مفهوم سازی جدید از جبهه مقاومت در سطح جهانی

  4030104066

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و آینده‌پژوهی نگاه نو معتقد است روز جهانی قدس در آستانه تبدیل شدن به لحظه ای تعیین کننده در روایت مقاومت است. این فرصتی را برای مردم در سراسر جهان فراهم می کند تا در یک نمایش همبستگی که فراتر از تقسیمات جغرافیایی، فرهنگی و مذهبی است، کنار هم بایستند.

محمد علی صنوبری مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و آینده‌پژوهی نگاه نو در ایسنا نوشت:

هر ساله روز جهانی قدس نه تنها به عنوان یک تاریخ در تقویم بلکه به عنوان چراغی برای به چالش کشیدن اشغالگری رژیم صهیونیستی برجسته می شود. این روز که با ابتکار امام خمینی ره در سال 1979 تأسیس شد، فراتر از اهداف اولیه خود، فریاد جهانی عدالت و همبستگی با آرمان فلسطین را در بر می گیرد. علاوه بر این، نسل کشی علیه مردم فلسطین در غزه، تظاهرات روز جهانی قدس امسال را فوری تر و نمادین تر می کند.

اهمیت روز جهانی قدس امسال فراتر از یادآوری است. این امر به عنوان یک فراخوان عظیم باید عمل کند و صداهای مختلف را در سراسر جهان در همبستگی با مردم فلسطین که بیش از 75 سال از اشغال رنج می برند، متحد کند. این مهم بر نقش قدس نه تنها به عنوان یک شهر بلکه به عنوان نمادی از مبارزات پایدار مردم فلسطین تحت اشغال تاکید دارد. 

با شتاب گرفتن آمادگی ها برای روز جهانی قدس، اهمیت آن با جنگ جاری علیه مردم غزه، جلب توجه به وضعیت اسفبار فلسطین و بسیج حمایت از طریق تظاهرات برنامه ریزی شده در سطح جهانی، افزایش می یابد.

سیر تحول و تثبیت محور مقاومت در اندیشه و مبارزه در سطح جهان، الهام‌بخش ملت‌های مشتاق آزادی است. مقاومت (در همه جبهه هایش) به عنوان راه انکارناپذیر رهایی ظهور کرده است. این بیداری جمعی به وضوح از طریق حمایت گسترده از فلسطین، با تظاهرات در هر گوشه از جهان مشهود است. روز جهانی قدس این وحدت را برجسته تر می‌کند و لحظه‌ای مهم از همگرایی میان جوامع اسلامی و فراتر از آن در کشورهای اسلامی و غیراسلامی را نشان می‌دهد.

 بزرگداشت این روز فراتر از سنت است. این یک وظیفه اخلاقی و دینی و انسانی است که اهمیت بیت المقدس و غزه را در وجدان جمعی مسلمانان و غیرمسلمانان به طور یکسان برجسته می کند.

محور مقاومت نماد حرکتی گسترده‌تر است که پایه‌های انسانیت، آزادی و مقاومت در برابر ظلم را در بر می‌گیرد. این یک اعتراض گسترده برای کسانی است که از کرامت و عدالت دفاع می کنند و از شکاف های جغرافیایی، مذهبی و طبقاتی فراتر می روند. موضع میلیون‌ها نفری که در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به شکلی بی‌سابقه حاضر می‌شوند در حمایت از آرمان فلسطین و غزه در برابر جنایتکاران اسرائیل روشن و صریح است. مخالفت با چنین بی عدالتی به معنای پیوستن به جبهه مقاومت و حمایت از تلاش های آن علیه جنایات اسرائیل بدون توجه به مذهب، نژاد و موقعیت جغرافیایی است.
مبارزه برای انسانیت و عزت تنها به بعد نظامی و میدان جنگ محدود نمی شود. این مبارزه ای است که اشکال مختلف بیان و عمل را در بر می گیرد. چه از طریق قدرت قلم، چه تأثیر پیام، خلاقیت کاریکاتورها، تولید سرود و موسیقی و یا همبستگی در راهپیمایی های میلیونی، هر اقدام حمایتی نقشی تعیین کننده در مقابله با دشمن صهیونیستی دارد. به همین ترتیب، کسانی که با تروریست ها، قاتلان و اشغالگران در خط مقدم با سلاح مبارزه می کنند، نهایت تعهد خود را به این هدف نشان می دهند. 

مبارزه برای آزادی فلسطین یک نبرد چند وجهی است که افراد را از طیف‌های مختلف اجتماعی گرد هم می‌آورد تا به روش‌های منحصربه‌فرد خود کمک کنند. در این مبارزه برای عدالت و کرامت انسانی، هر صدا، اقدام و نمایش همبستگی، مؤید عزم جمعی برای ایستادگی در برابر ظلم و ستم است.

از نظر تاریخی، ماهیت مانورهای ژئوپلیتیک غربی از دیرباز در اصل «تفرقه بینداز و غلبه کن» تجسم یافته است، تاکتیکی که برای شکستن اتحاد مردم و تسهیل کنترل، مدیریت و استعمار سرزمین ها و غارت منابع آنها طراحی شده است. اما این راهبرد به دلیل ظهور محور مقاومت و ملت های حامی این محور که امروز به صورت هماهنگ برای مقابله با قدرت های استعمارگر و نوادگان صهیونیستی آنها عمل می کند تا حد زیادی با شکست مواجه شده است. این محور با حمایت بی‌نظیر مردمی، از طریق سطح بی‌سابقه‌ای از همکاری، هماهنگی و همبستگی، به ویژه در مرکزیت بیت‌المقدس برای همه مسلمانان و سپس همبستگی با غزه در برابر نسل‌کشی و حملات وحشیانه اسرائیل مشهود است.

گشایش جبهه های جدید حمایت در لبنان، یمن، عراق و سوریه، تحولی محوری در چشم انداز ژئوپلیتیک منطقه است که نشان دهنده حضور فعال محور مقاومت در برابر سیاست های اسرائیل و آمریکا در منطقه است. فعال کردن محور مقاومت مؤید تلاش مدبرانه و هماهنگ نه تنها برای به چالش کشیدن وضع موجود بلکه قرار دادن مسئله فلسطین به عنوان یک آرمان محوری در صحنه منطقه ای و بین المللی است. هدف این رویکرد تضمین این است که هرگونه مانور تهاجمی آینده توسط ایالات متحده یا اسرائیل در منطقه باید وضعیت افزایش آمادگی و پیامدهای گسترده‌تر برخورد با یک جبهه متحد نظامی و مقاومت مردمی را در نظر بگیرد.

امسال، در روز جهانی قدس، قرار است رویداد مهمی رخ دهد که میلیون ها نفر از سراسر جهان در حال آماده شدن برای ابراز حمایت ثابت قدم خود از جنبش های مقاومت در فلسطین، لبنان، یمن، عراق، سوریه و ایران هستند. این جنبش ها نماد مبارزه برای آزادی است و معنای مبارزه برای عزت، شرف و دفاع از سرزمین مقدس را به نمایش می گذارد.

در پایان باید گفت روز جهانی قدس تنها یک تجمع موقت نیست، بلکه مظهر زنده همبستگی جهانی با اصول مقاومت در برابر اشغالگری و تجاوز است. این بیداری جمعی به اهمیت وحدت در مواجهه با تلاش‌ها برای ایجاد تفرقه را برجسته می‌کند. حمایت از آرمان فلسطین یک لحظه زودگذر همدردی نیست، بلکه بیان مستمر احترام به مقاومت و تلاش آن برای حفظ اصول شرافت و حاکمیت است.
روز جهانی قدس در آستانه تبدیل شدن به لحظه ای تعیین کننده در روایت مقاومت است. این فرصتی را برای مردم در سراسر جهان فراهم می کند تا در یک نمایش همبستگی که فراتر از تقسیمات جغرافیایی، فرهنگی و مذهبی است، کنار هم بایستند. این موضع جمعی گواهی بر روح پایدار مقاومت و امتناع از انقیاد و تفرقه است و بر تعهد مشترک برای حمایت از جنبش‌هایی که برای آزادی مردم خود و دفاع از حقوق آنها برای زندگی با عزت و آزادی می‌کوشند، تأیید می‌کند.

در این زمینه، شکست استراتژی «تفرقه بینداز و حکومت کن» نه تنها در میدان‌های جنگ، بلکه در قلب و ذهن میلیون‌ها نفر در سطح جهان آشکار می‌شود. این تغییر حاکی از گرایش گسترده‌تر به سمت به رسمیت شناختن و ارزش‌گذاری همبستگی، همکاری و هماهنگی به عنوان عناصر اساسی در پیگیری عدالت و آزادی قدس و غزه است. بنابراین، روز جهانی قدس به عنوان نمادی قوی از وحدت جهانی و حمایت از کسانی که در برابر ظلم مقاومت می کنند و برای حقوق و ارزش های اساسی خود مبارزه می کنند، ظهور می کند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  2. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

  3. دستور بسیج همه امکانات برای یافتن دختر ۲۴ ساله در میامی

  4. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  5. دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود

  6. ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد

  7. وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد

  8. رئیس‌جمهور: منزوی کردن زنان را قبول نداریم

  9. مصرف انرژی کشور دو برابر استاندارد مصرف جهانی است

  10. سفیدشویان غرب  مشغول کارند

  11. بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم

  12. دستور ویژه رئیسی برای حل مشکل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری

  13. دختربچه ۱۰ ساله همبازی‌اش را سلاخی کرد

  14. بهادری: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد

  15. غربی‌ها قبل‌از عملیات وعدهٔ صادق به ما گفتند اگر می‌زنید، محکم نزنید!

  16. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی : حج به صحنه برائت از طواغیت تبدیل می‌شود

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  5. چرا این همه بد اخلاقی؟

  6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  7. درباره توبه تتلو

  8. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  9. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  10. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  11. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  12. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  13. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  14. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  15. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  16. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  17. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  18. تنوری که هنوز سرد است...

  19. ایثارگران را بدنام نکنید !

  20. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  21. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  22. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  23. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  24. دو چالش بزرگ در حکمرانی ها

  25. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

آخرین عناوین