خاوازی: واردات گندم برای ذخایر استراتژیک بوده/ طرح خودکفایی گندم مورد حمایت است

گروه اقتصادی الف،   3990619091

وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردات گندم برای ذخایر استراتژیک بوده است.

خاوازی: واردات گندم برای ذخایر استراتژیک بوده/ طرح خودکفایی گندم مورد حمایت است

به گزارش فارس، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی امروز (چهارشنبه 19 شهریور) در صحن علنی مجلس در پاسخ به سؤال علی خضریان درباره واردات گندم از سوی حجاریان اظهار داشت: از آقای خضریان به دلیل توجهی که به بحث گندم دارند تشکر می‌کنم و این نکته را بگویم که این سؤال مربوط به سال‌های 93 و 94 است و بنده از اردیبهشت ماه سال جاری وارد وزارت جهاد کشاورزی شدم و سعی کردم به احترام آقای خضریان همه اسناد را خیلی عادلانه مورد بررسی قرار دهم.

وی افزود: بر اساس ماده 7 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت طرح تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، طرحی است که در زمان مشخص شروع و در زمان مشخصی هم خاتمه می‌یابد و طرح خودکفایی گندم از سال 82 شروع شده و در سال 93 خاتمه پیدا کرده است.

خاوازی اضافه کرد: یک هدف در این طرح تعیین شده که به صورت تجمعی به 117.3 میلیون تن گندم برسیم که این عدد به 141 میلیون تن گندم رسیده است.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: طرح خودکفایی گندم در فاصله سال‌های 82 تا 93 خاتمه یافته و طرح دیگری با عنوان ضریب خوداتکایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی توسط سازمان برنامه و بودجه به تصویب رسیده است.

وی با بیان این که من سعی کرده‌ام در بررسی اسناد به نگرانی آقای خضریان هم بپردازم، گفت: من فواصل 5 سال بعد و 5 سال قبل از این طرح را مورد بررسی قرار دادم و در طرح به صورت تجمعی در این 5 سال 49.5 میلیون تن با میانگین تولید سالانه 9.9 میلیون تن تولید گندم بوده است. در 5 سال طرح ردیف ارتقای ضریب خوداتکایی در محصولات راهبردی که جایگزین شده 65.2 میلیون تن و با میانگین تولید سالانه 13 میلیون تن در سال بوده است.

خاوازی تأکید کرد: اگر بخواهیم این طرح را از نظر خرید هم مقایسه کنیم در 5 سال منتهی به خاتمه این طرح 92 میلیون تن گندم خریداری شده؛ یعنی به صورت متوسط 5.8 و در 5 سال بعدی که این طرح به جای آن آماده 45 میلیون تن خرید گندم اتفاق افتاده که متوسط آن به 9 میلیون تن می‌رسد.

*طرح خودکفایی گندم مورد حمایت است

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر این که در مورد واردات نیز باید بگویم واردات 19 میلیون تن با متوسط 3و8 میلیون تن و در 5 سال منتهی به خاتمه این طرح اتفاق افتاده و در 5 سال بعد نیز 5.4 میلیون تن واردات بوده است. بنابراین آقای خضریان این نگرانی را نداشته باشند که طرح مورد حمایت نباشد. بلکه طرح از طریق تزریق اعتبارات دیگر مورد حمایت قرار گرفته است.

وی با بیان این که طرح 82 تا 93 نیز به طور متوسط 55 درصد آن صرف ناظران گندم شده است، افزود: تا 2 الی 3 سال آخر طرح نیز کل پول مربوط به طرح ناظران گندم بوده که اینها در سال 92 همه ناظران با تصویب مجلس شورای اسلامی جذب وزارت جهاد کشاورزی شدند و عملا طرح ضریب خوداتکایی و خودکفایی گندم به بحث پرسنل پرداخته و طرح جدیدی با اعتبارات نسبتا خوبی جایگزین آن شده است.

*بنده شخصا با تمام فرمایشات آقای خضریان موافق هستم

خاوازی با بیان این که بنده شخصا با تمام فرمایشات آقای خضریان موافق هستم و نکات درست است، گفت: وقتی ردیف خوداتکایی تزریق شده به وزارتخانه اتفاقات بسیار زیادی در بذر و مکانیزاسیون که اصلاً خط اعتباری نداشته و در بسیاری از نهادها اتفاق افتاده که باعث شده تولید گندم تثبیت پیدا کند.

وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: ما برای نیاز داخلی گندم در داخل کشور هیچ مشکلی نداریم، اما هر کشوری باید ذخایر استراتژیک خود را داشته باشد که این عدد بین 3 تا 5 میلیون تن است.

*واردات گندم برای ذخایر استراتژیک بوده است

وی گفت: وارداتی که توسط شرکت‌های دولتی اتفاق افتاده است که البته این از برج 98/5 مدیریت آن با وزارت جهاد کشاورزی نیست. به عبارتی مدیریت واردات با ما نیست و این اتفاقی که افتاده برای تأمین ذخایر استراتژیک کشور بوده است و باید کشور ذخایر استراتژیک داشته باشد اما تولید به اندازه مصرف و داخل وجود دارد.

خاوازی با بیان این که برخی از دوستان می‌پرسند این خریدی که اتفاق می‌افتد با اعدادی که شما مطرح می‌کنید فاصله زیادی دارد، گفت: اعدادی که ما مطرح می‌کنیم، برآورد ما از وزن خوشه در کل کشور است و هیچ کشاورزی اجباری در فروش گندم به دولت ندارد. بنابراین آمار 20 ساله نشان می‌دهد 67 درصد تولید متوسط از گندمی که برآورد شده بر روی خوشه در اختیار قرار می‌گیرد و این از حداقل 23 درصد تا 84 درصد متفاوت بوده است. قیمت‌های دیگری که در بازار است این خرید را تضمین می‌کند. اگر قیمت ذرت و جو بالا باشد قطعا گندمکار ما اینها را نمی‌فروشد.

وزیر جهاد کشاوزری اضافه کرد: 67 درصد از اینها مربوط به خریدهای تضمینی است و 8.5 درصد بذر مورد نیازی است که در اختیار کشاورز قرار می‌گیرد و حداقل یک میلیون و 150 هزار تن بذر در اختیار کشاورز قرار می‌گیرد. یعنی حدود 8.5 میلیون تن گندم خریداری شده و اگر بذر را به آن اضافه کنیم به 9650 خواهد رسید.

وی با بیان این که 10 درصد از گندم ما را کارخانجات خوراک دام و طیور در 20 سال گذشته خریده‌اند، گفت: ما حدود 7 درصد ضایعات در گندم داریم و حدود 17 هزار کمباین داریم و نزدیک به 14 هزار کمباین دیگر نیاز داریم و 5 ماه طول می‌کشد که کمباین‌ها گندم‌ها را برداشت کنند. در خیلی از جاها با یک باد می‌ریزد و این نیازمند کمک شما و دولت است.

خاوازی تأکید کرد: همین الان 500 هزار تن کارخانجات آرد سوای سهمیه، گندم از کشاورزان خریده‌اند و این 5 درصد از گندم کشور را شامل می‌شود، بنابراین ما وقتی تأکید داریم به اندازه نیاز کشور گندم تولید می‌کنیم، حرف صحیحی است و این مسأله در 5 سال گذشته تثبیت شده است و ما امیدواریم این اتفاق ادامه یابد.

وزیر جهاد کشاوزری با بیان این که ما 70 درصد از گندم مورد نیاز کشور را با همه محدودیت‌های آبی از کشت آبی تأمین می‌کنیم، افزود: باید در مکانیزاسیون که خیلی عقب هستیم، کمبود کمباین و کاونده غلات، تراکتور، سرمایه گذایر شود.

وی ادامه داد: وضعیت مکانیزاسیون در این چند سال خیلی ارتقاء پیدا کرده است و شرایط ما در کشور چه از نظر مواد آلی و تلخی بسیار شکننده است و آنچه امروز می‌تواند به ما کمک کند، بحث قیمت‌گذاری است.

* تلاش میکنیم قیمت خرید تضمینی گندم ترغیب کننده باشد

خاوازی اضافه کرد: بنده تمام تلاشم را می‌کنم که امسال دولت قیمتی را تعیین کند که همه کشاورزان ترغیب شوند تا گندم بکارند.

وزیر جهاد کشاوزری با بیان این که نفوذ ارقام پرمحصول بسیار پایین است اظهار داشت: نفوذ ارقام پرمحصول ما حدود 45 تا 50 درصد است که حداقل باید به 60 درصد در گندم آبی برسد و ما ارقامی داریم که این ارقام بسیار کارآ هستند مثل نفوذ ارقام پیشگام و مهرگان و برنامه‌ای را پیشنهاد داده‌ایم که برنامه استفاده از آبیاری میکرو برای بحث آب است و الان کشاورزانی داریم که در حال برنامه ریزی هستیم که به ازای هر مترمکعب 1.7 کیلوگرم ماده خشک گندم برداریم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحث تامین کود نیتروژنی مورد پیگیری قرار گرفته است، افزود: همچنین دو نوع کود به وزن 400 هزار تن و 200 هزار تن در حال واردات هستند؛ در این بین تلاش کردم برای کاهش قیمت ها، کود ترکیبی MPK را به کشاورزان عرصه کنیم.

وی ادامه داد: امیدواریم با کمک نمایندگان در بودجه سال 1400 با ارائه تسهیلات و سرمایه در گردش مناسبی پیش بینی شود تا وزارت جهاد کشاورزی با منابع مناسب در این زمینه گام بردارد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: هم اکنون در حوزه نهاده های دامی، ذرت و جو ذخایر کامل است؛ همچنین سفارشات زیادی نیز برای واردات کنجاله سویا صورت گرفته که پس از واردات آنها مشکل در این عرصه نیز برطرف خواهد شد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  5. چرا این همه بد اخلاقی؟

  6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  7. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  8. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  9. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  10. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  11. درباره توبه تتلو

  12. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  13. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  14. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  15. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  16. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  17. برای این عکس شما تیتر بزنید

  18. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  19. تضادی عجیب و پر ابهام!

  20. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  21. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

  22. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  23. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  24. دو چالش بزرگ در حکمرانی ها

  25. پاسخ طحان‌نظیف به انتقادات روحانی از شورای نگهبان/ رقیب جدید قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم

آخرین عناوین