وزیر اقتصاد: به جای تاب‌آوری، پادشکنندگی اقتصادی را دنبال می‌کنیم

  4040708008 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر اقتصاد، با تأکید بر رویکرد پادشکنندگی به جای تاب‌آوری صرف، از برنامه دولت برای شناسایی و رفع ریشه‌ای شکنندگی‌های ساختاری اقتصاد خبر داد تا سیستمی کارآمدتر ایجاد شود.

وزیر اقتصاد: به جای تاب‌آوری، پادشکنندگی اقتصادی را دنبال می‌کنیم

به گزارش تسنیم، سید علی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در حاشیه یکصد و سی و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به بررسی رفع مشکل رسوب کالا در گمرکات، از برنامه‌های جامع وزارت اقتصاد برای رفع این مسئله خبر داد.
وی با تأکید بر اصلاح قوانین، هوشمندسازی گمرکات و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، از تدوین برنامه‌ای برای تسریع در ترخیص کالاها سخن گفت.
وزیر اقتصاد با اشاره به پژوهش‌های انجام‌شده در اتاق بازرگانی ایران، مرکز پژوهش‌های مجلس و دیگر نهادهای دولتی، اظهار داشت: آسیب‌شناسی جامعی در خصوص علل رسوب کالا در گمرکات انجام شده و وزارت اقتصاد طی سه ماه گذشته این موضوع را در اولویت قرار داده است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: بخشی از اقدامات کوتاه‌مدت و فوری در اختیار وزارتخانه است که اجرای آن‌ها آغاز شده است. برای مثال، در زمان جنگ با اخذ مجوزهای سریع از دولت، تسریع در ترخیص کالاها محقق شد، اما متأسفانه پس از آن شرایط به حالت عادی بازگشت و مشکلات دوباره بروز کرد.
مدنی‌زاده در تشریح برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت وزارت اقتصاد افزود: «اولویت کنونی ما اخذ مجوزهای لازم از دولت و اصلاح آیین‌نامه‌ها برای تسریع در ترخیص کالاهاست. در مرحله بعد، قانون اصلی که منجر به رسوب کالا شده، نیاز به اصلاح دارد. این اصلاحات در قالب لایحه‌ای به مجلس ارائه خواهد شد. مدنی‌زاده تاکید کرد: برنامه ‌ای که طی این مدت تدوین شده و هفته گذشته به همکاران ابلاغ شده، شامل جزئیات و زمان‌بندی رفع موانع گمرکی است.
وی یکی از مهم‌ترین پروژه‌های گمرک را هوشمندسازی آن دانست و گفت: هوشمندسازی گمرکات، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای مدیریت گمرکات و اصلاح سیاست‌های مربوط به تخصیص و تعیین منشأ ارز از برنامه‌های کلیدی ماست. همچنین موانع مرتبط با ثبت سفارش که در قوانین موجود وجود دارد، اصلاح خواهد شد تا فرآیند ترخیص تسهیل شود.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: هدف نهایی ما تحقق وعده ترخیص کالاها در سه روز است و امیدواریم با اجرای این برنامه‌ها به این هدف دست یابیم.
وزیر اقتصاد در ادامه درباره برنامه دولت برای مواجهه با اجرای اسنپ بک به تدوین بسته اقتصادی دولت برای مقابله با چالش‌های اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: تیم اقتصادی دولت برنامه جامعی برای مدیریت مسائل اقتصادی تدوین کرده و تقسیم کار مشخصی انجام شده است. بانک مرکزی مسئولیت سیاست‌های ارزی و کنترل تورم را بر عهده دارد، سازمان برنامه و بودجه بر مدیریت هزینه‌ها و کنترل کسری بودجه تمرکز کرده و وزارت اقتصاد نیز در حوزه مالیات، تأمین مالی و بیمه فعالیت می‌کند. جزئیات این بسته به‌زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.
مدنی‌زاده در پایان با تأکید بر رویکرد دولت در مواجهه با چالش‌های اقتصادی گفت: «برخلاف دیدگاه‌هایی که صرفاً بر تاب‌آوری تأکید دارند، ما معتقدیم باید پاد شکنندگی را در دستور کار قرار دهیم به این معنا که شکنندگی‌های ساختاری را شناسایی و رفع کنیم. به جای تحمل مشکلات، باید با اصلاح ساختارها، موانع را به‌صورت ریشه‌ای برطرف کنیم تا سیستم اقتصادی کارآمدتر شود.

دیدگاه کاربران

سعید۴۰۳۳۹۴۷۰۱:۴۳:۳۴ ۱۴۰۴/۷/۸
دلار چنده ؟
ناشناس۴۰۳۳۹۶۰۰۳:۴۵:۰۱ ۱۴۰۴/۷/۸
فقط بازی با الفاظ . پادشکنندگی !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
احمد۴۰۳۳۹۷۵۰۵:۵۶:۳۱ ۱۴۰۴/۷/۸
ایشان فرد متخصص و صاحب رایی به نظر می‌رسند. البته مهم بدنه کارمندان و مدیران دولتی هستند که اگر همکاری نکنند، هیچ وزیری موفق به اجرای سیاست‌هایش نخواهد شد
ناشناس۴۰۳۴۰۱۳۰۸:۲۷:۲۸ ۱۴۰۴/۷/۸
خدا بداد مردم برس گرانی وتورم بیداد میکند
ناشناس۴۰۳۴۱۰۴۰۹:۴۰:۵۷ ۱۴۰۴/۷/۸
برای رفع ریشه ای شکنندگی اقتصادی اول باید در بیش از هفتاد سازمان و گروه و نهاد و حوزه و شخص بودجه بگیر خارج از دولت را ببندید ! اگر مرد هستید و توانستید ایران را نجات داده اید
ناشناس۴۰۳۴۱۴۲۱۰:۱۲:۰۱ ۱۴۰۴/۷/۸
شعار بس نیست؟؟
مجتبی یارمحمدی۴۰۳۴۲۱۲۱۲:۲۴:۲۱ ۱۴۰۴/۷/۸
نهایتا خروجی طرح هایشان به قطع یارانه ، گران کردن بنزین و آب و برق و گاز و عدم افزایش حقوق کارگران بخش خصوصی و افزایش تعرفه واردات و مالیات ختم میشود ‌
ناشناس۴۰۳۴۳۱۱۱۴:۲۲:۰۶ ۱۴۰۴/۷/۸
کافی است سیاهی لشکر نقدینگی را کنترل که تحریک نشوند به سمت بازار ارز و طلا نروند بقیه مشکلات حل می شود
ناشناس۴۰۳۴۹۶۵۱۴:۱۸:۳۶ ۱۴۰۴/۷/۹
این وضعیت مملکت داری و وضعیت اقتصاد باعث نابودی ایران میشود انگار تمام مسئولان مرده اند همه کر و کور و لال شده اند در برابر گرانی افسار گریخته
ناشناس۴۰۳۴۹۸۲۱۴:۳۳:۱۳ ۱۴۰۴/۷/۹
تخصص نظام در این موارد خلاصه میشه : کلمه سازی و جمله سازی و شعار دادن و دیگر هیچ !
شما۴۰۳۴۹۹۴۱۴:۴۷:۱۴ ۱۴۰۴/۷/۹
دولت هیچ کاری نمیکنه همینطور طلا و دلار و یورو داره می‌ره بالا.
علی ب۴۰۳۵۱۳۴۱۷:۱۲:۱۰ ۱۴۰۴/۷/۹
بس است زندگی با استرس
ناشناس۴۰۳۵۲۶۵۲۰:۱۰:۲۰ ۱۴۰۴/۷/۹
وزارت خونه با سرپرست موقت قیمت دلار و ثابت نگه داشته بود
رسول۴۰۳۵۳۲۲۲۲:۲۴:۳۴ ۱۴۰۴/۷/۹
همتی یک بار گفت قیمت دلار رااز فرزین بپرسید پایداری ها ایشون برکنار کردن پس چی شد
yektanetتریبون

آخرین عناوین