پشت‌پرده اختلاف آمریکا و اروپا درباره حمایت از تل‌آویو

  4020921029

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت اروپایی‌ها زیر فشار افکار عمومی مجبورند این طور عنوان کنند که خواهان آتش‌بس و توقف جنگ در غزه هستند.

پشت‌پرده اختلاف آمریکا و اروپا درباره حمایت از تل‌آویو

به گزارش ایسنا، چندی پیش روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت که مقامات کاخ سفید در گفت‌وگو با این رسانه از بروز اختلاف در دولت آمریکا بر سر مواضع جو بایدن نسبت به جنگ غزه و جنایات رژیم صهیونیستی خبر دادند.

این رسانه آمریکایی خبر داد، جنگ غزه به شکلی بی‌سابقه سیاست خارجه دولت «جو بایدن» را به چالش کشیده و رئیس‌جمهور آمریکا در سه سال ریاست‌جمهوری خود با هیچ مسئله‌ای تا این حد چالش‌برانگیز مواجه نشده است. بسیاری از کارکنان و مشاوران دولت بایدن با نظرات و مواضع او در قبال جنگ غزه و جنایات رژیم صهیونیستی مخالف هستند و او دیگر نمی‌تواند به اتحادی که زمانی به وجود آن در دولت خود می‌بالید، تکیه کند.

از سویی شاهد اختلاف رای کشورهای اروپایی عضو شورای امنیت با آمریکا بر سر موضوع اعلام آتش‌بس هستیم. کشورهای اروپایی بعضا در رابطه با موضوع آتش‌بس که به دفعات در مجمع عمومی و شورای امنیت به رای گذاشته شده است رای مثبت و ممتنع داده‌اند و اکنون آمریکا تنها کشوری است که یک تنه از حملات رژیم صهیونیستی به غزه حمایت می‌کند و با آتش بس مخالف است.

«نیکلاس دی‌ریوری» نماینده فرانسه روز شنبه در واکنش به وتوی قطعنامه آتش‌بس در شورای امنیت گفت: «فرانسه به شدت درباره تراژدی انسانی که در حال وقوع در غزه است نگران است و به همین دلیل به قطعنامه رأی مثبت داد. این شورا به دلیل عدم اتحاد و به دلیل نشان ندادند تعهد راستین به مذاکرات شکست خورده است.»

در رأی‌گیری پیش‌نویس پیشنهادی امارات به شورای امنیت سازمان ملل درباره آتش‌بس بشردوستانه به غزه، ۱۳ کشور از جمله کشورهای اروپایی فرانسه، آلبانی و سوئیس به آن رأی مثبت دادند، انگلیس رأی ممتنع داد و آمریکا هم آن را رد کرد.

در عین حال، از ابتدای شروع جنگ در غزه و تشدید حملات رژیم صهیونیستی به بخش‌ها و افراد غیرنظامی اختلاف‌نظرها میان کشورهای اروپایی بر سر حمایت از تل‌آویو پررنگ‌تر شد. برخی معتقد بودند که «وقفه فوری و متعاقب آن آتش‌بس» در جنگ غزه باید هر چه زودتر اعلام شوند اما برخی دیگر مخالف آن بودند و موضع واحدی در این خصوص وجود نداشت. در عین حال این اختلاف‌نظر امروز در مجامع بین المللی بیش از پیش خود را نشان می‌دهد.

 وتوی آمریکا در جلسه شورای امنیت
«امیرعلی ابوالفتح» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اختلاف‌نظر آمریکا و اروپا بر سر موضوع ادامه حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه اظهار کرد: علاوه بر این در داخل آمریکا و اسرائیل هم بر سر اینکه جنگ را ادامه بدهند یا آتش‌بس اعلام شود اختلاف‌نظر است اما این اختلافات بعید است به آتش‌بس منجر شود چراکه آمریکا برای حفظ موجودیت اسرائیل با آن‌ها هم قسم شده اما برای رسیدن به این هدف با یکدیگر اختلاف دارند.

وی ادامه داد: اسرائیل معتقد است با مشت آهنین باید ترس و رعب ایجاد کند که تصور مقاومت در آینده در برابر این رژیم را در بین فلسطینی‌ها بشکند تا دهه‌ها حتی تصور اینکه جلوی اسرائیل بیاستند را از سر دور کنند. آمریکایی‌ها نسبت به این سیاست اسرائیل مردد هستند، تجربه آمریکا در جنگ‌هایی مثل افغانستان، ویتنام و و عراق نشان داده استفاده بیش از اندازه از زور و کشتار غیرنظامیان دستاورد نظامی ـ سیاسی را به شکست استراتژیک می‌کشاند از این رو نسبت به ادامه کشتار غیرنظامیان در غزه مرتب به اسرائیل هشدار می‌دهد اما اسرائیل گوش شنوایی ندارد، البته این نگرانی برای اروپایی‌ها هم وجود دارد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: از آنجایی که اروپایی‌ها نسبت به آمریکایی‌ها بیشتر داعیه‌دار دفاع از حقوق بشر هستند و جامعه متکثر فرهنگی و قومی در خود دارند و به خصوص نفوذ لابی اسرائیل در بین دولت‌های آن‌ها کمتر است و فلسطینی‌ها و عرب‌تبارهای بیشتری در خود جای دادند، زیر فشار افکار عمومی مجبورند این طور عنوان کنند که خواهان آتش‌بس و توقف جنگ هستند و در مجامع بین‌المللی هم شاهد این رفتار آن‌ها هستیم. به خاطر همین رفتارهای سیاسی است که نتانیاهو به رهبران آلمان و فرانسه هشدار داد که در طرفداری از حماس مراقب باشند. این حرف نشان می‌دهد اعتراضاتی در پشت پرده وجود داشته که اسرائیل را وادارد کرده علنی این طور موضع‌گیری کند.

ابوالفتح خاطرنشان کرد: اما به طور کلی اروپایی‌ها هم در حمایت از اسرائیل با آمریکا هم‌نظرند، به ویژه آلمان که مجبور است بالاترین حمایت‌ها را به نمایش بگذارد.

 راهپیمایی حمایت از فلسطین در لندن
این کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به این پرسش که مخالفت آمریکا با آتش‌بس موقت و فوری در غزه در مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل در هفته‌های آتی ادامه خواهد داشت گفت: حتی اگر آمریکا قطعنامه‌های مربوط به آتش بس را وتو نکند، باز هم اتفاق خاصی نمی‌افتد. فرض کنید آتش‌بس اعلام شود؛ آیا در میدان اسرائیل قواعد آتش‌بس و خاتمه این جنگ را می‌پذیرد؟ این اقدام حداکثر فشاری که وارد می‌کند این است که در سطح افکار عمومی جهانی آمریکا و اسرائیل منزوی می‌شوند اما در اجرا بعید است اتفاقی بیفتد.

وی گفت: مساله این است که الان دو طرف مخاصمه یعنی اسرائیل و جهان غرب مسیحی و طرف دیگر فلسطین و نهادهای بین‌المللی و جهان اسلام و عرب و بلوک‌های منطقه‌ای به این نتیجه نرسیده‌اند که ادامه جنگ به نفع‌شان نیست،‌ از این رو حتی اگر در شورای امنیت قطعنامه آتش بس تصویب شود بعید است اسرائیل آن را اجرا کند. در طی دهه‌های گذشته بارها اسرائیل قطعنامه‌های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل را نقض کرده و اجرا نکرده است از این رو بعید است این بار هم به آن تن دهد.

ابوالفتح در پاسخ به اینکه در چه صورت اسرائیل حاضر به پذیرش آتش‌بس و توقف جنگ خواهد شد؟ اظهارکرد: این مساله در اثر شکست یکی از طرفین محقق می‌شود که الان دو طرف در چنین شرایطی نیستند و هر کدام احساس می‌کنند پیروز جنگ هستند و در این شرایط رسیدن به توافقی که جنگ را پایان دهد، دور از ذهن است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

    2. تضادی عجیب و پر ابهام!

    3. پشت‌پرده بازخوانی مرگ نیکا شاکرمی توسط انگلیسی‌ها / چهار نکته درباره یک خودکشی خاص در محله امیر اکرم!

    4. دیدار روحانی با وزرا و معاونان دولت یازدهم و دوازدهم

    5. دروغگویی BBC برای خون‌شویی

    6. طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رییس‌جمهور

    7. رادان: برهنگی و عریانی از دسیسه‌های دشمن برای نابود کردن خانواده‌هاست

    8. فلسطین باید به صاحبان اصلی آن برگردد/ دانشجویان آمریکایی نه تخریب کردند نه شیشه‌ای شکستند اما این جور با آنها رفتار می‌شود

    9. اعلام جرم دادستانی علیه برخی خبرنگاران در پرونده نیکا شاکرمی

    10. انصارالله یمن فیلم حمله پهپادی خود به کشتی آمریکایی را منتشر کرد

    11. پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

    12. حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت

    13. بانک مرکزی رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم را تکذیب کرد

    14. دادستان کل کشور: لازمه فسادزدایی نظارت هوشمند است

    15. خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله!

    16. واکنش رئيس صدا و سیما به موضوع عفاف و حجاب

    17. اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟

    18. مسعود اسکویی درگذشت

    19. تاکید وحیدی بر استقبال مردمی از طرح نور فراجا/ ارزیابی معاون رئیسی از همکاری مجلس با دولت

    20. بازگشت قطارهای تندرو به خط ۵ مترو/ دردسر ته سیگار مسافران

    21. ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق

    22. لشکرکشی پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا/ دانشجویان بازداشت شدند

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. من عجله ندارم!

    3. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

    4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

    5. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

    6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

    7. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

    8. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

    9. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

    10. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

    11. دور باطلی که تمامی ندارد!

    12. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

    13. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

    14. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

    15. برای این عکس شما تیتر بزنید

    16. تضادی عجیب و پر ابهام!

    17. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

    18. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

    19. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

    20. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

    21. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

    22. سقوط در آغوش پهلوی!

    23. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

    24. نجات معجزه آسا از وسط سیل توسط لودر و راننده ماهر

    25. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

    آخرین عناوین