انتقاد غریب‌آبادی از مصوبه جدید کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل درباره حشیش و ماری‌جوانا

گروه جهان الف،   3990913088 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل در وین از تصمیم کمیسیون مواد مخدر برای خروج کانابیس (شاهدانه) و مشتقات آن (حشیش و ماری‌جوانا) از جدول چهار کنوانسیون ۱۹۶۱ مواد مخدر انتقاد کرد و گفت: نگرانیم این تصمیم باعث افزایش تولید و استفاده از این مواد شود.

انتقاد غریب‌آبادی از مصوبه جدید کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل درباره حشیش و ماری‌جوانا

به گزارش فارس، در پی تصمیم کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل برای خروج کانابیس (شاهدانه) و مشتقات آن (حشیش و ماری‌جوانا) از جدول چهار کنوانسیون ۱۹۶۱ مواد مخدر (مواد بسیار خطرناک برای مصارف پزشکی)، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، طی سخنانی در نشست این کمیسیون، از مصوبه مذکور انتقاد کرد.

غریب آبادی با اشاره به اینکه ماده مخدر کانابیس و مشتقات آن با حدود ۱۹۲ میلیون مصرف کننده در سراسر جهان، بیشترین تعداد معتاد را دارد، افزود: ما عمیقا نگران هستیم که تصمیم کمیسیون مواد مخدر این پیام غلط را صادر کند که این مواد به اندازه کافی برای سلامت افراد خطرناک نیستند و بنابراین، منجر به افزایش قابل توجه تولید و استفاده از این مواد شود.

وی افزود: اینکه این مواد همچنان تحت جدول یک کنوانسیون ۱۹۶۱ مواد مخدر و به تبع آن، کنترل‌های کامل بین‌المللی قرار دارد، ناشی از این حقیقت است که کانابیس و مشتقات آن کاملاً مستعد اعتیادآوری و ایجاد اثرات سو است و مزایای درمانی که این آثار را جبران کند، ندارد.

نماینده دائم کشورمان بر همین اساس از دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر، هیأت بین‌المللی کنترل مواد مخدر و سازمان بهداشت جهانی خواست تا به طور مداوم عواقب منفی این تصمیم و خروج این مواد از جدول چهار را رصد کرده و ارزیابی‌های خود را در مورد تأثیرات و پیامدهای اجرای آن بر سلامت عمومی در سراسر جهان به کشورهای عضو ارائه کنند.

به گزارش فارس، این دیپلمات ارشد کشورمان در ادامه تأکید کرد: این تصمیم نباید به عنوان یک تأییدیه در استفاده غیر علمی و غیر پزشکی از کانابیس یا توجیهی برای قانونی کردن مصرف تفننی این مواد تلقی شود، چرا که چنین اقداماتی با تعهدات حقوق بین‌المللی کشورهای عضو تحت قانون کنوانسیون ۱۹۶۱ مواد مخدر و همچنین کنوانسیون ۱۹۸۸ قاچاق غیرقانونی مواد مخدر و مواد روانگردان ناسازگار خواهد بود.

غریب آبادی در پایان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مطابق با قوانین داخلی خود و همچنین برابر ماده ۳۹ کنوانسیون ۱۹۶۱ مواد مخدر، به اقدامات کنترل ملی و سختگیرانه خود در زمینه استفاده غیرقانونی و تولید کانابیس و مواد مرتبط آن، با هدف حفاظت از سلامت و رفاه عمومی ادامه می‌دهد.

گفتنی است تصمیم کمیسیون مواد مخدر با ۲۷ رأی مثبت، ۲۵ رأی منفی و یک رای ممتنع به تصویب رسید. همه کشورهای غربی عضو کمیسیون که حامی چنین تصمیمی بودند، به این مصوبه رأی مثبت دادند. در نشست کمیسیون که روز چهارشنبه ۱۲ آذر ماه برگزار شد، تقریباً تمامی اعضای کمیسیون، حتی آنهایی که به این تصمیم نیز رأی مثبت دادند، تأکید کردند که به کنوانسیون‌های مواد مخدر پایبند بوده و هرگونه قانونی سازی کانابیس برای مقاصد به اصطلاح تفریحی را رد می‌کنند. بر طبق ماده ۳۹ کنوانسیون ۱۹۶۱ مواد مخدر، کشورها مجاز هستند تا اقدامات نظارتی و کنترلی فراتر از آنچه که در این کنوانسیون مقرر شده است را نیز اعمال کنند.

کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل که مقر آن در وین، پایتخت اتریش قرار داد اعلام کرده است که این تصمیم به توصیه سازمان جهانی بهداشت اتخاذ شده است. پیش از این، نام این مواد در فهرست شماره چهار کنوانسیون مواد مخدر مصوب ۱۹۶۱ در کنار نام هروئین و چندین ماده مخدر خطرناک دیگر آورده شده بود.

لازم به ذکر است دو کشور کانادا و اروگوئه فروش و مصرف تفریحی ماری‌جوانا را قانونی اعلام کرده‌اند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۱۵۵۳۷۱۹:۱۶:۵۶ ۱۳۹۹/۹/۱۳
ایران برای کشور های دیگر هر روز شهید می دهد بعدا آنها ماری جوانا و.. را آزاد اعلام می کنند باید فکری اساسی کرد ما نباید خودمان را پیش مرگ اروپایی ها کنیم برای چند دلار کثیف
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. من عجله ندارم!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  6. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  7. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  8. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  9. دور باطلی که تمامی ندارد!

  10. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  11. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  12. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  16. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  17. برای این عکس شما تیتر بزنید

  18. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  19. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

  20. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  21. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  22. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  23. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  24. اگر این صحنه‌ها در ایران بود...

  25. نگاهی به فرمان ضد فساد هشت ماده ای 

پربحث‌های اخیر

    آخرین عناوین