آماده‌باش ایران برای ال‌نینوی استثنایی

  4050630020

ال‌نینویی با شدت کم‌سابقه در راه است؛ پدیده‌ای که به گفته رئیس سازمان هواشناسی، احتمال وقوع آن به نزدیک ۱۰۰ درصد رسیده تا پاییز و زمستانی مرطوب‌تر از نرمال را برای ایران رقم بزند.

آماده‌باش ایران برای ال‌نینوی استثنایی

به گزارش فارس؛ سحر تاجبخش، رئیس سازمان هواشناسی کشور، از افزایش احتمال وقوع یک ال‌نینوی بسیار قوی در پاییز و زمستان پیش‌رو خبر داده؛ پدیده‌ای که همزمانی آن با برخی الگوهای اقیانوسی و جوی می‌تواند بر وضعیت بارش ایران و جنوب غرب آسیا اثرگذار باشد.

تاج‌بخش در نشست تخصصی بررسی وضعیت دورپیوند ال‌نینو گفت: بر اساس برآوردهای سازمان جهانی هواشناسی، احتمال وقوع این پدیده به نزدیک ۱۰۰ درصد رسیده است. به گفته وی، سیگنال‌های هماهنگ جو و اقیانوس از شکل‌گیری یک «ال‌نینوی استثنایی» با ذخیره گرمایی بسیار بزرگ حکایت دارد.

رئیس سازمان هواشناسی افزود: این شرایط که تا اواسط اوت ۲۰۲۶ پایدار شده، می‌تواند در پاییز و زمستان ۲۰۲۶–۲۰۲۷ با شدت بالا ادامه پیدا کند. بر اساس این برآورد، ناهنجاری دمایی در برخی نقاط اقیانوس آرام حتی از مثبت ۸ درجه سانتی‌گراد نیز فراتر رفته است.

تاج‌بخش درباره پیامدهای این پدیده برای ایران و منطقه اظهار کرد که همزمانی ال‌نینو با فاز مثبت «دوقطبی اقیانوس هند» می‌تواند احتمال بارش‌های فراتر از نرمال را در ایران و جنوب غرب آسیا افزایش دهد؛ وضعیتی که به‌ویژه در فاصله سپتامبر تا نوامبر ۲۰۲۶، یعنی پاییز ۱۴۰۵، می‌تواند محسوس‌تر باشد.

گفتنی است شدت ال‌نینو به‌تنهایی تعیین‌کننده میزان پیامدهای منطقه‌ای نیست و عواملی مانند موقعیت جت‌جریان جنب‌حاره‌ای می‌توانند نتیجه نهایی را تغییر دهند؛ بنابراین آمادگی در برابر ناهنجاری‌های اقلیمی ضروری است.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین