بررسی دلایل قفل شدگی تهران؛ از بی‌تاثیر بودن شناورسازی تا اشباع معابر از خودرو

  4020711056 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس کمیسیون حمل و نقل ترافیک شورای شهر تهران با بیان اینکه ترافیک در مهر ۳۰ درصد افزایش می‌یابد، گفت: برای رفع ترافیک تهران نیازمند عزم ملی هستیم.

بررسی دلایل قفل شدگی تهران؛ از بی‌تاثیر بودن شناورسازی تا اشباع معابر از خودرو
 

به گزارش فارس، ترافیک و آلودگی هوا دو معضل اساسی تهرانی است. برای رفع این معضلات باید تمامی دستگاه های مسوول پای کار بیایند. در نیمه دوم سال با کوتاه شدن روزها و شروع سفرهای آموزشی حجم بار ترافیک بیشتر می شود.

هر ساله تعداد زیادی خودور به شهر اضافه می شود و دیگر معابر شهر گنجایش این حجم از خودروها را ندارد و معابر به مرحله فوق اشباع رسیده است. مدیریت شهری توسعه حمل ونقل عمومی را در دستور کار قرار داده است اما برای رفع ترافیک تهران نیازمند عزم ملی هستیم.

در خصوص آخرین وضعیت ترافیک تهران، خودورها، آلودگی هوا، اتوبوس، مترو و .... با سیدجعفر تشکری‌هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران به گفت‌وگو نشستیم.

با آغاز سال تحصیلی ترافیک در تهران شدت پیدا کرده است، به خصوص در پیک صبحگاهی و عصرگاهی شهروندان ساعت‌های زیادی را در ترافیک می‌مانند در اینباره توضیح دهید.

با آغاز سال تحصیلی حدود 30 درصد به حجم سفرهای شهری اضافه می‌شود/برای رفع ترافیک تهران باید عزم ملی صورت گیرد/دستگاه‌های مختلفی در موضوع ترافیک و آلودگی هوا در تهران مسؤولیت دارند

ترافیک مهر هر ساله در تهران وجود دارد، با آغاز سال تحصیلی حدود 30 درصد به حجم سفرهای شهری اضافه می‌شود، سفرهای آموزشی کادر علمی و اداری مرتبط و ... در این ایام بیشتر می‌شود و همین موضوع به حجم ترافیک تهران اضافه می‌کند و طبیعی است که با یک تراکم ترافیک و اتلاف وقت روبه‌رو باشیم. همین جا یک موضوعی را عرض کنم که برای رفع ترافیک تهران باید عزم ملی صورت گیرد دستگاه‌های مختلفی در موضوع ترافیک و آلودگی هوا در تهران مسؤولیت دارند. ما قانون هوای پاک را داریم که در آن قانون وظایف‌ها مشخص شده است هر چند که برخی از دستگاه‌ها به وظایف خود به درستی عمل نکردند.  موضوع ترافیک هم فقط یک بعد ندارد و سایر دستگاه‌ها هم باید در این زمینه ورود کنند. اقداماتی صورت می گیرد اما باید در زمینه رفع ترافیک تمام سازمان‌ها و ارگان‌های ذی‌ربط پای کار بیایند تا بتوانیم ترافیک را از این وضعیت بحرانی خارج کنیم.

معبرهای تهران دیگر گنجایش ظرفیت این همه خودرو را ندارد/سالانه تعداد زیادی خودرو به شهر اضافه می‌شود

در بحث سفر یکسری اقدامات صورت می‌گیرد اما علاوه بر توسعه ناوگان و فعالیت‌های لجستیکی که بخشی از راه‌حل است باید اقدامات دیگر هم صورت گیرد. به عنوان مثال معبرهای ما دیگر گنجایش ظرفیت این همه خودرو را ندارند. سالانه تعداد زیادی خودرو به شهر اضافه می‌شود این خودروها کجا تردد می‌کنند؟ در همین معابر.

باید تمام جوانب موضوع ترافیک مورد بحث و بررسی قرار گیرد/یک بخش مدیریت عرضه ناوگان را داریم و یک بخش مدیریت تقاضا را داریم/دستگاه‌ها نباید فقط به صورت بین‌بخشی کار کنند چرا که این امر کفایت نمی‌کند

سال به سال وضعیت ترافیک بدتر می‌شود. درست است که با توسعه حمل و نقل عمومی بخشی از ترافیک برطرف می‌شود اما باید تمام جوانب موضوع ترافیک مورد بحث و بررسی قرار گیرد. ما یک بخش مدیریت عرضه ناوگان را داریم و یک بخش مدیریت تقاضا را داریم. باید برنامه‌ریزی شود تا سفرهای شهری در حداقل زمان و در کوتاه‌ترین مسیرها انجام شود. کلاً در زمینه موضوعات ترافیک باید تمامی مسؤولین امر با هم هماهنگ باشند. دستگاه‌ها نباید فقط به صورت بین‌بخشی کار کنند چرا که این امر کفایت نمی‌کند. حل بحران ترافیک نیازمند یک مدیریت یکپارچه است.

قرار بود که مدیریت یکپارچه شهری ایجاد شود و در مجلس هم این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت بفرمایید با ایجاد مدیریت یکپارچه شهری چقدر بحث ترافیک و آلودگی هوا در تهران کم می‌شود؟

4 سال که سیستم حمل و نقل عمومی رها شده بود/بخشی اتوبوس وارد شهر تهران شد/پدیدار شدن خروجی اقدامات 2 سال گذشته/ بعد از کرونا سیستم حمل ونقل عمومی رها شد/ خیل عظیم شهروندان تهرانی با خودروی شخصی و به صورت تک‌سرنشین حرکت می‌کنند /ظرفیت معابر از اشباع هم گذشته و به مرحله فوق‌اشباع رسید

مدیریت یکپارچه شهری باید ایجاد شود، 4 سال که سیستم حمل و نقل عمومی رها شده بود و واقعا وضعیت حمل و نقل خراب بود یکسری کارها در دو سال گذشته صورت گرفته که خروجی آن را مشاهده می‌کنید و ورود بخشی از اتوبوس‌ها بود. ما 4 سال را از دست دادیم و در دو سال اخیر هم برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفت که به زودی باید خروجی‌اش پدیدار می شود. قطعا نتیجه این تأخیرها 4 ساله(دوره قبل مدیریت شهری) در بلندمدت دیده می‌شود روزی که حمل و نقل عمومی را رها کردند باید به این فکرنکردند که مردم باید چه کنند. کرونا آمد و بعد از شرایط کرونا سیستم حمل و نقل عمومی را رها کردند. چاره‌اندیشی صورت نگرفت و نتیجه آن شد که امروز خیل عظیم شهروندان تهرانی  با خودروی شخصی و به صورت تک‌سرنشین حرکت می‌کنند ظرفیت معابر از اشباع هم گذشته و به مرحله فوق‌اشباع رسیده است.

 سیاست بگونه‌ای بود که مردم را تشویق به استفاده از سیستم شخصی کردند/تاثیرات تصمیمات کرونا مدیریت شهری را امروز در خیابان ها و معابر شهر می بینیم/ نیازمند مدیریت یکپارچه هستیم و نمی‌توان بدون هماهنگی سایر دستگاه‌های ذی‌ربط اقدامات اساسی انجام داد

شهروندان باید سفر15 دقیقه را ظرف 2 ساعت طی کنند و ساعت‌ها در  ترافیک گرفتار هستند و دلیل آن هم حجم انبوه خودروها است سیاست بگونه‌ای بود که مردم را تشویق به استفاده از سیستم شخصی کردند این در حالی است که باید شهروندان را به سمت حمل و نقل عمومی سوق می‌دادند به هر حال در دوران کرونا این تصمیم گرفته شد و شاهد خروجی آن هم در خیابان‌های شهر هستیم. ما نیازمند یک مدیریت یکپارچه هستیم و نمی‌توان بدون هماهنگی سایر دستگاه‌های ذی‌ربط اقدامات اساسی انجام داد. شهرداری تلاش می کند و تعدادی اتوبوس هم دارد خطوط شد اما باید سایرین هم پای کار بیایند.

بسیاری از سازمان‌ها و نهادها به صورت مستقیم و غیرمستقیم با موضوع ترافیک درگیر هستند

ما نیاز داریم که دستگاه‌هایی مثل پلیس راهور، وزارت کشور، وزارت صمت، وزارت علوم و ... وارد عمل شوند تا بتوانیم برای این بحران ترافیک کار کنیم. بسیاری از سازمان‌ها و نهادها به صورت مستقیم و غیرمستقیم با موضوع ترافیک درگیر هستند. 

قرار بود ساعت‌های کار شناور شود تا در روزهای ابتدایی مهر بخش عمده‌ای از ترافیک توزیع شود در این زمینه توضیح دهید.

شناور سازی به دلایل مختلف اثربخشی لازم را نداشت/ شاهد بار ترافیکی سنگین در صبح هستیم/اتفاق بد این بود که مردم به سمت خودروی شخصی رفتند و همین امر هم مشکلات زیادی ایجاد کرد

بله، بحث شناورسازی مطرح شد، شاید این موضوع تأثیر کوتاه‌مدت داشته باشد اما به دلایل مختلف اثربخشی لازم را نداشت و باعث توزیع سفر نشد و ما همچنان شاهد بار ترافیکی سنگین در صبح هستیم. در سفرهای عصرگاهی هم وضعیت بحرانی داریم بعدازظهرها و شب‌ها در معابر شهر شاهد ترافیک زیاد هستیم. ببینید هر ساله در نیمه دوم سال به دلیل شروع سفرهای آموزشی و کوتاه شدن روز شاهد ترافیک هستیم اما در طی سالیان گذشته بخشی که حمل و نقل را رها کرده بودند بخشی هم که هر روز به خودروهای شهر اضافه می‌شوند و همه این‌ها باعث بروز ترافیک می‌شوند. باید دستگاه‌های ذی‌ربط در این زمینه در کنار هم بنشینند راه‌حل‌ها را کنار هم گذاشته تا به این مسأله فائق آیند. سال به سال وضعیت ترافیک بدتر می‌شود 15 سال پیش شاید شدت ترافیک به اندازه الان نبود ما ترافیک‌مان به دو بخش تبدیل شده قبل کرونا و بعد کرونا.وضعیت بعد از کرونا به اوج خود رسید و اتفاق بد این بود که مردم به سمت خودروی شخصی رفتند و همین امر هم مشکلات زیادی ایجاد کرد.

نیازمند مدیریت یکپارچه ترافیک هستیم و هر نهادی که بر جریان ترافیک تأثیر دارد و در این زمینه مسؤولیت دارد

سیاست رهاشدگی در دوره قبل در دستور کار قرار گرفت. در بحث حذف LEZ، و طرح ترافیک شاهد بی‌برنامگی‌های خاصی بودیم باز هم تأکید می‌کنم که باید دستگاه‌ها در کنار هم قرار گیرند؛ موضوع آسیب‌شناسی شود ترافیک عصرگاهی بسیار شدید شده است. نیازمند مدیریت یکپارچه ترافیک هستیم و هر نهادی که بر جریان ترافیک تأثیر دارد و در این زمینه مسؤولیت دارد، باید در تصمیمِ‌گیری‌ها حضور پررنگ داشته باشند. در حال حاضر یک شورای ترافیک داریم اما واقعا وزارت صمت،‌ آموزش و پرورش نباید در این زمینه ورود کنند چرا که بخشی از بار ترافیک به این بخش برمی‌گردد اگر سازمان‌ها درگیر شوند خروجی کار بهتر می‌شود.

قرار بود تغییراتی در بحث طرح ترافیک ایجاد شود، کار به کجا رسید؟

عدالت محوری در پرداخت ها در دستور کار مدیریت شهری

مسؤولین شهری به دنبال عدالت‌محوری در پرداخت‌ها هستند موضوعاتی مطرح شده است، اما باید ابعاد بررسی شود. البته بنده معتقدم که طرح ترافیک باید از اساس مورد بازنگری قرار گیرد و باید سیاست کنترلی داشته باشیم.

مدیریت شهری به دنبال رفع ترافیک و آلودگی هواست و همچنین معتقد است که باید از سیستم‌های پاک در حمل و نقل عمومی استفاده شود بحث تراموا مطرح شده است بفرمایید چه زمان شورای شهر طرح تراموا را تصویب می‌کند تا ساخت این مد حمل و نقلی در تهران آغاز شود؟

یک جلسه در شورا در مورد تراموا صحبت شد/ به محض قطعی شدن کارها اظهار نظر می کنیم

مطالعاتی در زمینه تراموا صورت گرفته است، برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است و مدیریت شهری می‌‌خواهد از مدجدیدی به عنوان تراموا استفاده کند هنوز موضوعات قطعی نشده است و یک جلسه در این زمینه صحبت شده است و نمی‌توان اظهارنظر قطعی کرد. در هر حال ما باید بر اساس طرح جامع حرکت کنیم. مطالعات صورت گیرد اگر این کار مقرون به صرفه باشد حتما انجام می‌شود فعلا کلیات مطرح شده است و باید بحث میزان سفر، حجم سفر و هزینه آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد.در صورتی که تمامی موضوعات پاسخگوی نیاز شهر باشد شورا همراه خواهد بود.

در خصوص ورود 3 هزار دستگاه اتوبوس جدید به تهران توضیح دهید کار به کجا رسید و آیا خودروسازها می‌توانند به وظایف خود در این زمینه عمل کنند؟

وورد بخش عمده ای اتوبوس به تهران از اوایل سال آینده/ قرارداد 3 هزار دستگاه اتوبوس و مینی‌بوس بسته شده است/شهرداری اعلام کرد منابع تامین شده است

اعلام شد که قرارداد 3 هزار دستگاه اتوبوس و مینی‌بوس بسته شده است که از این تعداد 500 دستگاه مربوط به مینی بوس است. خودروسازها هم اعلام کردند که در این زمینه آمادگی دارند فکر نمی‌کنم مشکلی ایجاد شود؛ شهرداری گفته تامین منابع انجام شده،  اواخر امسال و اوایل سال آینده بخش عمده‌ای از اتوبوس‌ها وارد خطوط تهران می‌شوند.

ساخت قطار ملی در تهران آغاز شد در حال حاضر در مرحله تست‌های نهایی و اخذ تأییدیه است بفرمایید انبوه‌سازی از قطار ملی چه زمانی آغاز می‌شود؟

در صورت اخذ تاییدهای نهایی انبوه سازی قطار ملی در تهران آغاز می شود

بله، قطار ملی ساخته شده است در حال حاضر هم تست‌ها انجام و برای شرکت‌های خارجی ارسال شده است تا بتوانند گواهینامه بین‌المللی را اخذ کنند اگر کارها انجام و تأییدیه‌های نهایی اخذ شود وارد مرحله انبوه‌سازی می‌شویم در حال حاضر مکاتبات انجام و در حال پیگیری هستند. بعد از مشخص شدن نتایج تولید انبوه آغاز می‌شود.

ترمینال شرق زمانی که تحویل مدیریت پنجم شهری داده شد بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشت در دوره قبل این پروژه رها شد و زمانی که پروژه تحویل دوره ششم داده شد پس‌رفت‌هایی را شاهد بودیم بفرمایید کار در حال حاضر در چه مرحله‌ای است و قرار است این پروژه چه زمانی افتتاح و آماده بهره‌برداری شود؟

 4 سال  پروژه ترمینال شرق تعطیل بود ولی خوشبختانه در حال حاضر پیمانکار مستقر شد/حداکثر تا پایان بهمن پایانه شرق به بهره‌برداری می رسد

بازدیدهایی از ترمینال شرق داشته‌ایم و روند کار بررسی شده است. 4 سال این پروژه تعطیل بود ولی خوشبختانه در حال حاضر پیمانکار مستقر شده و بیش از 25 درصد کارها انجام شده است. قرارداد تجهیزات بسته شده و تیم اجرایی مشغول کار است بنده همین جا قول می‌دهم که حداکثر تا پایان بهمن پایانه شرق به بهره‌برداری برسد و هموطنانی که از شمال و شرق وارد تهران می‌شوند از این امکان برای تردد راحت‌تر بهره ببرند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۴۵۷۵۸۱۳:۴۰:۵۷ ۱۴۰۲/۷/۱۱
می خوای بنزین رو گرون کنی؟
ناشناس۳۲۴۵۷۸۳۱۴:۰۲:۳۳ ۱۴۰۲/۷/۱۱
یادم هست زمان شهردار قبلی این نشانه عدم مدیریت بود اما الان ....
ناشناس۳۲۴۵۷۹۰۱۴:۱۸:۳۹ ۱۴۰۲/۷/۱۱
بنزین رو لیتری ۲۰ هزار کنید تمامی مشکلات آلودگی و ترافیک حل میشه. هیچ جای دنیا بنزین ارزونتر از آب نیست.
ناشناس۳۲۴۶۰۹۶۲۰:۴۰:۵۲ ۱۴۰۲/۷/۱۱
دبی ارزونتره
ناشناس۳۲۴۶۲۴۹۰۰:۴۱:۰۳ ۱۴۰۲/۷/۱۲
فکر بهتر دیگه ای نداشتی دانشمند؟
ناشناس۳۲۴۶۲۵۱۰۰:۴۵:۵۰ ۱۴۰۲/۷/۱۲
هیچ جای دنیا هم حقوق زیر خط فقر نیست!
ناشناس۳۲۴۶۴۲۶۰۹:۳۵:۳۰ ۱۴۰۲/۷/۱۲
اول باید حمل و نقل عمومی رو سرو سامان بدن. الان اکه بنزین لیتری 50 هزار تومان هم بشه به هر حال باید بتونی بری سر کار یا نه. اتوبوس و مترو الان هم جا نداره چه برسه به زمانی که بخش زیادی از جمعیت بخوان از این وسایل استفاده کنند
ناشناس۳۲۴۶۵۷۰۱۱:۵۹:۴۶ ۱۴۰۲/۷/۱۲
موافقم، بنزین که واقعا ارزان داره ارائه میشه و بیشتر سیاسی عرضه میشه تا اقتصادی و با توجه به مسائل علمی. ماشین هم به شدت زیاد شده، و به جای تسهیل شرایط، شرایط بدتر شده، هر کسی اجازه میده به خودش از غرب تهران بره شرق تهران برای کار و بر عکس، برخی برای خرید کوچک سوار بر خودرو میشن. اینکه حمل و نقل عمومی مدت ها هست ایراد داره، شکی نیست، اما خودخواهی خیلی از هم وطن ها و فعالیت به هر قیمتی، باعث تشدید شرایط بد شده.
ناشناس۳۲۴۵۷۹۶۱۴:۲۶:۳۸ ۱۴۰۲/۷/۱۱
وقتی مدیریت و نگاه از پشت میز باشد نتیجه همین است .
ناشناس۳۲۴۵۸۴۱۱۵:۰۲:۱۱ ۱۴۰۲/۷/۱۱
بله الان دیگه مجبورید یکم کار هم بکنید
ناشناس۳۲۴۵۸۷۳۱۵:۴۲:۳۸ ۱۴۰۲/۷/۱۱
تو آلمان با مالیات سنگین بر خودرو، کاری کردن که مردم از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنند
ناشناس۳۲۴۶۰۸۷۲۰:۲۸:۰۹ ۱۴۰۲/۷/۱۱
آره اصلا هم به کیفیت، گستردگی و دقت سیستم حمل و نقل عمومیشون ربطی نداشته... فقط مالیات بوده.
ناشناس۳۲۴۶۱۲۳۲۱:۳۴:۱۶ ۱۴۰۲/۷/۱۱
شما یه سر به به اصطلاح سیستم حمل و نقل عمومی بزنید و شلوغی و تاخیر و بی نظمی رو مشاهده کنید بعد بیاید تز مالیات سنگین بدید.
تحصیل کرده آلمان۳۲۴۶۲۵۳۰۰:۵۶:۳۸ ۱۴۰۲/۷/۱۲
در آلمان و دیگرهای پیشرفته اینترنت فوق العاده سریع بدون فیلتر، نرم افزارها و سایتهای جامع و مشتری مدار بدون خطا با پشتیبانی شبانه روزی، شبکه مترو کامل، هوای پاک برای پیاده روی و دوچرخه سواری،گرفتاریهای مردم مینیمم و رفع آن در حداقل زمان با برنامه ریزی و مدیریت فوق مدرن و درآمدهای شاغلین بالاتر از خط فقر و ... است.
حمید۳۲۴۶۳۵۹۰۷:۵۰:۵۲ ۱۴۰۲/۷/۱۲
ابتدا حمل و نقل عمومی را فراهم کنید، بعد هرچه دوست داشتید مالیات و عوارض ببندید.
ناشناس۳۲۴۶۵۰۰۱۰:۴۹:۴۳ ۱۴۰۲/۷/۱۲
اینها با فروختن خودرو به قیمت چند برابر بازار جهانی پیش پیش مالیات و مابالتفاوت نرخ سوخت و خیلی موارد دیگر رو تا ۵۰ سال از شما پیش پیش گرفتن
ناشناس۳۲۴۷۰۲۷۱۷:۵۷:۳۴ ۱۴۰۲/۷/۱۲
لطفا ایران را با آلمان مقایسه نفرمایید
ناشناس۳۲۴۵۹۱۶۱۶:۳۴:۲۵ ۱۴۰۲/۷/۱۱
خطوط مترو باید نوسازی شوند و حرکت قطاها و تعداد آنها افزایش چشمگیر یابد! مترو باید آنقدر جذاب شود که به انتخاب اکثر مردم برای سفرهای درون شهری تبدیل شود
ناشناس۳۲۴۶۱۴۴۲۲:۰۵:۰۸ ۱۴۰۲/۷/۱۱
مشکل اصلی ترافیک تهران بی انظباطی و کم تدبیری شهرداری تهران از قدیم الایام است.
ناشناس۳۲۴۶۲۵۷۰۰:۵۸:۴۳ ۱۴۰۲/۷/۱۲
ابتدا اینترنت بدون فیلتر و با کابل نوری با سرعت کشورهای در حال رشد باید فراهم شود.
مهندس۳۲۴۶۲۵۹۰۱:۰۷:۳۵ ۱۴۰۲/۷/۱۲
راه کارها ا ز قبل از انقلاب تا به امروز مشخص است ولی اراده ای جدی برای ان وجود ندارد .... بقول پدر زلزله شناسی ایران وقتی زلزله تهران بوقوع پیوست مسئولین از خواب بیدار می شوند.
ناشناس۳۲۴۶۲۶۹۰۱:۲۶:۰۵ ۱۴۰۲/۷/۱۲
گردن ستاد کرونا نندازید اون یک دوره موقت بود زمان آقای احمدی نژاد سرویس ادارات رو تعطیل کردن بجاش وام خودرو دادن
ناشناس۳۲۴۶۲۷۰۰۱:۲۶:۵۵ ۱۴۰۲/۷/۱۲
خطوط مترو تهران باید به مناطق حومه ای مانند منطقه 22 گسترش پیدا کند. در حال حاضر متروی کرج جوابگو نیست و اتلاف وقت زیادی دارد. در سالهای اخیر بسیاری از مردم در همین مناطق جدید ساکن شده اند و در نبود حمل و نقل عمومی کارآمد همین بار ترافیکی تهران را شدیدا زیاد کرده است
ناشناس۳۲۴۶۲۷۱۰۱:۲۸:۳۹ ۱۴۰۲/۷/۱۲
خط اتوبوس مستقیم از منطقه 22 به مرکز شهر ایجاد شود تا شاهد تردد صدها خودرو اضافه در صبح تهران نباشیم
ناشناس۳۲۴۶۳۶۳۰۷:۵۶:۰۹ ۱۴۰۲/۷/۱۲
دلیلش اینه که حداقل 50 درصد پول و امکانات و سرمایه کشور فقط در همین چند صدکیلومتر مربع از یک میلیون ششصد هزار کیلومتر مربع وسعت ایران هزینه میشه .... دلیلش روشنه ....دنبال هر چیز دیگه برین نخود سیاهه .... تاوقتی دریافتی یک کارمند ساده در تهران اندازه یک مدیر کل تو شهرستانهاست ....تا وقتی یه متکدی حاشیه خیابون در تهران اندازه چند تا خانواده متوسط تو شهرستانها پول درمیاره و ...... وضع همینه و روزبه روز هم بدتر خواهد شد ....حتی اگه تمام بزرگراههای ایران رو بیارید تو تهران و خدمات حمل و نقل عمومی اعم از مترو و اتوبوس و ... چند برابر کنید.... دلایلی که باعث میشه مردم از سراسر کشور در اولین فرصت و امکان برای زندگی به تهران بیان رو حل کنید بقیه مشکلات به اسانی حل میشه
امیر۳۲۴۶۴۹۲۱۰:۴۱:۴۹ ۱۴۰۲/۷/۱۲
یعنی قبل از کرونا و ۴ سال شهرداری قبل، ترافیک تهران خیلی روان و همه چیز گل و بلبل بود الان تقصیر این دوتاست؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  14. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  15. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  20. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  21. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  22. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  23. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

آخرین عناوین