وضعیت نگران‌کننده کرونا در پایتخت؛ ۶ بیمارستان تهران تخت خالی ندارند

  3990716050 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

گزارش‌ها حاکی از این است که در بیمارستان‌های مسیح دانشوری، فیروزگر، مفید، امام خمینی، شریعتی و لقمان تختی برای بستری شدن بیماران بدحال کرونایی پیدا نمی‌شود.

وضعیت نگران‌کننده کرونا در پایتخت؛ ۶ بیمارستان تهران تخت خالی ندارند

همشهری نوشت: اوضاع شیوع کرونا در کشور به هم ریخته است؛ درست مانند وضعیت بیمارستان‌ها که از ۲ هفته پیش تمام تخت‌هایشان پر شده و دیگر جایی برای بیمار جدید ندارند. این یک هشدار نیست؛ واقعیتی است که در بیمارستان‌های کشور و به‌ویژه تهران دیده می‌شود.

گزارش میدانی از ۶ بیمارستان تهران، شرایط سخت و نگران‌کننده شیوع کرونا را در کشور روایت می‌کند. ظرفیت بخش‌های آی‌سی‌یو و عفونی بیمارستان‌ها تکمیل است، بیماران بدحال با شرایط تنفسی وخیم تنها درصورت تشخیص بخش تریاژ تنفسی بیمارستان‌ها پذیرش می‌شوند. آنها باید ساعت‌ها در انتظار خالی شدن تخت‌ها منتظر بمانند. تخت هم اگر خالی شود، دستگاهی برای استفاده نیست.

روز گذشته وزارت بهداشت خبر از ثبت رکورد جدیدی از کرونا داد؛ در یک روز ۴هزار و ۱۵۱بیمار جدید شناسایی شدند. ۲هزار و ۱۲۷بیمار هم‌اکنون بستری‌اند و حال ۴هزار و ۲۰۰بیمار وخیم گزارش شده است. براساس اعلام معاون کل این وزارتخانه، ۹۴۸بیمار در بخش‌آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها بستری‌اند و ۳۱۱نفر در اورژانس‌ها در انتظار تخت خالی نشسته‌اند. با بحرانی شدن وضعیت شیوع کرونا در تهران، معاون کل وزارت بهداشت خبر از اجباری شدن ماسک در تهران از روز شنبه می‌دهد.

در انتظار تخت خالی در بیمارستان امام‌خمینی(ره)

۱۹بیمار در بخش اورژانس بیمارستان امام‌خمینی (ره) تهران روی تخت‌ها دراز کشیده‌اند؛ برخی با دستگاه و برخی بدون دستگاه. تعدادی از آنها در راهروها هستند و تعدادی پشت در شیشه‌ای منتظرند تا تختی خالی شود و بیمارشان که نیاز به دستگاه تنفسی دارد، بستری شود. مرضیه یکی از همان منتظران است. مادر مبتلا به کرونایش، مشکل تنفسی شدید پیدا کرده و در بخش پیش‌اورژانسی بیمارستان بستری است؛ نه از دستگاه خبری است و نه از تخت خالی. استیصال را می‌شود در نگاه او دید؛ زمانی‌که از حال وخیم مادرش می‌گوید.

پرسنل اورژانس مراجعه‌کننده‌های جدید را به بخش تریاژ تنفسی در کنار در ورودی بیمارستان ارجاع می‌دهند. آنجا وضعیت بیماران بررسی می‌شود و درصورت وخیم بودن حالشان به اورژانس منتقل می‌شوند. مقابل اورژانس سوله‌ای برپاست با نزدیک به ۱۲تخت خالی. آنجا محل نگهداری بیماران بسیار بدحال است؛ کسانی که به گفته مسئول تریاژ تنفسی در مرحله آخر بیماری قرار دارند. از این سوله صدای جیغ و فریادهای زنی بلند شده است.

خسرو صادق‌نیت، رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) می‌گوید که‌ آی‌سی‌یوی بیمارستان پر شده، تعداد بیماران بدحال بالا رفته و تعداد جوانان مبتلا زیاد است و تعداد بیمارانی که به خدمات ویژه نیاز دارند، افزایش قابل‌توجهی پیدا کرده است. او یکی از دلایل تکمیل ظرفیت بخش‌های مراقبت‌های ویژه را مراجعه بیماران غیرکرونایی به بیمارستان‌ها می‌داند.

به گفته او، قبلا و در اوایل دوره شیوع کرونا، بیماران غیرکرونایی به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کردند، اما حالا هم این افراد مراجعه‌هایشان بالا رفته و هم اینکه بدحال‌تر شده‌اند و نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند. همین مسئله سبب شده تا فشار بیشتری به کادر درمان وارد شود. قبلا از تخت بخش‌های دیگر بیمارستان برای بیماران کرونا استفاده می‌شد، اما حالا دیگر این امکان هم وجود ندارد.

پرسنل بیمارستان امام‌خمینی (ره) هم شرایط خوبی ندارند. به گفته رئیس این بیمارستان، هم‌اکنون ۲نفر از آنها در آی‌سی‌یو بستری‌اند. خیلی‌های دیگر در خانه قرنطینه شده‌اند و بسیاری از پرسنل ۲تا ۳بار مبتلا به کرونا شده‌اند.

وضعیت جنگی بیمارستان شریعتی

در بیمارستان شریعتی شرایط مشابهی حاکم است. آنجا هم تخت‌ها پر شده، اما پزشک بخش اورژانس می‌گوید اگر بیمار بسیار بدحال باشد، جایی برای بستری‌اش پیدا می‌کنند. مقابل بخش اورژانس افراد زیادی در انتظار نشسته‌اند. بیماران آنها شرایط خوبی ندارند، اما چاره‌ای ندارند جز اینکه منتظر باشند تا تختی خالی شود. مرتضی یکی از آنهاست. او می‌گوید توانایی پرداخت هزینه‌های درمان در بیمارستان خصوصی را ندارد و باید انتظار بکشد.

داوود نوروزی، رئیس بخش اورژانس بیمارستان است. او شرایط فعلی را درست مانند وضعیت دوران جنگ می‌داند و می‌گوید بیمارستان به‌شدت شلوغ است و ظرفیت خالی برای بیماران ندارند و کمکی از دست آنها ساخته نیست: «۳‌آی‌سی‌یو و ۴بخش بیمارستان هر کدام با ۳۵تا ۳۶تخت، برای بیماران مبتلا به کرونا خالی شده بود و الان همه آنها پر شده است.»  

به گفته او، هم‌اکنون بالای ۱۵۰بیمار در اورژانس و ‌آی‌سی‌یوی این بیمارستان بستری‌اند، بیش از ۵۰درصد کادر درمان مبتلا به کرونا شده‌اند و ۲نفر هم جانشان را از دست داده‌اند: «کادر درمان به‌شدت خسته‌اند و توانایی‌شان رو به تحلیل است. آنها مثل مجروحان جنگی‌اند. مردم باید رحم کنند. این نیروها جایگزینی ندارند.»

نوروزی می‌گوید تعداد مراجعه‌ها از ۲۰شهریور بالا رفته و دیگر پایین نیامده است.به گفته او، بیشتر مراجعه‌کننده‌ها جوانند و به‌صورت خانوادگی مبتلا شده‌اند. او می‌گوید دستگاه‌ها و تجهیزات، دیگر جوابگوی میزان مراجعه نیست. گاهی پیش می‌آید دستگاهی به جای اینکه چندین ساعت برای بیماری استفاده شود، پس از یکی، دو ساعت برداشته می‌شود تا جان بیمار دیگری نجات پیدا کند. اگر این اقدامات انجام نشود، تعداد مرگ‌ها بالا می‌رود.

سن کودکان مبتلا کمتر شده و مراجعه آنها بالا رفته

خبرهای رسیده از بیمارستان کودکان مفید، وضعیت خوبی را روایت نمی‌کند. شهناز آرمین، رئیس بخش عفونی بیمارستان مفید می‌گوید: تعداد کودکان مبتلا به کرونا به‌شدت بالا رفته. آنها حالا با بیمارانی مواجهند که چندین ارگان بدنشان مختل شده. به گفته آرمین، روز گذشته نوزاد ۶۶روزه‌ای‌ مبتلا به کرونا را در بیمارستان بستری کرده‌اند. تعداد مرگ‌ومیر کودکان سالم بدون بیماری زمینه‌ای هم افزایش یافته و یکی از مشکلات جدید بستری کودکان با سندروم التهابی ارگان‌های مختلف بدنشان به‌دلیل ابتلا به کروناست.

عملکرد کلیه، کبد و سایر ارگان‌های این کودکان بر اثر ابتلا به کرونا مختل شده است: «سن کودکان مبتلایی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند کاهش یافته. روز گذشته ۱۵بیمار کرونا مثبت در بخش بستری بودند و تعداد بیشتری در بخشی که مخصوص افراد مشکوک است در انتظار نتیجه آزمایش‌های بعدی نشسته‌اند. از ۲۰روز پیش روند افزایش مراجعه به این بیمارستان بالا رفت. ما از یک موج وارد موج بعدی می‌شویم. استراحتی نداریم.»

اوضاع بدتر می‌شود

اوضاع در بیمارستان لقمان هم خوب نیست. به گفته شروین شکوهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان، وضعیت «بسیار بد» است: «ما پیش‌بینی چنین وضعیتی را کرده بودیم. بازگشایی مدارس، سفرها، مراسم عزاداری و... نباید ما را شگفت‌زده کند. اوضاع اصلا خوب نیست. همه این هشدارها داده شده بود، تصمیم‌گیری‌ها بدون توجه به صحبت‌ها و هشدارهای ماست.» به گفته او، یک‌سوم پرسنل بیمارستان‌ها یا جانشان را از دست داده‌اند یا مبتلا به کرونا شده‌اند.

پرستاران و پزشکان خسته‌ و از نظر روانی به هم ریخته‌اند. نظام درمان در وضعیت آشفته‌ای به سر می‌برد. همه اینها در شرایطی است که آمار ابتلا روزبه‌روز بیشتر می‌شود: «در اورژانس بیمارستان لقمان چندین نفر در انتظار بستری‌اند. گاهی بیماران را روی زمین می‌خوابانیم. بیشتر خانوادگی مراجعه می‌کنند. در این شرایط به مبتلایان می‌گوییم قرنطینه شوید، اما مقاومت می‌کنند؛ این در حالی است که میزان انتقال ویروس بسیار بیشتر از قبل شده است.»

او می‌گوید با سرد شدن هوا شرایط از این هم پیچیده‌تر می‌شود و لازم است دولت برای چند هفته همه‌جا را تعطیل کند تا وضعیت کمی آرام شود. از همه اینها گذشته دستگاه‌ها دیگر جوابگو نیست؛ دستگاهی مثل ونتیلاتور و دستگاه‌های دیگر، در حال فرسوده شدن هستند. جایگزینی هم ندارند؛ چراکه پولی وجود ندارد. براساس اعلام او، هم‌اکنون بیش از ۵۰نفر در بخش کرونای این بیمارستان بستری‌اند و ۱۶نفر در اورژانس هستند. تمام این بیماران بدحالند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران: سفر نروید، در عزاداری جمعی شرکت نکنید

زالی گفت: شرایط تهران به‌خصوص شهر تهران بسیار بحرانی و نگران‌کننده است روزهای بسیار تلخ کرونایی را شهروندان تهرانی و تیم بهداشتی درمانی، این روزها تجربه می‌کنند. از شهروندان تهرانی ۲درخواست دارم.

اول: از سفرهای غیرضروری اجتناب کنید؛ باتوجه به اینکه این هفته و طی هفته‌های آینده ما چند تعطیلی تجمیعی خواهیم داشت و نقش سفر در گسترش و توسعه کرونا بسیار نگران‌کننده است و بین سفرهای غیرضروری در ماه‌های گذشته و ابتلای شهروندان تهرانی نسبت مستقیم وجود داشته است؛ بنابراین درخواست ما این است که حتما از سفرهای غیرضروری در آخر هفته اجتناب کنید.

دوم: از عزاداران عزیز سالار شهیدان درخواست می‌کنم به‌دلیل بحرانی بودن شرایط فعلی، کلیه تجمعات مربوط به مراسم اربعین حسینی را امسال به شکل متفاوت و در منازل و بدون شکل‌گیری تجمعات و مراسم‌ جمعی برگزار کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۳۰۷۵۷۱۱:۵۴:۰۶ ۱۳۹۹/۷/۱۶
در تمام سالهای بعد از انقلاب هیچ وقت کشور رو به این بی برنامگی ندیده بودم. مشکلات که همیشه کم و بیش وجود داشته ولی حداقل یک برنامه یا یک امید به بهبودی وجود داشته. ولی از سال 97 میشه گفت هیچ برنامه ای برای اداره کشور وجود نداره. شیوع کرونا هم که اوضاع رو پیچیده تر کرده. شدیم مثل یک کشتی در حال غرق شدن که همه فقط دارن نگاه میکنن و منتظر رفتن به زیر آبن. بنده 66 سال دارم میشه گفت بخش زیادی از عمر من گذشته ولی واقعا برای نسل جوون کشور و ایران نگرانم. ایکاش همه نخبگان، مسئولین و مردم با هم متحد بشن و برای خروج از این وضعیت کاری صورت بگیره. الان وقت اصلاح طلب، اصول گرا گفتن و اتهام زدن به هم نیست. همه توی یک کشتی نشستیم. امیدوارم بشه برای ایران کاری کرد قبل از این که دیر بشه.
ناشناس۱۶۳۰۸۳۴۱۲:۳۳:۳۸ ۱۳۹۹/۷/۱۶
نتیجه سیاست های دولت.
ناشناس۱۶۳۰۸۸۷۱۲:۵۸:۲۵ ۱۳۹۹/۷/۱۶
در تمام دنیا کارمندان و کارشناسانی که کار محاسباتی و دفتری میکنند و نیاز به حضور فیزیکی در محل کار ندارند را دور کار میکنند تا فاصله اجتماعی را افزایش دهند و شدت شیوع بیمار کرونا را کاهش دهند ولی متاسفانه بتازگی در این شرایط بحرانی دورکاری را طی بخشنامه به ارگانها و ادارات تقریبا ممنوع! کرده اند. فاعتبروا يا أولي الأبصار!
ناشناس۱۶۳۰۸۹۳۱۳:۰۵:۴۶ ۱۳۹۹/۷/۱۶
چرا مجلس و قوه قضاییه بابت تصمیمات غلط و لجبازانه دولت (باز کردن مدارس بصورت حضوری،و ..)که باعث این مشکلات شده دولت رو بازخواست نمیکند؟؟؟؟؟
ناشناس۱۶۳۱۲۳۷۱۵:۴۴:۱۶ ۱۳۹۹/۷/۱۶
نگران نباشید. دولت نگران است که مبادا یک روز ادارات را تعطیل کند و یک روز حقوق مفت بدهد. اما تا دلتون بخواد از کیسه رستوران داران و باشگاه داران تعطیل می کند.
پیمان۱۶۳۱۳۲۰۱۶:۳۴:۳۲ ۱۳۹۹/۷/۱۶
برگزاری کنکور مراسم های عزاداری لغو دورکاری بازگشایی مدارس عدم تدوین پروتکلهای مشخص و قابل اجرا در اغلب صنوف مردم سهل انگار و مسافرتهای میلیونی نبود هیچ عزم جدی برای سامان دادن امور دولت غیرعلمی و بلاتکلیف و مدیران ضعیف تازه اول راهیم من یک دندانپزشک هستم از همان روزهای اول برای حرفه ما پروتکل دقیق و جامعی تهیه و ابلاغ شد بسیاری از همکاران من تمام تلاش خود را برای فراهم کردن بستر کار کردند در هشتمین ماه شیوع کرونا حتی یک بازرسی سرسری هم از محل کار من انجام نشده تا حداقل یک راستی آزمایی برای اجرای پروتکلها انجام شود و یا در صورت لزوم توصیه ای یا دستوری و این در حالیست که کلینیکهای دندانپزشکی بالاترین ریسک را در بین حِرَفِ پزشکی دارند این را گفتم که بدانیم هیچ عزم جدی و سازمان یافته برای مدیریت بحران دیده نمیشود دست همه تلاشگران بخش سلامت ودر مان را میبوسیم اما مدیریت بحران به حال خود رها شده از ماست که برماست
ناشناس۱۶۳۱۳۳۳۱۶:۴۶:۴۰ ۱۳۹۹/۷/۱۶
اصلا مهم نیست مهم این است که به خواست مسئولان مراسم مذهبی پرشور برگزار شود و ادارات و مدارس هم باز باشد
ناشناس۱۶۳۱۵۰۸۱۸:۴۱:۳۶ ۱۳۹۹/۷/۱۶
نتیجه سیاست های عده ای نابخرد که همه کشور را گرفتار کرده است
ناشناس۱۶۳۱۸۰۱۲۱:۲۹:۵۸ ۱۳۹۹/۷/۱۶
اینکه متروها باز است. اینکه مسافرت ها باز است. اینکه سراهای محله باز است با مبارزه با کرونا همخوانی ندارد.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  2. من عجله ندارم!

  3. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  4. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  5. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  7. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  8. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  9. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  10. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  11. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

  12. دور باطلی که تمامی ندارد!

  13. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  14. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  15. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  16. تضادی عجیب و پر ابهام!

  17. برای این عکس شما تیتر بزنید

  18. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

  19. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  20. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  21. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  22. سردار رادان: عده ای تلاش می کنند مردم قانونگریز شوند

  23. سقوط در آغوش پهلوی!

  24. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  25. نجات معجزه آسا از وسط سیل توسط لودر و راننده ماهر

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

    2. تضادی عجیب و پر ابهام!

    3. سردار رادان: عده ای تلاش می کنند مردم قانونگریز شوند

    4. امکان آزادی مشروط بابک زنجانی وجود دارد

    5. رادان: برهنگی و عریانی از دسیسه‌های دشمن برای نابود کردن خانواده‌هاست

    6. اعلام جرم دادستانی علیه برخی خبرنگاران در پرونده نیکا شاکرمی

    7. زاکانی: برای کمک به طرح نور پلیس کاملا آماده هستیم

    8. قوه قضاییه کانون مبارزه بی‌امان با فساد است/ جنس جمهوری اسلامی فسادستیز و فساد ناپذیر است

    9. جزئیات تقسیم تهران به استان‌های شرقی و غربی

    10. یک دزدی ۱۰ میلیاردی از متروی تهران/ سارقان چه چیزهایی از مترو می‌دزدیدند؟

    11. دادستان کل کشور: لازمه فسادزدایی نظارت هوشمند است

    12. گاف "بی بی سی" درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی

    13. زاکانی: ساخت بیش از ۱۵۰ هزار واحد مسکونی استطاعت‌پذیر بزودی در تهران آغاز می‌شود

    14. غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست

    15. روزی ۸ مدرسه در کشور ساخته می شود

    16. دیدار معلمان نمونه با رهبر انقلاب و رئیس جمهور

    17. رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟

    18. بازگشت قطارهای تندرو به خط ۵ مترو/ دردسر ته سیگار مسافران

    19. واریز«هدیه روز معلم»به حساب فرهنگیان؛ امشب/ پرداخت معوقات حق‌التدریس‌ها تا ۲ هفته دیگر

    آخرین عناوین