۱۰‌میلیون تومان در ماه هزینه اینترنت برای بازی آنلاین

گروه فرهنگی الف،   4000915108

کشورهایی که مشکل اینترنت دارند ترجیح‌شان بازی‌های آفلاین است و آنهایی که این‌چنین نیستند با خیال راحت سراغ بازی‌های آنلاین می‌روند. اینترنت عادی مردم جواب سرعت و شرایط دلخواه کاربران یا گیمرها را نمی‌دهد و در این شرایط شرکت‌های خصوصی که اینترنت برای از ما بهتران دارند، وارد می‌شوند؛ پول بیشتر در ازای امکانات بیشتر.

۱۰‌میلیون تومان در ماه هزینه اینترنت برای بازی آنلاین

فرهیختگان: اگر زمانی خانواده‌ها هزینه بازی‌های رایانه‌ای فرزندان‌شان را می‌دادند تا فقط از اذیت‌های آنها راحت شوند و آرامش‌شان مخصوصا در سه ماه تابستان تامین شود اما حالا این هزینه‌ها شکل دیگری به خود گرفته است. دیگر هیچ چیز شبیه به فضای دهه 70 و 80 نیست و از کنسول‌ها تا بازی‌ها تفاوت کرده‌اند و طبیعتا گیمرها هم شرایط متفاوتی پیدا کرده‌اند. گیمرها از بازی‌هایشان پول در‌می‌آورند و شرکت‌های فروش اینترنت و تولید بازی‌ها هم از خدمات و تولیدات‌شان. شرایط فرق کرده است. بازی‌های ایرانی تولید می‌شوند و مسابقات بازی‌های رایانه‌ای در ابعاد بین‌المللی برگزار می‌شود. اگر دو دهه قبل، نفر برنده مسابقات صرفا هزینه بازی کردنش را نمی‌پرداخت یا در اوج رفاه، ناهار یا آبمیوه‌ای میهمان می‌شد حالا اما نفر اول مسابقات بازی‌های رایانه‌ای را قهرمان کشورشان می‌دانند و به او افتخار می‌کنند و جوایز دلاری به او می‌دهند. شرایط تغییر کرده است. بازی‌های آفلاین و آنلاین البته شرایط یکسانی ندارند. کشورهایی که مشکل اینترنت دارند ترجیح‌شان بازی‌های آفلاین است و آنهایی که این‌چنین نیستند با خیال راحت سراغ بازی‌های آنلاین می‌روند. بازی‌های آفلاین شبیه به همان آتاری یا نینتندوی خودمان است و بعدش هم که «فیفا» و «پس» آمدند. در بازی‌های آنلاین فوتبال هم هست اما قصه‌اش متفاوت است. اینترنت عادی مردم جواب سرعت و شرایط دلخواه کاربران یا گیمرها را نمی‌دهد و در این شرایط شرکت‌های خصوصی که اینترنت برای از ما بهتران دارند، وارد می‌شوند؛ پول بیشتر در ازای امکانات بیشتر. پول را می‌گیرند و اینترنتی را ارائه می‌دهند که رویای مردم عادی است. برای این اینترنت پولی را هم در ماه می‌گیرند که تقریبا حقوق کامل یک ماه مردم عادی است. حالا و در این شرایط که از ایران، گیمرهایی داریم که در جهان شناخته شده هستند و مسابقات معتبری هم برگزار می‌کنیم، نبود اینترنت پرسرعت با «پینگ» پایین مشکل بزرگی است. جدا از اینترنت، نبود بازی‌های ایرانی جذاب و هیجان‌برانگیز هم مشکل دیگری است که کاربران ایرانی با آن مواجه هستند. مشکلی که صدای بسیاری از گیمرها و البته سازندگان را هم درآورده است. حمایتی برای تولید بازی جذاب و با کیفیت نمی‌شود و چند شرکت خصوصی در این راه فعالیت دارند.

در این گزارش فارغ از احتساب هزینه اینترنت ماهانه اختصاصی برای هر کاربر، سراغ نظرات کارشناسنان این حوزه هم رفتیم تا مشکلات دیگر آن را هم نقد و بررسی کنیم؛ مشکلاتی که به نظر می‌رسد اراده‌ای برای حل آنها وجود ندارد.

پینگ، مهم‌ترین فاکتور اینترنت برای گیمرها

به‌طور معمول اپراتورهای ارائه‌دهنده اینترنت، پهنای باند را به صورت اشتراکی به چندین مصرف‌کننده، به فروش می‌رسانند. به‌عنوان مثال اگر سرویسی با عنوان اینترنت با پهنای باند اشتراکی 4 گیگ دریافت می‌کنید. این 4 گیگ بین 8 مشترک تقسیم می‌شود و همزمان 8 مصرف‌کننده با مودم‌های مختلف، از آن استفاده خواهند کرد و این موجب بروز افت سرعت به‌رغم سرعت اسمی بالا در تعرفه، می‌شود. در سرویس پهنای باند اختصاصی اما چنین نیست و کل پهنای باند اسمی فروخته شده، به یک کاربر تعلق خواهد داشت و طبیعتا سرعت اینترنت برای آن کاربر چندین برابر خواهد بود. این سرویس‌ها معمولا با مودم‌های ساده قابل دریافت نیست و آنتن‌هایی با قابلیت سیگنال‌دهی قوی‌تر و مودم‌هایی با ظرفیت بیشتر طلب می‌کنند. سرعت اینترنت معمولا با 3 فاکتور مهم قابل ارزیابی است. میزان پینگ، سرعت دانلود و سرعت آپلود.

میزان پینگ عبارت است از سرعت تبادل اطلاعاتی در واحد ثانیه. به بیان بهتر سرعت رفت و برگشت داده‌های ارسالی از میزبان به سرور اینترنت است. این سرعت هرچه بیشتر باشد، عدد پینگ کمتر و پایین‌تر است. به‌عنوان مثال اینترنتی با پهنای باند 4 گیگی می‌تواند پینگ 200 داشته باشد و اینترنتی با همین پهنای باند یا کمتر و بیشتر، می‌تواند پینگ 60 داشته باشد. بنابراین شاخص پینگ لزوما به سرعت دانلود و آپلود اطلاعات در یک سرویس اینترنت، بستگی ندارد. برای انجام بهتر بازی‌های اینترنتی، مکالمات تلفنی یا تماشای ویدئوی استریم یا زنده از طریق اینترنت، به پینگ پایین و بهتری با عدد زیر صد نیاز است که بسته به نیاز هر کاربر، بعضی از اپراتورها پینگ بهتری را به هر مشترک ارائه می‌کنند.

هزینه ماهانه اینترنت؛ از 2 تا 9 میلیون تومان

برای آگاهی از هزینه اشتراک اینترنت «از ما بهتران» با یکی از شرکت‌های مشهور تماس می‌گیرم و بعد از صحبت‌های اولیه و شنیدن درخواستم می‌گوید: «اگر پهنای باند اختصاصی بگیرید برایتان بهتر است. این سرویس شامل یک دستگاه رادیویی است که در صورت استفاده، پینگ ثابت و سرویسی با کیفیت ثابت دریافت می‌کنید که با اینترنت معمولی خیلی تفاوت دارد.» بعدش می‌رویم سراغ هزینه‌ها و جواب می‌دهد: «سرویس پهنای باند ثابت برای 3 ماه حدودا هفت میلیون و 500 هزار تومان می‍‌‌شود و در ابتدا این مبلغ به صورت کامل از مشتری دریافت می‌شود. این سرویس بهترین اینترنت ارائه شده توسط ماست. ما از 20 مگابایت تا دو گیگابایت می‌توانیم به شما روی پهنای باند، سرویس بدهیم اما سرویس پهنای باند اختصاصی همراه با پینگ پایین، وضعیت ثابت و استیبل و پشتیبانی 24 ساعته طبق قرارداد، بهترین تعرفه سرویس ماست.»

چانه بیشتری می‌زنم و از هزینه اشتراک 6 ماهه می‌پرسم و پاسخ می‌دهد: «هزینه نهایی سرویس پهنای باند اختصاصی سه ماهه، با تخفیف برای شما هفت میلیون و 500 هزار تومان می‌شود و قیمت اصلی بدون تخفیف 10 میلیون تومان است. اگر همین سرویس را به صورت 6 ماهه خریداری کنید، قیمت 14 میلیون و 500 هزار تومان می‌شود و این حداکثر تخفیفی است که می‌توانیم در نظر بگیریم.»

این البته همه ماجرا نیست. پیگیری‌های ما نشان می‌دهد که بسته به مقدار پهنای باند و با افزایش آن، هزینه‌های اشتراک هم بالا می‌رود و عدد این هزینه به‌طور ماهانه به هفت تا 9 میلیون تومان هم می‌رسد. یعنی خانواده‌ای را در نظر بگیرید که برای گیم آنلاین فرزندش سالانه نزدیک به 100 میلیون تومان هزینه می‌کند. البته در این بین افرادی هم هستند که از این هزینه اشتراک درآمدزایی هم می‌کنند و صرفا یک رابطه یک‌طرفه نیست. از بازی کردن‌شان پول در‌می‌آورند و بخش‌هایی یا کل این هزینه جبران می‌شود. اگر اهل بازی‌های آنلاین و فکری موبایل باشید متوجه می‌شوید که گاهی قطعی اینترنت چه حرصی از شما درمی‌آورد و احتمالا نمی‌دانستید اگر پول خوب می‌دادید این مشکل را نداشتید.

شرکت‌هایی در این شهر هستند که برای سه یا 6 ماه هزینه‌ای از شما می‌گیرند و در ازای آن دیگر اجازه نمی‌دهند که قطعی اینترنت، شما را موقع بازی آنلاین عصبی کند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  2. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  3. برای این عکس شما تیتر بزنید

  4. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

  5. امکان آزادی مشروط بابک زنجانی وجود دارد

  6. مدرسه یا بازار؟!

  7. نجات معجزه آسا از وسط سیل توسط لودر و راننده ماهر

  8. نتانیاهو و کابوس حمله به رفح

  9. علت رشد اقتصادی کشور چیست؟

  10. حمایت زاکانی از طرح نور پلیس

  11. زاکانی: برای کمک به طرح نور پلیس کاملا آماده هستیم

  12. دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند/مسئولان اجازه ندهند کارخانه‌ای تعطیل شود

  13. پلیس آمریکا حجاب معترضین را به زور برداشت

  14. قوه قضاییه کانون مبارزه بی‌امان با فساد است/ جنس جمهوری اسلامی فسادستیز و فساد ناپذیر است

  15. وقتی در بزرگراه سرعت خود را بی دلیل کم می کنید

  16. قالیباف: جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند

  17. دستگیری سارقین زورگیر باهوشیاری واحد گشت عملیات

  18. اقدامات قوه قضائیه درباره ماجرای صدیقی / واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان اخیر مهدی نصیری/ تک و پاتک رسانه‌های دولت و مجلس

  19. شرایط دریافت مهریه بعد از طلاق

  20. تغییر نام استقلال در حال بررسی است/ واگذاری سرخابی‌ها این هفته نهایی می‌شود

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. من عجله ندارم!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  6. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  7. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  8. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. دور باطلی که تمامی ندارد!

  11. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  12. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  13. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  16. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  17. برای این عکس شما تیتر بزنید

  18. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  19. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  20. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  21. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  22. اگر این صحنه‌ها در ایران بود...

  23. نگاهی به فرمان ضد فساد هشت ماده ای 

  24. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  25. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

آخرین عناوین