سند همکاری ایران و چین جایگزین برجام است؟

سیاسی،   4000109030 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

سفیر سابق ایران در چین با بیان اینکه سند راهبردی ایران و چین هیچ ارتباطی به برجام ندارد، گفت: اگر این سند ۶ سال پیش امضا می‌شد، بسیاری از مشکلات اقتصادی می‌توانست مرتفع شود.

سند ایران وچین جایگزین برجام نیست/باید سند را زودتر امضا می‌کردیممهدی صفری سفیر اسبق ایران در روسیه و چین در گفتگو با مهر به تحلیل ابعاد مختلف همکاری ایران و چین پرداخت و گفت: این سند شش سال پیش باید امضا می‌شد، باید بدانیم که بسیاری از مشکلات و مسائل اقتصادی و سرمایه‌گذاری با این سند می‌توانست مرتفع شود. باید کوششی صورت بگیرد تا این سند دنبال شود.

صفری اظهار کرد: دنبال کردن آیتم‌های این سند با طرف چینی در زمینه صنعت، پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و به خصوص معادن می‌تواند اشتغال‌زایی کند. کارهای زیربنایی مثل نیروگاه‌ها، ریل‌گذاری از چابهار به مشهد و از مشهد به تبریز می‌تواند گشایش بسیار زیادی در ترانزیت به وجود بیاورد. در مجموع جزئیات این توافق می‌تواند تحول بسیار خوبی در زمینه اقتصاد و اشتغال به دنبال داشته باشد.

سفیر اسبق ایران در روسیه و چین تصریح کرد: امضای این سند می‌تواند پیامی به دنیا باشد که ایران پس از برجام تنها به دنبال همکاری با غرب نیست؛ حتی اگر آلمان‌ها، فرانسوی‌ها و هر کشوری از اروپا بخواهد می‌تواند این سند را امضا کند و جمهوری اسلامی ایران آمادگی این همکاری راهبردی را دارد.

وی با تاکید بر اینکه این سند چکش بسیار زیادی خورده است، بیان کرد: البته این سند منحصر به کشور ما نیست، چینی‌ها این سند را با کشورهای زیادی از حاشیه خلیج فارس، آسیای مرکزی و قفقاز امضا کرده‌اند. محتوای این سند در همکاری چین با ایران، محتوای قوی‌تری نسبت به سایر کشورها دارد.

صفری افزود: این سند در حال اجرا است و اگر زودتر امضا و اجرایی شده بود، الان مسیر ترانزیت مدنظر شکل گرفته بود و ایجاد شغل زیادی از لحاظ بعد ترانزیت کالا می‌توانست ایجاد شود.

سفیر سابق ایران در چین با اشاره به اینکه سند همکاری ایران و چین از سال ۹۴ آغاز شده است، تاکید کرد: این سند کاملاً مستقل از برجام است و هیچ ارتباطی به برجام ندارد. اینکه همکاری ایران و چین جایگزینی برای برجام است تصوری نابجاست و باید بدانیم این دو، ایونت‌های متفاوتی با راهبردهای متفاوت هستند.

وی در پایان با بیان اینکه جزئیات این اسناد محرمانه است و در دنیا این مسائل باز نمی‌شود، خاطرنشان کرد: مجلس در جریان این تفاهم نامه و جزئیات مطلوب آن قرار خواهد گرفت، نمایندگان مجلس محتوای برد-برد این سند را درمی‌یابند که به نفع هر دو کشور است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۸۹۰۴۶۶۱۲:۵۵:۵۵ ۱۴۰۰/۱/۹
مشکلات ما داخلی است بیشتردر ضمن این تفاهم همکاری است و نه قراداد مانند برجام که اجبار بود و نوامیس کشور را دادن
چین۱۸۹۱۵۴۷۱۹:۴۵:۱۲ ۱۴۰۰/۱/۹
چین برای این سند 1 ماه پیشم گفت هیچ پول نقدی نمیده مگرfatf و تحریم بانکی ایران برداشته بشه همه مملکت ساخت پتروشیمی و دادن مواد پتروشیمی بجای پول پروژه نیست کشور نیاز به صادرات و گرفتن ارز داره حتی کارشناسی های بانک مرکزی میگن این سند هیچ تاثیر توی قیمت ارز نمیگذاره چون ارزی وارد کشور نمیشه آخر آخرش نیاز به ارتباط با غرب و جهان و برداشته شدن تحریم ها هست
محمد۱۸۹۱۶۲۲۲۰:۱۷:۴۳ ۱۴۰۰/۱/۹
گفته می شود که درآمدهای نفتی ظرف یک دوره ی خاص هشت ساله بیش از ششصد میلیارد دلار بوده است اگر با وجود چنین درآمد نفتی در مدت هشت سال و بعد از آن اهداف و برنامه های مورد نظر به دست خودمان محقق نشده است چگونه در مدت بیست و پنج سال با سرمایه گذاری چهارصد میلیارد دلار آنهم به دست یک کشور دیگر محقق خواهد شد؟
ناشناس۱۸۹۱۷۳۶۲۱:۰۶:۲۰ ۱۴۰۰/۱/۹
همش حرف و شعار
ناشناس۱۸۹۱۷۷۴۲۱:۱۸:۳۲ ۱۴۰۰/۱/۹
تا تحریم‌ها برداشته نشود و تا با جامعه جهانی و نه فقط چین به تعامل نرسیم هیچ اتفاق مبارکی نخواهد افتاد مگر با یک تفاهم نامه چین حاضر میشود قوانین جهانی مبارزه با پولشویی یا بزرگ‌ترین بازار مصرف جهان را نادیده بگیرد ؟
ناشناس۱۸۹۱۸۵۲۱۲:۴۰:۰۸ ۱۴۰۰/۱/۱۰
برجام حداقل متنی داشت. این که متنشم منتشر نمی کنن. خودتون حدس بزنید چقدر خوبه که حتی .. متنش رو منتشر نمیکنن؟
ناشناس۱۸۹۱۹۱۰۱۳:۵۹:۴۲ ۱۴۰۰/۱/۱۰
شما یک کشور به من معرفی کنید که از همکاری با چین سود برده باشه. چینی ها در معاملات کوچکترین نفعی برای کشور مقابل قائل نیستن. حتی محیط زیست کشور مقابل رو هم نابود می کنن. نمونه اش در تاجیکستان، کشور های آفریقایی، ونزوئلا و.. قابل مشاهده است
yektanetتریبون

آخرین عناوین