهایی که با ارز دولتی وارد و در بازار با نرخ بیشتر فروخته شدند؛ کالاهای بی‌ارزشی که با ارز دولتی وارد کشور شدند و کالاهایی که ارز دولتی گرفتند اما وارد نشدند و پول‌ها از کشور خارج شد.

در مورد کالاهای اساسی نیز نه‌تنها قیمت این کالاها ثابت نماند بلکه شاهد افزایش قیمت 40 و حتی بیش از 50درصدی برخی از این کالاها هم بودیم. 

در زمستان سال97 نیز مرکزی پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد: دولت برای تأمین کالاهای اساسی و با هدف ثبات قیمت این کالاها در سال97 مبلغی بالغ بر 1/11میلیارد دلار را در نظر گرفته که این فقط در بازه زمانی فروردین تا آذرماه است؛ در حالی که این میزان در سال96 بیش از 5/10میلیارد دلار بوده و از طرفی دولت در لایحه بودجه98 مبلغ 14میلیارد دلار را برای تأمین کالاهای اساسی در نظر گرفته است.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، طرح تخصیص ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی به منظور ثبات قیمتی آن‌ها متأسفانه موفق نبوده و کالاهای اساسی طی ۱۰ماهه اسفندماه۱۳۹۶ تا آذرماه۱۳۹۷، در حدود ۴۰درصد افزایش قیمت داشته‌اند و با توجه به تحریم‌ها از یک‌سو و افزایش تقاضای ورود کالای اساسی از سوی دیگر، ادامه روند تأمین ارز با نرخ 4200تومان می‌تواند در آینده به کمبود منابع ارزی شدت بخشیده و به بحران ارزی و افزایش قابل توجه مجدد نرخ ارز بینجامد.

برآوردهای مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد در صورتی که از ابتدای سال تاکنون، هیچ‌گونه ارز ترجیحی به کالاهای اساسی اختصاص نمی‌یافت و واردات این کالاها نیز با ارز سامانه نیما (حدود هشت‌ هزار تومان) انجام می‌شد، سطح عمومی قیمت‌ها در پایان آذرماه، حدود ۶درصد بیش از وضعیت کنونی می‌بود. در عین حال این مرکز پیش‌بینی کرده است حذف ارز ترجیحی حتی ممکن است به کاهش قیمت در برخی از کالاها نیز منجر شود، چراکه به دلیل کاهش رانت، تقاضای این کالاها در داخل کشور برای صادرات کاهش یافته و این کاهش تقاضا به کاهش قیمت منجر خواهد شد.

عدم کارایی ارز 4200تومانی که در طول یک‌سال خود را نشان داد، واکنش کارشناسان اقتصادی را در پی داشت. کارشناسان اعتقاد داشتند که در بودجه 98 نباید مجدداً ارز 4200تومانی تخصیص داده شود و مجلس و دولت باید راهکار دیگری را برای تأمین ارز کالاهای اساسی اتخاذ کنند؛ اما مجدداً مجلس 14میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی در بودجه98 اختصاص داد. 

حالا آقای محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه‌و‌بودجه در یک‌سالگی تصمیم دولت درباره ارز 4200تومانی، به شکست این سیاست دولت اذعان دارد به‌طوری‌که گفته است این سیاست منافع اقشار ضعیف را تأمین نکرد و از تغییر روش در این سیاست خبر داد. محمد باقر نوبخت با تاکید بر این موضوع که منافع ناشی از اختصاص ارز ۴هزار و ۲۰۰تومانی برای ۲۵قلم کالا با شیوه کنونی به مردم نمی‌رسد، به این موضوع اشاره کرد که دولت در حال بررسی رویکرد جدیدی است که بتواند اهداف مدنظر را تأمین کند. 

دولت در نخستین گام نیز گوشت قرمز را که یکی از کالاهای پرحاشیه و پرهزینه بود، از دایره ارز ترجیحی خارج کرد. 

اما چرا ارز 4200تومانی نتوانست دولت را به اهدافش برساند و شاهد افزایش قابل‌توجه و مکرر در قیمت همین اقلام در طول یک‌سال گذشته بوده‌ایم؟

مصری: مشکل در سیستم توزیع است

آقای عبدالرضا مصری در این زمینه گفت: مجلس معتقد است اگر سیستم توزیع درست بود، ارز 4200تومانی از مسیر خود منحرف نمی‌شد. 

وی افزود: اگر نظارت کافی صورت می‌گرفت و ارز به واردکننده و تولید‌کننده حقیقی می‌رسید و امروز نیز اگر سیستم توزیع درست بود و کالاهای اساسی که با ارز 4200تومانی تأمین می‌شوند بین همه مردم به صورت عادلانه توزیع می‌شد، دیگر صحبت از شکست این سیاست نبود. 

این عضو برنامه و بودجه تأکید کرد: مشکل در سیاست نیست و ما در مجلس نیز مجدداً برای سال98 همین ارز 4200 را تخصیص دادیم. مشکل به‌نحوه اجرا و سیستم توزیع دولت برمی‌گردد که اگر این سیستم درست بود، نه شاهد رانت بودیم و نه افزایش قیمت.

وی افزود: دولت اعتقادی به سهمیه‌بندی ندارد مثلاً می‌بینیم هرکسی در صف بایستد، گوشت و مرغ می‌گیرد. ممکن است کسی هر روز گوشت و مرغ دولتی بگیرد و در بازار آزاد بفروشد، بنابراین دولت باید سیستم توزیع سهمیه‌بندی را در پیش گیرد. 

سه راهکار مجلس برای ارز 4200تومانی

آقای محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس شورای اسلامی نیز گفته است: به هر حال طبق قانون به 25قلم کالای اساسی در سال98 نیز ارز 4200تومانی تعلق می‌گیرد اما مجلس سه راهکار مختلف را برای اطمینان از رسیدن بهینه‌تر این ارز به مصرف‌کننده نهایی در نظر گرفته است.

حسینی گفت: مجلس در آخرین روزهای بررسی لایحه بودجه، سه شیوه برای دولت لحاظ کرد تا کالای واردشده به‌نحو مطلوبی در اختیار تولیدکننده و مصرف‌کننده نهایی قرار گیرد.

وی توضیح داد: یکی از روش‌ها این است که مواد اولیه وارداتی با ارز دولتی قیمت‌گذاری شود اما با کوپن الکترونیک در اختیار مردم قرار گیرد.

حسینی ادامه داد: روش دوم این بود که دولت قیمت کالا را افزایش دهد اما یارانه ریالی را به‌عنوان مابه‌التفاوت در اختیار مردم قرار دهد.

این نماینده مجلس گفت: راهکار سوم نیز این بود که برای حمایت از تولید، یارانه ریالی تنها در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد. به هر حال دولت می‌تواند یکی از این سه راهکار را انتخاب کند.

عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه همچنین با بیان اینکه شیوه اجرایی دولت در رابطه با اختصاص ارز دولتی به کالاهای اسای صحیح بود، گفت: اما متأسفانه در شیوه توزیع نظارت انجام نشد و با وجود مشهود بودن ضعف در توزیع در این‌باره ابهاماتی وجود دارد.

منبع: صبح‌نو

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۵۵۹۷۲۱۵:۴۰:۵۲ ۱۳۹۸/۱/۲۵
مردم، مسولین، و سیاسیون هم صدا نباشن همه چیز محکوم به شکست می باشد. مهم نیست چه جناحی روکار باشه...
ناشناس۸۵۶۰۰۱۱۶:۰۵:۵۷ ۱۳۹۸/۱/۲۵
الکی که نمیشه هم صدا شد مسئول ؛ نجومی حقوق میگیره مردم ؛ بخور و نمیر حقوق میگیرن به نظرت اینجا میشه هم صدا شد ؟!!!!!
ناشناس۸۵۶۱۹۸۱۹:۱۲:۳۲ ۱۳۹۸/۱/۲۵
محاکمه سریع و علنی اسحاق ، رازها رو برملا و آرامش و ثبات و اطمینان رو به بازار و اقتصاد برمیگردونه _______________ هرچه دیرتر ، اوضاع فجیعتر
ناشناس۸۵۶۳۰۲۲۰:۵۱:۲۱ ۱۳۹۸/۱/۲۵
ارز جهانگیری رفت تو جیب ژنها و رفقای مسئولین تا زندگی بهتری تو کانادا و اروپا و امریکا داشته باشن
mostafa.kamali95@yahoo.com۸۵۶۵۰۴۰۱:۰۷:۳۵ ۱۳۹۸/۱/۲۶
...قبلا گفته میتوانم در عرض چتد دقیق بگویم چه اتفاقی افتاده آن اتفاق این است نجات بانک های ورشکسته و پوشش کسری های دولت با طرح سر شکن شدن زیان بانک ها و کسری دولت بر روی مردم بوده است
ناشناس۸۵۶۲۱۹۱۹:۳۳:۵۳ ۱۳۹۸/۱/۲۵
چون سیستم اقتصادی (بانکی) و مالیاتی فاقد شفافیت هست
ناشناس۸۵۶۰۲۱۱۶:۲۶:۱۱ ۱۳۹۸/۱/۲۵
فقط شعار اگه این چیزها در دنیا امکان پذیر بود یک تجربه موفق داشتیم وقتی علم نادیده و به احساس تبدیل میشه این گونه جملات خود را نمایان می کند
ناشناس۸۵۶۰۸۲۱۷:۱۳:۵۴ ۱۳۹۸/۱/۲۵
وقتی مصنوعی ...مسئولان مخصوصا دلار را گران می کنند و پشت پرده رانت و اختلاس خودشان هستند معلوم هست شکست می خورد قیمت فعلی دلار با تحریم حدود 3800 تومان و بدون تحریم حدود 1200 تومان هست
باغیرت۸۵۶۲۰۴۱۹:۱۶:۴۷ ۱۳۹۸/۱/۲۵
با تحریم ۳۸۰۰ تومن بدون تحریم ۲۸۰۰ تومن با اختلاس و رانت و نجوم و تامین هزینه ۲ تابعیتیها و برجامیها از ۱۲۰۰۰ تومن الی ۲۰۰۰۰ تومن میشه
ناشناس۸۵۷۱۸۱۱۱:۰۵:۴۴ ۱۳۹۸/۱/۲۶
این سیاست ارزی که این دولت برای اجناس ضروری اعمال کرد شبیه همون سیاست ارزی بود که دولت احمدی نژاد پیاده کرده بود .درنتیجه بجای رفع نیازهای اساسی مردم، پولها به دست نااهلان افتاد که منجر به خیانت در امانت شد . مطمئن باشید عواقب تصمیمات اشتباه دامن آنها را خواهد گرفت و مجازات خواهند شد نه بخاطر مردم بخاطر رقابتهای جناحی و تسویه حسابهایی ازین دست
ناشناس۸۵۷۱۹۸۱۱:۱۱:۰۹ ۱۳۹۸/۱/۲۶
جهانگیری از ارز چه می داند . مردم را بیچاره کرد بهتر است به ارز روحانی عمل شود علی برکت الله
ناشناس۸۵۵۹۷۹۱۵:۴۶:۲۵ ۱۳۹۸/۱/۲۵
آخ آخ آخ ببین توره حضرت عباس کیا مسئولیت و پست و مقام گرفتن ! ع ع ع ع یعنی بدبخت تر از ما ، آدم وجود داره روی کره زمین ؟!
ناشناس۸۵۶۲۴۸۲۰:۰۶:۵۵ ۱۳۹۸/۱/۲۵
گرفتن؟؟؟! جالبه, ما ۲۴ ملیون رای دادیم به اینا...بعد میگیم کیا پست گرفتن؟!! از مریخ که نیومدند.
ناشناس۸۵۶۵۹۴۰۵:۳۵:۵۱ ۱۳۹۸/۱/۲۶
تو به اسحاق رای دادی یا من یا کسی دیگه ؟!!!!!!!!!
ناشناس۸۵۸۴۷۲۲۰:۱۹:۱۵ ۱۳۹۸/۱/۲۶
موقع رای دادن اگه یه ذره فکر کنیم این مصیبت‌ها رو نداریم
ناشناس۸۵۵۹۸۲۱۵:۴۹:۰۶ ۱۳۹۸/۱/۲۵
چرا؟ چون هیچ فساد و رانتی مخفی نمیماند و روزی برملا میشود ولو به اسم‌ تدبیر و خدمت به مردم باشد
ناشناس۸۵۶۳۰۴۲۰:۵۲:۰۰ ۱۳۹۸/۱/۲۵
اون هم به دست دولت بی تدبیر
ناشناس۸۵۶۵۱۸۰۱:۳۶:۴۸ ۱۳۹۸/۱/۲۶
از حسن و اسحاق ملولم
ناشناس۸۵۵۹۸۴۱۵:۴۹:۲۲ ۱۳۹۸/۱/۲۵
علم اقتصاد منطق خودش را دارد و اختصاص ارز ارزان قیمت به جز در موارد بسیار بسیار محدود و قابل کنترل بر اساس همه ی نظریات اقتصادی خطاست. مساله بعدی عدم شفافیت است. کشور در یک پارادوکس گیر کرده است. از طرفی شفافیت باعث افزایش درد تحریم می شود و از طرفی برای کاهش فساد نیاز به افزایش شفافیت است. تا این پاردوکس برقرار باشد مشکل حل نخواهد شد.
ناشناس۸۵۶۳۰۸۲۰:۵۴:۳۸ ۱۳۹۸/۱/۲۵
مساله اختصاص ارز دولتی برای واردات سنگ پا و غذای گربه و دفتر یادداشت و ... هست وقتی مردم برای دارو و چیزهای ضروری گرفتار هستن
ناشناس۸۵۵۹۸۵۱۵:۴۹:۴۲ ۱۳۹۸/۱/۲۵
چه موقع اجرا شد البته دلار جهانگیری به عده ای داده شد تا جنس وارد کنند ولی فروشش با دلار 14 تومنی بود
ناشناس۸۵۶۰۱۳۱۶:۱۶:۱۵ ۱۳۹۸/۱/۲۵
ایکاش شکست می خورد.
ناشناس۸۵۶۰۲۵۱۶:۲۹:۵۶ ۱۳۹۸/۱/۲۵
از روز اول هم بسیاری می دانستند که به شکست می انجامد ولی تصمیمات احساساتی و عدم توجه به نظرات کارشناسان و کمبود دانش تیم اقتصاد دادن دولت که بسیار هم مدعی بودن ( امثال نهاوندیان و نیلی و .... که در جلسه بودند و گویا موافق تصمیم هم بوند ) باعث این تصمیم شد. از ابتدا هم معلوم بود که نادیده گرفتن علم اقتصاد و نپذیرفتن شرایط سبب چه فاجعه ای میشه ولی مثل هر بار آزمون و خطا شد و به قول آقای حسام الدین آشنا جابجایی منافع صورت گرفت ولی کسی به خاطر حیف و میل و رانت 14 میلیارد دلاری محاکمه نشد و نخواهد شد . این رسم و قانون ایرانه که مسئول فقط اسمش هست و هیچ مسئولیتی نداره
ناشناس۸۵۶۳۱۶۲۱:۰۰:۴۸ ۱۳۹۸/۱/۲۵
اگر جهانگیری و نیلی و سیف و شریعتمداری و نهاوندی و ... محاکمه میشدن الان وضع مردم این نبود
ناشناس۸۵۶۰۴۶۱۶:۴۵:۳۱ ۱۳۹۸/۱/۲۵
کدوم کار آقای جهانگیری اثر مثبت داشته که این یکی داشته باشه؟
ناشناس۸۵۶۳۱۸۲۱:۰۲:۱۷ ۱۳۹۸/۱/۲۵
کلا کدوم کار دولتی ها و مجلسی ها و شورایی های لیستی که با اشاره اقای تَکرار به پست و مقام رسیدن ، درست بوده که این یکی باشه ؟؟؟
محسن۸۵۶۰۵۶۱۶:۵۳:۱۹ ۱۳۹۸/۱/۲۵
ببخشید کدام سیاست اقتصادی دولت درست بوده تا حالا؟؟؟؟
ناشناس۸۵۶۱۲۸۱۷:۵۵:۵۴ ۱۳۹۸/۱/۲۵
آقای نویسنده من کاری با بقیه مطلبتون ندارم اما چرا میگی رشد ۴۰ تا ۵۰ درصدی انگار شما تو خارج زندگی می کنی به خدا به هر چیزی دست می‌زنیم افزایش ۱۰۰درصدی تا ۱۴۰ درصدی داشته یک نمونش مثلا روغن من پارسال ۴کیلو جامد میخریدم ۱۸تومن امروز خریدم ۳۲ من بیسواد شما حساب کن چند درصد گرون شده
ناشناس۸۵۸۴۷۷۲۰:۲۴:۱۰ ۱۳۹۸/۱/۲۶
این چه حرفیه میزنید از نظر آقایون ما اصلا تورم نداریم هیچ چیزی گرون نشده فقط حبابه. البته این حباب ها از جنس نشکن هستن و هیچوقت نمیشکنن.
ناشناس۸۵۶۱۳۳۱۸:۰۰:۵۵ ۱۳۹۸/۱/۲۵
چون هر طرح غیر منطقی محکوم به شکست است ، دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد . مگر طرح غیر علمی کم داشتیم ؟ سرنوشت پرداخت یارانه چی شد؟!
علی 671۸۵۶۱۳۵۱۸:۰۲:۳۰ ۱۳۹۸/۱/۲۵
اگر دولت همت کند و برای مردم کوپن و دفترچه ارزاق در نظر بگیرد و توزیع کند 1- اجناس کوپنی به دست مستحقش می رسد 2- رانت خیلی کم می شود 3- اکثراً راضی می شوند 4- با این طریق توزیع مقدار ی شغل ایجاد شده و عده ای مشغول می شوند 5-قیمت اجناس در بازار پایین می آید 6- مردم چون جنس به راحتی در اختیارشان قرار می گیرد راضی می شوند 7- کا ر دولت هدفدار می شود اگر صورت گیرد و گر نه هر روز اجناس گرانتر و سفره مردم کوچکتر می شود .ارزاق را به مردم رسانیدن که عیب نیست که دولت می ترسد .تمام دنیا به همین طریق به مردمشان کمک می کنند .غیر از این باشد اجناس هر روز گرانتر و مردم ناراضی تر می شوند و این برای مملکت اسلامی و این حکومت با این همه دشمن خوب نیست .
ناشناس۸۵۶۱۷۷۱۸:۴۸:۱۶ ۱۳۹۸/۱/۲۵
هرچیزی پشتوانه نداشته باشه،وحمایت نشه شکست می خوره،،ارز که جای خود داره!!!
ناشناس۸۵۶۱۹۶۱۹:۱۲:۰۲ ۱۳۹۸/۱/۲۵
اصلا هرکاری دوست دارید انجام بدیدکسی از شما خواست شکست خوردی ؟موفق بودی ؟در کنار شما خوشبحال پژو شد صدملیون
مصطفي۸۵۶۲۱۱۱۹:۲۰:۳۲ ۱۳۹۸/۱/۲۵
خوشبينانه: بخاطر اينكه تصميمات خلق الساعه و بدون بررسي دقيق گرفته ميشوند و ..... بد بينانه: منافع اين تصميم گيري ها شخصي و جناحي ست و با منافع مردم در تضاد ست
ناشناس۸۵۶۲۳۰۱۹:۴۸:۳۸ ۱۳۹۸/۱/۲۵
ارز جهانگیری که هست البته تو جیب برادرش و برادر ریسش و برادران رییسها..
ناشناس۸۵۶۹۳۸۰۹:۴۱:۴۵ ۱۳۹۸/۱/۲۶
چقدر راحت مومنین و متدیین تهمت میزنن
ناشناس۸۵۶۸۲۰۰۸:۵۵:۵۹ ۱۳۹۸/۱/۲۶
این ارز جهانگیری نبود که با شکست مواجهه شد بلکه دین ملت ، اعتقاد و اخلاق یک ملت بود که در سفره های خالی و فقر با شکست مواجه شد و جهانگیری هنوز پیغام من هستم را بعنوان یک مسئول ..بی کفایت به ملت می دهد . این بی قانونی و عدم اجرای قانون بود که با شکست مواجهه شد ...
ناشناس۸۵۶۹۳۴۰۹:۴۰:۵۶ ۱۳۹۸/۱/۲۶
جواب ساده چون اقتصاد علم است نه زور نه احساسات
ناشناس۸۵۷۰۴۹۱۰:۱۵:۰۲ ۱۳۹۸/۱/۲۶
مگر نیت خیری پشت این تصمیم بوده که توقع خیر از آن داشته باشیم ؟
ناشناس۸۵۷۷۸۶۱۴:۲۶:۰۷ ۱۳۹۸/۱/۲۶
سرنوشت ارز جهانگيري را از آقاي شافعي رييس اتاق بازرگاني ايران سوال كنيد ببينيد اين نهاد چه نظارتي بر عملكرد اعضايش در واردات كالا دارد؟هر لحظه در شوراي گفتگوي بخش خصوصي و دولت فرياد وامصيبتاي دخالت و چرايي نظارت و كنترل دولت در بخش خصوص را سر مي دهند و ميگويند دولت با ما كاري نداشته باشد ما خودمان بر خودمان نظارت ميكنيم چ.خوب دولت رها كرد داد دست اتاق بازرگاني و اتاق اصناف.چكار كردند؟جالبه كه در هر صورت اين حضرات طلبكارند .
ناشناس۸۵۷۷۹۵۱۴:۲۸:۲۰ ۱۳۹۸/۱/۲۶
الف نيوز خواهشا تيتري بزن چرا از 40 ميليارد دلار صادرات غير نفتي فقط 10 ميليارد دلار آن به حساب بانك مركزي برگشت؟اين دلارها كجا هستند؟مسئول رصد و پاسخگويي فرار اين ثروت ملي چه دستگاهي است؟؟/
سعید۸۵۸۲۰۲۱۷:۰۸:۳۱ ۱۳۹۸/۱/۲۶
ربطی به جهانگیری و احمد و محمود نداره قیمت دلار رو شرایط اقتصادی و سیاسی و روانی جامعه تعیین میکنه همه چیز باید بایک قیمت وارد و صادر بشه مسافر و دانشجو .. دولت ها از تورم میترسند و این کاررو نمیکنند . ارز دولتی رانت ایجاد میکنه تورم هم سرجاشه باید کل این قیمت های ارز 4200 و نیمایی و ...همه حذف بشوند به مردمی که درخواست بدهند کوپن اقلام ضروری بدهند مثل شیر و پنیر و روغن و شیر خشک و کوشت و مرغ و تخم مرغ .. چیرهای غیر ضروری چرا باید با ارز 4200 تومانی وارد بشوند ؟فقط کوپن دست خود مردم راه حلشه میدونید الان بستنی و دوغ هم غیر مستقیم ارز 4200 تومانی میگیره ؟بله 3.2 میلیارد دلار به گاوداران و مرغ داران میدهند قسمتی از اون تبدیل به بستنی و شیرخشک و دوغ میشه باارز 14000 تومانی صادر میشه این یعنی فاجعه سیاست گداری اقتصادی یعنی یارانه به کشورهای دیگر از جیب مردم ایران بابا کوپن چه مشکلی داره ؟
ناشناس۸۵۸۷۳۲۰۰:۲۷:۱۷ ۱۳۹۸/۱/۲۷
همون که سال را با موفقیت سپری کردیم باید خدا را شکر کرد. حالا دلار و یا هر مشکلی که بخواهد در جامعه باشد.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  4. و ناگهان اخلاق!

  5. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  6. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  12. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  13. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  14. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  15. فریب نخوریم! 

  16. دبی؛ چند روز پس از سیل

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  24. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  25. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

آخرین عناوین