گفتوگوی الف با اهالی رسانه درباره «باج نیوزها»/۳ انبارلویی: بعضی روابط عمومیها خود پرداز «باج نیوزها» هستند!/ در کشوری که پول ملی اش ظرف ۶ ماه نصف می شود فساد ایجاد می شود / خرج اصلی فشنگ «باج نیوزها» شخم زدن احوالات شخصی افراد است
گروه اجتماعی الف،
4040224030۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
سردبیر سابق روزنامه رسالت و عضو هیات تحریریه این روزنامه می گوید «باج گیری رسانه ای» یا «باج نیوزی» به امری معمول در مناسبات رسانه ای کشور تبدیل شده، آن هم نه حالا بلکه تقریبا ۲ دهه است.
محمد کاظم انبارلویی در این زمینه به الف گفت: برخی روابط عمومی ها اساسا بودجه هایی را برای پرداخت هایی اختصاص داده اند که ما اسمش را «باج» می گذاریم!
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
وی تصریح کرد: نگاهی در روزنامه نگاری کاسبکارانه وجود دارد که به حقیقت موضوع کاری ندارد و فقط به هزینه و درآمد یا هزینه و فایده فکر می کند و بر اساس نوعی تقاضای بیرونی یا درونی خبر و تحلیل کار می کند. گاهی موسسه ای برای پنهان کردن اشکال خود داوطلبانه باج می دهد. خودشان می دانند اشکالی دارند و وقتی مورد پرسش خبرنگاران قرار می گیرند خودشان می گویند شما این سوال را مطرح نکنید و موقع رفتن هم هدیه ای به او می دهند !
انبارلویی تاکید کرد: کار و کاسبی باج نیوزها معمولا در انتخابات رونق می گیرد یعنی زمان عزل و نصب مسوولان. وقتی می خواهند آدم لایقی در جایی نباشد مطالبی را راست و دروغ درباره او منتشر می کنند. به گفته وی خرج اصلی فشنگ تفنگ باج نیوزها شخم زدن احوالات شخصی افراد است. خطای اخلاقی سیاسی مالی و مدیریتی را در فهرست اشکالات طرف می آورند. البته بخشی از افشای فساد در رسانه ها قطعا با انگیزه های سالم سازی صورت می گیرد اما این میدانی است که باج نیوزها هم در آن حضور دارند.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
عضو هیات تحریره روزنامه رسالت در تشریح برخی وجوه پوشیده این موضوع گفت: گاهی خبرنگاران را دعوت می کنند و بابت مصاحبه ای که با خبرنگاران انجام می شود مبلغی یا هدیه ای بابت این برنامه داده می شود. شما اسم این را چه می گذارید؟ موضوع آن برنامه یا خبر است یا خبر نیست. اگر خبر باشد که وظیفه است و اگر خبر نباشد خب نمی زنند بنابراین بابت چیزی که ارزش خبری ندارد هزینه می کنند و این در رسمی ترین نهادهای رسانه ای ما دارد صورت می گیرد و من نمی دانم اسمش را می شد نوعی باج گذاشت یا نه. چون بالاخره هزینه ای می شود و هزینه هم برای خود رسانه نمی شود بلکه به جیب خبرنگار می رود. گاهی حتی اگر آن جلسه هم نباشد به فلان خبرنگار زنگ می زنند که فلان خبر را کار کنید.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
انبارلویی با تاکید بر لزوم حساسیت داشتن به برخی از این امور به ذکر خاطره ای دراین زمینه پرداخت و یادآور شد: اخیرا با عده ای به جشنواره ای رفته بودیم. به یکی از مجریان برنامه که در صدا و سیما هم هست گفتم شما الان کجا هستید؟ گفت من عمدتا در کار ریسندگی هستم و در شمال کارخانه ای داریم. دو سه تا کارخانه نام برد ! آدم خوبی هم هست ولی شما رییس صدا و سیمای این چند ساله را اگر ببینید آه در بساط ندارد، اما این مجری خودش صاحب چنین کسب و کاری شده است. حالا این حاصل نبوغ است یا باج نیوز من نمی دانم. اما مساله این است که آنهایی که ژرف تر نگاه می کنند نمی توانند به این موارد حسن ظن داشته باشند!
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
به گفته عضو هات تحریریه روزنامه رسالت برای تحلیل باج نیوزها باید کمی هم از فضای روزنامه نگاری و ارتباطات بیرون بیاییم و نقدی به اوضاع اقتصادی کشور داشته باشیم. در کشوری که پول ملی اش ظرف ۶ ماه نصف می شود و تورم و گرانی دارد، این باعث می شود فساد در کشور ایجاد شود و تمام قراردادهای دولت با مردم، مردم با دولت و مردم با مردم هم متزلزل شود و در این تزلزل ها زمینه رشد و گسترش فسادهایی مثل باج نیوزها پیدا شود.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
وی تاکید می کند: برخی روابط عمومی ها خودپرداز باج نیوزها هستند. مدیری هست که شهوت دیده شدن دارد. باج می دهد که فقط دیده شود. گاهی باج یک پست و مقام است و گاهی هم پست و مقام نیست و باج به صورت آگهی است . یعنی خبری را می زنید تا آگهی بدهند! متن کامل گفت و گوی الف با این روزنامه نگار اینجا ببینید:
جناب انبارلویی دولت سیزدهم درمناظره گفت ارزش پول ملی رابالا میبرم برد؟سالی ۱میلیون مسکن میسازم ساخت؟گفت سرعت اینترنت راافزایش میدهم داد؟یا با کاهش سرعت وفیلترینگ محکوم شدیم
ناشناس۳۸۸۷۹۵۲۱۳:۲۸:۱۲ ۱۴۰۴/۲/۲۴
واقعا باید خون گریه کرد به حال این ملت که در عین فقر و بدبختی ، ثروتش چگونه حیف و میل می شود و هر روز بدتر از دیروز