من رویایی دارم؛ بازگشت روح مارتین لوترکینگ به آمریکا

معصومه پورصادقی، گروه سیاسی الف،   3990310099 ۵۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار
من رویایی دارم؛ بازگشت روح مارتین لوترکینگ به آمریکا

۶۵ سال پس از اینکه «رزا پارکس» (Rosa Parks) دختر جوان سیاهپوست حاضر نشد از روی صندلی اتوبوسی در شهر آلاباما بلند شود تا مرد سفید پوستی که ایستاده بود، بنشیند و آغازگر جرقه جنبش مدنی سیاهان در آمریکا شد، افسر پلیسی در میناپولیس در ایالت تگزاس ۸ دقیقه و  ۴۶ ثانیه زانوی خود را بر روی گردن مرد سیاه پوست 46 ساله ای به نام «جورج فلوید» (George Floyd) گذاشت تا شعله خفته زیر خاکستر نژادپرستی در جامعه آمریکا بار دیگر زبانه بکشد و «من رویایی دارم» ۵۷ ساله مارتین لوترکینگ را برای نسل جدید سیاهپوستان این کشور زنده کند. 

مارتین لوترکینگ در سخنرانی ۱۷ دقیقه ای مشهور خود خطاب به حاضران در تظاهراتی که او رهبری می کرد گفت: «یکصد سال پیش، یک شهروند بزرگ آمریکایی که ما امروز زیر سایه‌ی نمادین او ایستاده‌ایم، اعلامیه‌ی آزادی بردگان را امضا کرد. این فرمان پربار، همچون فانوس دریایی، امیدی در دل میلیون‌ها برده‌ی سیاهپوست افکند که در آتش بی‌امان بیداد می‌سوختند. سپیده‌ی مسرت‌بخشی بود که پایان شب بلند بردگی‌شان را نوید می‌داد. امروز، یکصد سال از آن روز می‌گذرد، اما هنوز سیاهپوستان آزاد نیستند. پس از یکصد سال، با تاسف باید اذعان کنیم که زندگی سیاهپوستان هنوز هم اسیر بند و زنجیرهای تبعیض و جدایی نژادی است.»

آنچه در روز ۵ خرداد (۲۵ می) در شهر میناپولیس آمریکا اتفاق افتاد به وضوح نشان داد حالا حتی پس از ۱۵۸ سال از صدور اعلامیه آزادی بردگان که توسط آبراهام لینکلن (شانزدهمین رئیس جمهور آمریکا) در سال  ۱۸۶۲ صادر شد و مارتین لوترکینگ در سخنرانی معروف خود به آن اشاره کرد، رویای آزادی سیاهان محقق نشده است؛ هنوز تاریخ تبعیض علیه سیاهان در آمریکا زنده است و دست یافتن «رویای من» لوترکینگ و دیگر سیاهان آمریکا و رفع تبعیض علیه این گروه از آمریکایی ها با هر اتفاقی، دورتر و دورتر می شود و این رویایی است که هنوز و با گذشت بیش از یک قرن و نیم، جان نوادگان نسلی را که صدور اعلامیه آزادی بردگان را جشن گرفتند، قربانی می کند.  

حادثه قتل فجیع «جورج فلوید» نشان داد نژادپرستی در جامعه آمریکا حتی اگر زیر لایه های پر زرق و برق توسعه و فن آوری و پشت شعارهای حقوق بشری و دموکراتیک شیک و مجلسی دولتمردان آمریکا پنهان شده باشد باز همچنان دغدغه و موضوعی است که می تواند قربانی بگیرد و بار دیگر به مثابه جرقه شعله ور شدن دوباره جنبش های آزادیخواهانه سیاهان در آمریکا عمل کند.

دولتمردان آمریکایی که به نوشتن و پیچیدن نسخه های حقوق بشری و توصیه های اخلاقی و حقوق بشری و به ادعای خود حمایت و کمک به ملت های دیگر عادت کرده اند و سالیانه در چند موضوع حقوق بشری اقدام به انتشار گزارش های سالیانه و بررسی وضعیت حقوق بشر و جنبه های مختلف آن در دیگر کشورها می پردازند، حالا خود در صدر کشورهای ناقض حقوق شهروندان خود و برخوردهای خشن و سرکوبگرانه علیه معترضان قرار گرفته اند و نسخه هایی را، که با تظاهر به حمایت از ملت ها می نوشتند، فراموش کرده و برای آرام کردن مردم خشمگین شهرهای این کشور، به جای توصیه های اخلاقی حقوق بشری، از گارد ملی و حتی تهدید به تیراندازی مستقیم، متوسل شده اند.

شورش شهروندان سیاهپوست آمریکا علیه تبعیض نژادی که زخم کهنه پوشیده شده ای بود، حالا و بویژه پس از سه سال ریاست جمهوری ترامپ و اجرای طرح های مختلف علیه گروه های مختلف نژادی، مذهبی، مهاجران و ...، در شرایطی که این کشور همچنان با سیر افزایشی تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا و بیکاری گسترده نیروی کار این کشور دست به گریبان است، شرایط جدیدی را برای این کشور رقم زده است که به نظر می رسد باید انتظار آثار و تبعات ویژه ای را از دل این حوادث برای کسانی داشت که در حال حاضر در کاخ سفید، اداره امور کشور را در دست دارند.

حادثه روز دوشنبه 5 خرداد و آنچه که پلیس شهر میناپولیس انجام داد نسل سوم جنبش های های مدنی شهروندی را در جامعه آمریکا بار دیگر زنده کرد. بعد از مطالبه گری ها و جنبش های بومیان آمریکایی در برابر مهاجرانی که بعدها قدرت را در این کشور در دست گرفتند، و بعد از آنچه در جریان انقلاب فرانسه (1789) بعنوان حقوق شهروندی مورد توجه قرار گرفت، جنبش های بردگانی که خواهان به دست آوردن حقوق اولیه شهروندی خود بودند، سومین نسل مطالبه گری حقوق بشری شهروندی بود که تجربه شده، شکل گرفته و پایه گذاری شده بود؛ جریانی که تصور می شد طی دهه های اخیر و متاثر از سرعت تحولات در این کشور کمرنگ و یا حتی از بین رفته باشد اما خیزش دوباره اعتراضات سیاهپوستان در شهرهای مختلف آمریکا فصل جدیدی را در تاریخ این کشور رقم زده است که ریشه در همان تحولاتی دارد که در دوره معاصر با «رزا پارکس» شروع و به سخنرانی تاریخی مارتین لوتر کینگ به اوج خود رسید و باعث شد سیاهان این کشور موفق شوند خود را بعنوان شهروندانی که دارای حقوق برابری با سفیدپوستان این کشورند، به جامعه متکثر و متنوع آمریکا اثبات کنند؛ اما و با وجود خوشبینی که این گروه از آمریکایی ها در دهه های اخیر داشتند، حادثه میناپولیس پرده از واقعیت های نژادپرستانه ای که در رگ و خون این کشور نهادینه شده است، برداشت.

دیدگاه کاربران

امید۱۴۶۵۷۳۰۰۶:۳۶:۰۲ ۱۳۹۹/۳/۱۱
بسم الله الرحمن الرحیم فلسفه تفکر غرب چون بر اساس مادی نهاده شده است نمی تواند جوابگوی انسان چند بعدی که همیشه به دنبال معنویت است باشد چون این تفکر هیچ سنخیتی با آفرینش انسان توسط خداوند تبارک و تعالی ندارد و فقط به بعد حیوانیت انسان که خوردن و خوابیدن و شهوت رانی است توجه می کند .
ناشناس۱۴۶۵۸۸۵۰۹:۳۸:۵۴ ۱۳۹۹/۳/۱۱
تبعیض یعنی اینکه خانه محقر پیرزن بد بخت و تنهایی را بر سرش تخریب کرده و او را می کشند و از آن طرف نیشکر هفت تپه را به دو الف بچه 29 -30 سال تحت عنوان خصوصی سازی به قیمت مفت می فروشند. که این دو پسر بچه در قبالش ده ها میلیون دلار ارز از بانک گرفته و به جیب می زنند.
ناشناس۱۴۶۶۶۶۴۱۶:۳۱:۳۳ ۱۳۹۹/۳/۱۱
و کارخانه را به ورشکستگی کشانده و کارگران و خانواده هایشان را بدبخت می کنند.
ناشناس۱۴۶۵۸۸۶۰۹:۳۹:۲۶ ۱۳۹۹/۳/۱۱
شما به فکر مملکت خودت باش.
ناشناس۱۴۶۶۱۹۵۱۲:۱۳:۰۲ ۱۳۹۹/۳/۱۱
این یک موضوع انسانی است.
ناشناس۱۴۶۶۶۰۰۱۵:۵۷:۳۱ ۱۳۹۹/۳/۱۱
موضوعات انسانی زیادتری در مملکت خودت است.
ناشناس۱۴۶۶۲۲۴۱۲:۲۹:۳۴ ۱۳۹۹/۳/۱۱
خبر جدید: اکنون در 6 شهر امریکا حکومت نظامی اعلام شده است.
ناشناس۱۴۶۶۶۰۴۱۵:۵۸:۱۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
چرا اینترنت را در آمریکا قطع نکردند؟؟؟؟؟
عمران۱۴۶۵۷۴۷۰۷:۳۳:۲۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
۴ پلیس محلی مینیاپولیس در این حادثه حضور داشتند، هر چهارتا در روز بعد از حادثه اخراج شدند، نفر اصلی که جنایت را مرتکب شده بود دستگیر شد با اتهام قتل در نوبت محاکمه است. حالا شما بگویید از ۲۰۰ نفری که در آبان ماه ۹۸ طبق گفته وزارت کشور کشته شدند، قاتل چند نفرشان بعد از شش ماه شناسایی شده اند؟ اخراج یا دستگیری پیشکش!
ناشناس۱۴۶۵۸۷۴۰۹:۳۱:۲۷ ۱۳۹۹/۳/۱۱
شما چقدر توقعت بالاست فکر کردی اینجا امریکاست
ناشناس۱۴۶۶۲۱۹۱۲:۲۷:۱۵ ۱۳۹۹/۳/۱۱
لطفا به فیلمی که همین چند ساعت پیش منتشر شده توجه نمایید: ماشین های پلیس نیویورک به طرز وحشتناکی معترضان را زیر می گیرند.
ناشناس۱۴۶۶۴۴۹۱۴:۱۸:۳۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
خدا را شکر این جا اروپا یا امریکای بدبخت نیست
ناشناس۱۴۶۵۹۶۶۱۰:۲۲:۲۳ ۱۳۹۹/۳/۱۱
ضمنا فقط یک نفر کشته شد. میفهمید فقط یک نفر.
ناشناس۱۴۶۶۸۵۰۱۸:۵۳:۰۷ ۱۳۹۹/۳/۱۱
این آخریش بود از تاریخ ننگین برده داری و نژادپرستی در آمریکا.
ناشناس۱۴۶۶۲۰۹۱۲:۲۱:۱۳ ۱۳۹۹/۳/۱۱
- هیچ کدام از پلیس ها اخراج نشدند(حتی قاتل). تازه پس از چند روز اعتراض پلیس قاتل سفید پوست یک تذکری گرفت. - خود رسانه های امریکایی گفتند که سالانه چندین هزار نفر توسط پلیس امریکا به قتل می رسند. - ترامپ آن قدر ترسیده بود که تهدید به استفاده از سگ های وحشی و سلاح های نامتعارف و استقرار ارتش علیه معترضان را کرده بود.
عمران۱۴۶۶۷۱۸۱۷:۰۱:۴۵ ۱۳۹۹/۳/۱۱
جناب ناشناس که میگویی هیچکدام از پلیسها اخراج نشدند، یک سرچ ساده انجام بده تا متوجه بشوی که هر چهارتا اخراج شدند. حالا شما که میگویی اخراج نشدند دلیلت چیست؟ یک سند برای حرفت ارائه بده
ناشناس۱۴۶۶۴۶۱۱۴:۲۸:۳۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
هر وقت یک پلیس امد یک نفر را بی خودی کشت ادعا کن که دستگیر نمی شود و در ایران اگر باز یک نفر راهم با صد دلیل قانع کننده کشت دستگیر می کنند برعکس مدینه فاضله تو که به راحتی می کشند و دستگیر هم نمی شوند و هم چنین نه در دورانی که اشوب هست و بزن بزن وجود دارد کمی فکر کن بعد بنویس
ناشناس۱۴۶۵۷۸۳۰۸:۱۸:۳۴ ۱۳۹۹/۳/۱۱
سیاهان برده های ابن برده ها هستن اگه واقعا اینچنین در عذابند دست از رویای زندگی امریکائی بکشند و به موطن موروثی خودشون یعنی کنیا و سیرالئون بازگردند
ناشناس۱۴۶۶۰۶۵۱۱:۱۷:۱۲ ۱۳۹۹/۳/۱۱
یعنی توی سیرالئون که بچه های ده ساله رو با کلاشینکوف به جنگهای قومی و طایفه ای می فرستند وضعیت بهتر از آمریکاست که سیاهپوست مسلمان رییس جمهورش میشود. یا الهان عمر سودانی در کنگره اش نماینده شده و هر روز علیه ترامپ با شدت و توهین اظهارنظر می کند. شما چند چندین با خودتون؟!
ناشناس۱۴۶۶۱۰۷۱۱:۳۴:۵۶ ۱۳۹۹/۳/۱۱
خزعبلات نگو. اگر اندکی تاریخ خوانده بودید متوجه می شدید که ورود سفیدپوستان اروپایی تبار و سیاهپوستان آفریقایی تبار به آمریکا (قاره تازه کشف) شده تقریباً در یک زمان بوده اما سفیدپوستان نژادپرست اروپایی بدلیل قدرت بیشتر و خوی وحشی گری و خود برتربینی از همان ابتدا دست به استثمار و بهره کشی سیاه پوستان زده اند. حتی با آدم ربایی از قبایل آفریقایی آنها را بزور بصورت برده به آمریکای تازه کشف شده آورده و استثمار کرده اند. لذا آمریکا برای سفیدپوستان اروپایی تبار نبوده و نیست که بقیه مجبور به ترک آنجا باشند. اگر قرار به ترک آمریکا باشد باید آمریکا را به بومیان و سرخپوستان تحویل دهند.
ناشناس۱۴۶۶۴۱۰۱۳:۵۲:۴۵ ۱۳۹۹/۳/۱۱
اتفاقا به گواه تاریخ سفیدپوستان اروپایی عمدتا آنگلوساکسن از ابتدا ارباب بوده و بعدها برای رتق و فتق امورات سرزمین جدید خود نسبت به واردات برده از ممالک افریقایی اقدام نموده لذا اگر سیاهان واقعا در امریکا تحت فشارند باید به موطن اصلی خود رجعت کنند همینطور سایر ادیان اگر واقعا در امریکا آزادی ندارند ایضاً!
ناشناس۱۴۶۶۴۲۳۱۳:۵۸:۵۳ ۱۳۹۹/۳/۱۱
داداش من چی می گی برای خودت! اینم که همون طرز فکر اشتباهههه! سیاها هم امریکایی هستند از افریقا نیامدند!!!
ناشناس۱۴۶۶۴۸۴۱۴:۴۳:۱۴ ۱۳۹۹/۳/۱۱
سفید پوستان هم از اروپا رفتند که با نسل کشی سرخپوستان محلی کشوری به نام امریکا تاسیس کردن
ناشناس۱۴۶۷۱۳۱۲۳:۲۸:۲۰ ۱۳۹۹/۳/۱۱
بعضی از این ممل آمریکایی‌های ایرانی یک حرفهایی می‌زنند که اگر در خود آمریکا بگویند جرم است و زندان دارد.
ناشناس۱۴۶۷۳۷۷۰۸:۳۹:۴۳ ۱۳۹۹/۳/۱۲
حقیقت آمریکا، حکایت صدای سازدهل از دور خوش است
ناشناس۱۴۶۵۸۲۴۰۸:۵۶:۴۳ ۱۳۹۹/۳/۱۱
آیا به نظر شما تصور خودی و غیر خودی تبعیض نیست؟ اگر نیست چه هست؟
ناشناس۱۴۶۵۹۴۵۱۰:۱۰:۱۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
آپارتاید!
ناشناس۱۴۶۵۹۸۱۱۰:۳۰:۳۰ ۱۳۹۹/۳/۱۱
بنده صالح و‌بنده گناهکار
ناشناس۱۴۶۵۹۸۴۱۰:۳۱:۲۶ ۱۳۹۹/۳/۱۱
ژن خوب /ژن بد
ناشناس۱۴۶۶۰۸۲۱۱:۲۴:۲۰ ۱۳۹۹/۳/۱۱
تبعیض بر اساس باورهای سیاسی
ناشناس۱۴۶۶۱۱۳۱۱:۳۷:۰۷ ۱۳۹۹/۳/۱۱
از هر تبعیضی بدتره
ناشناس۱۴۶۵۸۲۸۰۸:۵۸:۳۸ ۱۳۹۹/۳/۱۱
آیا دادن امتیازات ویژه به بعضی افراد نظیر استفاده از سهمیه کنکور و دانشگاه و یا استخدام دولتی تبعیض نیست؟ به خصوص اینکه به صورت قانون هم درآمده باشد!
ناشناس۱۴۶۵۹۲۲۰۹:۵۶:۴۸ ۱۳۹۹/۳/۱۱
عمله های آمریکا دست و پا نزنید فایده نداره
ناشناس۱۴۶۶۰۳۴۱۰:۵۹:۵۶ ۱۳۹۹/۳/۱۱
حالا چه ربطی داشت؟
ناشناس۱۴۶۵۸۶۲۰۹:۲۲:۴۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
خانم پور صادقی آمریکا رو ول کن وبه رویاهای بر باد رفته خودمون بپرداز!! ب
کاترینا۱۴۶۵۸۶۵۰۹:۲۳:۵۶ ۱۳۹۹/۳/۱۱
آمریکایی ها اگر بخواهید آزادی نزدیک است...
ناشناس۱۴۶۵۹۸۶۱۰:۳۳:۴۰ ۱۳۹۹/۳/۱۱
از چی آزاد بشن ؟ یعنی سفیدها را به بردگی بگیرن ؟
ناشناس۱۴۶۶۰۵۲۱۱:۱۲:۱۴ ۱۳۹۹/۳/۱۱
باشکافهای عمیقی که در آمریکا هست اگر هزینه هایی که در کشورهای اطراف کردیم در آمریکا و آمریکای جنوبی میکردیم نتایج بهتری میگرفتیم. این کشور به کمک ترامپ و اقلیت هوادار نژادپرستش در حال فروپاشی است. اما دریغ از ....
ناشناس۱۴۶۵۹۱۷۰۹:۵۴:۰۰ ۱۳۹۹/۳/۱۱
روحت شاد مارتین
ناشناس۱۴۶۵۹۲۸۰۹:۵۸:۳۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
به نظر می رسه جنگ داخلی در آمریکا آغاز شده
ناشناس۱۴۶۶۱۹۶۱۲:۱۳:۰۵ ۱۳۹۹/۳/۱۱
کافیه پلیس سه روز اعتصاب کنه و بشینه خونه چنان هرج و مرجی میشه که سفید و سیاه بی خیال اعتراض میشن و التماس میکنن پلیس برگرده سر کار
ناشناس۱۴۶۵۹۶۹۱۰:۲۴:۴۳ ۱۳۹۹/۳/۱۱
کور خود و بینای دیگران.
ناشناس۱۴۶۶۳۶۹۱۳:۴۰:۴۰ ۱۳۹۹/۳/۱۱
کالیفرنیا در شرف آزادیست
ناشناس۱۴۶۶۳۷۱۱۳:۴۱:۲۵ ۱۳۹۹/۳/۱۱
جای "مالکوم" خالیست
ناشناس۱۴۶۶۴۸۰۱۴:۴۰:۵۱ ۱۳۹۹/۳/۱۱
مينيا پوليس توي ايالت مينه سوتا ست، نه تگزاس.
ناشناس۱۴۶۶۵۱۱۱۵:۰۱:۱۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
اینها ذاتشون با تجاوز تهاجم و اشغالگری تنیده شده. وقتی به قاره ای که سرزمین سرخپوست ها بود رسیدن شروع به قتل و استعمار و استثمار کردن در فلسطین در کشورهای آفریقایی، آسیا و همه جای دنیا اینها خوی وحشی و مهاجم دارن
ناشناس۱۴۶۶۵۴۹۱۵:۲۳:۴۰ ۱۳۹۹/۳/۱۱
واالا مام خیلی رویا داریم, یه نفر هم به رویای ما توجه کنه
ناشناس۱۴۶۶۷۲۰۱۷:۰۴:۳۹ ۱۳۹۹/۳/۱۱
من خراب رویاتم
ناشناس۱۴۶۶۹۵۹۲۰:۲۹:۳۲ ۱۳۹۹/۳/۱۱
جامعه ای که اخلاق در اون آسیب ببینه نابود میشه. ترامپ داره زیرساختهای اخلاقی جامعه آمریکا رو نابود میکنه و بجاش ایدئولوژی ای آورده که دو پایه داره: منفعت طلبی و برتری سفیدپوستان.
ناشناس۱۴۶۷۲۱۸۰۱:۰۰:۵۲ ۱۳۹۹/۳/۱۲
دلار چند؟
ناشناس۱۴۶۷۳۵۵۰۸:۱۸:۴۸ ۱۳۹۹/۳/۱۲
سیاه پوستان بزرگترین خلاف کاران در جهان هستند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. من عجله ندارم!

    2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

    3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

    4. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

    5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

    6. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

    7. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

    8. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

    9. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

    10. دور باطلی که تمامی ندارد!

    11. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

    12. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

    13. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

    14. برای این عکس شما تیتر بزنید

    15. تضادی عجیب و پر ابهام!

    16. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

    17. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

    18. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

    19. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

    20. سردار رادان: عده ای تلاش می کنند مردم قانونگریز شوند

    21. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

    22. سقوط در آغوش پهلوی!

    23. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

    24. نجات معجزه آسا از وسط سیل توسط لودر و راننده ماهر

    25. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

    آخرین عناوین