سازوکار عادی سازی با اسرائیل از دیدگاه روزنامه سعودی

  4020710089

یک روزنامه سعودی تلاش کرد سازوکار مورد نظر مقامات ریاض در مذاکرات برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را در حل مشکلات منطقه‌ای از طریق این روند بنامد.

سازوکار عادی سازی با اسرائیل از دیدگاه روزنامه سعودی

به گزارش تسنیم، روزنامه رسمی الریاض عربستان با انتشار گزارشی نسبت به اخبار و اطلاعات منتشر شده در رسانه‌های مختلف در خصوص روند عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد. در این گزارش ضمن اینکه تلاش شده عادی‌سازی روابط با اسرائیل از سوی کشورهای عربی را کم اهمیت نشان دهد، آمده است که عادی‌سازی با اسرائیل تمام مشکلات و اوج مشکلات منطقه خاورمیانه نیست و آینده منطقه برای ایجاد ثبات به تحقق این دستاورد اکتفا نخواهد کرد، بلکه محاسبات فکری، شرایطی از تحول و استمرار را رقم می‌زند که باعث ایجاد مسیرهایی متفاوت در تمامی زمینه‌ها می‌شود.

این روزنامه با اشاره به اینکه این موضوع برای اسرائیل صِرفا با عادی‌سازی روابط با تمام یا مهم‌ترین کشورهای عربی به پایان نمی‌رسد، تصریح کرد که این روند به معنی عقب نشینی از مطالبات مشروع و مهم در خاورمیانه نیست.

گزارش این روزنامه سعودی با در پیش گرفتن سبک ابهام و تلاش برای القای آینده روشن در آینده منطقه تلاش دارد این گونه نشان دهد که کشورهای عربی به دنبال رسیدن به مناسبات باز و روان در خاورمیانه هستند، چرا که معتقدند صلح باید صلح حقیقی باشد و معیارهای عادی سازی نیز باید حقیقی و واضع باشد و ضمانت‌های آمریکا نیز باید مشخص باشد. این معادله‌ای مطلوب است که باید اجرا شود، لذا عادی‌سازی اوج رسیدن به جشن و پایکوبی نیست، بلکه مرحله بعد از آن مهم‌تر است. اسرائیل نباید این گونه تصور کند که تحت هر شرایطی که در برگه عادی‌سازی نوشته شده باشد، قضیه به پایان رسیده است، بلکه باید ایده عادی‌سازی، اسرائیل را به سمت ارائه توجیه برای رفتارهای خود در قبال همسایگانش بکشاند.

این روزنامه تلاش دارد اینگونه وانمود کند که عربستان با پیشبرد روند عادی‌سازی به دنبال تحقق دستاوردهای است که طی چندین دهه گذشته در روند اشغالگری ها و جنگ طلبی‌های اسرائیل ضد همسایگانش امکان تحقق آن وجود نداشته است. این در حالی است که تجربه‌های متعدد مذاکرات با اسرائیل از اوسلو گرفته تا کمپ دیوید نشان می‌دهد که اسرائیلی‌ها حتی با ضمانت آمریکا هرگز به تعهدات قید شده در این معاهدات پایبند نبوده اند.

الریاض در ادامه این مطلب که به نظر می‌رسد ساز و کار عادی‌سازی از منظر حاکمیت ریاض به شمار می‌رود، نوشته است که اسرائیل باید بداند که به مجرد اعلام عادی‌سازی از سوی هر کدام از کشورهای عربی تغییرات اساسی ایجاد نخواهد شد، چرا که زمان زیادی باید طی شود تا اهداف عادی‌سازی محقق گردد و ما می‌توانیم ببینیم که چگونه روند حوادث به سمت کامل شدن جریان عادی‌سازی پیش خواهد رفت، لذا ایجاد تغییر اساسی در شرایط خاورمیانه نیازمند تغییر اساسی در دیدگاه‌های سیاسی اسرائیل است. اسرائیل باید تغییر کند و این تغییر نه تنها برای خاورمیانه بلکه برای پیشبرد ادغام آن با همسایگانش در آینده است و این موضوع جز در سایه وجود راهکارهایی برای تضمین ثبات مهمترین طرف منطقه‌ای یعنی ملت فلسطین امکان تحقق نخواهد داشت.

به نوشته این روزنامه اسرائیل باید بداند که باید بین معادله ارزش صلح و ماهیت واقعی آن جمع کند تا بتواند موجودیت خود را در خاورمیانه تفسیر کند.

الریاض تاکید کرد،  عرصه سیاسی خاورمیانه دچار خلأ نیست و کشورهای بزرگی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به عربستان، مصر، ایران و ترکیه و بسیاری از کشورهای اسلامی دیگر اشاره کرد. اسرائیل هنگامی که می‌گوید به دنبال صلح است، باید دیدگاه‌هایش مبتنی بر صلح باشد نه اینکه به دنبال به دست آوردن امتیازی از طرف مقابل در برابر این صلح باشد. چرا که خاورمیانه پوشالی بودن دیدگاه صلح ناقص را درک می‌کند.

الریاض در مطلبی دیگر که دیروز منتشر کرد، تلاش کرد اینگونه نشان دهد که موضوع فلسطین همواره از گذشته تاکنون در صدر اولویت‌های سیاسی ریاض قرار داشته و این کشور با پیشبرد روند سازش نیز به دنبال حل مسأله فلسطین است.

سعودی ها که به نظر می رسد با شکست طرح دو دولت برای دو ملت نیز به این اعتقاد نرسیدند که راه حل سیاسی برای مشکل فلسطین وجود ندارد، تلاش دارند مذاکرات سیاسی را که می تواند اعتبار و مشروعیت رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته باشد، برای تحقق سازش دنبال کنند که تجربه سه دهه گذشته نشان می دهد این اقدامات محکوم به شکست است.

ادعای سعودی ها برای اولویت دادن به مسأله فلسطین در روند عادی سازی در شرایطی از سوی رسانه های سعودی ترویج می شود که رسانه‌های آمریکایی و منابع صهیونیستی تاکید دارند موضوع توافق امنیتی میان ریاض و تل‌آویو، نخستین مرحله از توافقات احتمالی میان دو طرف در زمینه عادی سازی روابط است که قرار است در گفتگوهای ران درمر با جک سالیوان، بریت مک‌گورک و آموس هوکشتاین مطرح شود. منابع عبری موضوع برنامه هسته‌ای صلح آمیز عربستان سعودی در اراضی این کشور را نیز از دیگر موضوعات گفتگوهای درمر با مقامات آمریکایی، عنوان کرده‌اند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

    2. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

    3. دستور بسیج همه امکانات برای یافتن دختر ۲۴ ساله در میامی

    4. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

    5. دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود

    6. ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد

    7. وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد

    8. رئیس‌جمهور: منزوی کردن زنان را قبول نداریم

    9. مصرف انرژی کشور دو برابر استاندارد مصرف جهانی است

    10. سفیدشویان غرب  مشغول کارند

    11. بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم

    12. دستور ویژه رئیسی برای حل مشکل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری

    13. دختربچه ۱۰ ساله همبازی‌اش را سلاخی کرد

    14. بهادری: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد

    15. غربی‌ها قبل‌از عملیات وعدهٔ صادق به ما گفتند اگر می‌زنید، محکم نزنید!

    16. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی : حج به صحنه برائت از طواغیت تبدیل می‌شود

    پربحث‌های هفته

    1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

    2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

    3. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

    4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

    5. چرا این همه بد اخلاقی؟

    6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

    7. درباره توبه تتلو

    8. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

    9. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

    10. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

    11. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

    12. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

    13. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

    14. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

    15. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

    16. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

    17. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

    18. تنوری که هنوز سرد است...

    19. ایثارگران را بدنام نکنید !

    20. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

    21. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

    22. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

    23. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

    24. دو چالش بزرگ در حکمرانی ها

    25. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

    آخرین عناوین