اینترنت اشیاء در خدمت افراد سالمند

  4020212007

پیش بینی می‌شود که در سال ۱۴۳۵ جمعیت سالمندان کشور ما به ۳۳ درصد برسد و به بیان دیگر؛ از هر سه نفر یک نفر سالمند خواهد بود. از این رو، مبحث اینترنت اشیاء، یکی از مباحثی است که می‌تواند در جهت یاری رساندن به افراد سالمند مفید باشد.

اینترنت اشیاء در خدمت افراد سالمند

به گزارش ایسنا، روز دوشنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه، اولین جلسه از سلسله نشست‌های علمی با عنوان «سلسله نشست‌های خبری ترجمان و تبادل دانش» به منظور آگاه‌سازی جامعه از جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی انجام شده توسط واحد ترجمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مدیریت مهدی احمدی‌فر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

«کاربرد اینترنت اشیاء برای امنیت بیماران سالمند»، عنوان یکی از طرح‌های ارائه شده در این نشست بود که توسط مجری این طرح، محمد ستاری، مطرح شد.

مجری این طرح با بیان اینکه جمعیت سالمندان دنیا به شدت رو به افزایش است، افزود: پیش بینی می‌شود که در سال ۲۰۵۰ چیزی بالغ بر ۲۳ درصد از جمعیت دنیا سالمند شود  و این وضعیت در کشور ما نیز بدتر خواهد بود، یعنی پیش بینی می‌شود که در سال ۱۴۳۵ جمعیت سالمندان کشور ما به ۳۳ درصد برسد و به عبارتی از هر سه نفر یک نفر سالمند خواهد بود. بنابراین باید از اکنون رویکردهایی را اتخاذ کنیم تا زمانی که در آینده با این جمعیت سالمند مواجه می‌شویم بتوانیم آن‌ها را مدیریت کنیم و مشکلات و نیازهایشان را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: به همین دلیل ما این بحث را پیگیری کردیم تا مشخص شود آیا فناوری‌هایی که در حال حاضر وجود دارند می‌توانند یاری کننده باشند یا خیر؟ در این رابطه، بحثی که این روزها در دنیا و در بعضی از شرکت‌های کشور ما نیز در حال پیشرفت است، «بحث اینترنت اشیاء» است. زمانی که ما از اینترنت اشیاء صحبت می‌کنیم، موضوع محدود به کامپیوتر، موبایل و تبلت نمی‌شود، بلکه کلیه دستگاه‌های فیزیکی می‌توانند به این شبکه متصل شوند.

ستاری خاطر نشان کرد: سوالی که مطرح می‌شود، این است که چطور ما می‌توانیم یک دستگاه فیزیکی را به یک شبکه اینترنت متصل کنیم؟ در جواب می‌گوییم که ما می‌توانیم از یک‌سری سنسور استفاده کنیم تا اطلاعات را از اشیاء دریافت و در شبکه ارسال کنند و برای ارسال اطلاعات از اپلیکیشن‌های داخل گوشی تلفن همراه استفاده کنیم.

وی ضمن اشاره به بیماری‌ها و چالش‌های دوران سالمندی، گفت: برای مثال اگر یک سالمندی در تنهایی دچار حمله قلبی شود، ما می‌توانیم از طریق سنسورهایی که در بدن بیمار سالمند تعبیه کرده‌ایم، در جهت اطلاع رسانی سریع‌تر استفاده کنیم و با اطلاع دادن به اطرافیان بیمار، به یاری او بیایم. و در حالت دیگر حتی می‌توان با استفاده از تشخیص لوکیشین بیمار، نزدیکترین اورژانس مطلع شود و به کمک او بیاید.

ستاری در بحث یادآوری مصرف دارو برای سالمندان، اظهار کرد: ممکن است سالمندان زیاد تمایلی به استفاده از گوشی تلفن همراه نداشته باشند، از این‌رو می‌توانیم از محفظه‌های قرصی که وجود دارد استفاده کنیم. این پروژه در داخل کشور ما هم انجام شده و به موجب آن محفظه‌هایی طراحی کرده‌اند که بتوانند حالت هشدار داشته باشند. برای مثال برای مصرف یک قرص، می‌توان به محفظه یک زمان مشخص داد و با این عمل در زمان مشخص شده، هم آلارم می‌دهد و هم نوری را منتشر می‌کند. برای مثال برای هر قرضی یک رنگی را می‌توان انتخاب کرد که به همراه صدای آلارم آن نور نیز منتشر شود. در نتیجه، با دیدن آن نور و شنیدن آن آلارم سالمند متوجه می‌شوند که باید قرص خود را مصرف کند و این حالت را نیز می‌توان اضافه کرد که زمانی که سالمند قرص خود را مصرف می‌کند اطلاعات مربوط به مصرف آن قرص برای همراه بیمار نیز ارسال شود.

در پایان، مجری این طرح یادآور شد: با توجه به اینکه بسیاری از سالمندان دچار Fall Detection  می‌شوند، در این مورد هم اینترنت اشیاء در بحث اطلاع رسانی و موارد دیگر می‌تواند به سالمند کمک کند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

    2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

    3. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

    4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

    5. چرا این همه بد اخلاقی؟

    6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

    7. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

    8. درباره توبه تتلو

    9. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

    10. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

    11. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

    12. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

    13. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

    14. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

    15. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

    16. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

    17. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

    18. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

    19. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

    20. تنوری که هنوز سرد است...

    21. ایثارگران را بدنام نکنید !

    22. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

    23. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

    24. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

    25. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

    آخرین عناوین