انتقاد آیت‌الله لاریجانی از ربط دادن واکسن کرونا به FATF/ زمزمه نامزدی جهانگیری در انتخابات ۱۴۰۰/ نظر روحانی درباره بودجه تغییر کرد؟/ نبرد گفتمان‌ها در انتخابات ریاست جمهوری

گروه سیاسی الف،   3991007107 ۴۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری- تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

انتقاد آیت‌الله لاریجانی از ربط دادن واکسن کرونا به FATF/ زمزمه نامزدی جهانگیری در انتخابات ۱۴۰۰/ نظر روحانی درباره بودجه تغییر کرد؟/ نبرد گفتمان‌ها در انتخابات ریاست جمهوری

آخرین آمار کرونا در ایران

دکتر سیما سادات لاری امروز ‌‌یک‌‌‌شنبه در خصوص آخرین وضعیت ویروس کرونا در کشور گفت: از دیروز تا امروز ۷ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۵۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۳۰ نفر از آنها بستری شدند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۰۰ هزار و ۴۶۵ نفر رسید.

او افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۶۹۳ نفر رسید.

سعید نمکی وزیر بهداشت گفت: وضعیت کشور از لحاظ شیوع بیماری هر روز نسبت به کشورهای دیگر رو به بهبودی است، امروز خوشبختانه مرگ ما به روزهای اردیبهشت که نزدیک صفر بود درحال نزدیک شدن است. در روزهای یک آذر، 22 آذر و اواخر آذر و ششم دی نقشه شیوع بیماری به روز شده است. در اوایل آذر وضعیت اغلب نقاط کشور قرمز بود اما امروز اغلب نقاط زرد شده است و تعداد شهر قرمزی نداریم 108 شهر نارنجی و 340 شهر در وضعیت زرد هستند.

 محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام صبح امروز درجریان بازدید از محل آماده شده برای تولید واکسن ایرانی کرونا گفت: دراین شهرک یک مرکز جامع تولید انواع واکسن را راه‌اندازی خواهیم کرد که آمادگی تولید 90 درصد واکسن‌های کشور در آن وجود خواهد داشت.

وی با اشاره به مراحل تست انسانی واکسن کرونا گفت: علیرغم تبلیغات سو شبکه‌های معاند و رسانه‌های ضدانقلاب تا امروز 60 هزار نفر برای داوطلبی تزریق واکسن با سامانه 4030 تماس گرفته‌اند و 36 هزار نفر پس از اطلاع از شرایط لازم، ثبت‌نام خود را قطعی کرده‌اند ، اگرچه ما بیشتر از 56 نفر را نمیتوانیم بپذیریم.

بیشتر بخوانید:

نمکی: اثبات می‌کنیم واکسن داخلی بر واکسن‌های خارجی ارجح است

 

***

وحدت اصولگرایان دچار خدشه شده است؟

اعتماد نوشت: «موضوع وحدت اصولگرايان به‌جاي آنكه محور كاهش تنش‌ها باشد، حالا خود محور تشديد اختلاف‌ها شده است. از يك طرف جريان نزديك به غلامعلي حدادعادل با نام «شوراي ائتلاف» در حال چانه‌زني با اين حزب و آن شخص متنفذ اصولگراست و از طرف ديگر جامعه روحانيت با شورايي ديگر با عنوان «شوراي وحدت» تلاش خود را به‌كار بسته تا مگر از اين مسير به وحدت اصولگرايانه دست يابد. ابتداي مسير البته تصور اين بود كه هر دوي اين نهادهاي بالادستي و دست‌كم روي كاغذ «اجماع‌ساز» جريان اصولگرا در يك كانال سياسي پيشروي مي‌كنند اما حالا شواهد نشان مي‌دهد اختلاف ميان اين دو نهاد موازي چنان جدي است و آنقدر بالا گرفته كه شايد تا روز سرنوشت و زمان برگزاري انتخابات سيزدهمين دوره رياست‌جمهوري در آخرين جمعه بهار 1400 هم اين دو جريان همچنان، مستقل از يكديگر براي دستيبابي به «وحدت» و «ائتلاف» پيش بروند...

ناصر ايماني، روزنامه‌نگار سياسي اصولگرا در اين رابطه گفت: «فعلا بحث‌هاي مقدماتي جريان دارد و هنوز هيچ تصميمي قطعي نشده است. معلوم نيست كه تا انتخابات، اين دو شورا به كار خود ادامه دهند. اما فعلا كار خود را ادامه مي‌دهند تا به نقطه‌اي مشترك برسند. بايد درنظر داشت كه اساسا نهادي به نام شوراهاي وحدت و ائتلاف وجود خارجي ندارد! ما در گذشته يك شوراي ائتلاف داشتيم كه انتخابات مجلس را سازماندهي مي‌كرد. كنار اين رسانه‌ها، شوراي وحدت را ساختند. در حال حاضر اين بحث وجود دارد كه نقش جامعه روحانيت در جريان وحدت چه باشد و چه كمكي در اين مسير خواهد كرد. آنچه به عنوان شوراي وحدت از آن ياد مي‌كنند، منظور همان جلساتي است كه جامعه روحانيت برگزار مي‌كند. بر اين اساس بايد گفت كه ما دو تشكل جداگانه نداريم.»

***

کدام گفتمان حاکم بر انتخابات 1400می‌شود؟

فرهیختگان نوشت: «هرچند عموم گفتمان‌های اصلی در دولت‌های مختلف مصرف شده است و گفتمان بکری تقریبا وجود ندارد اما حالا و در انتخابات 1400 تسامحا می‌توان گفت فضای اصلی گفتمان انتخابات حول‌وحوش تعیین‌تکلیف با ایده‌های دولت روحانی شکل خواهد گرفت. اگر آزادی را دال طردشده دولت هاشمی بدانیم که دولت دوم خرداد در نه به آن شکل گرفت و عدالت را دال طردشده دولت خاتمی و عامل پیروزی احمدی‌نژاد قلمداد کنیم و بپذیریم که پیروزی روحانی حاصل افول گفتمانی دولت احمدی‌نژاد در اقتصاد بود که راه‌حلش در تبلیغات انتخاباتی سیاست خارجی معرفی شده بود، حالا و با توجه به حضور دولت روحانی و عملکرد آن و ارزیابی افکارعمومی از این دولت به‌طور طبیعی دو گفتمان طردشده این 8سال امکان بازتولید داشته و می‌توانند دو محور اصلی انتخابات 1400 باشند.

به این ترتیب دو گفتمان عدالت و کارآمدی مرکز ثقل رقابت‌ها خواهند بود ازسوی دیگر با شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و شکل‌گیری زمزمه‌هایی مبنی‌بر امکان بازگشت جو بایدن به برجام مساله سیاست خارجی هم به محورهای انتخاباتی سال آینده اضافه شده است و سه ضلع اصلی رقابت گفتمانی را شکل خواهند داد. درکنار اینها دو زیرگفتمان آزادی‌های اجتماعی و جوانگرایی هم استعداد فعال‌شدن به‌عنوان گسل‌های فرعی انتخابات را خواهند داشت....

اگر مساله سیاست خارجی در انتخابات آتی مساله اصلی نشود به شرطی که گفتمان عدالت نماینده‌ای واقعی در فضای انتخابات داشته باشد، بازهم می‌تواند به مولفه‌ای تعیین‌‌کننده تبدیل شود. علی‌رغم تلاش اصلاح‌طلبان برای بازسازی ادبیات عدالت‌خواهی در جبهه خود بعید است تا انتخابات چنین اتفاقی بیفتد و بلوک منتقد دولت درصورت عدم ارتکاب خطای فاحش احتمالا در این گفتمان دست برتر را دارد.»

***

زمزمه نامزدی جهانگیری در انتخابات 1400

نامه نیوز نوشت: «طیف راست در جریان اصلاحات تمایل بیشتری به استفاده از گزینه ائتلافی و مشخصا حمایت از علی لاریجانی دارد. طیف چپ، اما سرسختانه با این ایده مخالف است و در جلسات خود به بررسی نیرو‌هایی که اصطلاحا اصلاح‌طلب خالص خوانده می‌شوند؛ می‌پردازد. در نتیجه همه جلسات است که گفته می‌شود، گزینه حمایت از محمد جواد ظریف نیز رنگ باخته و او را تقریبا از گردونه کاندیدا‌های احتمالی اصلاح‌طلبان خارج ساخته است.

اتحاد ملت، اعتماد ملی و سایر احزاب خواهان استفاده از گزینه کاملا اصلاح‌طلب درحالی علی لاریجانی امثال آنان را پس می‌زنند که دستشان نیز پر نیست. آنطور که محمد علی ابطحی، در گفت‌وگویی اینستاگرامی خبر داده بود، رئیس دولت اصلاحات و محمدرضا خاتمی پیشنهاد کاندیداتوری را رد کرده‌اند. طیف خواهان استفاده از کاندیدای اصلاح‌طلب، گزینه قابل اعتنایی نیز ندارد. تا چند هفته قبل گفته می‌شد که اتحاد ملتی‌ها در حال بررسی کاندیداتوری شکوری‌راد هستند، اما با توجه بیماری وی، این گزینه نیز حذف شده تلقی می‌شود. تکلیف محمدرضا عارف هم که روشن است. او نه پتانسیل رای‌آوری دارد و نه مورد اجماع و حمایت اصلاح‌طلبان قرار خواهد کرد.

با خط خوردن این اسامی از فهرست کاندیدا‌های احتمالی جریان چپ است که یک بار دیگر نام اسحاق جهانگیری به عنوان گزینه مورد حمایت اصلاح‌طلبان مطرح می‌شود. درست است که او به عنوان معاون اول دولت روحانی در وضع موجود سهیم و مورد انتقاد است، اما امتیازاتی دارد که سبب شده نام او نه تنها از فهرست کاندیدا‌های احتمالی خط نخورد، بلکه گمانه حمایت اصلاح طلبان از وی روز به روز تقویت می‌شود.

اسحاق جهانگیری آن زمانی که به او توصیه شده بود، از دولت خارج نشد تا امروز حرف بیشتری برای گفتن داشته باشد. بدیهی است که اگر کاندیدا باشد، مناظرات سختی در پیش دارد و باید در پیشگاه مردم پاسخگوی ضعف‌ها و ناکارآمدی‌های دولت، همچنین مسائلی مثل ارز ۴۲۰۰ تومانی که مشخصا پای او نوشته شد؛ باشد.

توانایی او در مدیریت مناظرات، اما در انتخابات ۹۶ اثبات شده و اصلاح طلبان از این بابت خیلی نگران نیستند. ضمن اینکه جهانگیری به نسبت سایر گزینه‌های موجود، امکان رای آوری بیشتری دارد. مهم‌تر از همه اینکه او می‌تواند به گزینه مورد اجماع اصلاح‌طلبان بدل شود.

اسحاق جهانگیری پشتوانه حزبی دارد. به این معنا که حتی اگر انتخاب نهایی کارگزاران ائتلاف با لاریجانی باشد، کاندیداتوری جهانگیری سبب خواهد شد که بخشی از این حزب به سوی اصلاح‌طلبان برگشته و از او حمایت کنند. ضمن اینکه او فردی از دولت روحانی است و کاندیداتوری وی می‌تواند نظر اعتدال و توسعه که اخیرا به حمایت از لاریجانی فکر می‌کند را برگرداند. او همچنین یک اصلاح طلب خالص است و می‌تواند از حمایت اتحاد ملت و سایر احزاب همسو با آن برخوردار شود.

بر اساس همین ویژگی‌ها است که گمانه کاندیداتوری او روز به روز تقویت می‌شود. شنیده‌های ما حاکی از آن است که اتحاد ملتی در حال بحث و بررسی درباره حمایت از جهانگیری هستند و نظر مثبت آنان در تصمیم نهایی اصلاح‌طلبان تاثیر چشم‌گیری خواهد داشت.»

***

نظر روحانی درباره بودجه تغییر کرد؟

به نظر می رسد بودجه سال آینده کشور از مواضع مهم اختلاف دولت و مجلس است. ماجرا این است که دولت بودجه ای به مجلس ارائه کرده است که به گواه نظر کارشناسان مختلف دارای اشکالات اساسی به خصوص در برآورد درآمدهاست. از روزهای نخست ارائه بودجه به مجلس زمزمه رد کلیات بودجه توسط مجلس مطرح شد. مجلس این بودجه را به ضرر اقتصاد کشور و معیشت مردم می داند اما به دلیل تفسیر شورای نگهبان، مجلس اجازه تغییر اساسی در لایحه بودجه را ندارد. پس تنها راهی که باقی می ماند رد کلیات بودجه و تصویب بودجه چند دوازدهم بود.

در این میان جلسه همفکری دولت و مجلس درباره بودجه تشکیل شد که در آن روحانی موضع متعادل تری گرفت و به مجلس برای اصلاح بودجه چراغ سبز نشان داد. ظاهرا در آن جلسه قرار شد کارگروه مشترک دولت و مجلس درباره بودجه تصمیم بگیرد و دولت هم به شورای نگهبان اعلام کند که اصلاحات با نظر موافق دولت انجام شده است.

بیشتر بخوانید: جزئیات توافق مجلس و دولت برای اصلاح لایحه بودجه ۱۴۰۰

اما امروز حسن روحانی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مجددا از بودجه دفاع کرد و به منتقدان پاسخ داد. روحانی گفت: «لایحه بودجه ۱۴۰۰ حاصل مطالعات و بررسی های دقیق در مسیر ریل گذاری شده توسعه کشور و ارزیابی دقیق از نیاز اقشار مختلف مردم است و از این نظر بودجه سال آینده، در عین انسجام و هدفمندی، واقع بینانه و دقیق هست.»

در مقابل، مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی بر رد لایحه بودجه تاکید کرد و نوشت: «در طول یک سال و نیم گذشته به رغم آنکه پیشنهادهای متعددی در دولت و مجلس برای اصلاح ساختار بودجه و مدیریت کسری بودجه مزمن دولت مطرح شده است، اما متأسفانه لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ مشابه لایحه بودجه سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ بدون اعمال این اصلاحات ساختاری تهیه و به مجلس ارائه شده است؛ به گونه ای که در کنار بیش برآوردی های قابل توجه در حوزه منابع، رشد فزایندهای نیز در حوزه مصارف دارد.»

محمدباقر قالیباف هم بر اصلاحات اساسی در بودجه تاکید کرد و در آغاز جلسه علنی امروز مجلس گفت: ما معتقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۰ نیاز به اصلاحات اساسی دارد چرا که کسری تراز عملیاتی لایحه بودجه نسبت به بودجه سال قبل ۱۱۷ درصد رشد داشته است و هزینه‌ها ۴۷ درصد افزایش پیدا کرده، در حالی که درآمدها حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.

وی بیان کرد: کشور ما فرصت هایی همچون حدود ۳ هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی،  اموال املاک و دارایی های دولتی ، معادن و منابع طبیعی بی شماری، سرمایه انسانی و دانش تخصصی بسیاری دارد. چنین کشوری می تواند حتی در همین بودجه، کسری تراز عملیاتی اش را کاهش دهد.

در نهایت هم بنا شد فردا مجلس جلسه ای غیررسمی برای بررسی بودجه داشته باشند. به نظر می رسد باید منتظر نظر میسیون تلفیق و صحن مجلس درباره کلیات لایجه بودجه باشیم.

بیشتر بخوانید: 

روحانی: بودجه ۱۴۰۰ منسجم و دقیق است/ صدور روزانه ۲.۳ میلیون بشکه نفت حق ایران است

مرکز پژوهش‌ها: پیشنهاد می‌شود کلیات لایحه در مجلس رد شود

قالیباف: لایحه بودجه ۱۴۰۰ نیاز به اصلاحات اساسی دارد/ از سختی‌ها عبور خواهیم کرد

***

احمدی‌نژاد تایید صلاحیت می‌شود؟

حمد خورشیدی آزاد، دبیرکل جمعیت خدمتگزاران انقلاب اسلامی که نسبت فامیلی با احمدی‌نژاد دارد در گفتگو مدارا با بیان اینکه انتخابات ۱۴۰۰سه قطبی خواهد شد، گفت: در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نماینده یا نمایندگانی از اصلاح طلبان، نماینده یا نمایندگانی از اصولگرایان و آقای احمدی نژاد حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: آقای احمدی نژاد هم گرچه اعلام کرده اند دراین خصوص «موضعی نگرفته اند» اما به اعتقاد بنده بخاطر اینکه اکثریت مردم خواهان او هستند و حضور ایشان مشارکت حداکثری را ایجاد می کند و او می تواند دولت کارآمد و پرتلاش و جوان و پرنشاط  تشکیل دهد که مشکلات کشور را حل کند، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰شرکت می کند و هم تایید صلاحیت می شود.

احمد خورشیدی آزاد گفت: دلیل بنده برای تایید صلاحیت آقای احمدی نژاد از سوی شورای نگهبان این است که مقام معظم رهبری قبل از اینکه به این بیندیشند که نام چه کسی از داخل صندوق رای بیرون خواهد آمد به مشارکت حداکثری توجه دارند.

وی ادامه داد: خیلی روشن است که اولویت نظام در انتخابات به ویژه انتخابات ریاست جمهوری که برد بین المللی دارد و نشان دهنده مشروعیت  است، مشارکت حداکثری می باشد.

احمد خورشیدی آزاد گفت: آقای احمدی نژاد یک کنشگر سیاسی اجتماعی است که ۸ سال سابقه ریاست جمهوری موفق  دارد و از طرفی ۸ سال اخیر را نیز تلاش های مطالعاتی کارشناسی فراوانی به روی «چه باید کردهای» کشور انجام داده تا کشور اسیر آزمون و خطا نشود.

این فعال سیاسی با اشاره به تغییر دبیر کل جببه پایداری گفت: نمی توان به طور قاطع گفت که تغییر دبیرکل جبهه پایداری در راستای کمک به آقای احمدی نژاد در انتخابات ۱۴۰۰ بوده اما می توان گفت که نتیجه این تغییر به نفع آقای احمدی نژاد شده است.

***

انتقاد آیت‌الله لاریجانی از ربط دادن واکسن کرونا به FATF

آیت‌الله صادق لاریجانی، مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از نمایندگان فراکسیون «گام دوم» مجلس شورای اسلامی با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن مجدد لوایح اف ای تی اف در مجمع تشخیص پس از ارجاع مقام معظم رهبری گفت: همانطور که در جلسه اخیر مجمع مطرح کردم،همگان باید فارغ از هرگونه جو سازی و فضاسازی های مخرب و البته بی تاثیر بر اراده اعضای مجمع، اجازه دهند که مجمع در این زمینه بررسی های خود را انجام دهد و البته در این راه حتما از نظرات و سخنان کلیه دلسوزان و کارشناسان متعهد استقبال خواهد شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوع اف ای تی اف را بسیار پیچیده دانست و افزود: متاسفانه عده ای با جو سازی در تلاشند توجه افکار عمومی را با موضوعاتی مانند تامین دارو و واکسن کرونا و امثال آن به سمت و سوی دیگری معطوف سازند.

بیشتر بخوانید: 

آملی لاریجانی: مجمع در بررسی FATF اسیر جوسازی‌های مخرب نمی‌شود

***

تخلف در فرایند واگذاری شرکت هفت تپه محرز است

به گزارش مهر، حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در خصوص واگذاری شرکت هفت‌تپه، بررسی‌های کارشناسی این سازمان نشان می‌دهد هم در واگذاری این شرکت به بخش خصوصی و هم پس از واگذاری (وفق ماده ۸ قرارداد منعقده) تخلفاتی رخ داده که واگذاری انجام‌شده را به موجب ماده (۱۱) قرارداد مشمول فسخ نموده است.

وی خاطرنشان کرد: همان‌گونه که ریاست محترم قوه قضائیه نیز بارها اعلام کرده‌اند، ما از خصوصی‌سازی در چارچوب قوانین کاملاً حمایت می‌کنیم کما اینکه واگذاری‌های زیادی هم طبق مقررات انجام شده اما با تضییع حقوق مردم و بیت‌المال حتماً مخالفیم و نظارت بر حسن اجرای قانون در این موضوع را با حساسیت دنبال می‌کنیم.

***

قالیباف یکی از گزینه‌های قطعی 1400 است؟

جواد آرین‌منش فعال سیاسی اصولگرا درباره انتخابات ریاست جمهوری به ایسنا گفت: با توجه به بحث‌ها و فعالیت‌ها به نظر می‌رسد که آقای قالیباف قطعا جزو گزینه‌های اصلی انتخابات ریاست جمهوری سال آینده خواهد بود. حرکات‌هایی که آقای قالیباف در این ماه‌های اخیر داشته و انتقاداتی که به دولت وارد کرده و مکررا ضعف کشور را ناشی از مدیریت اجرایی دانسته و همچنین اینکه راهکار حل مشکلات را تحول در مدیریت عنوان می‌کند، همگی نشان‌دهنده این است که وی یکی از گزینه‌های انتخابات پیش رو است. 

وی با بیان اینکه در انتخابات ۱۴۰۰ ما با تعدد کاندیداهای اصولگرا مواجه خواهیم بود، عنوان کرد: همچنین شواهد و قرائن نشان می‌دهد که بین نیروهای اعتدالی، اجماعی بر روی معرفی آقای علی لاریجانی به عنوان نامزد انتخابات سال آینده در حال شکل‌گیری است که البته در این خصوص بعید نیست از پشتیبانی جریانات اصلاح‌طلب هم استفاده شود. من پیش‌بینی می‌کنم که آقای لاریجانی با بخشی از تیم فعلی دولت مانند آقای ظریف، می‌توانند نماینده جریانات اعتدالی باشند و اگر چنین اتفاقی بیفتد، ما یک رقابت مناسبی را در عرصه انتخابات شاهد خواهیم بود. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۵۲۳۵۲۲۰:۴۵:۲۸ ۱۳۹۹/۱۰/۷
آقایان همتی و نمکی و واعظی تاکید کردند که واردات واکسن هیچ ربطی به FATF ندارد.
ناشناس۱۷۵۲۷۶۷۰۹:۰۱:۵۰ ۱۳۹۹/۱۰/۸
اسحاق جهانگیری با چه رویی می خواهد کاندید شود یعنی ملت ایران تا این حد در نظر او ابله هستند
ناشناس۱۷۵۲۸۲۹۱۰:۱۳:۲۷ ۱۳۹۹/۱۰/۸
اولا ادب داشته باش .در میان ملت ابله هم یافت میشود یعنی کسانیکه نمک میخورند و نمکدان می شکنند . بنده قصد تحسین و تمجید روحانی را ندارم اما در کشوری که بزرگان و فرهیختگان اجازه ورود به انتخابات ریاست جمهوری را ندارند، روحانی بهترین شخصی بود که ملت او را انتخاب نمود «که از هفت سال و اندی از دوران ریاست جمهوری ایشان» بیش از چهار سال مصادف با تحریم بوده یعنی روحانی بیش از چهار سال کشور را بدون نفت اداره کرده . انصاف داشته باشید . حتما خوب بخاطر دارید احمدی نژاد با بیش از 590 میلیارد دلار درآمد افسانه ای نفت کشور را با تورم 44 درصدی گذاشت و رفت .
ناشناس۱۷۵۳۳۰۷۱۵:۱۹:۴۹ ۱۳۹۹/۱۰/۸
رای اولین رای برای اسحاق تثبیت شد
ناشناس۱۷۵۳۳۱۴۱۵:۲۶:۰۰ ۱۳۹۹/۱۰/۸
اولین رای را بنام تو ثبت میکنیم
ناشناس۱۷۵۳۳۱۶۱۵:۲۷:۳۹ ۱۳۹۹/۱۰/۸
مشخص است تو از پرتو اسحاق دلار ۴۲۰۰ تومانی داشته ای اولین رای را بنام تو ثبت می کنیم
ناشناس۱۷۵۳۵۱۹۱۸:۲۵:۵۴ ۱۳۹۹/۱۰/۸
کور کور را می جوید و گودال آب را
ناشناس۱۷۵۲۸۳۶۱۰:۱۵:۵۷ ۱۳۹۹/۱۰/۸
با همان رویی که احمدی نژاد «گرچه تایید صلاحیت نخواهد شد» اما دوباره میخواد خودشو به ملت تحمیل کنه !
م خ۱۷۵۲۹۷۴۱۲:۰۱:۳۲ ۱۳۹۹/۱۰/۸
هدف از تایید احمدی نژاد حذف نهایی وی از عرصه سیاسی کشور است هر چند هیچ زمانی هم در عرصه سیاست نبوده است حتی در زمان ریاست جمهوری
ناشناس۱۷۵۳۰۶۵۱۳:۰۲:۱۴ ۱۳۹۹/۱۰/۸
احمدی نژاد اگر کاندیدا بشود حداقل 25 میلیون رای دارد.
ناشناس۱۷۵۳۳۹۰۱۶:۲۶:۵۲ ۱۳۹۹/۱۰/۸
اخه دولت که کاره ای نیست..توی ابن وضعیت همینکه یکم ازادی هست برید خدا رو شکر کنید، والله
ناشناس۱۷۵۲۳۵۴۲۰:۴۷:۲۰ ۱۳۹۹/۱۰/۷
بودجه 1400 همانند بودجه سالهای 98 و 99 واقع بینانه نیست و باعث تورم انفجاری در سال آینده خواهد شد.
ناشناس۱۷۵۲۷۷۹۰۹:۱۲:۲۷ ۱۳۹۹/۱۰/۸
دولت ها فکر ملی ندارند دولت می خواهد کاری کند که مردم در دولت بعدی بگویند صد رحمت به حسن و محمود به همین دلیل کاری میکنند که دولت آینده با مشکلات فراوانی روبرو شود از همین حالا باید قانون از کجا اورده ای و مشروعیت سنجی اموال را در مورد اعضای دولت و تمامی مدیران ارشد و میانی و افرادی را که مشخص می باشد در سایه آنها بوده اند اجرایی نمود و از طرفی هن با قانون جدید تا چند سالی ممنوع الخروج باشند
ناشناس۱۷۵۲۳۵۶۲۰:۴۸:۱۳ ۱۳۹۹/۱۰/۷
یادش بخیر در دوران برجام که در لیست سیاه نبودیم ولی کار بانکی انجام نمی شد و حواله ها نمی رفت
ناشناس۱۷۵۲۳۵۹۲۰:۴۹:۱۶ ۱۳۹۹/۱۰/۷
این همه پافشاری دولت در مورد اف ای تی اف شک برانگیز است و معلوم نیست چه خوابی برای مردم و کشور دیده
ناشناس۱۷۵۲۳۶۱۲۰:۵۰:۴۵ ۱۳۹۹/۱۰/۷
جهانگیری فعلا"پاسخگوی دلار 26 هزار تومانی و پراید 130 میلیونی و تورم 800 درصدی باشد کاندیدا شدنش باشه طلب مون !
ناشناس۱۷۵۲۳۶۳۲۰:۵۲:۴۶ ۱۳۹۹/۱۰/۷
اصلاح طلبان و کارگزاران اقتصاد کشور و معیشت مردم را نابود کردند و باید از سیاست کناره گیری کنند.
ناشناس۱۷۵۲۸۴۱۱۰:۱۸:۳۳ ۱۳۹۹/۱۰/۸
پیشنهاد بنده اینه که ریاست جمهوری حذف و مسئولیت تشکیل دولت هم به آقای خامنه ای سپرده شود.
mostafa.kamali95@yahoo.com۱۷۵۲۳۶۶۲۰:۵۴:۵۲ ۱۳۹۹/۱۰/۷
با توجه به شرایط بیماری کرونا و شرایط رکود اقتصادی بهترین راهکار و گزینه برای انتخابات ریاست جمهوری این است که توسط مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام مشترکا از بین افرادی که برای ریاست جمهوری تایید صلاحیت میشوند یکنفر که بیشترین رای و حد نصاب را بیاورد ایشان رییس جمهور شوند اینکار هم از انتشار بیماری کرونا جلوگیری میکند هم از اختلاف چند هزار میلیارد تومان هزینه انتخابات که کاندیدها و وزارت کشور میکنددجلوگیری میکند هم از اختلاف وقت و زمان مسولان جلوگیری می کند که به امور دیگر برسند از طرفی هم انتخاب رییس جمهور توسط این مجلس ها و مجمع تقریبا تخصصی تر و از طرفی هم اکثریت آنها در واقع نماینده خود ملت هستند
ناشناس۱۷۵۲۸۳۳۱۰:۱۴:۳۹ ۱۳۹۹/۱۰/۸
آخه این جاهایی که نام بردی در طول عمر 35 ساله گذشته شان فقط فکر مردم بودند! کدام یک بار بین آرمان های خارج از مرز و ملت داخل مرز ایشان ملت را انتخاب کردند که حالا چشم امید به نماینده شان بدوزیم؟!
ناشناس۱۷۵۲۸۶۰۱۰:۳۵:۲۳ ۱۳۹۹/۱۰/۸
ایده بسیار خوبی است به شرط آنکه هیچ یک از اعضا این مجالس و مجمع حق شرکت در انتخابات را نداشته باشند
ناشناس۱۷۵۲۳۷۰۲۰:۵۸:۰۳ ۱۳۹۹/۱۰/۷
جهانگیری از ترس اینکه پس از پایان دوره ریاست جمهوری دستگیر نشود می خواهد کاندید شود
ناشناس۱۷۵۲۸۴۴۱۰:۲۲:۱۰ ۱۳۹۹/۱۰/۸
اگه اینگونه باشد پس بی دلیل نیست بعضی تا پایان عمر قصد ترک قدرت را ندارند زیرا میدانند در صورت کناره گیری ملت با وی چه ها نخواهند کرد اما آن خدایی که من میشناسم کاری خواهد کرد که مردم ذلت او را ببینند .
ناشناس۱۷۵۲۳۷۴۲۰:۵۹:۱۲ ۱۳۹۹/۱۰/۷
آقای آملی لاریجانی ناهار کوفت طبری شد
ناشناس۱۷۵۲۸۶۴۱۰:۳۷:۲۶ ۱۳۹۹/۱۰/۸
طبری به لحاظ روحی و روانی بهم ریخته و راه میرود و می گوید ناهار نخردمه
ناشناس۱۷۵۲۳۸۳۲۱:۰۵:۱۷ ۱۳۹۹/۱۰/۷
FATF جزو ساختار وزارت خزانه داری امریکاست و با پیوستن به آن تحریم ها هوشمند و هدفمندتر می شوند و به تبع آن نرخ ارز و تورم افزایشی خواهد شد.
ناشناس۱۷۵۲۳۸۸۲۱:۰۸:۱۰ ۱۳۹۹/۱۰/۷
بودجه 1400 خیالبافانه است و پیش بینی فروش روزانه 2 میلیون و 300 هزار بشکه نفت و دلار 11 هزار تومانی محقق نمی شود و همین باعث کسری بودجه دولت و تشدید تورم در سال آینده خواهد شد.
ناشناس۱۷۵۲۴۰۲۲۱:۱۷:۴۷ ۱۳۹۹/۱۰/۷
تمامی مدیران این چهل سال در قبال وضعیت امروزی جامعه مسئول هستد .
ناشناس۱۷۵۲۴۲۹۲۱:۴۴:۴۲ ۱۳۹۹/۱۰/۷
مملکت رها شده است حد وحساب هم ندارد گرانی کالا !؟ وسائل بهداشتی حداقل ۵۰۰ درصد گران شده وچه بشود که مسئولین محترم دست از لجبازی بردارند وناله ملت را بشنوند تا دیر نشده !.؟
ناشناس۱۷۵۲۴۴۴۲۱:۵۶:۵۴ ۱۳۹۹/۱۰/۷
بهترين كار براي املي لاريجاني استعفاء از سمت رياست مجمع است وكنار رفتن از سياست
ناشناس۱۷۵۳۴۴۶۱۷:۰۱:۲۵ ۱۳۹۹/۱۰/۸
اون وقت ببینید کسی دیگر به ایشان محل مبگذارد
محمود دامادالدوله۱۷۵۲۴۶۷۲۲:۱۳:۴۹ ۱۳۹۹/۱۰/۷
فقط کم مونده اسحاق جهانگیری، صاحب نظریه ماندگار «مردم ایران یادتونه؟» کاندیدای ریاست جمهوری بشه. نه که در طول این هفت سال و چند ماه با مدیریت مشعشع خود و رئیسش ایران را آباد کرده اند!!! #دختر_مظلوم_وزیر #مردم_ایران_یادتونه؟ #دولت_پاکدستان #مهدی_جهانگیری #حسین_فریدون
ناشناس۱۷۵۲۸۲۸۱۰:۱۳:۱۲ ۱۳۹۹/۱۰/۸
مشایی یادت هست بقایی یادت هست خونه نشینی یادت هست جمشید بسم الله یادت هست گوجه فرنگی درمحله نارمک یادت هست دکل گم شده یادت هست 200نفر مسئولان سفر به نیویورک یادت هست دست بوسی مادر چاوز یادت هست 8بارپرونده شورای امنیت یادت هست کشورورشکست کرده یادت هست نه عزیزم الزایمر دارید
ناشناس۱۷۵۲۹۵۳۱۱:۴۴:۵۸ ۱۳۹۹/۱۰/۸
لزوما هرکی با جهانگیری نیست دلیل نمیشه با احمدی نژاد باشه. با همین تفکر مملکت رو به فنا دادید.
ناشناس۱۷۵۲۴۹۲۲۲:۳۲:۳۶ ۱۳۹۹/۱۰/۷
حاج اقا انتقاد میکنی فقط؟باید پاتو بزاری بیخ گلوی دولت بگی چرا به مردم ظلم میکنید؟
ناشناس۱۷۵۲۵۱۵۲۲:۵۳:۵۳ ۱۳۹۹/۱۰/۷
بعضی‌ها برای گریز از محاکمه و مجازات به ترفند کاندیداتوری رو میارن غافل از اینکه صلاحیتشون تایید نمیشه
ناشناس۱۷۵۲۵۵۴۲۳:۳۷:۲۴ ۱۳۹۹/۱۰/۷
چگونه کسی که 10 سال دزد را در بغلش تشخیص نداده ، می تواند مصلحت ملت را تشخیص دهد ؟؟؟؟
ناشناس۱۷۵۲۵۹۰۰۰:۳۳:۳۰ ۱۳۹۹/۱۰/۸
مجمع باید راجب fatf و افزایش قیمت دلار پاسخگو باشد
ناشناس۱۷۵۲۶۲۵۰۱:۲۱:۵۸ ۱۳۹۹/۱۰/۸
جهانگیری اگر ریاست جمهوری بلد بود به روحانی میگفت که چجوری قیمت مرغ پایین بیاره
ناشناس۱۷۵۲۷۹۲۰۹:۲۶:۴۹ ۱۳۹۹/۱۰/۸
گل وگفتی این جمله را با آب طلا باید نوشت
ناشناس۱۷۵۲۷۵۹۰۸:۵۰:۲۰ ۱۳۹۹/۱۰/۸
جناب آقای آملی لاریجانی مگر چه اتفاقی افتاده که می خواهید از اول لوایح FATF را مجدداً در مجمع بررسی کنید تازه اینبار از نظر کارشناسان هم استفاده نمایید مگر بار اول بصورت دقیق بررسی نکردید . اگر نظرتان همان است سریعاً اعلام کنید و اگر نظرتان عوض شده با صراحت بگویید که بار قبل اشتباه کردید.
ناشناس۱۷۵۲۹۲۷۱۱:۲۷:۳۰ ۱۳۹۹/۱۰/۸
اینها بلد نیستند : 1- عذر خواهی کنند . 2- کار کارشناسی انجامدهند . 3- نون حلال بخورند . شما چه انتظاری دارید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۱۷۵۲۹۴۳۱۱:۳۶:۱۴ ۱۳۹۹/۱۰/۸
جناب آقای لاریجانی. جواب بدهید. چرا. دویست کشورقبول کردند. فقط چهارتا کشور. ایران. کره شمالی سودان جنوبی. سومالی. قبول نکردند. اتفاقا تایید نشدن این موضوع بسیار شک برانگیزه.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. لطفاً شوق خدمت نداشته باشید!

  2. حماس با دمپایی، اسیر اسرائیلی می‌گیرد

  3. پیشنهاد عجیب شریعتمداری به شورای نگهبان/ ابقای قالیباف در ریاست مجلس / آخرین گمانه‌زنی‌های انتخاباتی

  4. مقتدی صدر: سکوت بس است، سفیر آمریکا را اخراج کنید!

  5. "محسن هاشمی" کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

  6. کافه سگ‌ها پلمب شد

  7. قالیباف مجدد بر کرسی ریاست مجلس نشست

  8. حسین شریعتمداری: آن روز دیده بودم این فتنه‌ها که برخاست

  9. توضیحات مدیرعامل اسبق بهشت زهرا درباره کفن ۲.۵ میلیونی

  10. اوباش عامل درگیری در بیمارستان خاتم الانبیاء زاهدان دستگیر شدند

  11. معترضان در استانبول کنسولگری رژیم صهیونیستی را به آتش کشاندند

  12. هاشمی: در اخبار دیدم که نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شده‌ام

  13. خاندوزی: ایران به رشد اقتصادی پایدار رسیده است

  14. اعتراف مهم بایدن در مورد ایران

  15. گردشگر آلمانی از اهرام ثلاثه مصر بالا رفت

  16. انصاری: حسن خمینی تصمیمی برای کاندیداتوری در انتخابات ندارد

  17. فعلا امکان تک نرخی کردن ارز وجود ندارد/ فاصله بین نرخ های ارز باید به حداقل برسد

  18. هرگونه خدمت به اتباع خارجی مجاز، منوط به داشتن بیمه درمان و حوادث است

  19. نتانیاهو: حمله به اردوگاه آوارگان رفح «اشتباه غم‌انگیزی» بود

  20. آمریکا: به فشار برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ادامه می‌دهیم

  21. بزرگراه بعثت و خیابان پاستور شرقی به نام شهید رییسی نامگذاری شد

  22. واکنش آمریکا به گزارش فصلی آژانس انرژی اتمی درباره ایران

پربحث‌های هفته

  1. بی‌بی‌سی: پهپاد ترکیه در شناسایی محل سقوط بالگرد رئیس‌جمهور ایران اشتباه کرد

  2. ابلاغ قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تا دو هفته دیگر

  3. سردار رادان: رسیدگی به وضعیت حجاب مطالبه مردمی بود

  4. شهادت رئیسی و خودفرهیخته پنداری برخی از ما !

  5. پاسخی که شهید رئیسی به امانوئل مکرون داد

  6. رئیس‌جمهور بعدی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. ۶ نکته کلیدی درباره سقوط بالگرد رئیس جمهور/ یک کارشناس خبره صنعت هوایی توضیح می‌دهد

  8. برای مقاصد خود، از شهادت رئیس‌جمهوری هم نمی‌گذرند!

  9. گمانه‌زنی‌ها درباره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری/ انتقاد رسانه اصولگرا از سوءاستفاده انتخاباتی از شهادت رئیسی

  10. چرخش راهبردی یک کشور عربی در مقابل ایران

  11. بازخوانی یک جنجال قابل‌تامل در ماجرای یافتن بالگرد رئیس جمهور

  12. لطفاً شوق خدمت نداشته باشید!

  13. سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

  14. نظرات برگزیده مخاطبان الف: شورای نگهبان درباره ردصلاحیت‌ها باید پاسخگو باشد/ قدرت نظامی بالا باعث نتیجه‌دادن مذاکرات می‌شود

  15. همه چیز برای فروش !

  16. اطلاعیه ستاد کل درباره حضور ناموفق پهپاد ترکیه در ایران 

  17. بی‌تفاوتی به فقدان رئیس‌جمهور و تلقی فانتزی از امر ملّی

  18. حماس با دمپایی، اسیر اسرائیلی می‌گیرد

  19. او این چنین جاودانه شد

  20. «بیژن زنگنه» با این کارنامه رویش می‌شود نسخه هم بپیچد؟!

  21. فرانکنشتاین خاورمیانه!

  22. پیشنهاد عجیب شریعتمداری به شورای نگهبان/ ابقای قالیباف در ریاست مجلس / آخرین گمانه‌زنی‌های انتخاباتی

  23. سانحه بالگرد شهید رئیسی و احتمالات/ «موج کوهستان» یعنی چه؟

  24. جنایتکاری که حتی ظاهرسازی هم نمی کند!

  25. مقتدی صدر: سکوت بس است، سفیر آمریکا را اخراج کنید!

پربحث‌های هفته

  1. رئیس‌جمهور بعدی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  2. برای مقاصد خود، از شهادت رئیس‌جمهوری هم نمی‌گذرند!

  3. گمانه‌زنی‌ها درباره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری/ انتقاد رسانه اصولگرا از سوءاستفاده انتخاباتی از شهادت رئیسی

  4. بازخوانی یک جنجال قابل‌تامل در ماجرای یافتن بالگرد رئیس جمهور

  5. لطفاً شوق خدمت نداشته باشید!

  6. سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

  7. نظرات برگزیده مخاطبان الف: شورای نگهبان درباره ردصلاحیت‌ها باید پاسخگو باشد/ قدرت نظامی بالا باعث نتیجه‌دادن مذاکرات می‌شود

  8. همه چیز برای فروش !

  9. اطلاعیه ستاد کل درباره حضور ناموفق پهپاد ترکیه در ایران 

  10. بی‌تفاوتی به فقدان رئیس‌جمهور و تلقی فانتزی از امر ملّی

  11. او این چنین جاودانه شد

  12. پیشنهاد عجیب شریعتمداری به شورای نگهبان/ ابقای قالیباف در ریاست مجلس / آخرین گمانه‌زنی‌های انتخاباتی

  13. سانحه بالگرد شهید رئیسی و احتمالات/ «موج کوهستان» یعنی چه؟

  14. "محسن هاشمی" کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

  15. تشکیل جلسه شورای عالی امنیت ملی با حضور تمام اعضا

  16. صدای پرقدرت صداقت 

  17. تردید علی لاریجانی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری 

  18. آنچه دشمن درباره "شهیدِ جمهور" نمی فهمد

  19. قالیباف مجدد بر کرسی ریاست مجلس نشست

  20. اظهارات «آذری‌جهرمی» درباره ورود خود به عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری

  21. بازگشت دوباره سعید جلیلی به میدان انتخابات/ روایت باهنر از پوست‌اندازی گروه‌های سیاسی

  22. پاسخ طحان نظیف به شائبه‌ پایان ریاست مجلس قالیباف/ واکنش سردار کوثری به ادعای وضعیت مبهم محافظ رئیس جمهور

  23. دعوت خاتمی از چهره‌های اصلاح‌طلب به کاندیداتوری

  24. حسین شریعتمداری: آن روز دیده بودم این فتنه‌ها که برخاست

  25. مهرعلیزاده: آقای رئیسی حلالم کن

آخرین عناوین