لزوم توجه به نقش بخش خصوصی در جذب کمک های بین المللی در راستای طرح های کلان محیط زیستی کشور
در نشست علمی - تخصّصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری مطرح شد: تأثیر موضوع محیط زیست بر تحولات سیاسی و اقتصادی رو به افزایش است. فقدان ساختار مناسب و منسجم برای جذب کمکهای بینالمللی و کمرنگ بودن بخش خصوصی برای برخورداری از کمکهای بینالمللی در زمینه طرح های محیط زیستی بزرگ کشور می بایست به صورت ساختاری و نهادی تدبیر شود. لزوم ممنوعیت اجرای پروژههای توسعهای در مناطق شکننده اقلیمی.
پروژه های عمومی و راهکارهای مشارکت بخش خصوصی در آن
دویست و پنجمین نشست علمی - تخصّصی مرکـز پـژوهشهای توسعه و آیندهنگــری تحت عنـوان «الزامات و چالشهای استفاده از روش مشارکت عمومی و خصوصی در سرمایهگذاری برای تولید» برگزار شد
سه سناریوی اصلی برای آینده کشاورزی در ایران
گروه اقتصادی الف،راهکارهای حرکت به سمت توسعه فناوری در کشور
در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری مطرح شد: در دنیای مدرن، تمامی جنبههای زندگی انسان، تحت تأثیر پیشرفتهای فناوری قرار خواهد گرفت.
انضباط در تصمیمات دولت عاملی مهم در رفع مشکلات کشور
در نشست مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری مطرح شد: اگر دولت منضبط و منظم بر اساس ساختار مشخص تصمیم بگیرد و اجرای آن تصمیم را تضمین کند و به نواقص و مشکلات آن تصمیم آگاه باشد در نهایت کشور مسائل خود را حل خواهد کرد.
ترسیم چشم انداز آینده ایران و رسالت صاحب نظران و نخبگان کشور
در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری مطرح شد: تدوین سند چشم انداز کشور نیازمند مشارکت حداکثری نخبگان است. در تدوین برنامه های توسعه باید به ظرفیت های واقعی کشور توجه شود. تکنولوژی پیشران اصلی آینده بشر خواهد بود. توسعه زمینه مبنا، باید ستون فقرات چشم انداز آینده ایران باشد.
کاربست توانایی بخش خصوصی و غیر دولتی عاملی مهم در تحقق اهداف برنامه هفتم
در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری مطرح شد: نظر به تعدد و تکثر اهداف و احکام برنامه هفتم در همه موضوعات و نیز کاستیهای منابع بودجه عمومی کشور باید بدانیم.
توجه به جنگل¬های زاگرس به عنوان زیرساخت طبیعی توسعه پایدار ایران
در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری مطرح شد: جنگلهای زاگرس یک دارایی بسیار بزرگ برای کشور است. قدمت جنگلهای زاگرس به بیش از میلیونها سال میرسد. در سال حدود ۵ میلیون هکتار از جنگلها را در جهان از دست میدهیم. حدود ۵۰ درصد از عشایر در منطقه زاگرس زندگی میکنند و حدود ۶۰ درصد از دام کشور در منطقه زاگرس تأمین میشود.