آمریکا، دشمن نظام بین المللِ دموکراتیک

گروه جهان الف،   4020327058 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

پایگاه خبری گلوبال تایمز در گزارشی می نویسد: «باید اذعان کرد که دورویی و نفاق آمریکا در متهم کردن دیگران به انجام فعالیت های جاسوسی در سطح جهان حقیقتا عجیب است. دولت آمریکا پیچیده ترین عملیات‌های جاسوسی در جهان را انجام می دهد و از ابزارهای مختلفی نیز در این رابطه استفاده می کند. پُر واضح است که یکچنین کشوری اصلی ترین مانع در تحقق یک نظمِ دموکراتیک بین المللی است».

آمریکا، دشمن نظام بین المللِ دموکراتیک

به گزارش الف؛ پایگاه خبری "گلوبال تایمز" در گزارشی با اشاره به روند گسترده و عمیق فعالیت های جاسوسی آمریکا در سطح جهان، این دولت را بزرگترین دشمن استقرار یک نظام بین الملل دموکراتیک در دنیا معرفی کرده و تاکید می کند که آمریکا در انجام فعالیت های جاسوسی اش، حتی به متحدان و شهروندان خود نیز رحم نمی‌کند.  

پایگاه خبری گلوبال تایمز در گزارش خود می نویسد:

«10 سال از زمانی که "ادوارد اسنودن"، به طور گسترده، وسیع و قابل توجهی، فعالیت های جاسوسی آمریکا در سطح جهان را افشا کرد، می گذرد. اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا بود و این نکته را افشا کرد که دولت آمریکا به صورت مخفیانه و مداوم، داده ها و اطلاعات میلیون ها انسان در اقصی نقاط جهان را در قالب هایی نظیر ایمیل ها، تماس های تلفنی، پیام ها و دیگر سوابق دیجیتالی شان به سرقت می برد و هدفِ جاسوسی قرار می دهد. 

دولت آمریکا این اقدامات جاسوسی خود را در همکاری با شرکت های ارتباطی و جامعه اطلاعاتی و جاسوسی "فایو آیز/Five Eyes "که تشکیل شده از استرالیا، بریتانیا، کانادا، نیوزیلند و خودِ آمریکا است انجام می دهد. حتی سازمان عفو بین الملل که بر انتقاد از سیاست خارجی دولت آمریکا متمرکز نیست، از فعالیت های جاسوسی که ادوارد اسنودن آن ها را افشا کرد انتقاد نمود و آن ها را نمودهایی عینی از نقض حقوق بشر آن هم در سطح جهانی ارزیابی کرده است. 

افشاگری های اسنودن این نکته را فاش کرده که آمریکا جدای از افراد عادی، داده و اطلاعات شمار قابل توجهی از رهبران سیاسی جهان را نیز به سرقت برده است. در این رابطه آمریکا حتی به متحدان نزدیک خود نیز رحم نکرده و مثلا فردی نظیر "آنگلا مرکل" نیز سال ها هدفِ اقدامات جاسوسی دولت آمریکا بوده است. البته که این نکته مشخص شده که آمریکا از رهبران برزیل، فرانسه، مکزیک، بریتانیا، چین، آلمان و اسپانیا نیز جاسوسی گسترده ای را انجام داده است. 

افشاگری هایی از این دست، تنش های دیپلماتیک و سیاسی قابل توجهی را در روابط آمریکا با کشورهای مختلف جهان ایجاد کردند. در این راستا، "دیلما روسِف" رئیس جمهور وقت برزیل در سال 2013 در جریان سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از فعالیت های گسترده جاسوسی دولت آمریکا انتقاد کرد و گفت که "مداخله آمریکا آن هم در سطحی گسترده در امور دیگر کشورها، نقض صریح حقوق بین الملل است. این اقدامات، توهینی عینی به اصولی است که باید در روابط میان کشورها به ویژه میان کشورهای دوست حاکم باشد". در اکتبر سال 2013 نیز آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان گفت که وی به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفته است که "اقدامات جاسوسی دولت آمریکا از دوستان و متحدانش، به هیچ عنوان قابل قبول نیست". 

در پیِ افشاگری های اسنودن، کارشناسان و تحلیلگران در اقصی نقاط جهان، آمریکا را به نقض حاکمیت دیگر کشورها از طریق دستیابی غیرقانونی به اطلاعاتِ خارج از کانال های دیپلماتیک و استفاده از آن ها جهت مداخله در امور داخلی دیگر کشورهایی که آمریکا در آنها جاسوسی می کند، متهم ساختند. 

اسنودن به واسطه افشاگری هایش علیه دولت آمریکا، بهایی سنگین را پرداخت. دولت آمریکا، پاسپورت او را در سال 2013 باطل کرد. البته که در آمریکا نیز علیه او به دلیل نقض لایحه جاسوسی، تعقیب کیفری صادر شده و اسنودن با این تهدید رو به رو است که به 30 سال حبس در آمریکا محکوم شود. 

جالب است که حتی پس از افشاگری های اسنودن نیز دولت آمریکا از فعالیت های جاسوسی خود عقب نشینی نکرده است. اقداماتی که همه و همه تاثیرات به شدت مخربی را بر روابط بین الملل دارند. در آپریل سال جاری میلادی، اسناد محرمانه پنتاگون که به بیرون نشت کرده، نشان می داد که آمریکا علیه کره جنوبی در بحبوحه تشدید فشارها علیه آن برای تسلیح اوکراین، جاسوسی می‌کرده است. یک سند محرمانه فاش شده از دولت آمریکا به رایزنی های گسترده و فشرده مقام های ارشد کره ای در مورد اینکه آیا آن ها باید به اوکراین سلاح‌های مرگبار بدهند یا خیر، اشاره داشته است. در این راستا مقام های کره ای شدیدا دولت آمریکا را به دلیل نقض اعتماد در روابط دو کشور و بی احترامی به حاکمیت کره جنوبی، هدفِ انتقاد قرار داده اند. 

در ماه مِی سال 2023، یک گزارش جدید با عنوان "امپراطوری هکرها" توسط "مرکز ملی واکنش فوری رایانه‌ای چین" و شرکت امنیت سایبریِ 360 منتشر شد. این گزارش، ابزارهای فنی که توسط سازمان سیا جهت ایجاد ناامنی در جهان به کار گرفته می شوند را هدفِ افشاگری قرار داده است. در این زمینه به طور خاص به تسلیحات سایبری جهت جاسوسی از پروژه های زیرساختی دولت ها، نهادهای پژوهشی و شرکت های فناوری که در سطح بین المللی کار می کنند، اشاره شده است. این پژوهش همچنین ویروس ها و ابزارهای هکری مختلفی را رهگیری کرده که مبدا اغلب آن ها، آمریکا و به طور خاص سازمان سیا بوده است. 

علی رغم این واقعیت که برنامه های جاسوسی جهانی آمریکا تاکنون بارها و بارها افشا شده اند، با این حال، جالب است که آمریکا مکررا دیگر کنشگران عرصه روابط بین الملل نظیر چین را به مثابه اصلی ترین تهدیدات در حوزه انجام جاسوسی بین المللی معرفی می کند. نکته عجیب تر اینکه آمریکا با سابقه گسترده خود در زمینه جاسوسی جهانی و سو استفاده از اطلاعات شخصی افراد در فضای مجازی، بدون هرگونه مدرکی در مدت اخیر اپلیکیشن "تیک تاک" را به جاسوسی به نفع دولت چین متهم می کند. در این زمینه آمریکایی ها پیشنهاد داده‌اند که تیک تاک باید به تملک آمریکا در بیاید تا شاید دغدغه های آنها در رابطه با جاسوسی احتمالی چین در خاک آمریکا رفع شود. 

باید اذعان کرد که دورویی و نفاق آمریکا در متهم کردن دیگران به انجام فعالیت های جاسوسی در سطح جهان حقیقتا عجیب است. دولت آمریکا پیچیده ترین عملیات های جاسوسی در جهان را انجام می دهد و از ابزارهای مختلفی نیز در این رابطه استفاده می کند. پُر واضح است که یکچنین کشوری اصلی ترین مانع در تحقق یک نظمِ دموکراتیک بین المللی است.» 

 

لینک: 

https://www.globaltimes.cn/page/202305/1291012.shtml

دیدگاه کاربران

کاوه۳۱۰۲۸۶۸۰۱:۳۵:۱۵ ۱۴۰۲/۳/۲۹
باید قبول کرد که جنگ سرد بین آمریکا و دول غیر متعهد با شدت بیشتری در جریان است.
عمران۳۱۰۲۹۲۴۰۶:۲۱:۲۷ ۱۴۰۲/۳/۲۹
اولا اصل این مقاله متعلق به یک پایگاه خبری چینی است و از دید حفظ منافع چین نوشته شده، اگر به مقاله ی اصلی مراجعه شود میبینید که بخش عمده ای مرتبط با اپ تیک تاک است و ممنوع کردن آن در آمریکا (که در واقع ممنوع هم نشده و کلی کاربر آمریکایی دارد). دوما قسمتهای مربوط به گردش آزاد اطلاعات و فعالیت تیک تاک کاملا در ترجمه ی مقاله حذف شده است. سوم بالاخره نظم دموکراتیک نظم خوبی است یا بد؟ باید تکلیف خودمان را با دموکراسی روشن کنیم، اگر آن را میپذیریم که خیلی چیزها در کشور خودمان باید به صورت اساسی عوض شود.
ناشناس۳۱۰۳۱۷۲۱۰:۳۵:۰۷ ۱۴۰۲/۳/۲۹
دموکراسی در حدی که خدا و عقل اجازه می دهد، خوب است اما اگر دموکراسی دارای ایراداتی هم باشد از دیکتاتوری آمریکا بهتر است.
ناشناس۳۱۰۳۲۳۸۱۱:۲۰:۰۷ ۱۴۰۲/۳/۲۹
امریکای مدعی دموکراسی چرا برای کاربرانی که از تیک تاک استفاده می کنند مجازات حبس و جریمه سنگین نقدی تعیین کرده است ؟!
ناشناس۳۱۰۲۹۷۳۰۷:۴۲:۵۶ ۱۴۰۲/۳/۲۹
در حاليكه در اين نوشته امريكا دشمن نظام دموكراتيك خوانده شده ولي در عمل اكثريت مردم جهان دوست دارند در امريكا اقامت داشته باشند .
ناشناس۳۱۰۳۱۷۰۱۰:۳۳:۱۵ ۱۴۰۲/۳/۲۹
برای اینکه ثروت کشورهای دنیا رو دزدیده و برای خودش استفاده می کند.
ناشناس۳۱۰۲۹۸۵۰۷:۵۷:۲۷ ۱۴۰۲/۳/۲۹
عربستان هم گاو شیرده بود چی شد .
ناشناس۳۱۰۳۲۳۱۱۱:۱۸:۳۰ ۱۴۰۲/۳/۲۹
عربستان از امریکا فاصله گرفته و بدنبال همگرایی با چین و روسیه و ایران و محور مقاومت است.
ناشناس۳۱۰۳۰۳۳۰۸:۴۲:۴۶ ۱۴۰۲/۳/۲۹
همه کشورهای دنیا الویت اول شان منافع ملی است. امریکا هر کاری می کند اول منافع ملی را در نظر می گیرد. وقتی به ایران به بهانه نداشتن آزادی های مدنی گیر می دهد اما به عربستان کاری ندارد این بخش ناشی از سیاست خارجی با حفظ منافع ملی آن کشور است. آنها دمکراسی را تازمانی که منافع ملی شان در خطر نیافتد دوست دارند انها در مواجهه با اسرائیل دمکراسی و اشغال نظامی یک کشور را فراموش می کنند. این واقعیت عالم سیاست است. اگر امریکا از برجام خارج شد منافع ملی اش تامین نشد.
علی۳۱۰۳۰۸۸۰۹:۱۷:۰۶ ۱۴۰۲/۳/۲۹
در جهان حاضر با پیشرفت شدید تکنولوژی هیچ کشوری توانایی پیروزی قطعی در جنگ های مدرن را ندارد ، جنگ آینده بر سر هوش مصنوعی و علم رباتیک و صنایع نیمه هادی خواهد بود که جبهه مورد پسند شما در آن دست بالا را ندارد ، روسیه اگر تلفات فعلی را شبیه سازی کرده بود هیچ عنوان به اوکراین حمله نمی کرد ، انتظار داشت اتفاق بندر سوخومی و آبخازیا گرجستان تکرار شود و مردم دودستی تقدیمش کنن ولی نشد.
محسن۳۱۰۳۱۷۴۱۰:۳۶:۲۹ ۱۴۰۲/۳/۲۹
آمریکا و غرب خیلی زور میزنن که از ایجاد نظم جدید جلوگیری کنند ولی با کمک پروردگار جهانیان بزودی با نظم جدید بین الملل که ایران هم جزوشون خواهد بود روبرو خواهیم شد
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. من عجله ندارم!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  4. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  5. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  7. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  8. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  9. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  10. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  11. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

  12. دور باطلی که تمامی ندارد!

  13. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  14. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  15. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  16. تضادی عجیب و پر ابهام!

  17. برای این عکس شما تیتر بزنید

  18. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

  19. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  20. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  21. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  22. سردار رادان: عده ای تلاش می کنند مردم قانونگریز شوند

  23. سقوط در آغوش پهلوی!

  24. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  25. نجات معجزه آسا از وسط سیل توسط لودر و راننده ماهر

آخرین عناوین