سفیر فرانسه در تهران: قیمت بنزین در اروپا گران‌تر از ایران است/ زمان زنده‌شدن برجام است

گروه جهان الف،   3990918048 ۶۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

سفیر فرانسه در تهران اظهار داشت: خروج آمریکا از توافق هسته‌ای اشتباه بود و پاریس آماده آغاز عصر پساترامپ با ایران است.

سفیر فرانسه در تهران: قیمت بنزین در اروپا گران‌تر از ایران است/ زمان زنده‌شدن برجام است

فیلیپ تیه‌بو، سفیر فرانسه در تهران در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: شرکت‌های فرانسوی و اروپایی علاقه زیادی برای حضور در بازار ایران دارند. شرکت‌های بزرگ فرانسوی همچون رنو، پژو، توتال و ایرباس علاقه زیادی برای فعال بودن در ایران دارند.

متن کامل گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

آقای تیه‌بو، فرانسوی‌ها سابقه حضور زیادی در ایران به‌ویژه در بخش فرهنگ داشتند؛ مثلا می‌دانیم که خیلی از کاوش‌های باستان‌شناسی توسط فرانسوی‌ها انجام شده و حتی قلعه‌ای در محوطه باستانی شوش ساختند که به قلعه فرانسوی‌ها شهرت دارد. جزئیات بیشتری از فعالیت باستان‌شناسی فرانسوی‌ها در ایران می‌دانید و آیا بخش ایران‌باستان در موزه لوور را قبل از آمدن به ایران دیده‌اید؟

قبل از هرچیز مایلم به تمام خوانندگان روزنامه همشهری درود بفرستم. روابط ایران و فرانسه بسیار قدیمی و گسترده است و تاریخ این روابط به هزاران سال قبل بازمی‌گردد. فرانسویان زیادی به ایران سفر کردند تا فرهنگ ایران را به مردم فرانسه به‌ویژه دانشگاهیان بشناسانند. ژان شاردن، بازرگان و سفرنامه‌نویس فرانسوی و اوژن فلاندن، نقاش مشهور فرانسوی در قرن‌های 17و 18میلادی به ایران سفر کردند. هدف‌ همه آنها شناساندن بنای تمدن گذشته ایران از دوران هخامنشی تا عهد صفویه بود. از قرن 19میلادی اما باستان‌شناسان فرانسوی در ایران حضور یافتند و ژاک دمورگان، پایه‌گذار فعالیت‌های باستان‌شناسی فرانسوی‌ها در ایران شد و نه‌تنها در شوش که در محوطه‌های باستانی دیگر نیز فعالیت‌های باستان‌شناسی فرانسوی‌ها ادامه یافت. در موزه لوور فرانسه هم‌اکنون اشیایی از تمدن ایرانی قرار دارد.

فرانسه همچنین همکاری‌های بسیار مهمی با موزه ملی ایران دارد و تبادلات در سطح دانشگاهیان و پژوهشگران بین دو طرف ادامه دارد. تأکید می‌کنم که همکاری ایران و فرانسه در این زمینه‌ها بسیار زنده است. فعالیت‌های باستان‌شناس‌های ایرانی و فرانسوی در ایران و فرانسه به‌صورت مرتب ادامه دارد. پاندمی کوویدـ19 متأسفانه سفرها و رفت‌وآمدهای جهانی را با مشکل مواجه کرده است، اما فرانسه به‌صورت آنلاین اشیای ایرانی در موزه‌های این کشور را به نمایش گذاشته است تا هم فرانسوی‌ها بتوانند فرهنگ و تمدن ایران را تحسین کنند و هم ایرانی‌ها به اشیای تاریخی مربوط به تمدن ایران در موزه‌های فرانسه دسترسی داشته باشند. فرانسه اما مجموعه‌های بسیار غنی از اشیای تاریخی ایران در اختیار دارد و حساب اینستاگرام سفارت فرانسه به‌طور مرتب، عکس‌هایی از اشیای هنری باستانی ایران که در موزه‌های فرانسه نگهداری می‌شوند را منتشر می‌کند.

می‌دانیم که فرانسوی‌ها مهم‌ترین گروهی بودند که ایران را به اروپا معرفی کردند. رقابتی بین سفرنامه‌نویس‌های ایتالیایی و فرانسوی حاکم بوده بر سر شناساندن ایران و مسیر تجارت با ایران در دوره‌های تاریخی. فکر می‌کنید فرانسوی‌ها توانستند برنده رقابتی باشند که ایران را به‌خوبی به بازرگان‌ها، تجار و جهانگردها معرفی کنند؟

خودم را در منطق مسابقه قرار نمی‌دهم، بلکه از منطق تکمیل کردن در این‌باره سخن می‌گویم. میراث تاریخی ایران به آن اندازه غنی هست که اجازه همکاری با کشورهای مختلف اروپایی را بدهد؛ کشورهایی که علاقه‌مند به این موارد هستند؛ مثلا ما یکسری همکاری‌هایی داریم با کارشناسان آلمانی، ایتالیایی و فرانسوی بنا بر این منطق همکاری داریم در این زمینه. سفرنامه‌نویسان متعددی بودند که سعی کردند بنای تمدن ایران را از قرن 17 به بعد به فرانسوی‌ها بشناسانند. فرهنگ ایران تأثیر بسیار قابل‌توجهی بر کارهایی که سفرنامه‌نویس‌ها انجام دادند بر فرهنگ فرانسه داشت.

ما نامه‌های ایرانی منتسکیو را داشتیم که سعی کرد فرانسه را از دیدگاه یک فرد ایرانی بشناساند؛ یعنی فرانسه را از دید ایرانی نگاه کند. تأثیرات متقابلی  بین ایران و فرانسه، فرانسه و ایران، و ایران و اروپا وجود دارد و تأثیر فرهنگ و هنرهای تزیینی قرن 18و 19 ایران به وضوح در فرانسه و اروپا قابل مشاهده است و تأثیر متقابل همچنان وجود دارد. از 4قرن پیش هنر ایران و هنر فرانسه از طریق درک مشترک یکدیگر غنی‌تر شدند. در کاخ موزه گلستان اشیایی را می‌بینیم که نشان‌دهنده تأثیر هنر اروپایی بر فرهنگ و هنر ایران است؛ خصوصا در قرن نوزدهم. وقتی هم به موزه‌های اروپا می‌رویم، تأثیر فرهنگ ایران را بر فرهنگ تاریخی اروپا خصوصا بر آثار شیشه‌ و هنر کریستال می‌بینیم.

در دور جدید، همکاری‌های فرهنگی ایران و فرانسه در موضوعات دانشگاهی و هنری چگونه خواهد بود؟

همکاری‌های فرهنگی ما چندوجهی هستند و در چارچوب تصمیماتی قرار می‌گیرند که حین سفر آقای روحانی به فرانسه در سال 2016 گرفته شد. این همکاری‌ها زمینه‌های فرهنگی، دانشگاهی و آموزش زبان را دربرمی‌گیرد. به رغم مشکلاتی که کوویدـ 19 ایجاد کرد، تبادلات دانشگاهی ایران و فرانسه که بسیار مهم هستند، ادامه دارد و تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی را می‌بینیم که فعالیت‌شان را برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی فوق‌لیسانس و دکتری و فوق‌دکتری در زمینه‌های علوم‌انسانی، زبان و سایر علوم پیگیری می‌کنند.

خروج آمریکا از برجام منجر به قطع همکاری‌های فرهنگی ایران و فرانسه هم شد؟

خیر. ایران و فرانسه روابطی دارند که تاریخ آن به هزاران سال قبل بازمی‌گردد و روابط ایران و فرانسه در همین راستا قرار می‌گیرند؛ بنابراین باید خودمان را در منطق همکاری پایدار و ادامه‌دار قرار دهیم. مقامات فرانسه تأکید کردند که فرانسه همچنان عضو برجام است و عضو خواهد ماند و مایل است که برجام را مجددا برقرار و  زنده کند. فرانسه نیز همچون آلمان و انگلستان از تصمیم آقای ترامپ برای خروج از برجام ابراز تأسف کرد. فرانسه با چین و روسیه همچنان در برجام است. فکر می‌کنم که الان تمام شرایط فراهم شده است برای اینکه این توافق دوباره زنده شود.

همکاری‌های فرهنگی، علمی و فنی ایران و فرانسه نیز به هیچ عنوان قطع نشده است، اما تحت‌تأثیر کوویدـ19و ممنوعیت‌های سفر قرار گرفته است. با این حال، سعی کردیم فعالیت‌های خودمان را به‌صورت آنلاین پیش بگیریم و دانشجویان زبان فرانسه می‌توانند از کلاس‌های آموزشی آنلاین استفاده کنند؛ حتی برنامه مجازی روز اساتید زبان فرانسه که شامل کارگاه‌های متعدد پیرامون آموزش زبان فرانسه بود و 200 استاد زبان فرانسه از طریق وبینار در این کارگاه‌ها شرکت کردند، چندی پیش برگزار شد. هنرمندان بااستعداد ایرانی هم هم‌اکنون در سیته هنرهای پاریس اقامت دارند و به‌کار خود ادامه می‌دهند. دانشجویان ایرانی در فرانسه هم به تحصیلات‌شان ادامه می‌دهند و فرانسه نیز مدت زمان بورس‌های دانشجویان ایرانی را که به‌دلیل کوویدـ19 نتوانسته بودند به تحصیلات خود ادامه دهند، طولانی‌تر کرد؛ بنابراین روابط و تبادلات ایران با فرانسه و اروپا ادامه می‌یابد و در فرانسه نیز این اراده برای توسعه روابط فرهنگی با ایران وجود دارد. از طرف دیگر، شرایط امنیتی برای دانشگاهیان فرانسوی در ایران نیز باید لحاظ شود و شرایط باید در ایران نیز به‌صورت راضی‌کننده‌ای ادامه بیابد.

اولین‌بار است که در یک خانه تاریخی زندگی می‌کنید؟ البته ما در بدو ورود با مشاهده المان‌های ایرانی در این اقامتگاه، احساس کردیم پیش از اینکه وارد یک خانه غربی و اروپایی شویم، وارد یک خانه ایرانی شده‌ایم.

خیر. این نخستین‌باری نیست که در یک بنای قدیمی زندگی می‌کنم. خانه پدری و خانوادگی ما قدیمی بود. اقامتگاه سفرای فرانسه در تهران هم بیان‌کننده گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و روح این خانه است که از 130سال پیش به این سمت به همین شکل بوده و مکانی برای تبادل میان فرهنگ ایران و فرانسه بود. این خانه هم تلفیقی از سنت‌های ایرانی و اروپایی است که این سنت را تنها در ایران نمی‌بینید؛ در تمام اقامتگاه‌های سفارت فرانسه در جهان این اتفاق افتاده است. من در کره‌جنوبی سفیر بودم. اقامتگاه سفیر فرانسه در کره‌جنوبی هم تلفیقی از سنت فرانسوی و کره‌ای بود. معمار آن خانه نیز اهل کره‌جنوبی و شاگرد لوکور بوزیه، معمار شهیر فرانسوی بود. فرانسه سعی کرده است در اقصی نقاط جهان، فرهنگ فرانسوی را با غنای فرهنگی کشور میزبان تلفیق کند و این اراده در تمام اقامتگاه‌های سفرای فرانسه در تمام جهان وجود دارد.

فارسی یاد گرفته‌اید؟

متوجه می‌شوم، ولی نمی‌خواهم سرتان را درد بیاورم.

می توانید صحبت کنید؟

تنها کلمه‌ای که می‌توانم بگویم «خیلی ممنون» است.

وقتی آمریکا از معاهده آب و هوایی پاریس خارج شد، قرار بود کشورهایی که این معاهده را امضا کرده‌اند، ازجمله ایران تلاش کنند که گرمایش جهانی را تا 2درجه با کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای کمتر کنند. اما آمریکا از این معاهده خارج شد و این معاهده را به هم زد. فکر می‌کنید این معاهده بتواند به نجات زمین کمک کند و از سطح انتشار گازهای گلخانه‌ای بکاهد؟

بگذارید اینجوری بگویم که اگر این پیمان اقلیمی نباشد، اوضاع خیلی بدتر می‌شود و به سمت فاجعه اقلیمی می‌رویم. باید بدانیم که پیمان اقلیمی به‌خودی خود کره زمین را نجات نمی‌دهد، ولی نبودش می‌تواند باعث تخریب زمین شود. مهم آن است که شهرها، کشورها و همچنین صنایع و شرکت‌ها به اهمیت موضوع کاهش گازهای گلخانه‌ای واقف شوند. شهرهای بزرگ جهان در کشورهای مختلف ازجمله در آمریکا برای محدود کردن آلودگی‌ها و گازهای گلخانه‌ای فعالیت می‌کنند و پیمان اقلیمی نیز این آگاهی را داد که گازهای گلخانه‌ای می‌توانند به سلامت مردم در جهان لطمه بزنند. کشور چین اقداماتی برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای انجام داد. هندوستان هم این آگاهی را پیدا کرد و حتی ایران هم اقداماتی را انجام داده است. وقتی با شهردار تهران ملاقات کردم راجع به اقدامات شهرداری تهران در این زمینه صحبت شد و برنامه‌هایی که شهرداری تهران برای کاهش گازهای گلخانه‌ای دارد. یکسری همکاری‌ها هم بین شرکت فرانسوی ایرپاریف با همتای ایرانی خود، یعنی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در این زمینه وجود دارد.

ببینید 10سال پیش هیچ‌کس در پاریس با دوچرخه تردد نمی‌کرد، ولی الان در تمامی نقاط شهر پاریس مردم سعی می‌کنند از دوچرخه استفاده کنند. در تهران هم البته کوویدـ 19اگرچه باعث شد خیلی‌ها از دوچرخه استفاده کنند، ولی باید این اعتراف را بکنم که استفاده از دوچرخه در تهران خیلی سخت‌تر از پاریس است؛ چون اگر بخواهیم از مرکز شهر با دوچرخه به شمال شهر برویم به‌دلیل سربالایی و سرپایینی خیابان‌ها کار سخت می‌شود، اما در اجرای پیمان پاریس برای مبارزه با گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی این آگاهی به‌وجود آمده است؛ چون مشکلات بسیار زیادی الان در رابطه با بارش‌ها و خشکسالی در جهان وجود دارد. اجازه بدهید به شما بگویم که همین حالا فرزندان خود من در پاریس که همگی بزرگ هستند به‌صورت مداوم با دوچرخه در خیابان‌ها تردد می‌کنند؛ بنابراین آگاهی بسیار مهم است.

شرکت‌ها و کارخانجات زیادی نیز در مورد زیان گازهای گلخانه‌ای آگاه شده‌اند. اما برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها بسیار اهمیت دارد. صنایع در تمام جهان اکنون متوجه شده‌اند که باید اقداماتی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای انجام دهند. الان مسئله جدی موضوع حمل‌ونقل عمومی در تهران و پاریس است. خطوط متروی بسیار زیادی در پاریس افتتاح شده و یک شبکه قدیمی مترو هم در پاریس وجود دارد که احداث آن به سال1900 بازمی‌گردد و الان پاریس سعی دارد شبکه متروی جدیدی به شکل کمربندی دور پاریس احداث کند تا به ظرفیت حمل‌ونقل عمومی بیفزاید تا از انتشار گازهای گلخانه‌ای جلوگیری کند.

فرانسه چه اندازه می‌تواند برای حل مشکل آلودگی هوای تهران به ایران کمک کند؟

ما آماده دریافت هرگونه درخواست از مقامات ایران در این زمینه هستیم؛ هرچند یکسری همکاری‌های پژوهشی و دانشگاهی در زمینه حفظ محیط‌زیست وجود دارد، اما فرانسه و اروپا آماده توسعه این همکاری‌ها هستند و حتی می‌توانیم همکاری‌های صنعتی برای استفاده از موتورهای تمیزتر که کربن کمتری تولید می‌کنند با ایران برقرار کنیم.

فکر می‌کنید چندسال زمان نیاز است تا تهران بتواند در موضوع کاهش آلاینده‌های هوا به رتبه پاریس نزدیک شود؟

البته باید آنچه قابل مقایسه است را مقایسه کنیم. پاریس، شهر بسیار کوچکی است در مقایسه با تهران و حدود 2و نیم میلیون نفر جمعیت دارد؛ درحالی‌که تهران کلانشهری است که جمعیت 13 تا 14میلیونی دارد. پاریس مسطح است؛ درحالی‌که تهران تقریبا سطوح مختلف دارد. نکته دیگر آن است که قیمت بنزین در اروپا بسیار گران‌تر از قیمت بنزین در ایران و کشورهای نفت‌خیز است و هزینه حمل‌ونقل در اروپا بسیاری را متقاعد می‌کند که از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند. یک لیتر بنزین در اروپا بیشتر از 50هزار تومان است.

تحریم‌ها چه اندازه در عقب ماندن ایران در موضوع کاهش آلودگی‌ها و آلاینده‌های زیست‌محیطی تأثیر داشته است؟

در موضوع اعمال مجدد تحریم‌ها توسط آمریکا فکر کنم ما 20مرتبه صحبت‌ کرده‌ایم. اعمال مجدد تحریم‌ها توسط آمریکا نه درست است و نه در مسیر صحیح قرار دارد. برجام یکسری تعهدات و حقوقی برای طرفین درنظر می‌گرفت و البته حق ایران هم منتفع شدن از منافع اقتصادی این توافقنامه است؛ به همین دلیل است که ما پایبند به حفظ توافق هستیم؛ چون فکر می‌کنیم چارچوب متوازنی بوده و به نفع طرفین است. آمریکا از ‌ماه اگوست گذشته تلاش‌هایی برای فعال کردن اسنپ‌بک و بازگشت تحریم‌های جدید علیه ایران انجام داد، اما فرانسه، آلمان و انگلستان از آن پیروی نکردند؛ چون اقدام آمریکا غیرقانونی بود و آمریکا دیگر در برجام حضور نداشت.

همانطور که می‌دانید توانستند 2رأی از 15رأی شورای امنیت را در این زمینه به‌دست آوردند. از سال2019 نیز آقای مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه تلاش‌های فراوانی برای ایجاد آتش‌بس اقتصادی با هدف محدود کردن تأثیر تحریم‌ها و حتی برداشته شدن یکسری از تحریم‌ها انجام داد که متأسفانه تلاش‌های او به نتیجه نرسید، ولی فرانسه همچنان نظر مساعدی برای از سرگیری مذاکرات برای کاهش تحریم‌ها از یکسو و بازگشت ایران به تمامی تعهدات خود در برجام دارد. 3کشور اروپایی گفت‌وگوهای منظمی نیز در این زمینه داشتند و از چین و روسیه و ایران هم دعوت به انجام کامل تعهدات کردند. فرانسه و اروپا خواهان کاهش تحریم‌ها علیه ایران بودند. شرکت‌های فرانسوی و اروپایی تحت‌تأثیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفتند و بسیار هم متضرر شدند؛ چون درصورت ادامه همکاری‌های تجاری با ایران جریمه‌های سنگینی متحمل می‌‌شدند.

از طرف دیگر شرکت‌های فرانسوی تمایل زیادی برای از سرگیری همکاری‌‌ها در زمینه‌های مختلف مالی، خدماتی و صنعتی با ایران دارند. می‌دانید که فرانسه در سال‌های 2016و 2018به ایران ایرباس فروخت و در زمینه‌های مختلف با ایران همکاری دارد. انستیتو پاستور ایران با فرانسه در زمینه‌های بهداشتی و تولید دارو همکاری می‌کند. شرکت مهم صنعتی فرانسوی در ایران وجود دارد که دارو تولید می‌کند. پس‌زمینه‌های همکاری ایران و فرانسه بسیار زیاد است. در زمینه بهداشت و سلامت همکاری‌های بین‌المللی بسیار مهم است و فرانسه هم همکاری‌هایی در چارچوب سازمان بهداشت جهانی با ایران داشت و ایران و اروپا هر دو از خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی هم ابراز تأسف کردند؛ چون این اقدام آمریکا خلاف منطق همکاری‌های بین‌المللی بود؛ بنابراین هنوز فکر می‌کنم همکاری‌های ایران و فرانسه در زمینه‌های بسیار زیادی می‌تواند توسعه پیدا کند.

در مورد واکسن کرونا آیا فرانسه می‌تواند به ایران کمک کند تا سریع‌تر به این واکسن دست پیدا کند؟ یا این موضوع هم به‌دلیل تحریم‌ها برایش مشکل است؟

فرانسه و اروپا در این زمینه به روشنی صحبت کردند. واکسن باید در دسترس عموم باشد و به همه کشورها برسد. نباید بگوییم که واکسن فقط برای کشورهای صنعتی و غربی است، بلکه لازمه مبارزه با پاندمی، تولید و توزیع واکسن برای همگان است. الان هم لابراتوارهای مختلف در کشورهای مختلف جهان در چین، روسیه، آمریکا، انگلستان، آلمان، فرانسه و حتی در ایران برای تولید واکسن فعالیت می‌کنند. پس قطعا یک واکسن وجود نخواهد داشت و واکسن‌های مختلف ساخته می‌شوند که در کشورهای مختلف تولید و در دسترس کشورهای جهان قرار می‌گیرند. انستیتوپاستور پاریس نیز هم‌اکنون روی موضوع تولید واکسن کار می‌کند و مسلما فعالیت‌های خود را در راستای شبکه‌های انستیتو پاستورهای جهان ازجمله انستیتو پاستور تهران انجام می‌دهد. اما باید درنظر داشت که فعلا پژوهش در مورد واکسن کرونا انجام می‌شود و یک واکسن وجود نخواهد داشت.

الان همه‌‌چیز در سطح پژوهش است و هنوز هیچ مقام اروپایی برای استفاده از واکسن مجوز نداده است. انستیتو پاستور پاریس هم فعالیت‌های مرتبط با تولید واکسن کرونا را با همکاری شبکه انستیتو پاستورهای جهان انجام می‌دهد که انستیتو پاستور ایران هم جزئی از این شبکه جهانی است. در عین حال، پژوهشگران دیگری نیز در ایران هستند که روی تولید واکسن کرونا کار می‌کنند. فعالیت‌های زیادی برای تولید واکسن در کشورهای مختلف در حال انجام است و از تکنیک‌های مختلف هم برای تولید واکسن استفاده می‌شود؛ مثلا گروه بهداشتی و دارویی آمریکا از متد ای.آر. ان استفاده می‌کند. آکسفورد و انستیتوپاستور هم از متدهای خودشان بهره می‌برند که از پروتئین‌ها برای تولید واکسن استفاده می‌شود، اما آنچه قابل توجه است این است که در کمتر از یک‌سال لابراتوارها موفق شده‌اند به فرمول‌های ساخت واکسن کرونا دست پیدا کنند؛ کاری که قبلا 10سال طول می‌کشید.

با توجه به تغییرات ایجاد شده در آمریکا و شانس روی کار آمدن بایدن درصورت بازگشت آمریکا به برجام، سرمایه‌گذاران فرانسوی چه اندازه علاقه‌مند به حضور در بازار ایران هستند و حجم تبادلات ایران و فرانسه درصورت برقراری دوباره برجام به چه میزان خواهد رسید؟

فرانسه از این مورد حمایت می‌کند و ایران و فرانسه می‌توانند با یکدیگر کار کنند. درصورت بازگشت به برجام شرکت‌های فرانسوی و اروپایی علاقه زیادی برای حضور در بازار ایران دارند. شرکت‌های بزرگ فرانسوی همچون رنو، پژو، توتال و ایرباس علاقه زیادی برای فعال بودن در ایران دارند. شرکت‌های ایرانی هم می‌توانند با اروپا کار کنند. شرکت‌های اروپایی می‌توانند با فعال شدن دوباره در ایران در همکاری‌های فنی و تخصصی و دانشگاهی ایران را یاری کنند.

اروپا و فرانسه آماده عصر پساترامپ در همکاری با ایران هستند؟

این درک مشترک بسیار مهم است که ویروس کرونا اکنون زمینه همکاری‌ها را نه‌تنها در ایران که در تمام جهان تحت‌تأثیر قرار داده است، اما با این حال فرانسه آماده از سرگیری همکاری‌ها در دوران جدید است و شرکت‌های فرانسوی هم آماده همکاری با ایران و حضور در بازار ایران هستند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۲۲۸۴۱۱۱:۲۰:۳۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
.. "سفیر فرانسه در تهران: قیمت بنزین در اروپا گران‌تر از ایران است" فرانسه مثل ايران رو نفت نخوابيده . درآمد سرانه مردم فرانسه سالانه 38000 دلار است كه 22 برابر درآمد سرانه مردم ايران است.
سفیر۱۷۲۲۸۴۲۱۱:۲۰:۵۸ ۱۳۹۹/۹/۱۸
یکی به این بفهمونه داره به یورو حقوق میگیره نه ریال
ناشناس۱۷۲۲۹۱۷۱۲:۰۱:۱۴ ۱۳۹۹/۹/۱۸
پژو و رنو در ایران جایی ندارند.
ناشناس۱۷۲۳۱۳۷۱۳:۲۱:۰۳ ۱۳۹۹/۹/۱۸
چجوری میشود کسیکه خود را بخواب زده از خواب بیدار کرد؟ اینها نگاهشان به ملت همینه که هست و کاری هم نمیشود کرد ، دردی است بی درمان و ملت نیز باید این نگاه توهین آمیز را بطور مستمر تحمل کند .
ناشناس۱۷۲۳۷۴۲۱۸:۲۶:۳۳ ۱۳۹۹/۹/۱۸
کاش میشد شهروندی فرانسه اش را لغو و شهروندی ایران با یک شغل ساده در ایران بهش میدادند تا برای همیشه حال کنه با این قیمتا!
یه الفی۱۷۲۳۸۲۴۱۹:۱۱:۳۸ ۱۳۹۹/۹/۱۸
مرغ چطور گوشت شیر میوه برنج روغن ... اینها را هم بپرسید
ناشناس۱۷۲۲۸۴۶۱۱:۲۴:۱۱ ۱۳۹۹/۹/۱۸
بلوف نیا بدون اجازه امریکا اب نمیخورید شما اروپاییا
ناشناس۱۷۲۲۹۶۸۱۲:۲۰:۲۸ ۱۳۹۹/۹/۱۸
فقط اروپا نه همه کشورهای دنیا از روسیه و چین گرفته تا آفریقا و ژاپن و کره
ایرانی۱۷۲۲۸۷۴۱۱:۳۹:۵۳ ۱۳۹۹/۹/۱۸
شما هم گران کنید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ولی خودتان را به خواب نزنید. مردم کانل های ارتباطی دیگری هم دارند و می دانند درآمد یک اروپایی چقدر است.حتی یک مهندس در ایران ماهی 500 دلار هم درآمد ندارد.
ناشناس۱۷۲۲۸۸۰۱۱:۴۲:۳۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
قیمت کار کارگر چی؟؟؟
ناشناس۱۷۲۲۸۸۴۱۱:۴۴:۱۶ ۱۳۹۹/۹/۱۸
این سفیر می دونه ما به ریال درامد داریم نه یورو؟
ناشناس۱۷۲۳۱۰۷۱۳:۱۲:۴۵ ۱۳۹۹/۹/۱۸
چقدر بی سواده این یارو نمی دونه گرانی اندیکسی از درآمد است
امین۱۷۲۶۲۴۸۲۲:۱۳:۵۶ ۱۳۹۹/۹/۱۹
بله در اروپا گرانتر هست ولی اینو هم بگید که اونا ماهانه متوسط بین ۳تا۵ هزار دلار حقوق میگرن
ناشناس۱۷۲۲۸۸۶۱۱:۴۴:۵۹ ۱۳۹۹/۹/۱۸
سریع بنزین را گران کنید از دستتون در رفته اینم یه مدت تو ایران مونده باورش شده درامد به ریال خرج به یورو تو ایرانه قانون شده
ناشناس۱۷۲۲۸۹۴۱۱:۴۸:۰۴ ۱۳۹۹/۹/۱۸
حقوق تو رو هم به من بدن قيمت بنزين ايراني برام ارزون كه هيچي مفت مي شه با حقوق يك و هشتصد از اين حرف صد من يه غاز بزن سفير كبير دولت فخميه فرانسه
ناشناس۱۷۲۲۹۰۰۱۱:۵۱:۰۹ ۱۳۹۹/۹/۱۸
خخخخخ شما مگر اختیار دارید بدون اجازه ارباب وصهیونیستها با ما ارتباط برقرار کنی؟
ناشناس۱۷۲۲۹۰۹۱۱:۵۷:۰۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
هر لیتر بنزین 1.43 یورو قیمتشه! حداقل حقوق در فرانسه 1,521.22 یورو برای 35 ساعت کار در هفته است! حالا اگر 70 لیتر در ماه هم کسی اونجا مصرف کنه میشه 100 یورو پول بنزینش که نسبتش به حداقل حقوق مشخصه!!
ناشناس۱۷۲۳۰۱۲۱۲:۳۶:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۱۸
متوسط حقوق درآمد ماهیانه در فرانسه 2500 یورو است و قیمت یک لیتر بنزین 1.40 یورو
ناشناس۱۷۲۲۹۶۶۱۲:۱۹:۳۶ ۱۳۹۹/۹/۱۸
البته در اروپا عمله هم ماهی 2-3 هزار یورو می گیرد! در ایران حقوق وزارت کاری و کف حقوق را بکنند 1000 یورو (نه 2 -3 هزارتا)، بنزین رو بکنند لیتری 100 هزار تومن! عمرا اگر کسی معترض شود
ناشناس۱۷۲۲۹۶۷۱۲:۲۰:۱۵ ۱۳۹۹/۹/۱۸
کم کم داره اثار سمبه پر زور دیده میشه!
کارمند ساده۱۷۲۲۹۹۸۱۲:۳۲:۲۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
با درود؛ احتراما آقای سفیر حقوق و مزایا و سرانه سالیانه افراد و ارزش پول ملی تان و بیمه افرادفرانسوی هم از ما بیشتر است یا نه ؟!. و تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل بدرود
ناشناس۱۷۲۳۰۰۳۱۲:۳۲:۴۸ ۱۳۹۹/۹/۱۸
اینا خدایی عشق میکنند در ایران حقوق به یورو هزینه به ریال بعد از رو شکم سیری افاضه می فرماید در ایران بنزین ارزانتر است
محسن۱۷۲۳۰۱۸۱۲:۳۹:۲۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
فرانسوی ها بد عهد و پیمان شکن هستند.تا به حال چندین بار صنعت خودرو و نفت را رها کردن و به ایران پشت کردند.و به هیچ وجه قابل اعتماد نیستند.
ناشناس۱۷۲۳۰۲۸۱۲:۴۳:۲۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
دیده بان شفافیت وعدالت سفیر فرانسه شکر خورده در فرانسه با پایین ترین حقوق یعنی1500 یورو میتوان 1400 لیتر بنزین خرید پایین ترین حقوق در ایران 1800000 تومان است که با آن 600 لیتر بنزین میتوان خرید
ناشناس۱۷۲۳۰۳۴۱۲:۴۶:۵۴ ۱۳۹۹/۹/۱۸
چطور شد؟ مگر قرار نشد در سفارت فرانسه را گل بگیرند؟
ناشناس۱۷۲۳۰۴۲۱۲:۵۰:۲۹ ۱۳۹۹/۹/۱۸
دونه ریزی واسه افزایش مجدد قیمت بنزین؟؟؟؟
ناشناس۱۷۲۳۰۶۸۱۳:۰۱:۳۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
احتمالا بعد از ۴ سال دیگرسیاست آمریکا تغییر کرده و مجددا ترامپی روی کار آمده خواهان مذاکره دیگری است.
ناشناس۱۷۲۳۰۶۹۱۳:۰۱:۵۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
آقای سفیر شکر زیاد خوردند
آرمین۱۷۲۳۱۰۰۱۳:۰۹:۳۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
چقدر آدم حرصش می گیره وقتی این رسانه ها یه حرف رو بدون تقدم و تاخرش، تیتر می کنند. دیگه نمیگن قیمت ماشین توی اروپا یک سوم ایران هست و یک مصرف کننده ایرانی در همان زمان خرید ماشین(ماشین نو که تحریم هستیم) هزینه 30 سال بعد بنزین رو به قیمت روز جهانی پرداخت می کنه!
ناشناس۱۷۲۳۱۰۱۱۳:۰۹:۵۸ ۱۳۹۹/۹/۱۸
شل مغز حقوق تو رو به ریال بدن اونوقت بهت میگم
حسن۱۷۲۳۱۱۵۱۳:۱۵:۰۵ ۱۳۹۹/۹/۱۸
تنها حرفی که خبرنگار فهمیده قیمت بنزین بوده از تمام صحبت ها
ناشناس۱۷۲۳۱۲۵۱۳:۱۷:۲۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
البته در صورتی که فرصت برای رفع تحریم ها فراهم شده باید به خاطر مردم ایران بگزارید دولت کارش را بکنه
ناشناس۱۷۲۳۱۵۷۱۳:۲۶:۰۱ ۱۳۹۹/۹/۱۸
خدا خیر کنه ،اینها زمزمه گرونی مجدد بنزین رو سر دادند . فقیر بودیم ،فقیرترترترتر..میشیم .
ناشناس۱۷۲۳۱۷۲۱۳:۳۱:۳۶ ۱۳۹۹/۹/۱۸
حداقل دوبار این فرانسه به مجرد بالا گرفتن درگیری ایران و آمریکا تمام تعهدات خودرا زیر پا گذاشت و ما را تنها رها کرد. مگر چندبار قرار است از یک سوراخ گزیده شویم.
ناشناس۱۷۲۳۲۰۱۱۳:۴۳:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۱۸
آقای سفیر چه خبر از منافقین! یا خبرنگار نمای دستگیر شده که حکم اعدادمش آمده؟!
محمد۱۷۲۳۲۰۴۱۳:۴۴:۰۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
سفیر فرانسه ناآگاه تشریف دارن. حیف مدرک که به اون دادن
ناشناس۱۷۲۳۲۰۷۱۳:۴۵:۳۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
بله وقتی با یورو ی طلایی حقوق میگیرد وبا ریال مقوایی خرج میکند باید هم این پرت را بگوید
ناشناس۱۷۲۳۲۰۹۱۳:۴۶:۲۷ ۱۳۹۹/۹/۱۸
کلا مسوولان چه ایرانی چه خارجی تو ایران که هستند شروع می کنند به مهمل گویی و مقایسه بی ربط آمارهای غیر واقعی و.. ما درامدمون به دلار و یورو نیست عموجون ولی الان همه هزینه هامون به دلاره، ظاهرا اب و هوای ایران اینجوری مسوولان می خورند پرت می گن
علی سپهری۱۷۲۳۲۳۶۱۴:۰۱:۲۱ ۱۳۹۹/۹/۱۸
قیمت دلار را اگر ۳۰۰۰ تومان حساب کنید آن وقت قیمت بنزین می شود یک دلار، بعد کیفیت بنزین اروپا و مصرف سوخت خودروها را هم مقایسه کنید می بینید که قیمت بنزین در ایران از اروپایی که نفت ندارد گران تر می شود.
علیجانی۱۷۲۳۲۷۵۱۴:۱۸:۵۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
فرانسوی ها ف..و.. اروپا هستند لذا ما باید غرب را فراموش کنیم تا به توسعه پایدار برسیم
ناشناس۱۷۲۳۳۰۷۱۴:۳۰:۰۱ ۱۳۹۹/۹/۱۸
اول اینکه دل کشور این آقا برای پولهای نداشته ما غنج میزند. دوم اینکه بهیچ وجه پژو و رنو و توتال نمیتوانند به ایران برگردند، چون اکثر شرکتهای اروپایی و مخصوصا این سه تا کمپانی ضررهای جبران ناپذیری به کشور ما وارد کرده اند. سوم اینکه این آقا یادش رفته است که منافقین جاسوس و جنایتکار ضد ایرانی، آزادانه در فرانسه زندگی و تردد میکنند و با حمایت دولت فرانسه بر علیه مردم ایران نقشه های شوم میکشند، پس فرانسه کشور دوست ایران نیست. چهارم اینکه در مورد قطعنامه بازگشت تحریمها، فرانسه و آلمان و انگلیس، رای منفی ندادند، بلکه نظرشان ممتنع بود که با رای منفی از زمین تا آسمان تفاوت دارد. اروپاییها در سیاست خارجی همواره دنباله رو آمریکا بوده اند و هستند و خواهند بود. بنابراین هیچگونه اعتمادی به آنها نیست و نباید بدون گرفتن تضمین واقعی _مثلا صدها میلیون و یا چند میلیارد یورو سرمایه گذاری فیزیکی، یعنی اینه اول سرمایه گذاری و بعد وارد شده کمپانیها برای بهره بری_ دربهای کشور را دوباره بروی کارخانه های آنها باز کنیم. داستان برای پژو و رنو و توتال تمام شده است و دیگر نباید به ایران برگردند.
ناشناس۱۷۲۳۳۱۲۱۴:۳۲:۵۸ ۱۳۹۹/۹/۱۸
یعنی شعور ندارن حقوق یورو با ریال فرق میکنه من نمیفهمم ما رو چی فرض میکنن قیمت ماشین با ایران فرق میکنه
ناشناس۱۷۲۳۳۴۰۱۴:۴۵:۰۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
:-).بله به فرض بنزین در فرانسه گرانتر از ایران. اولا . فرانسه نفت خام می خرد. توجه کنید. می خرد. تصفیه می کند و بعد به مردم می فروشد ولی ما نفت مال خودمان است. دوما. در آمد در فرانسه 30 برابر ایران است پس مغلطه نکنید
ناشناس۱۷۲۳۴۰۶۱۵:۱۰:۴۸ ۱۳۹۹/۹/۱۸
سریع گرون کنید که اونا ناراحت نشن.شما که بلدید
ناشناس۱۷۲۳۴۱۳۱۵:۱۶:۵۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
در فرانسه کسی غم اجاره خانه ندارد البته غیر مهاجران و سوخت 70%خودروها گاز مایع هست اونم در حد رایگان
ناشناس۱۷۲۳۴۵۷۱۵:۲۶:۴۱ ۱۳۹۹/۹/۱۸
درامد در اروپا متوسط حدود ۲۵۰۰ یورو ۲۵۰۰×۳۰۰۰۰=۷۵میلیون تومان۴۰ میلیون به ما بدین بنزین به قیمت اروپا بدین وقتی بنزین در ایران سه برابر شد حضرات گفتن قرار چیزی گران بشود اما حداقل همه چی ۲۰۰ درصد گران شد ‌در اروپا تورم به ده درصد برسد دولت باید استعفا بده پی کارش یا اگه مثل کشور ما یهویی حتی نصف این تورم بر مردم وارد شود مردم هیچ گونه از دیونات خود نسبت به دولت نمیدن میگن ما برنامه ریزی داریم برای درامد و هزینه هامون قرار نیست یهویی اینقدر گران بشود مسبب گرانی حالا که دولت است ما هم درآمد مشخص داریم امکان پرداخت هزینه آب و برق و گاز نداریم .
ناشناس۱۷۲۳۴۷۳۱۵:۳۳:۰۴ ۱۳۹۹/۹/۱۸
خوب خودرو اونجا ارزونتره یا اینجا راستی درآمد کارگر فرانسه چقدره اینجا چقدره
ناشناس۱۷۲۳۵۴۷۱۶:۰۶:۴۴ ۱۳۹۹/۹/۱۸
آقای سفیر زمان وعده های سرخرمن داره میگذره دولت فعلی شاید حرفها شما را خوش باورانه قبول کند.ولی ملت انقلابی از این وعده وعیدهای پوچ زیاد دیده اند. و دولت بعدی گول این حرفهارا نمیخورد مگر اینکه عمل چشمگیر داشته باشید ایران گذشته خوش قولی شرکتهای پژو و رنو و توتال وغیره را زیاد دیده است
ناشناس۱۷۲۳۵۶۲۱۶:۲۳:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۱۸
اقای سفیر متاسفانه مردم قدر نشناسی هستیم و علیرغم اینهمه ارزانی باز معترض هستیم وبهمین خاطر خوشی بیش از حد با ریسک جان به کشور شما پناهنده میشویم تا در آن جا طعم فقر و گرانی را بچشیم
ناشناس۱۷۲۳۵۸۰۱۶:۳۹:۵۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
یعنی این فرد نمی داند فرانسه به خاطر عملکردش در سالهای اخیر دیگر در کشور ما جایی ندارد؟؟؟؟؟؟
پویان۱۷۲۳۵۸۷۱۶:۴۷:۰۴ ۱۳۹۹/۹/۱۸
دوستان لطفا مصاحبه رو کامل بخونید. ایشون درباره قیمت بنزین صحبت نکردن. وضعیت تهران و پاریس رو مقایسه کردن و اینکه گفتن بدلیل وجود تفاوت های بسیار زیاد بین دو شهر، نمیشه همون کاری که تو پاریس انجام داد رو در تهران هم پیاده کنیم(در خصوص کاهش آلودگی هوا).
ناشناس۱۷۲۳۶۳۰۱۷:۱۵:۱۷ ۱۳۹۹/۹/۱۸
پاریس 8 میلیون جمعیت دارد نه دو و نیم میلیون.
ناشناس۱۷۲۳۶۶۸۱۷:۳۹:۴۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
سوالت چقدر حقيرانه وبد پرسيده ميشه
ناشناس۱۷۲۳۶۷۹۱۷:۴۵:۱۶ ۱۳۹۹/۹/۱۸
وقتي حقوق ودستمزدبه دلار ويا يورو است وهزينه به ريال پس ايران براي خارجي ها ارزان ترين كشور دنيا خواهد بود
ناشناس۱۷۲۳۷۲۱۱۸:۰۹:۰۵ ۱۳۹۹/۹/۱۸
این جناب سفیر یک وقت در خصوص میزان حقوق کارگران و معلمان و کارمندان و نحوه حمایت از فقرا در فرانسه توضیحی نداد؟ مثلاً بیان نکرد که حقوق یک معلم تازه کار در فرانسه که تازه کمترین میزان حقوق در کل اتحادیه اروپا را دارد چیزی حدود 30 هزار دلار یا با دلار 25000 تومانی برابر با 750 میلیون تومان است در حالی که در ایران بالاترین حقوق معلمان به 120 میلیون تومان هم نمیرسد؟
ناشناس۱۷۲۳۷۳۰۱۸:۱۵:۱۴ ۱۳۹۹/۹/۱۸
من حاضرم بنزین را به نرخ اروپا بخرم به شرطی که دستمزدها هم در سطح اروپا و نرخ تورم سالانه هم همانند انجا باشد
ناشناس۱۷۲۳۷۳۱۱۸:۱۵:۳۸ ۱۳۹۹/۹/۱۸
دستمزد هم در اروپا از ایران بیشتر است.
ناشناس۱۷۲۳۸۰۷۱۹:۰۴:۳۵ ۱۳۹۹/۹/۱۸
هسته ای دار و دسته شما برای مردم واکسن نمیشه
شمس۱۷۲۳۸۶۸۱۹:۳۶:۱۳ ۱۳۹۹/۹/۱۸
این سری شما گرانش کنید تا صبح جمعه نشدن و رئیس جمهور متوجه نشده
ناشناس۱۷۲۳۸۷۰۱۹:۳۶:۵۲ ۱۳۹۹/۹/۱۸
از اینکه شما برجام را فقط برای حفظ منافع خودتان (حتی فقط برای بنزین) می خواهید زنده کنید هیچ شکی نداریم. ولی جناب وزیر آنوقت چه کسی قیمت بنزین را مشخص می کند ما یا شما؟ خدا رحمت کند آن مرحوم را که گفت ما فروشنده ایم و ما قیمت تعیین می کنیم.
ناشناس۱۷۲۳۸۷۳۱۹:۳۹:۰۹ ۱۳۹۹/۹/۱۸
درآمد های اروپاراهم مقایسه کنید
محمد۱۷۲۳۸۷۷۱۹:۴۴:۵۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
فرانسه مستعمره آمریکا
مخاطب۱۷۲۳۹۰۴۲۰:۰۰:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۱۸
عجیبه بعضی از تیتر های خبری رو وقتی میبینم ،جز توهین به شعور مخاطب چیزی نیست
ناشناس۱۷۲۳۹۹۱۲۱:۰۱:۰۶ ۱۳۹۹/۹/۱۸
درآمد چی؟ درمان چی؟ حقوق بیکاری چی؟ و خیلی چی‌ها دیگر!!!
رضا۱۷۲۴۱۳۲۲۲:۳۸:۴۰ ۱۳۹۹/۹/۱۸
این چه ..خبریه دیگه؟! این آقای سفیر شکم سیر، این همه که حرف زده، واقعا تینرش اینه؟؟؟!!! ..
ناشناس۱۷۲۴۱۸۰۲۳:۱۷:۵۳ ۱۳۹۹/۹/۱۸
بنزین گرانتر،قبول دستمزدها چی؟ کیفیت خودروهای تولیدی چی؟ وضعیت حمل و نقل عمومی چی؟ اونهارو هم مقایسه میکنید؟
مجید محاوی۱۷۲۴۶۸۰۱۰:۲۰:۱۹ ۱۳۹۹/۹/۱۹
..حقوقت به یوروه و بنزین به ریال اگر چهل پنج سال ایران بودی بعد میفهمیدی بنزین به پول شما چقدر میشد
صادق پور حسین۱۷۲۴۷۸۱۱۱:۱۷:۲۰ ۱۳۹۹/۹/۱۹
آقای سفیر درآمد فرانسوی ها چند برابر ایرانیان است؟نمی توانید دولت ..را تطهیر کنید.
رضا۱۷۲۴۷۹۴۱۱:۲۱:۳۸ ۱۳۹۹/۹/۱۹
نگفته گوجه خیار پارچه ماشین اتو نان انگور کرایه ماشین مرغ تخم مرغ گوشت اینترنت و.. از ایران ارزانتر است!!!!!
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  5. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  6. چرا این همه بد اخلاقی؟

  7. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  8. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  9. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  10. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  11. درباره توبه تتلو

  12. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  13. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  14. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  15. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  16. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  17. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  18. برای این عکس شما تیتر بزنید

  19. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  20. تضادی عجیب و پر ابهام!

  21. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  22. تنوری که هنوز سرد است...

  23. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  24. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

  25. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

آخرین عناوین