آبروداری به سبک وزیر ترامپ!

بیژن ایرانی، گروه سیاسی الف،   4050602091 ۴ نظر، ۳ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
آبروداری به سبک وزیر ترامپ!

"اسکات بسنت" وزیر خزانه داری آمریکا به تازگی لفاظی های عجیبی را علیه کشورمان مطرح کرده است. به عنوان مثال، وی مدعی شده که زین پس جنگ اقتصادی و فشار علیه ایران افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد و هر کشوری که با ایران تعامل اقتصادی داشته باشد، با تبعات سنگینی رو به رو خواهد شد. او در موضع گیری عجیبی همچنین مدعی شده که کلیه شعب بانک ملی ایران باید تعطیل شود! وی خاطرنشان کرده که پنج بخش حیاتی اقتصاد ایران نظیر دارایی های دیجیتال، فناوری، طلا، هوانوردی و کشتیرانی، هدف تحریم و فشارهای جدیدِ آمریکا خواهد بود. این مواضع اسکات بسنت در ادامه لفاظی های اخیر ترامپ علیه کشورمان و تلاش برای ضعیف نشان دادن ایران انجام شده است. 

چند ایراد اساسی به مواضع بسنت وارد است. اول اینکه صِرف اینکه آمریکا اکنون بار دیگر به حوزه فشار اقتصادی علیه ایران روی آورده، این مساله را می رساند که آمریکا در میدان جنگ افروزی نظامی علیه ایران شکست خورده و ناکام بوده و حال بار دیگر از ترس پیامدهای به شدت منفی اقدامات خصمانه خود علیه ایران در حوزه نظامی و امنیتی، به دنبال آزمایش مجدد اعمال فشار اقتصادی علیه کشورمان است. از یاد نبریم که ترامپ و وزیر خارجه اش مارک روبیو همان افرادی هستند که در ابتدای جنگ رمضان مدعی نابودی نظام سیاسی کشورمان ظرف ۲ تا ۳ روز بودند. با این حال، هرچه زمان به جلو حرکت کرده، آمریکا در باتلاق جنگ ایران بیش از پیش گرفتار شده و حتی رسانه ها و تحلیلگران آمریکایی نیز دولتمردان کشور خود را در این رابطه مسخره می کنند. 

مساله دیگر اینکه اسکات بسنت گویی نمی داند که آمریکا هر آنچه در حوزه فشار و تحریم اقتصادی علیه ایران می توانست اعمال کند را در طی سال های اخیر اعمال کرده است و اکنون نکته جدیدی پیش روی آن قرار ندارد. اصرار آمریکا بر محاصره دریایی ایران نیز می تواند در عرصه میدانی صورت حساب های سنگینی را روی دست کاخ سفید قرار دهد. حال اگر از این منظر به ماجرا بنگریم، مواضع اخیر اسکات بسنت علیه کشورمان، بیش از آنکه واقعی باشد از جنگ تبلیغاتی و روانی نشان دارد. 

ورای این ها، نباید از یاد ببریم که ترامپ و دار و دسته اش در پرونده جنگ افروزی علیه ایران در نقطه بن‌بست هستند. از این رو، آن ها دست به هر کاری می زنند تا شاید بتوانند نزد افکار عمومی جهان آبروداری کرده و اینطور وانمود کنند که دست برتر را در اختیار دارند. کما اینکه ترامپ نیز بارها مدعی شده آمریکا بر تنگه هرمز اشراف کامل دارد اما همین فرد پیش شرط هرگونه مذاکره موفق با ایران را بازگشایی تنگه توسط ایران عنوان کرده است! بهتر است اسکات بسنت تاریخ بخواند و روی قمارهای باخته پیبشین آمریکایی ها علیه ایران شرط‌بندی نکند. 

دیدگاه کاربران

امیر حسین سلطان/تهران۴۲۳۵۹۳۳۰۹:۴۹:۴۱ ۱۴۰۵/۶/۳
ادامه وضعیت نه جنگ و نه صلح پیامدهای ناگواری را می تواند رقم بزند که صریحا توجه و دقت جناب بیژن ایرانی نویسنده گرامی الف را بدان جلب می نمایم. از لحاظ قدرت اقتصادی آمریکا دست برتر دارد ولو بر حق هم نباشد با تمکین دولت های هم پیمان می تواند اقتصاد ایران را زیر فشار قرار دهد و اظهارات وزیر خزانه داری آمریکا به نظر من بیش از اظهارات سایر مقامات نظامی و سیاسی آمریکا باید جدی گرفته شود. هنوز که خبری نیست متاسفانه افزایش قیمت دلار و طلا(چه در داخل و چه اونس جهانی) را شاهد هستیم و این افزایش ها نشانه خوبی اوضاع و احوال نبوده و نیست. اگر به فرض حتی اقدامات نظامی آمریکا هم در کار نباشد شدت بخشیدن و گسترش تحریم های مالی و اقتصادی نیازمندی دقت و تامل بسیار قابل ملاحظه توسط تصمیم گیررندگان سیاسی را به وضوح می طلبد و فرصت این دست آن دست کردن ها هم همیشگی نبوده و نیست و لذا سخنان شخصیت هایی در سطح جناب آقای دکتر پزشکیان مبنی بر پایان دادن به جنگ می بایست خیلی جدی گرفته شوند و دیگر جای مماشات و تعارف و اصرار بر دادن شعارهای تند و وحدت شکن توسط تندروها نیست. حفظ و بقا و موجودیت کل کشور و مردم و نظام آن بر هر فرض و وجود انگیزه دیگری اولویت داشته، دارد و خواهد داشت. «و من الله التوفیق»
ناشناس۴۲۳۵۹۷۲۱۳:۱۶:۵۳ ۱۴۰۵/۶/۳
اولا آمریکا از مرحله تحریم اقتصاد مرتبط با حاکمیت وارد جنگ اقتصادی! با تمام اقتصاد ایران شده. محاصره زمین، دریا، هوا جنگ است نه تحریم. این بخشی از جنگ تمام عیار است برای کاهش هزینه های جنگ نظامی و به معنی شکست نیست. آمریکا ۲۰۰ ساله در حال جنگه برای هدف مشخص. هروقت پایگاههای نظامی آمریکا جمع شد و محاصره ایران رفع شد و خسارات وارده پرداخت شد و توافق سیاسی صلح از موضع قدرت توسط ایران امضا شد، صحبت از شکست یا پیروزی یک طرف معنی دارد. ثانیا آمریکا تمام تحریمهای ممکن را اعمال نکرده بود، تصویب کرده بود. اعمال تحریمهای ثانویه مستلزم درگیری با شرکای آمریکا بود که ظاهرا هم شرکا راضی شدند و هم آمریکا حاضر به پرداخت هزینه آن شده. این فصل جدید است.
ناشناس۴۲۳۶۰۰۲۱۴:۱۵:۵۳ ۱۴۰۵/۶/۳
ما هم میفهمیم وضعیت نه جنگ نه صلح وضعیت خوبی نیست بهتره کسانی که برای ما نسخه میپیچند برای ترامپ و امریکا بپیچند تا اونا دست از کاراشون که باعث گرونی ارز و دلار شده بردارند
ناشناس۴۲۳۶۰۰۶۱۴:۲۵:۳۴ ۱۴۰۵/۶/۳
به نظر من اینها نه اینکه تاثیر ندارند بله موثرند اما بدانیم حرفهای امروز آمریکایی ها 20 سال پیش توسط مقامات وقت آمریکا گفته شده و ما هستیم هنوز اونا اون سالها پیش هم گفتن که کمر به نابودی جمهوری اسلامی بستن و راهش هم اعمال پیچیده تریت تحریمهای تاریخ بشریت علیه ملت ایران بوده . اما نتونستن الانم نمیتونن

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین