نکته‌‌ای که نباید مورد غفلت مسئولین محترم قرار بگیرد!

احمدرضا هدایتی، گروه سیاسی الف،   4050408039 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
نکته‌‌ای که نباید مورد غفلت مسئولین محترم قرار بگیرد!

همه ما می‌دانیم که بخواهیم یا نخواهیم و باورکنیم یا نکنیم، از همان روزهای آغازین انقلاب اسلامی، دشمنی دیرینه نظام سلطه با کشور و مردم ما تشدید شد و ایران اسلامی از همان ابتدا تاکنون با انبوهی از توطئه‌های داخلی و خارجی مواجه بوده و هست، توطئه‌هایی که تا این لحظه تقریبا بدون وقفه و در اًشکال مختلف ادامه یافته است.

از کودتا و آشوب و اغتشاش، تا تحریم و تهدید و ترور، از جنگ نظامی تا شبیخون فرهنگی و انواع فشارهای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و امثال آن که همچنان ادامه دارد.

به این ترتیب باید بپذیریم که انقلاب اسلامی ایران به خاطر ماهیت ضداستکباری، استقلال طلبی و عدالت خواهی خود، در طول حیات پرافتخارش همواره و البته با شدت و ضعف متفاوت، در شرایط بحرانی و به عبارت بهتر در وضعیت جنگی قرار داشته و دارد.

با عنایت به کینه‌ورزی دشمنان قسم خورده این نظام به‌نظر می‌رسد، رهایی از این وضعیت و پایان دادن به این منازعه که بین ایران اسلامی به نمایندگی از جبهه حق و دنیای غرب به نمایندگی از جبهه باطل شکل گرفته، تنها در سه حالت ممکن است و نمی‌توان راه کار دیگری برای آن متصور شد.

اگرچه نابودی و متلاشی شدن نظام سلطه اولین و مطمئن‌ترین راه کار به شمار می‌رود، اما بعید به نظر می‌رسد حداقل در کوتاه مدت چنین رخدادی محقق شود، به‌ زعم دشمن راه کار دوم متلاشی ساختن نظام جمهوری اسلامی و ترجیحاً تجزیه خاک ایران عزیز است که با عنایت به شواهد و قرائنی نظیر؛ قدرت نظامی و مهمتر از آن حضور پرشور مردم در صحنه‌های مختلف دفاع از انقلاب اسلامی و رهبری‌های داهیانه ولی‌امر مسلمین و همچنین وعده‌های الهی مبنی بر پیروزی حق بر باطل، بروز چنین واقعه‌ای نیز ناممکن است، اما راه کار سوم در واقع راهبردی است که کلید اصلی برون‌رفت از این شرایط محسوب می‌شود.

بر اساس این راهبرد مسئولین محترم باید به این باور برسند و بپذیرند که واقعاً کشور در شرایط جنگی قرار دارد و ساختار و سیستم را به شکلی اصلاح و یا حتی بازطراحی نمایند که پاسخگوی نیاز کشور در شرایط جنگی و بحرانی باشد.

در واقع تمام سیستم باید با فرض بر این که ممکن است کشور در شرایط تحریمی سخت تری قرار گیرد و یا جنگ با شدت بیشتری و به مدت طولانی‌تری ادامه یابد، در همه بخش‌ها و موضوعات آرایش نظامی و تهاجمی به خود بگیرد.

قطعاً این مفهوم بدان معنا نیست که سیستم به آتش جنگ دامن بزند و یا مثلا به شکل مطلق از هرگونه مذاکره و مصالحه‌ای با دشمن پرهیز نماید، بلکه همان‌گونه که اشاره شد باید به شکلی عمل نماید که نه‌تنها میزان وابستگی به دشمن در همه زمینه‌ها را به حداقل برساند، بلکه با سرعت بخشیدن به روند خودکفایی (حداقل در اقلام و کالاهای اساسی و ضروری و حتی های‌تک)، نوعی وابستگی متقابل به محصولات ایرانی در دشمن ایجاد نماید.

در واقع باید مؤلفه‌های قدرت در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و به‌خصوص علمی را چنان تقویت نماید که علاوه بر تأمین نیاز داخلی و فراهم نمودن شرایط و مزیت‌های رقابتی در بازارهای بین‌المللی، امکان تهدید را از دشمن سلب نماید.

این در حالی است که از گذشته دور اقتصاد ایران بر پایه صادرات تک‌محصولی یعنی نفت پایه‌گذاری شده و اکثر مسئولین اجرایی نیزعلی‌رغم تذکرات مکرر امام شهید، به واسطه سهل‌الوصول بودن نسبی درآمدهای نفتی، هیچ‌گاه در حد موردانتظار تلاش نکرده‌اند تا از خام‌فروشی نفت و سایر مواد معدنی و منابع طبیعی جلوگیری و ایجاد ارزش‌افزوده در این منابع را به‌طوری جدی در دستور کار قرار دهند. 

قطعاً عده‌ای از افراد خودتحقیر، مرعوب، نفوذی و فرصت طلبَ زالوصفت، دستیابی به چنین شرایطی را ناممکن اعلام خواهند نمود، اما اولاً نباید فراموش کنیم، پیشرفت کشورهایی مانند؛ ژاپن, آلمان، کره جنوبی و برخی از دیگر کشورها در سایه شرایط جنگی به وقوع پیوست.

ثانیاً بسیاری از کشورهای برتر اقتصادی از جمله؛ چین، هند، کره جنوبی، برزیل و حتی خود آمریکا نه‌تنها از هیچ مزیت برتری‌سازی نسبت به ما برخوردار نبوده و نیستند، بلکه برای رشد اقتصادی و صنعتی خود، شدیداً به واردات برخی از مواد اولیه مثل نفت و مواد معدنی از سایر کشورها وابسته هستند.

ثالثاً رشد و خوکفایی شگفت‌آور صنایع نظامی در کشور ما ثابت کرد که اگر واقعاً خود را در شرایط جنگی قرار بدهیم و باور داشته باشیم، اراده کنیم و عمل نماییم، قادر خواهیم بود، تجهیزاتی را تولید نماییم که در یک جنگ نامتقارن، حتی مدعیان قدرت برتر نظامی جهان را زمینگیر نماید؟

چه کسی باور می‌کرد کشوری که از تولید سیم‌خاردار هم عاجز بود، روزی بتواند موشک بسازد، موشک‌هایش را نقطه‌زن کند و موشک‌های نقطه‌زنش را به موشک‌های قاره پیما در انواع مختلف تبدیل نماید؟

چه کسی فکر می‌کرد که کشور ایران در شرایط تحریمی پهپادهایی بسازد که دشمن مدعی قدرت، باافتخار از طریق مهندسی معکوس اقدام به ساخت نمونه مشابه آن نماید.

چه کسی فکر می‌کرد صنایع دفاعی کشور ایران در چنین شرایطی بتواند به شکل کاملاً خودکفا، انواع محصولات نظامی را تولید و بخش‌هایی از آن را به دهها کشور مختلف جهان صادر نماید.

البته این خودباوری و خودکفایی در بخش‌های دیگری مانند؛ کشاورزی، صنعتی، پزشکی، علمی و سایر عرصه‌ها نیز به شکل کم یا زیاد صورت گرفته است، اما از آنجا که با توطئه دشمنان و افراد نفوذی، از ابتدا تاکنون امکان و اختیار واردات در سایر بخش‌ها به اَشکال مختلف همچنان برای برخی افراد بعضاً فرصت‌طلب و زالوصفت حفظ شده است، لذا به نظر می‌رسد، احساس نیاز برای حرکت به سمت خودکفایی نسبی در این بخش‌ها، هرگز همانند بخش نظامی به بلوغ کامل نرسید.

 در هر حال همان‌گونه که اشاره شد دستیابی به چنین هدف بزرگی مستلزم آن است که در گام نخست قوای سه گانه آرایش جنگی به خود بگیرند و همزمان ضمن توجه به ضرورت انجام برخی اقدامات اساسی و بنیادین نظیر؛ اصلاح عملی و اصولی نظام تعلیم و تربیت، بهینه‌سازی منطقی نظام کنترلی و نظارتی و حذف افراد ناکارآمد، نفوذی و فرصت‌طلب از سیستم و سایر اقدامات ضروری، از هرگونه خام‌فروشی در موضوعات مختلف به‌طور جدی اجتناب و با تولید مواد ثانویه و محصولات نهایی، با جدیت و سرعت بیشتر برای ایجاد ارزش افزوده در تولیداتمان تلاش نموده و در مسیر خوکفایی کالاهای اساسی گام بردارند.

دیدگاه کاربران

امیر حسین سلطان/تهران۴۲۲۳۴۶۳۱۳:۰۵:۲۸ ۱۴۰۵/۴/۸
نویسنده گرامی الف خیلی از گفتنی ها را گفته اند و نمی توان موارد برشمرده شده توسط ایشان را انکار کرد اما نکته ای که احتمالا مورد غفلت ایشان واقع شده است اینکه تمامی این تحریم ها و تهدیدها و ترورها(همگی هم با حرف ت شروع می شوند!) همه در ادوار مختلف الزاما از یک شدت برخوردار نبوده اند. من نمی توانم دوران نسبتا آرام و کم مخاطره بعد از پایان جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه ایران تا دوران اوج گیری مباحث مربوط به برنامه هسته ای و پیامد آن صدور قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران درباره برنامه هسته ای ایران و نهایتا شدت گرفتن فشارها و تحریم ها و تهدیدها و ترورها را فراموش نمایم. جناب نویسنده گرامی(آقای هدایتی) شما نمی توانید رویکردها و سیاست ها در ادوار مختلف اجرایی و یا قانونگذاری را الزاما همگی در یک سطح و تراز قرار بدهید. باید پذیرفت که متاسفانه افراط ها و تفریط ها در بعضی مقاطع به قول معروف کار دست مان داده است! و نمی شود با کلی گویی تمامی آنچه از رهگذر اعمال بعضا رویکردها و سیاست های نه چندان مطالعه شده و پخته شده نصیب ملت ایران شده است صرفا متوجه دشمنی های دشمنان این مرز و بوم و در راس شان قدرت های بزرگ جهانی مشخصا آمریکا و متحدانش دانست. باید پذیرفت که می شد در مقاطع مختلف و در هنگام قرار داشتن در چهارراه ها و چندراه های انتخاب و تصمیم گیری با انتخاب ها و تصمیم گیری های بهینه و بهتری به مراتب از میزان و حجم و شدت خسارات وارده بر کشور در عرصه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و حتی فرهنگی کاست. نمی گویم می توانستیم آنها را به صفر برسانیم اما می شد که آرامش نسبی و عدم موثر بودن تحریم ها و تهدیدهای بالقوه و حتی بالفعل تا حد امکان همانند دوران ۱۵ ساله مذکور(فاصله سالهای ۱۳۶۷ الی ۱۳۸۲) را همچنان حفظ نمود و در آن شرایط مسلما به مراتب قوی تر و با دست پرتر و کم خسارت دیده تر توصیه ها و پیشنهادات شما نویسنده گرامی را به عنوان سرلوحه کار مسئولان و دست اندرکاران امور کشور مورد تایید و تکریم قرار داد ضمن آنکه پیشرفت در یک رشته یا گروه مانند امور نظامی گرچه با موفقیت کامل هم باشد نمی تواند متضمن موفقیت و پیشرفت مان در سایر رشته ها و گروه ها نیز باشد و ایکاش ولو به میزان کمتر اما در سایر رشته ها و گروه ها نیز تاکنون کشورمان پیشرفت کرده بود که متاسفانه این چنین نیست و ضمنا الگوبرداری از کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی و آلمان و غیره که هم از لحاظ فرهنگی و هم از لحاظ سباسی با ما خیلی متفاوت هستند به صرف اینکه آنان نیز دوران جنگی را پشت سر گذاشته اند نمی تواند الزاما برای ما نیز متضمن همان قدر موفقیت و پیشرفت باشند. «و من الله التوفیق»
ناشناس۴۲۲۳۵۳۱۱۷:۲۲:۲۵ ۱۴۰۵/۴/۸
خودکفایی یا استقلال چیست و تا چه حد ممکن است؟ قبلا هم در این سایت مقاله ای در باب استقلال سیاسی کما بیش با همین مضمون نوشته شده بود. ببینید حتی اگر فرض کنیم کل فناوری روز دنیا را ایران دارد، بازهم مواد اولیه نظیر خاکهای کمیاب را باید وارد کند. بعلاوه مزیت اقتصادی تولید اگر در تولید داخل دیده نشود عملا اسمش هدر دادن منابع و درامد ملی است آنهم در جایی که نیاز به حداکثر صرفه جویی هست. مثل اینکه شما قرص نان را بجای تهیه کردن از بیرون به قیمت ۱۰۰۰ تومن داخل منزل تهیه کنید با قیمت ۱۰۰۰۰ تومان. حتی اگر تمام اقتصادمان را هم بخواهیم در داخل سوسیالیستی یا کمونیستی و منزوی از خارج سازماندهی کنیم باز هم باید برای تعامل با دنیا برای تهیه نیازهایی که در داخل ما بـاِزاء نداریم رفتار تجارت خارجی خود را به سمت اقتصاد بازار هدایت کنیم که آثار خودش را دارد. حال به این وضعیت عقب ماندگی عمیق فناوری و علمی-مهندسی را هم اضافه کنیم. در مورد بخش نظامی هم مصرف هزینه های ارزی در بودجه مصوب و خارج بودجه گواه آن است که خودکفایی ندارد. پس «نحوه خودکفایی واستقلال از محیط پیرامونی» یک سوال غلط است و درست آن «نحوه تنظیم تامین نیازهای متقابل» با جهان پیرامونی است. اگر خودکفایی حتی برای یک کشور در دنیا، به معنی واقعی کلمه، حتی آمریکا، معنی داشت پس تجارت خارجی و جهانی چه ضرورتی داشت و چرا آمریکا اینهمه ساز و برگ نظامی پر هزینه برای حمله یا فشار به کشورهای دیگر فراهم کرده؟ کمی فکر کنید! همین تایوان و استرالیا از دسترس آمریکا خارج شود اقتصاد آمریکا و اروپا میخوابد. فکر کردید الکی با چین تعامل دارند. روسیه برایشان فقط یک مخزن سوخت است اما مواد معدنی و فناوری فراوری! آن با هزینه کم در چین است! عمیق تر به موضوعات نگاه کنید تا عقب ماندگی کشور ما از این عمیق تر نشود.
ناشناس۴۲۲۳۵۶۲۱۸:۵۳:۳۱ ۱۴۰۵/۴/۸
اول یک جنگ واقعی نه شعاری با مافیای تجاری رانتی و مسوولان ذینفع از این مافیا راه بیندازند.
yektanetتریبون

آخرین عناوین