رهبر انقلاب : مصلحت کشور در سلب اعتبار از معاملات غیر رسمی اموال غیر منقول است

  4020406048 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: قوه‌ی قضائیه یکی از ستون‌های اصلی در برپایی نظام اسلامی است معلوم است که اگر در این ستون‌های اصلی اختلالی بوجود بیاید در کل نظام اختلال بوجود خواهد آمد.

رهبر انقلاب : مصلحت کشور در سلب اعتبار از معاملات غیر رسمی اموال غیر منقول است

به گزارش مهر، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار رئیس، مسئولان و جمعی از کارکنان قوه قضائیه، با تاکید بر اهمیت کم نظیر این قوه، اجرای کامل سند تحول دستگاه قضا، مبارزه با فساد در درون و بیرون این دستگاه، احیای حقوق عامه، تأمین آزادی‌های مشروع، و پیشگیری از وقوع جرم را از جمله وظایف مهم قوه قضائیه خواندند و افزودند: ملاک اصلی داوری درباره فعالیت همه دستگاه‌ها، نتیجه و محصول نهایی است که به دست مردم می‌رسد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار که در آستانه سالگرد حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰ و شهادت آیت‌الله بهشتی و ۷۲ نفر از اصحاب امام در بمب‌گذاری منافقین صورت گرفت، دکتر بهشتی را دارای رتبه عالی علمی حوزوی، بسیار پرکار، مصداق بارز نظم، مبتکر، پر حوصله برای شنیدن حرف‌ها حتی حرفهای مخالفان و بدور از ریا و تظاهر برشمردند و گفتند: خصوصیات اخلاقی و کاری بهشتی امروز هم، برای همه درس‌آموز است.

ایشان آشنایی دقیق با زوایای قوه قضائیه را از محسَّنات آقای محسنی اژه‌ای دانستند و این قوه را از مهمترین ارکان و ستون‌های اصلی نظام خواندند که اقدامات مثبت آن تأثیرات شگرفی بر زندگی مردم و پیشبرد اهداف نظام دارد و اقدامات احتمالی منفی‌اش، اختلال و ضربات مهم به همراه می‌آورد.

رهبر انقلاب پیشرفت دستگاه قضا در عمل به بخشی از مسائل مطرح شده در دیدار سال گذشته با قوه قضائیه را خوب ارزیابی کردند و در عین حال گفتند: در برخی بخش‌ها هم پیشرفتی نبوده است و به هر حال مهم این است که قضاوت درباره فعالیت‌های قوه قضائیه و هر دستگاه دیگر، بر آمارها و کمیت‌ها متمرکز نباشد بلکه خروجی و نتیجه نهایی کار که به دست مردم می‌رسد باید معیار و منشأ داوری باشد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بار دیگر با استناد به دیدگاه متخصصان و کارشناسان، سند تحول در قوه قضائیه را سندی مهم و متقن برشمردند و با اشاره به تجربیات متراکم دستگاه قضا در بعد از انقلاب افزودند: از این تجربیات ارزشمند باید برای ایجاد تحول یعنی تقویت نقاط مثبت و به صفر رساندن نقاط منفی استفاده شود.

تغیرات ضروری سازمانی، تغیرات احتمالی در جهت‌گیری‌ها و یا برخی مدیران، تأمین بودجه لازم با کمک دولت و مجلس، تصویب قوانین لازم و تکمیل و روزآمدی سند، نکات مهمی بود که رهبر انقلاب به عنوان لوازم عملیاتی شدن سند تحول به مسئولان دستگاه قضا خاطرنشان کردند.

ایشان، جانشین پروری و پرورش نیروهای کارآمد و متخصص را هم لازمه تحول و پیشرفت کارهای دستگاه‌ها خواندند که باید مورد توجه جدی همه مسئولان باشد.

مبارزه با فساد در بیرون و درون دستگاه قضا نکته مهم دیگری بود که رهبر انقلاب با تاکید بر آن گفتند: اکثریت قاطع قضات و کارکنان قوه قضائیه، انسان‌های شریفی هستند که با درآمد واقعاً کم سخت‌ترین کارها را انجام می‌دهند اما سو استفاده اقلیتی کوچک در هر نقطه کشور، چهره قوه قضائیه را مخدوش می‌کند و مایه قضاوت نادرست درباره کُل این قوه می‌شود بنابراین باید با هرگونه فساد در درون دستگاه با جدیت برخورد شود.

ایشان، شایعات افراد مغرض و مریض‌القلب را علیه دستگاه قضا، بسیار بیشتر از واقعیت دانستند اما گفتند: فساد درون قوه را هر قدر هم کم باشد باید ریشه‌کن کنید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با اشاره به مُسری بودن فساد در صورت عدم برخورد افزودند: در مقوله مقابله با فساد در بیرون دستگاه قضا، قوا و دستگاه‌های دیگر هم باید فعال باشند و با سرمنشاء و مبادی فساد در مجموعه‌های تحت مسئولیت، برخورد جدی کنند تا کار به دستگاه قضا کشیده نشود.

رهبر انقلاب در نکته‌ای مهم، معاملات غیر رسمی اموال غیر منقول را از منشاء‌های بزرگ فساد خواندند و تاکید کردند: باید از اینگونه معاملات سلب اعتبار شود و اگر هم از دیدگاه شورای نگهبان به مصوبه مجلس ایرادی هست، مصلحت قطعی کشور و نظام، تصویب نهایی این قانون است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای وظایف قوه قضائیه در قانون اساسی از جمله احقاق حقوق عامه را بسیار مهم دانستند و گفتند: جلوگیری از ترساندن و بر هم زدن امنیت روانی مردم در فضای مجازی و غیر مجازی از مظاهر تأمین حقوق عامه است که دستگاه قضا باید با برنامه‌ریزی و انضباط و قاعده، این وظیفه دشوار را به خوبی انجام دهد.

رهبر انقلاب تأمین آزادی‌های مشروع مردم را هم مهم دانستند و گفتند: بر اساس تعبیر دقیق قانون اساسی، همه آزادی‌هایی که شرع اجازه می‌دهد باید برای مردم تأمین شود که دستگاه‌های قدرت معمولاً معارض این آزادی‌ها می‌شوند و قوه قضائیه باید به وظایفش در این زمینه عمل کند.

ایشان برنامه‌ریزی و ایجاد سازوکار سنجیده و اندیشیده را لازمه عمل دستگاه قضائی به وظیفه قانونی پیشگیری از جرم خواندند و گفتند: اینگونه کارهای مهم با اقدامات فردی، موردی و ریاستی به نتیجه لازم نمی‌رسد و برنامه نیاز دارد.

«ضرورت برخورد خوب با مراجعان» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب با تأکید بر آن گفتند: کسی که به دادگستری مراجعه می‌کند اگر با اخم مواجه شود دل شکسته بیرون می‌آید حتی اگر به کار او رسیدگی شود، بنابراین باید وظیفه برخورد خوب با مردم را با صبر و تحمل انجام داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در نکته پایانی، تصویر رسانه‌ای قوه قضائیه را تصویر خوبی ندانستند و گفتند: از رسانه و تبلیغات برای نشان دادن و اطلاع‌رسانی کارهای فراوان انجام گرفته در این قوه به درستی استفاده نمی‌شود که بخشی از این ضعف ناشی از صداوسیما و دستگاه‌های رسانه‌ای است اما بخش دیگر آن مربوط به خود قوه قضائیه است.

ایشان‌، نشست‌های رئیس قوه قضائیه با قشرهای مختلف را بسیار مهم خواندند و افزودند: جلسات با حقوقدانان، کارشناسان سیاسی و اقتصادی، دانشجویان و جوانان اهل فکر و نظر، اساتید، روحانیون و کسبه، موجب گسترش افق‌های تازه در مقابل قوه قضائیه می‌شود که این مباحث باید به شکل درست انعکاس رسانه‌ای داشته باشند.

در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، در گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات مختلف این قوه، تعامل و همکاری با سایر قوا و همچنین نخبگان و قشرهای مختلف مردم را بی‌سابقه عنوان کرد و گفت: محصول این نشست‌ها تشخیص و تعیین اولویت‌ها و اتخاذ راه‌حل‌های مورد اجماع برای رفع مشکلات بوده است.

محسنی اژه‌ای هوشمند سازی و استفاده حداکثری از فناوری‌های جدید را هم از جمله اولویت‌های قوه قضائیه برشمرد و افزود: این کار در جلوگیری از فساد، شناخت مشکلات، کوتاه کردن فرایندها و کم کردن هزینه‌ها تأثیر زیادی داشته است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۱۵۰۹۴۱۱:۴۹:۰۶ ۱۴۰۲/۴/۶
قوه قضائیه مستقل نشان از سلامت یک نظام حاکمیتی است .
ناشناس۳۱۱۵۹۳۴۲۳:۱۷:۲۵ ۱۴۰۲/۴/۶
، این رو فهمیدی؟ واقعا یا بنگاه داری یا نمیفهمی چه بلایی اعتبار مبایعه نامه ها سر مردم در میاره؟! هم قیمت سازی بیخود میشه هم یک خونه رو به ده نفر میفروشند...
عمران۳۱۱۵۱۱۳۱۱:۵۶:۰۱ ۱۴۰۲/۴/۶
امنیت روانی جامعه را به خطر نیاندازید و روی اعصاب مردم راه نروید. با سپاس
ناشناس۳۱۱۶۱۴۷۰۷:۳۴:۳۰ ۱۴۰۲/۴/۷
سامانه اموال و دارایی های مسولان کشور و بستگان آنها و وراث آنها هر چه سریعتر باید راه اندازی و در دسترس عموم قرار گیرد
ناشناس۳۱۱۵۱۸۷۱۲:۳۴:۱۹ ۱۴۰۲/۴/۶
متاسفانه دشمنان با استفاده از کلمه رمز کار فرهنگی در صدد وقت کشی هستند تا جامعه بطور کل افسار گسیخته و یله و رها شود و با تاسف هر چه بیشتر تا حدود زیادی به نیت خود رسیده اند لازم است بسیج مردمی برای مقابله با هجمه فرهنگی و شبیخون فرهنگی با احکام ضابط قضایی به میدان بیایند اگر فقط بنا بر کار فرهنگی بود برای مثال نیاز به این همه پلیس راهنمایی و رانندگی نبود پلیس مخصوص خلافکاران است پس در زمینه عفاف و حجاب هم نیاز به برخورد قاطعانه با هنجار شکن ها می باشد شعار زن زندگی آزادی هم مانند کار فرهنگی برای عفاف و حجاب اسم رمز دشمنان است به هوش باشیم
حسین۳۱۱۵۸۰۲۲۱:۰۴:۰۴ ۱۴۰۲/۴/۶
احسنت حذف قولنامه از بهترین کارهای ممکنه در این شرایط است
محسن۳۱۱۵۸۶۷۲۲:۱۸:۰۴ ۱۴۰۲/۴/۶
این اولین بار نیست که شورای نگهبان، رهبری معزز رو مجبور کرده در مسائل ورود کنند.
ناشناس۳۱۱۵۹۳۵۲۳:۱۹:۰۷ ۱۴۰۲/۴/۶
این مساله مدتهاست گره کار شده است...یک خونه رو با مبایعه نامه به ده نفر میفروشند و کلاه برداری میشه...قیمت سازی الکی میشه...امیدواریم با این تلنگر آقایان از خواب بیدارشوند
ناشناس۳۱۱۶۰۴۷۰۳:۲۱:۰۶ ۱۴۰۲/۴/۷
واقعا این بحث سند رسمی و سند عادی یک معضل بسیار بزرگ است. جدا از اینکه مقام معظم رهبری این موضوع رو مطرح کردند و امید جدی ایجاد شد که این موضوع حل بشه خوشحالم. معنی نداره کسی با حاکمیت قانون درباره‌ی اموال مردم مخالفت کنه!!!
اکبر۳۱۱۶۰۸۵۰۵:۵۲:۲۶ ۱۴۰۲/۴/۷
این بیانات مقام معظم رهبری درست و اصلاح کننده خیلی از فساد هاست . سلب اعتبار از معاملات غیر رسمی اموال منقول
ناشناس۳۱۱۶۲۳۱۰۹:۱۰:۲۷ ۱۴۰۲/۴/۷
فساد باید ریشه کن شود اختلاس و رانت و پارتی بازی و توصیه و رشوه خواری و هر گونه مفسده دولتی و حاکمیتی باید همانند کشور چین با اشد مجازات مواجهه بشه دارایی و اموال مسئولان اجرایی ونمایندگان ونظامی و غیر نظامی و اطلاعاتی و ثروتمندان باید مرتبا مورد رصد قرار بگیرد و برای ثروت و اموال حد مجازی تعیین شود وگرنه فساد مانند سرطان کل نظام و کشور را نابود خواهد کرد
ناشناس۳۱۱۶۲۵۷۰۹:۲۷:۱۱ ۱۴۰۲/۴/۷
مرحبا به این دید دور اندیش ، معاملات قولنامه ای نه در جایی ثبت میشود ، و نه دولت حق و حقوق خود را هنگام معامله دریافت می کند و موجب کلاهبرداری های زیادی هم میشود ، می بینی طرف بابت منزلش که خرید با فروش می کند با قولنامه یک ریال نه به شهرداری و نه به دارایی پرداخت نمی کند ولی توقع همه گونه خدمات از همین شهرداری که یک ریال هم پرداخت نکرده را دارد.
ناشناس۳۱۱۶۳۳۹۱۰:۱۷:۳۰ ۱۴۰۲/۴/۷
بنگاهی چه ملکی چه نمایشگاهی برای سود بیشتر و ننمودن هزینه و در نتیجه ندادن عوارض و مالیات به دفترخانه تا چندین دست فقط مبایعه نامه رد و بدل میکنند .
ناشناس۳۱۱۶۳۵۲۱۰:۲۳:۲۵ ۱۴۰۲/۴/۷
اکثر برجها و مجتمع های بزرگ و قدیمی در تهران هنوز سند ندارند ولی معامله می شوند.چون ساختمانها برای گرفتن پایان کار دچار مشکلات فنی مثل استاندارد نبودن اسانسور و نداشتن پله فرار و اطفا حریق و فضای سبز و غیره هستند .در صورت بروز زلزله یا هر مشکل دیگر فاجعه انسانی رخ خواهد داد .از طرفی ارزش معاملاتی املاک بی سند از ارزش واقعی آنها کمتر است بنابراین مالیات آنها چندان زیاد نیست .من نمی دانم چرا شهرداری موانع صدور سند مالکیت برای مجتمع ها را رفع نمی کند و مالکان را ملزم به رفع موانع و گرفتن سند نمی کند ؟
ناشناس۳۱۱۶۴۴۹۱۱:۴۴:۳۱ ۱۴۰۲/۴/۷
تعداد زیادی مسکن توسط تعاونی های ادارات ساخته شده و هیچ کدام سند ندارد و تعاونی ها هم ضرورتی برای تحویل سند نمی بینند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  4. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  5. چرا این همه بد اخلاقی؟

  6. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  7. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  8. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  9. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  10. درباره توبه تتلو

  11. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  12. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  13. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  14. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  15. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  16. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  17. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  18. تنوری که هنوز سرد است...

  19. ایثارگران را بدنام نکنید !

  20. تضادی عجیب و پر ابهام!

  21. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  22. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  23. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  24. دو چالش بزرگ در حکمرانی ها

  25. پاسخ طحان‌نظیف به انتقادات روحانی از شورای نگهبان/ رقیب جدید قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم

آخرین عناوین