سالمندان آینده در غیاب فرزندآوری تنها میشوند
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: در غیاب ازدواج و فرزندآوری متعادل، سالمندان آینده بیپشتوانه و بدون شبکه عاطفی خانوادگی وارد این مرحله از عمر میشوند و نهتنها با بحران اقتصادی بلکه با بحرانهای عاطفی و روانی ناشی از انزوای نسلی مواجه خواهند شد.
جوانان دهه ۶۰، سالمندان تنهای آینده؟/ تا۱۴۳۰، بیش از یکسوم جمعیت ایران سالمند میشوند
رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با تأکید بر اینکه مراقبت از سالمندان در آینده به یکی از چالشهای اساسی کشور تبدیل خواهد شد، گفت: در حال حاضر ۸۰ هزار سالمند در کشور دچار تجرد قطعی هستند، اما این رقم با توجه به روند کنونی، تا سالهای آینده به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
هراسی مدرن در قرن ۲۱/ کاهش ۷ تا ۸ ساله عمر به دلیل «ترس از پیری عمر»
رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با اشاره به پدیده «گراسکوفوبیا» یا ترس از پیری گفت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، افرادی که نگرش منفی به سالمندی دارند، زودتر دچار ناتوانی میشوند و بهطور متوسط ۷ تا ۸ سال کمتر از افرادی با نگرش مثبت به پیری، عمر میکنند.
تنها ۱۱ درصد جامعه، سالمندی سالم دارند / ۷۰ درصد افراد برای سالمندی برنامهای ندارند
رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با بیان اینکه تنها ۱۱ درصد جامعه از سطح خوب و کامل سلامت در دوران سالمندی برخوردارند، تأکید کرد: سالمندی سالم یک اتفاق تصادفی نیست، بلکه نیازمند برنامهریزی و اصلاح سبک زندگی است.
نرخ خام «ازدواج» رو به کاهش/ ایران سالمندترین کشور منطقه در سال ۲۰۵۰
دبیرستاد ملی جمعیت با اشاره به اهمیت سلامت در ۵ سال اول زندگی، رسیدگی به مادران باردار، شیرده و دارای کودک زیر پنج سال نیازمند حمایت را اولویت ستاد ملی جمعیت برشمرد.
افزایش ۴۰ درصدی مستمری ۱۴۰۴ مددجویان بهزیستی/ نگرانی از سرعت بالای سالمندی در ایران
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سالانه ۳۰۰ هزار میلیارد ریال یارانه مستمری توسط بهزیستی پرداخت می شود و طبق برنامهریزیها و با پیگیریهای انجام شده در بودجه سال آینده مستمری مددجویان بهزیستی ۴۰ درصد افزایش مییابد.
افزایش ۲ برابری جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال ایران طی ۲۰ سال آینده
نماینده صندوق جمعیت ملل متحد گفت: براساس پیشبینیهای سازمان ملل متحد، درصد جمعیت افراد بالای ۶۵ سال از ۱۰ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۱۶ درصد در سال ۲۰۵۰ افزایش مییابد؛ این پدیده نه تنها یک تغییر آماری است، بلکه نمایانگر یک تحول بنیادی است.
سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۳ درصد جمعیت کشور سالمند خواهند بود
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در شرایطی که جمعیت بالای ۲۸ درصد سالمند شدیداً سالخورده تلقی میشود، پیشبینی داریم که در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۳ درصد جمعیت کشور سالمند و بسیار سالمند خواهند بود.
جمعیت سالمندان تا ۳۲ سال دیگر؛ ۳۳.۴ میلیون نفر/ لزوم توجه دولت و مجلس به تخصیص بودجه به حوزه سالمندی
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با بیان اینکه دستگاههای عضو و همکار شورای ملی سالمندان، یکی از دلایل مهم عدم تحقق اهداف سند ملی سالمندان را نبود بودجه مشخص در این خصوص میدانند،
دوران کودکی در ایران وجود ندارد / شتاب بالای سالمندی در کشور
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت:در ایران کودکی نداریم ودوران جوانی طولانی داریم، همچنین جوانان به سوژههای مقاوم تبدیل شدهاند که در برابر هر چیزی به جای مفارقت و مشارکت، مقاومت میکند.
سالمندان، ۱۱.۵ درصد از جمعیت کشور / ایران در مسیر زنانه شدن سالمندی
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه سالمندان حدود ۱۱.۵ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند، گفت: تنهایی، چالش اصلی سالمندان در تمام جهان محسوب میشود و این موضوع با سالمند شدن جامعه، کاهش جمعیت جوان و کاهش فرزندآوری بیشتر میشود.
افزایش «رهاشدگی» سالمندان/ میزان «افسردگی» در خانههای سالمندان، بیش از ۷۰ درصد است
رئیس انجمن علمی سالمندان ایران ضمن هشدار نسبت به سرعت رشد سالمندی در ایران، بیشترین علت نارضایتی سالمندان را مربوط به وضعیت معیشتی و مالی آنها اعلام کرد و گفت: علی رغم اینکه میانگین تعداد فرزندان سالمندان فعلی کشور «۵ فرزند» است اما شاهد افزایش رهاشدگی سالمندان بدلیل اشتغال فرزندان دختر و پسر هستیم این در حالیست که میزان «افسردگی» در «خانههای سالمندان» بیش از ۷۰ درصد است.