کدام مناطق جهان در دسترسی به اینترنت مشکل دارند؟

  4020631027

زندگی بدون دسترسی به اینترنت برای برخی از افراد در کشورهای توسعه یافته غیرقابل تصور است اما برای تقریباً ۳ میلیارد نفر دیگر که عمدتاً در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند، زندگی آفلاین یک واقعیت روزمره است.

کدام مناطق جهان در دسترسی به اینترنت مشکل دارند؟

به گزارش ایسنا، اینترنت برای زندگی مدرن ضروری شده است و مردم را در سراسر جهان به هم متصل می‌کند و دسترسی به اطلاعات، خدمات و فرصت‌های فراوانی را فراهم می‌کند اما آیا می‌دانستید که دسترسی به اینترنت در سراسر جهان به‌طور نابرابر توزیع شده است؟ برخی از کشورها گام‌های مهمی در توسعه دیجیتال برداشته‌اند و برخی دیگر هنوز در حال کار بر روی پر کردن شکاف دیجیتال هستند.

در دنیایی که کارهای زیادی از بانکداری گرفته تا رأی‌گیری به صورت آنلاین انجام می‌شود، قرار گرفتن در سمت دیگر شکاف دیجیتالی باعث می‌شود که سلامت، آموزش، شبکه‌های اجتماعی و فرصت‌های دسترسی به خدماتی که نیمی از جهان آن را بدیهی می‌دانند، قطع شود.

بانک جهانی اعلام کرد که دسترسی به اینترنت یک امر تجملی نیست، بلکه یک ضرورت اساسی برای توسعه اقتصادی و انسانی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است.

این بانک افزود: علاوه بر امکان دسترسی به آموزش و مراقبت‌های بهداشتی، اتصال دیجیتال از توانمندسازی زنان و پایداری محیط زیست پشتیبانی می‌کند و شفافیت و پاسخگویی دولت را افزایش می‌دهد همچنین جوامع محلی و جهانی را توسعه می‌دهد.

تنها ۳۵ درصد از مردم کشورهای در حال توسعه به اینترنت دسترسی دارند و این در حالی است که بیش از ۸۰ درصد افراد در کشورهای توسعه یافته به اینترنت دسترسی دارند. این بانک می‌گوید: افزایش دسترسی به اینترنت ۷۵ درصد تولید ناخالص داخلی جمعی کشورهای در حال توسعه را ۲ تریلیون دلار افزایش می‌دهد و ۱۴۰ میلیون شغل جدید ایجاد می‌کند.

طبق داده‌های اتحادیه بین‌المللی مخابرات سازمان ملل (ITU)، در سراسر جهان، استفاده از اینترنت با رشد ۱۱ درصدی استفاده در سطح جهانی و ۱۵ درصدی در کشورهای با درآمد کم و متوسط در سال ۲۰۲۰ در همه‌گیری کووید-۱۹ افزایش یافت.

این اتحادیه بیان کرد: تا پایان سال ۲۰۲۲ میزان ۵.۳ میلیارد نفر یا دو سوم جمعیت جهان به اینترنت دسترسی داشتند و بخش قابل‌توجهی از این رشد ناشی از اقدامات خانه‌نشینی همه‌گیری بود که مردم را مجبور به استفاده از ویدئو کنفرانس برای کار و تحصیل کرد.

کدام مناطق جهان در دسترسی به اینترنت مشکل دارند؟

سازمان ملل اظهار کرد که هزینه نصب زیرساخت اینترنت منجر به رشد سریع اتصالات اینترنت تلفن همراه در آفریقا شد اما اگرچه همه‌گیری باعث افزایش استفاده از آن شد، تنها حدود ۲۹ درصد از مردم در جنوب صحرای آفریقا به اینترنت تلفن همراه متصل هستند.

بر اساس داده‌های بانک جهانی، به‌طور کلی اتصال اینترنت در منطقه شرق آسیا و اقیانوسیه بالاتر است و ۷۰ درصد از جمعیت قادر به دسترسی به خدمات آنلاین هستند اما پذیرش اینترنت همراه کمتر از ۴۹ درصد است، اگرچه پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ به دو سوم برسد.

هند تا آوریل ۲۰۲۳، کشوری با بیشترین جمعیت آفلاین در سراسر جهان بود. این کشور جنوب آسیا بیش از ۷۰۵ میلیون نفر بدون اتصال به اینترنت داشت. چین با حدود ۳۵۸ میلیون نفر که به اینترنت متصل نیستند، در رتبه دوم قرار دارد. با وجود این مورد، چین و هند به ترتیب در رتبه‌های اول و دوم به‌عنوان کشورهایی با بیشترین تعداد کاربران اینترنت در سراسر جهان و پاکستان در رتبه سوم قرار گرفته است.

لازم به ذکر است، نتایج بررسی نشان داد که دسترسی به اینترنت برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل «بنیادی» است. با این حال، تنها ۳۵ درصد از مردم در کشورهای در حال توسعه به هر شکلی دسترسی آنلاین دارند و حتی در کشورهای توسعه‌یافته مانند ایالات‌متحده، ارتباط بین جمعیت‌شناسی متفاوت است.

درک وضعیت فعلی دسترسی به اینترنت در سراسر جهان برای رسیدگی چالش‌ها و استفاده از پتانسیل کامل این ابزار قدرتمند برای توسعه و پیشرفت جهانی ضروری است.

چین بیشترین افراد آنلاین را دارد؛ چین با ۹۸۹ میلیون نفر آنلاین، کشوری است که بیشترین کاربران اینترنت در جهان را ثبت کرده است و این بیش از ۲۰ درصد از کاربران اینترنت جهان را تشکیل می‌دهد. چین همچنین در توسعه فناوری‌های جدید مانند G ۵ و  هوش مصنوعی پیشرو بوده است.

 ۴.۶ میلیارد نفر به اینترنت دسترسی دارند. این رقم حدود ۶۰ درصد از جمعیت جهان است و این تعداد در سال‌های اخیر به‌طور پیوسته با فناوری‌های جدید مانند دستگاه‌های تلفن همراه در حال افزایش بوده است، به این معنی که افراد بیشتری به اینترنت دسترسی پیدا می‌کنند.

منابع

unsustainablemagazine.com

statista.com

weforum.org

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  3. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  5. چرا این همه بد اخلاقی؟

  6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  7. درباره توبه تتلو

  8. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  9. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  10. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  11. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  12. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  13. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  14. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  15. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  16. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  17. تنوری که هنوز سرد است...

  18. ایثارگران را بدنام نکنید !

  19. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  20. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  21. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  22. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  23. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

  24. دو چالش بزرگ در حکمرانی ها

  25. نگرانی شبکه اماراتی از دیپلماسی پهپادی ایران/ اختیار چهار پایتخت عربی، در دست تهران است!

آخرین عناوین