رشد ۷۳ درصدی تجارت ایران و ترکیه در سایه محاصره دریایی

  4050518053

مبادلات تجاری ایران و ترکیه در ششمین ماه سال جاری میلادی ۷۳ درصد رشد کرد و به حدود ۷۰۰ میلیون دلار رسید.

رشد ۷۳ درصدی تجارت ایران و ترکیه در سایه محاصره دریایی

به گزارش تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت اقتصاد ترکیه نشان می‌دهد تجارت ایران و این کشور در 6 ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد قابل توجهی همراه شده و ارزش مبادلات تجاری دو کشور با رشد 19 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 3.16 میلیارد دلار رسیده است. 

در ماه‌های ژانویه تا ژوئن سال 2025 ارزش تجارت دو کشور 2.65 میلیارد دلار اعلام شده بود.

صادرات ترکیه به ایران در نیمه نخست سال 2025 حدود 1.47 میلیارد دلار بوده که این رقم در مدت مشابه امسال به 1.56 میلیارد دلار افزایش یافته است. به این ترتیب صادرات ترکیه به ایران 90 میلیون دلار معادل 6 درصد رشد داشته است.

از سوی دیگر، واردات ترکیه از ایران نیز با رشد قابل توجهی مواجه شده و از 1.18 میلیارد دلار در 6 ماهه نخست سال گذشته به 1.6 میلیارد دلار در نیمه نخست امسال رسیده است. بر این اساس، واردات ترکیه از ایران 35 درصد افزایش یافته است.

جهش 73 درصدی تجارت ایران و ترکیه در ماه ژوئن

بررسی آمار ماه ژوئن نشان می‌دهد روند رشد تجارت دوجانبه در این ماه با سرعت بیشتری ادامه داشته است. صادرات ترکیه به ایران در ژوئن سال گذشته 244 میلیون دلار بوده که در ژوئن امسال به 366 میلیون دلار رسیده که این رقم 50 درصد افزایش یافته است.

همچنین واردات ترکیه از ایران در همین ماه از 155 میلیون دلار به 325 میلیون دلار افزایش یافته که رشد 109 درصدی را نشان می‌دهد. در مجموع، تجارت دو کشور در ژوئن از 399 میلیون دلار در ژوئن سال گذشته به 691 میلیون دلار در مدت مشابه سال جاری افزایش یافته که حاکی از رشد 73 درصدی است. 

تجارت زمینی؛ مسیر مقابله با محاصره دریایی

افزایش مبادلات تجاری ایران و ترکیه در شرایطی اتفاق افتاده که محدودیت‌ها و فشارها بر مسیرهای دریایی ایران افزایش یافته که اهمیت مسیرهای زمینی و تجارت با کشورهای همسایه را برای اقتصاد ایران بیش از گذشته نمایان می‌کند.

ایران به دلیل برخورداری از مرزهای زمینی با کشورهای متعدد، ظرفیت قابل توجهی برای تنوع‌بخشی به مسیرهای تجارت خارجی دارد. ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، افغانستان و پاکستان از جمله کشورهایی هستند که می‌توانند در توسعه تجارت زمینی و ترانزیتی ایران نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش اقتصاد معاصر، رشد 19 درصدی تجارت ایران و ترکیه در نیمه نخست سال و جهش 73 درصدی در ماه ژوئن نشان می‌دهد محدودیت در مسیرهای دریایی الزاما به معنای متوقف شدن تجارت خارجی ایران نیست و مسیرهای زمینی می‌توانند بخشی از این فشار را جبران کنند. در واقع، ایران برای مقابله با محدودیت‌های احتمالی در مسیرهای دریایی، فقط به یک مسیر تجاری وابسته نیست و موقعیت جغرافیایی کشور، دسترسی به چندین همسایه و قرار گرفتن در مسیر کریدورهای مهم منطقه‌ای، ظرفیت قابل توجهی برای استمرار تجارت ایران ایجاد کرده است.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین