سازمان ملل متحد: قیمت مواد غذایی در جهان جهش یافت قیمت مواد غذایی در جهان بالا رفت/ جنگ ایران در جهان همه چیز را بهم ریخت

  4050613053

سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد اعلام کرد:‌قیمت جهانی مواد غذایی در ماه اوت به بالاترین سطح از پایان سال ۲۰۲۲ رسید که همزمان با تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، اختلال در تجارت غلات و نگرانی از آثار آب‌وهوایی، زنگ خطر تازه‌ای برای امنیت غذایی جهان به صدا درآورده است.

قیمت مواد غذایی در جهان بالا رفت/ جنگ ایران در جهان همه چیز را بهم ریخت

به گزارش فارس،‌ بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، رشد قیمت‌های جهانی عمدتاً از سوی غلات، شکر و لبنیات هدایت شد. در این میان، قیمت جهانی گندم ۲.۶ درصد و شکر ۱۱.۹ درصد در اوت افزایش یافت و شدیدترین رشد شاخص قیمتی از ژوئیه ۲۰۱۲ را ثبت کرد.بازار جهانی غذا اکنون زیر فشار همزمان جنگ، تجارت و آب‌وهوا قرار دارد. تشدید تنش‌ها در منطقه دریای سیاه، صادرات غلات اوکراین را دشوارتر کرده و همزمان کاهش امیدها به توافق صلح میان آمریکا و ایران، نگرانی‌ها درباره آینده عرضه را افزایش داده است. از سوی دیگر، برداشت ضعیف در اروپا می‌تواند وابستگی این قاره به واردات را بیشتر کند.
 
بلومبرگ می‌نویسد: این افزایش قیمت هنوز به‌طور کامل به قفسه فروشگاه‌ها منتقل نشده، اما می‌تواند با تأخیر خود را در قیمت مواد غذایی نشان دهد. فقط در یک ماه، شکر نزدیک ۱۲ درصد گران شده و شاخص ۱۰ کالای کشاورزی بیش از ۱۳ درصد بالا رفته است. در همین حال، احتمال وقوع یک ال‌نینوی غیرمعمول و قدرتمند می‌تواند موج جدیدی از شوک‌های آب‌وهوایی و تورمی را به بازار غذا تحمیل کند.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین