شیر ایران و راسوی اسراییل !

مجتبی میرصالحی، گروه سیاسی الف،   4041001039 ۴۳ نظر، ۲ در صف انتشار و ۱۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
 شیر ایران و راسوی اسراییل !

 برخی از ساکنان صهیونیست در اراضی اشغالی، برای نمادگذاری شجاعت ادعایی شان، دولت اسرائیل را راسو یا گورکن عسل‌خوار خوانده اند؛ حیوانی با جثه کوچک که با همه‌ موجودات دیگر حتی انسان و شیر نیز درگیر می‌شود. هرچند این استعاره به طنز و گاه از سویی کسانی که از جنگ‌طلبی رژیم اشغالگر تعجب می کنند، مطرح می‌شود، اما صهیونیست‌ها نیز از این استعاره استقبال کرده اند. مثل کارشناس ایران اینترنشنال که طی برنامه ای(۲۸ آذر امسال)، اسرائیل را نه قوی ترین حکومت دنیا، که شجاع ترین آنها خواند و به گورکن عسل خوار تشبیه کرد (می‌دانستید در طول تاریخ، هرگز یک یهودی در دوئل واقعی و خطرناک شرکت نکرده است؟ تحقیق کنید، مدعایم را تأیید خواهید کرد). 

باید گفت برخی استعاره‌ها، جهانی از معنا با خود حمل می‌کنند و اما برخی استعاره‌ها بیش از آن‌که بسازند، افشا می‌کنند و نوعی اعتراف به گناه اند.

 صهيونيست‌ها وقتی خود را «راسو» یا گورکن عسل‌خوار می‌نامند و قصد دارند بر جسارتشان در حمله به سایرین حتی به شیر تأکید کنند، گمان می‌کنند با این استعاره، اسطوره ساخته اند. اما حقیقت به‌نحوی بی‌رحمانه، منطق وجودی او را عریان تر می‌سازد.

راسو حیوان حرکت و بی قراری است، نه استقرار (آوارگی و بی سزمینی ادعایی صهيونيست‌ها را به یاد می آورَد). زیست اش بر چالاکی بنا شده، نه بر سکون. همه‌چیزخوار است، نه از سر وفور، بلکه از سر فقدان. لانه نمی‌سازد، خانه نمی‌آفریند، مأوا تولید نمی‌کند. جهان او جهان تصرف است، نه تأسیس. 

چقدر این خصوصیات با صهیونیسم مطابقت دارد!؛ مثل همان راسو، خانه فلسطینی‌ها را اشغال کرده، بخشی از سوریه و لبنان را گرفته و زیست اش بر تهاجم و تصرف بنا شده است. با این سان، این استعاره دقیق‌تر از هر تحلیل سیاسی، شیوه بودن صهیونیسم را روایت می‌کند.

اما معنا در نسبت کامل می‌شود. راسو تنها یا به طورخاص، در برابر شیر قابل فهم است. جسارت اش از بزرگی دشمن تغذیه می‌کند. حمله‌اش بدون حضور شیر، معنایی ندارد. این اعتراف به وجود شیری است که ایستاده، سنگین و ریشه‌دار است.

این شیر، بزرگ‌ترین دشمن اسرائیل است و آن دشمن کسی نیست جز ایران. ایران یعنی قدرتی تاریخی، آرام و مقتدر. حضوری که برای دیده شدن نیازی به یورش ندارد. وزنی که حتی در زبان دشمن نیز خود را تحمیل می‌کند. ایران همان شیری است که اسرائیل ناخواسته با حمله راسووارش، به رسمیت شناخته است.

برخی با این استعاره قصد دارند رژیم کودک کش را بزرگ نشان دهد، اما ناخواسته بزرگی دشمنان آن را تثبیت کرد. این رسوایی زبان و زبان افشاگر است؛ به این معنا که کلمات، پیش از سیاست و پیش از قدرت نظامی، حقیقت را برملا می‌کنند. مطابق این استعاره، زیست رژیم صهیونیستی، اضطراری، بی قرار و تصرف‌محور یا اشغال‌گر است، اما زیست دشمنان آن به ویژه ایران، پایدار و مقتدر. 

راسو همیشه باید حمله کند، شیر می‌ایستد و این خونسردی و ابستادگی کافی است تا عظمت اش دیده شود. این آن وضعی بود که در ماجرای جنگ ۱۲ روزه شاهد بودیم.

در پایان باید گفت رژیم خرابکار صهیونی چونان گورکن، گور را همواره‌ بر دوش می‌کشد. او وقاحت و تهور داد نه شجاعت. فرارکردن، پنهان شدن، اشغال، همه‌چیزخواری و بی‌هویتی اسرائیل، صفاتی اند که راسو بهتر از حیوانی، نماد آن است. وانگهی، راسو بدون اتکا به حیوانات دیگر و حتی بدون زندگی گله ای، تهور دارد اما رژیم غاصب قدس بدون حمایت سایر ین از قبیل انگلستان و آمریکا و ... خیلی زود نابود خواهد شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۰۹۵۹۱۰۱۲:۴۹:۳۴ ۱۴۰۴/۱۰/۱
مشکلات و مسایل خارجی ایران باید با گفتگو و مذاکره حل و فصل شوند. چون جنگ یعنی خسارت، تلفات، آوارگی، گرسنگی، نابودی زیرساخت‌ها.
ناشناس۴۰۹۵۹۳۰۱۳:۰۵:۳۰ ۱۴۰۴/۱۰/۱
خود ترامپ علنا گفت مذاکرات برای فریب ایران و زمینه سازی جنگ بود دیگه نباید فریب بخوریم.
ناشناس۴۰۹۵۹۵۴۱۳:۲۵:۵۶ ۱۴۰۴/۱۰/۱
سیاست نگاه به شرق چیزی جز زیان و خسران در پی نداشته است.
ناشناس۴۰۹۵۹۷۸۱۳:۵۱:۱۹ ۱۴۰۴/۱۰/۱
تعداد کشورهای حاضر در بلوک شرق از تعداد انگشتان دست بیشتر نیست!
ناشناس۴۰۹۶۰۵۱۱۵:۱۴:۵۹ ۱۴۰۴/۱۰/۱
مثلا چین با آن وسعت و جمعیت و اقتصاد برابر با تمام اروپاست
ناشناس۴۰۹۵۹۵۸۱۳:۳۱:۳۹ ۱۴۰۴/۱۰/۱
در امر مذاکره، فرصت سوزی کردیم. تحریم های اقتصادی کنونی چیزی کمتر از جنگ نیستند. بخش اعظم ناترازی های کنونی در همه عرصه ها حاصل تحریم ها هستند.
ناشناس۴۰۹۶۰۵۳۱۵:۱۷:۱۱ ۱۴۰۴/۱۰/۱
مثلا اگر در دوران بایدن به توافق جدید می رسیدیم الان ترامپ از آن خارج نمی شد؟؟؟
ناشناس۴۰۹۵۹۷۹۱۳:۵۱:۳۲ ۱۴۰۴/۱۰/۱
20 سال با غرب مذاکره ‌شد و آنان را درامور داخلی کشور دخالت دادن که فضولی کنند و باعث گستاخ تر شدن آنان شد هیچ غربگدا هم در راس آوردن مشکلات کشور را از عمد بیشتر کردن تا منافع ملی را واگذار کنند
علی۴۰۹۶۱۷۸۱۹:۵۶:۴۷ ۱۴۰۴/۱۰/۱
عزیزی که دیگران را غربگدا مینامی دادن انحصار مخابرات و نفت راه حمل و نقل ایران به چین ایده ال هست ؟ نفت ارزان انحصاری بازار بدون رقابت ؟
ناشناس۴۰۹۵۹۸۷۱۳:۵۸:۳۴ ۱۴۰۴/۱۰/۱
ترامپ 60 روز مهلت توافق داد و در روز 61 حمله کردند.
ناشناس۴۰۹۶۰۱۰۱۴:۳۱:۰۴ ۱۴۰۴/۱۰/۱
وقتی منفعلانه عمل میکنید معلوم هست
ناشناس۴۰۹۶۰۵۶۱۵:۱۹:۴۱ ۱۴۰۴/۱۰/۱
این اسمش مذاکره نیست که تقاضای نامعقول کنی و بگویی اگر قبول نکنی حمله می کنم و اگر قبول می کردیم یاد می گرفتند که باز هم این کار را بکنند و در مورد مسائل دیگر هم بگویند 60 روز وقت دارید و گرنه حمله و همین طور ...
ناشناس۴۰۹۶۱۶۱۱۹:۰۳:۱۰ ۱۴۰۴/۱۰/۱
اینها هنوز دنبال نخود سیاه می‌گردن
ناشناس۴۰۹۵۹۳۶۱۳:۰۸:۲۳ ۱۴۰۴/۱۰/۱
23 سال مذاکره کردیم اما تحریم ها و تهدیدات روز به روز بیشتر و ارزش پول ملی کمتر شد در نهایت هم جنگ شد از ترامپ جنایتکار و غرب وحشی برای ایران دوست در نمیاد.
ناشناس۴۰۹۵۹۳۹۱۳:۱۱:۰۱ ۱۴۰۴/۱۰/۱
جنگ 12 روزه اخیر بار دیگه اثبات کرد که دنیای امروز دنیای جنگنده و موشک و جنگ افزار است نه مذاکره و تسلیم !
ناشناس۴۰۹۵۹۵۹۱۳:۳۲:۴۱ ۱۴۰۴/۱۰/۱
جنگ ۱۲ روزه نشان داد که سامانه اس ۳۰۰ کارایی ندارد.
ناشناس۴۰۹۵۹۴۳۱۳:۱۳:۳۳ ۱۴۰۴/۱۰/۱
مسائل داخلی کشور مذاکره شده که جنگ شد
ناشناس۴۰۹۵۹۶۲۱۳:۳۴:۴۹ ۱۴۰۴/۱۰/۱
روسیه و چین تنها با کارت ایران با آمریکا بازی می کنند. حتی در موضوع جزایر سه گانه طرف امارات را گرفته اند.
ناشناس۴۰۹۵۹۹۹۱۴:۱۳:۱۸ ۱۴۰۴/۱۰/۱
شما امارات را ادب کنید تا با هرکشور نشست برگزار می‌کند ادعا نشود!
ناشناس۴۰۹۵۹۵۲۱۳:۱۹:۴۸ ۱۴۰۴/۱۰/۱
سیاست مذاکره با غرب چیزی بجز ضرر و خسران برای مردم ایران در پی ندارد در 12 سال گذشته قیمت ارز 40 برابر گران شده این نتیجه سیاست اشتباه مذاکره با غرب است.
ناشناس۴۰۹۵۹۶۷۱۳:۳۶:۵۱ ۱۴۰۴/۱۰/۱
عضویت در شانگهای، بریکس، اوراسیا سودی برای ایران نداشته است.
ناشناس۴۰۹۶۰۵۸۱۵:۲۱:۱۱ ۱۴۰۴/۱۰/۱
مذاکره با آمریکا در این چند دهه چه سودی داشته؟
ناشناس۴۰۹۵۹۷۳۱۳:۴۴:۳۶ ۱۴۰۴/۱۰/۱
اگر امکان چنین چیزی باشد خوب است ولی به آمریکا و اسرائیل هیچ اطمینانی نیست
ناشناس۴۰۹۶۰۱۴۱۴:۳۵:۴۷ ۱۴۰۴/۱۰/۱
مذاکره کنیم؟مثلا توافق کنیم شما این ماه کمتر بکشید تا ما هم فلان امتیاز رو بهتون بدیم؟گویا نمیفهمید
ناشناس۴۰۹۵۹۱۷۱۲:۵۵:۴۳ ۱۴۰۴/۱۰/۱
چرا بخشی از اعراب با اسرائیل قرارداد صلح امضا کرده اند و بقیه با اسرائیل رودرو نشده و به امور کشور خودشان می پردازند؟ و چرا در این میان ایران تا سر حد جنگ با اسرائیل روبرو شده است؟
ناشناس۴۰۹۵۹۲۱۱۲:۵۸:۱۱ ۱۴۰۴/۱۰/۱
وقتی محوش نکنید دوباره شرارت می کند
ناشناس۴۰۹۵۹۷۱۱۳:۴۲:۴۷ ۱۴۰۴/۱۰/۱
شعار کافی هست و واقعیت ها رو ببینید
ناشناس۴۰۹۵۹۹۷۱۴:۱۲:۱۳ ۱۴۰۴/۱۰/۱
شعار این بود که به نظامیان اجازه ندادن حمله واقعی کنند حتی با درخواست آتش بس دشمن موافقت شد!!!
ناشناس۴۰۹۵۹۳۱۱۳:۰۶:۱۴ ۱۴۰۴/۱۰/۱
اسرائیل کودک کش غده سرطانی و سگ هار منطقه است و باید از صفحه روزگار محو بشود.
ناشناس۴۰۹۵۹۹۱۱۴:۰۰:۵۷ ۱۴۰۴/۱۰/۱
چرا عمل نمی کنید؟ فرصت هم که پیش آمد اما محو نکردید.
ناشناس۴۰۹۶۰۶۱۱۵:۲۶:۱۱ ۱۴۰۴/۱۰/۱
تمام تصمیم با ما نیست بعضی ها ضعف و انفعال نشان می دهند
ناشناس۴۰۹۵۹۳۸۱۳:۱۰:۳۳ ۱۴۰۴/۱۰/۱
اگر اسراییل عاقل بود، با توجه به شکست سنگین در جنگ دوازده روزه، فکر جنگ دوباره را از ذهنش بیرون می‌کرد.
ناشناس۴۰۹۵۹۹۲۱۴:۰۱:۳۹ ۱۴۰۴/۱۰/۱
شما چرا نگران عاقل بودن اسرائیل هستید؟ چرا آرزو نمی کنید که عاقل نباشد تا محوش کنید؟
ناشناس۴۰۹۶۰۶۲۱۵:۲۷:۳۵ ۱۴۰۴/۱۰/۱
مگه بعضیا در داخل میزارن جواب قوی تر بدیم؟
ناشناس۴۰۹۶۰۰۰۱۴:۱۳:۴۲ ۱۴۰۴/۱۰/۱
خوی اسرائیل در جنگ هست
ناشناس۴۰۹۵۹۵۷۱۳:۳۱:۲۷ ۱۴۰۴/۱۰/۱
بهترین مطلبی بود که درباره اسراییل خوندم
ناشناس۴۰۹۵۹۷۰۱۳:۴۱:۰۹ ۱۴۰۴/۱۰/۱
با شعر و نظم و نثر ، ارزش پول ملی بالا نمی‌رود و تورم کاهش نمی‌یابد . به عمل کار برآید ، به سخنرانی نیست . در ضمن اسراییل فقط اسراییل نیست ‌ . آمریکا و کل اتحادیه اروپا و حتی چین پشت سرش هستند .
م.الف.کاشمر۴۰۹۵۹۷۲۱۳:۴۴:۱۸ ۱۴۰۴/۱۰/۱
راسوی رسوا ...
ناشناس۴۰۹۵۹۹۶۱۴:۱۱:۱۸ ۱۴۰۴/۱۰/۱
و اما اي برادر جان ! مگر ملتفت نيستيم كه اسراييل تنها نيست ، و بزرگ ترين پشتيبانش امريكاست ! و روزي كه امريكا احساس كند اسراييل در معرض خطر است ، حتماً به پشتيبانيش بر خواهد آمد ! اين حقير فقير اعتقاد دارم ، اسراييل يكي از ايالت هاي امريكا در منطقه است ... پدر اسراييل در منطقه است ! ... اگر ما قصد نابودي اسراييل را داريم بايد اول امريكا را نابود كنيم وبعد برويم طرف نابودي اسراييل ! ...تا امريكا پا بر جاست ، اسراييل هم پا بر جا !
ناشناس۴۰۹۶۰۶۳۱۵:۲۸:۴۲ ۱۴۰۴/۱۰/۱
هر دو با هم باید ضربه بخورند
ناشناس۴۰۹۶۰۴۳۱۵:۰۷:۲۶ ۱۴۰۴/۱۰/۱
آنها در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل اسم عملیات خود را شیر در حال طلوع گذاشته بودند...
ناشناس۴۰۹۶۱۰۲۱۶:۵۷:۴۵ ۱۴۰۴/۱۰/۱
جنگ ۱۲ روزه تمام شد . میتوان با هوشیاری سیاسی دوران بهتر دیگری را برای مردم و کشور رقم زد .
ااریخ۴۰۹۶۲۱۴۲۱:۱۰:۴۷ ۱۴۰۴/۱۰/۱
تاریخ در این مورد قضاوت خواهد کرد.

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین