تغییر در شیوه ارتقا اساتید دانشگاه متناسب با «عدالت جنسیتی»

  4030104046

بنا بر اعلام عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، با توجه به تعیین اصول کلان حاکم بر تدوین آیین‌نامه جدید ارتقاء مرتبه اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری، از این پس ارتقا مرتبه اساتید دانشگاه یکسان نخواهد بود؛ بلکه فرآیندهای ارتقا مرتبه متعدد و متفاوت و بر اساس مولفه‌هایی نظیر اینکه اساتید عضو چه گروه آموزشی و در چه دانشگاهی باشند، رتبه بندی انجام می شود.

محمد حسین ساعی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تعیین اصول کلان حاکم بر تدوین آیین‌نامه جدید ارتقاء مرتبه اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری، درباره جزئیات آن اظهار کرد: درحال حاضر اصول کلان حاکم بر تدوین آیین‌نامه جدید ارتقاء مرتبه اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری تعیین شده و هنوز اصل ایین نامه جدید تدوین نشده است. وزارت علوم و وزارت بهداشت موظف هستند پس از ابلاغ این اصول کلان به تدوین آیین نامه جدید پرداخته و حداکثر تا دو ماه بعد از ابلاغ این اصول، ایین نامه جدید را به جهت تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه کنند.

وی با بیان اینکه برای تدوین اصول کلان یاد شده که شامل حدودا ۱۰ اصل می‌شود، بحث ‌های مفصلی در شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفته است، ادامه داد: گرچه در انتهای دولت قبل آیین نامه‌ جدیدی معرفی شد؛ اما به دلیل نواقصی که در آن آیین نامه وجود داشت، نهایتا آن آیین نامه پذیرفته نشد و برگشت خورد. پس از آن به این نتیجه رسیدیم که به جای بررسی کل آیین نامه ارتقا که شاید کار زمان بری باشد، ابتدا اصول کلانی که مبتنی بر آن در صدد اصلاح آیین نامه ارتقا مرتبه اساتید دانشگاه هستیم را مورد بررسی قرار دهیم و پس از آن بر اساس این اصول کلان تعیین شده آیین نامه جدید را تدوین کنیم.

این عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، با یادآوری اینکه شاید همین تعیین اصول حاکم بر آیین نامه جدید نزدیک به یک سال زمان برد، توضیح داد: در این مسیر از تمام ظرفیت کارشناسی موجود در وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و افراد شاخصی که در این حوزه صاحب نظر هستند و حتس از ظرفیت کارشناسان فعال در برخی از پژوهشگاه‌های سنجش علم کشور به صورت جدی استفاده شد. پس از اینکه نسخه اولیه‌ این اصول کلان در ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شد نیز این اصول طی بیش از ۲۰ جلسه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به بحث گذاشته شد و نهایتا یک اصول ۱۰ گانه اولیه‌ای که تقریبا تمام همه جوانب ماجرا را مورد نظر قرار داده بود، تدوین شد.

این استاد دانشگاه و رئیس دانشگاه سوره با اشاره به اینکه این اصول ۱۰ گانه برای تدوین آیین نامه جدید ارتقا مرتبه اعضا هیات علمی دانشگاه‌ها برای اولین بار است که تعیین می‌شود و پیش از این نبوده است، خاطرنشان کرد که حال فرصتی دو ماهه به وزارت علوم و وزارت بهداشت داده شده است تا بر مبنای این اصول ۱۰ گانه آیین نامه جدید ارتقا مرتبه اعضا هیات علمی دانشگاه ها را تدوین کنند.

*مهم ترین تحولات جدید در رتبه بندی اساتید دانشگاه چیست؟

ساعی درباره مهم ترین تحولاتی که طبق اصول ۱۰ گانه تدوین شده قرار است از این پس در رتبه بندی اساتید دانشگاه مد نظر قرار گیرد، تصریح کرد: فرآیند ارتقا اساتید برای گروه‌های آموزشی و دانشگاه‌های دارای ماموریت خاص مبتنی بر ماموریت آموزش محور، پژوهش محور و آموزش_ پژوهش محور تغییر کرده است و دیگر یک فرآیند یکسان ارتقا مرتبه برای همه اساتید نخواهیم داشت. فرآیند ارتقا مرتبه اساتید دانشگاه متناسب با آنکه اساتید عضو چه گروه آموزشی و در چه دانشگاهی هستند و متناسب با اینکه اساتید دانشگاه از ابتدا چه نوعی از فرآیند ارتقا را برای خود تعریف کرده‌اند، متفاوت است. درواقع فرآیند های ارتقا مرتبه متنوع و متعدد می‌شود.

*تغییر در شیوه ارتقاء اساتید دانشگاه متناسب با «عدالت جنسیتی»

این عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه داد: در ایین نامه جدید باید حداقل ماندگاری اساتید دانشگاه در مراتب خود و شیوه‌های امتیازدهی تعریف شود برای مثال اینکه اساتید باید چه مقدار فعالیت پژوهشی، فعالیت در زمینه مقاله و آموزش داشته باشند، تغییر پیدا کرده و شیوه امتیاز آوری برای ارتقا مرتبه متفاوت است. همچنین یکی از اصول ده گانه‌ای که مصوب شده «متناسب‌سازی شیوه ارتقاء با رعایت اصل خانواده محوری، اقتضائات نقش‌های خانوادگی اعضای هیأت علمی و توجه به عدالت جنسیتی» است. این امر پیشنهاد ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی بود و اینگونه شیوه ارتقا اساتید دانشگاه متناسب با وضعیت خانوادگی پیش خواهد رفت.

وی در پایان سخنان خود گفت: پیش از این برای اصلاح در برخی بندهای آیین نامه ارتقا، استفساریه‌هایی داده می‌شد؛ اما الان با تعیین این اصول ده گانه درواقع آیین نامه مربوطه یک دور به صورت کامل با این اصول مبنایی، تغییرات بنیادی پیدا می کند.

 

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  14. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  15. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  18. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  21. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  22. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  23. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

آخرین عناوین