از سوی سازمان سنجش اعلام شد؛ اعمال سه نوع سهمیه و تسهیلات در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳

  4020813050

سهمیه ها و تسهیلات در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ شامل «سهمیه رزمندگان و ایثارگران»، «تسهیلات برگزیدگان علمی مقطع کارشناسی دانشگاه ها» و «امتیاز حافظان کل قرآن مجید» است.

اعمال سه نوع سهمیه و تسهیلات در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳

به گزارش مهر، آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ در روز جمعه چهارم اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد و متقاضیان این آزمون تا ساعت ۲۴ امروز شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲ فرصت دارند در این آزمون ثبت نام کنند.

سهمیه‌ها و تسهیلات آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳

بر اساس ضوابط هر یک از متقاضیان سهمیه رزمندگان و ایثارگران می‌توانند براساس شرایط خود در بندهای «الف» و «ب»، متقاضی این سهمیه شوند.

الف) سهمیه رزمندگان:

۱. رزمندگانی که براساس ماده ۱ و تبصره‌های چهارگانه ماده مذکور در آئین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از تاریخ ۱۳۵۹.۶.۳۱ تا ۱۳۶۷.۶.۳۱ حداقل ۶ ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور داشته اند، لازم است ضمن مراجعه به ارگان ذیربط (نواحی مقاومت بسیج سراسر کشور یا وزارت جهاد کشاورزی) نسبت به تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان اقدام کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط سازمان بسیج مستضعفین یا وزارت جهاد کشاورزی مورد تأیید نهایی قرار گیرد. در صورت تأیید نهایی توسط ارگان‌های ذیربط در سهمیه رزمندگان گزینش می‌شوند.

۲. با توجه به مصوبه هیأت وزیران در جلسه تاریخ ۱۴۰۰.۷.۱۴موضوع تصویب نامه شماره /۷۵۸۰۴ ت ۵۹۲۴۱ ه تاریخ ۱۴۰۰.۷.۱۹ رزمندگان جبهه مقاومت مشروط به داشتن حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه با تأیید ستادکل نیروهای مسلح (سازمان بسیج مستضعفین و ستادکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) می‌توانند از تسهیلات ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی بهره‌مند شوند.

تبصره‌های مرتبط با این بند در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ درج شده است و داوطلبان متقاضی این سهمیه باید آن را مطالعه کنند.

۳. آن دسته از پرسنل کادر ثابت، پیمانی و وظیفه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علاوه بر میزان موظفی، که از تاریخ ۱۳۵۹.۶.۳۱ تا ۱۳۶۷.۶.۳۱ حداقل ۶ ماه پیوسته و یا ۹ ماه ناپیوسته شرکت در عملیات به صورت داوطلبانه در خطوط مقدم حضور داشته اند، با تأیید بالاترین مقام هریک از نیروهای مسلح (ستادکل نیروهای مسلح، ستادکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران «آجا «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح «ودجا»، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران «فراجا ») می‌توانند از مزایای این قانون استفاده کنند.

این افراد می‌توانند ابتدا به سازمان‌های تابعه مراجعه و فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون مربوط را تکمیل و کد پیگیری ۱۲ رقمی دریافت کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مورد تأیید نهایی قرار گیرد.

این قبیل متقاضیان لازم است بند مربوط به سهمیه خود را در تقاضانامه ثبت نامی علامتگذاری و نسبت به درج کد پیگیری ۱۲ رقمی در محل مربوط اقدام کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط ستادکل نیروهای مسلح مورد تأیید نهایی قرار گیرد و در صورت تأیید نهایی توسط ارگان ذیربط در سهمیه رزمندگان گزینش می‌شوند.

تبصره‌های مرتبط با این بند در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ درج شده است و داوطلبان متقاضی این سهمیه باید آن را مطالعه کنند.

یادآوری مهم: متقاضیان واجد شرایط که با استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون‌های ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سنوات گذشته شرکت کرده اند لازم است برای استفاده از سهمیه رزمندگان در این آزمون طبق توضیحات فوق عمل کنند.

ب) سهمیه ایثارگران:

«جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» و همچنین «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران» برای استفاده از سهمیه ایثارگران باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام کنند.

با توجه به تصویب «قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ۱۳۹۶-۱۴۰۰» در تاریخ ۱۳۹۵.۱۲.۱۴ توسط مجلس شورای اسلامی، ماده ۹۰ این قانون علاوه بر ماده ۷۰ «قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ «قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۲» در این آزمون اجرا و گزینش متقاضیان براساس این قوانین صورت می‌گیرد.

براساس قوانین فوق:

یک؛ ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل به «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت)

دو؛ پنج درصد از ظرفیت هر کدرشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۵ درصد ظرفیت)

تذکر: طبق تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه در صورتی که سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط متقاضیان مشمول سهمیه فوق تکمیل نشود، خالی مانده آن، ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصدی ایثارگران که شرایط و حدنصاب لازم را داشته باشند، تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند، باقیمانده آن به متقاضیان سهمیه آزاد اختصاص می‌یابد.

سایر یادآوری‌های مهم این بند در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ درج شده است و داوطلبان متقاضی این سهمیه باید آن را مطالعه کنند.

نکات مهم برای استفاده از سهمیه در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳

توضیحات درخصوص آئین نامه اجرایی ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب جلسه به تاریخ ۱۴۰۱.۵.۱۲ هیأت وزیران و استفساریه شماره ۴۷۲۳۴/۱۰۳۵۹۵ به تاریخ ۱۴۰۱.۶.۱۴ معاونت حقوقی ریاست جمهوری:

- براساس ماده ۳ آئین‌نامه اجرایی ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب جلسه به تاریخ ۱۴۰۱.۵.۱۲ هیأت وزیران:

«مشمولین استفاده از سهمیه صرفاً یک بار در هر مقطع آزمون‌های سراسری و تحصیلات تکمیلی می‌توانند در دوره روزانه دانشگاه‌های دولتی از سهمیه استفاده کنند. چنانچه پس از قبولی و ثبت نام در رشته محل مذکور از ادامه تحصیل انصراف دهند و یا ثبت نام نکنند، مجدداً حق استفاده از سهمیه در آن مقطع تحصیلی را ندارند.»

- براساس ماده ۴ آئین‌نامه اجرایی ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب جلسه به تاریخ ۱۴۰۱.۵.۱۲ هیأت وزیران:

«استفاده مجدد مشمولین پذیرفته شده در هر مقطع در آزمون‌های سراسری و تحصیلات تکمیلی در دوره‌های شبانه (نوبت دوم)، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس بین الملل، خودگردان، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دوره‌های شهریه پرداز از سهمیه مشمولین این آئین‌نامه در صورت انصراف از تحصیل علاوه بر ماده ۳ این آئین‌نامه حداکثر تا یکبار دیگر بلامانع است.»

با توجه به موارد فوق داوطلبان آزمون سال ۱۴۰۳ که از سهمیه ایثارگران استفاده کرده و در آزمون‌های سال ۱۴۰۲ و یا قبل از آن در دوره روزانه پذیرفته شده اند و در رشته قبولی خود ثبت نام نکرده یا از رشته قبولی خود انصراف داده اند، سهمیه ایثارگران برای آنان فقط در دوره‌های غیرروزانه لحاظ و گزینش می‌شوند و داوطلبانی که یکبار با استفاده از سهمیه ایثارگران در دوره‌های غیر روزانه (شبانه (نوبت دوم)، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، مجازی، مشترک دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دوره‌های شهریه پرداز) پذیرفته شده اند و در رشته قبولی خود ثبت نام نکرده و یا از رشته قبولی خود انصراف داده اند، می‌توانند یکبار دیگر از سهمیه ایثارگران در دوره‌های اعم از روزانه و غیر روزانه استفاده کنند.

داوطلبانی که با استفاده از سهمیه ایثارگران حداقل دوبار در دوره‌های غیر روزانه پذیرفته شده اند و یا در رشته قبولی دوره غیرروزانه فارغ التحصیل شده اند، امکان استفاده مجدد از سهمیه ایثارگران را ندارند.

لازم به توضیح است داوطلبانی که مشمول ماده ۴ آئین‌نامه اجرایی فوق هستند در زمان ثبت نام در رشته قبولی سال ۱۴۰۳ لازم است گواهی عدم ثبت نام و یا انصراف خود را به دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی مربوط ارائه کنند.

تسهیلات برگزیدگان علمی مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها

براساس مفاد آئین‌نامه پذیرش با آزمون استعدادهای درخشان در مقاطع کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و کارشناسی ارشد به شماره ۲۱/۷۷۸۹۷ به تاریخ ۱۳۹۳.۵.۵ شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که به تمامی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی نیز ابلاغ شده است، برخی از شرایط تسهیلات آئین‌نامه مذکور به شرح زیر به اطلاع داوطلبان می‌رسد.

براساس آئین‌نامه مذکور افراد حائز شرایط زیر، حداکثر تا یک سال تحصیلی پس از زمان دانش آموختگی (و صرفاً برای یک بار) در صورت شرکت در آزمون و کسب حدنصاب علمی حداقل ۹۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد هر کدرشته محل توسط سازمان سنجش به یکی از دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند:

۱. برگزیدگان رتبه‌های اول تا پانزدهم مرحله نهایی المپیادهای علمی دانشجویی.

۲. دانشجویان نمونه کشوری در مقطع کارشناسی با معرفی سازمان امور دانشجویان.

۳. رتبه‌های اول تا سوم نهایی جشنواره‌های خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی، ابن سینا و فارابی در مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته با مشارکت حداقل ۵۰ درصد در دستاورد حائز رتبه.

۴. دانش آموخته رتبه اول مقطع کارشناسی پیوسته در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی که طی هشت نیمسال تحصیلی دانش آموخته شده است.

۵. دانش آموخته رتبه اول مقطع کارشناسی ناپیوسته در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی که طی چهار نیمسال تحصیلی دانش آموخته شده است.

سازمان سنجش حداکثر معادل ۱۰ درصد ظرفیت (با تقریب اضافی) در هر کدرشته محل تحصیل مقطع بالاتر را براساس اولویت نمره و انتخاب رشته داوطلبان به حائزین شرایط اختصاص خواهد داد.

امتیاز حافظان کل قرآن مجید:

به منظور اجرای قانون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان کل قرآن مجید مصوب سال ۱۳۷۵ مجلس شورای اسلامی و آئین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب هیأت وزیران (۱۳۷۶.۱۱.۵) حافظان کل قرآن مجید به جز اتباع خارجی که خواهان استفاده از مزایای در نظر گرفته شده هستند، ضرورت دارد با توجه به توضیحات ذیل در آزمون کارشناسی ارشد (مجموعه امتحانی ۱۱۱۱) شرکت کرده و بند مربوط را در تقاضانامه اینترنتی علامتگذاری کنند.

الف) بنا بر ابلاغیه معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال ۱۳۹۸ و بعد از آن آزمون مستقل شفاهی صحت حفظ برگزار نخواهد شد.

ب) لازم است که داوطلبان بهره‌مندی از قانون مذکور حداقل مدرک تخصصی مندرج در مصوبه جلسه ۵۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی (حافظ درجه ۳) را ارائه کنند.

ج) اسامی داوطلبان دیپلم و زیر دیپلم پس از شرکت در آزمون کارشناسی ارشد و کسب حد نصاب لازم، از طرف سازمان سنجش آموزش کشور طی اطلاعیه اعلام خواهد شد.

د) معرفی شدگان دیپلم و زیر دیپلم و دارای حد نصاب که دارای مدرک تخصصی حفظ باشند، لازم است جهت دریافت مدرک کارشناسی علوم قرآن و حدیث، طبق برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، نسبت به ارسال مدارک مطابق اطلاعیه فوق به این سازمان اقدام کنند.

ه) دارندگان مدرک رسمی کارشناسی علوم قرآنی (فقط علوم قرآنی) که دارای مدرک تخصصی حفظ هستند، پس از شرکت در آزمون کارشناسی ارشد و اعلام نتایج، طبق برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی سازمان سنجش جهت معرفی به دانشگاه‌ها، لازم است نسبت به ارسال مدرک تخصصی حفظ، مدرک کارشناسی رسمی علوم قرآنی و انتخاب رشته خود به سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کنند.

و) حافظانی که در سال‌های گذشته و با استفاده از این تسهیلات موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته علوم قرآن و حدیث شده اند، برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، حق استفاده مجدد از این سهمیه را ندارند.

ز) حافظانی که در سال‌های گذشته (سال ۱۴۰۲ و قبل از آن) و با استفاده از این تسهیلات موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته علوم قرآن و حدیث شده اند، موظف هستند با مراجعه به معاونت فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور، نسبت به دریافت گواهی معدل کارشناسی خود اقدام کرده و معدل کارشناسی صحیح را در تقاضانامه اینترنتی آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ درج کنند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  2. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

  3. دستور بسیج همه امکانات برای یافتن دختر ۲۴ ساله در میامی

  4. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  5. دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود

  6. ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد

  7. ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان/ خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است

  8. وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد

  9. رئیس‌جمهور: منزوی کردن زنان را قبول نداریم

  10. مصرف انرژی کشور دو برابر استاندارد مصرف جهانی است

  11. دولت‌های غربی به دنبال ربایش نخبگان جوان هستند 

  12. سفیدشویان غرب  مشغول کارند

  13. بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم

  14. دستور ویژه رئیسی برای حل مشکل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری

  15. دختربچه ۱۰ ساله همبازی‌اش را سلاخی کرد

  16. بهادری: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد

  17. غربی‌ها قبل‌از عملیات وعدهٔ صادق به ما گفتند اگر می‌زنید، محکم نزنید!

  18. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی : حج به صحنه برائت از طواغیت تبدیل می‌شود

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  5. چرا این همه بد اخلاقی؟

  6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  7. درباره توبه تتلو

  8. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  9. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  10. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  11. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  12. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  13. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  14. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  15. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  16. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  17. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  18. تنوری که هنوز سرد است...

  19. ایثارگران را بدنام نکنید !

  20. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  21. لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  22. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  23. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  24. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  25. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

پربحث‌های هفته

  1. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  2. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  3. لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  4. امیر تتلو در مدح امام علی (ع) شعر سرود

  5. واکنش چمران به ودیعه میلیاردی به برخی مدیران شهرداری تهران

  6. ورود بانوان به ورزشگاه تصمیم نظام بوده است

  7. دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود

  8. جزئیات تقسیم تهران به استان‌های شرقی و غربی

  9. یک دزدی ۱۰ میلیاردی از متروی تهران/ سارقان چه چیزهایی از مترو می‌دزدیدند؟

  10. ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان/ خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است

  11. انتشار پیام مهم و معنادار نسرین به نیکا شاکرمی/ آتش چرا در شب مرگ نیکا او را از خانه بیرون کرده بود؟!

  12. خبری خوش درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

  13. غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست

  14. سردار رادان: دشمن به دنبال کارزارهای خیابانی است

  15. جزئیات دستگیری دو عامل ربایش یسنا کوچولو/ دختربچه ۴ ساله، ۵ روز اسیر آدم‌ربایان بود

  16. رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟

آخرین عناوین