ناترازی در شمال!

سعیده اسکندری، گروه اجتماعی الف،   4040601025 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
 ناترازی در شمال!

از نکاتی که به طور خاص در بحبوحه تعطیلات در کشورمان به عینه قابل مشاهده است  روانه‌شدن شمار قابل توجهی از مردم به ویژه از استان تهران به سمت استان های شمالی کشور(مازندران و گیلان) است. گرچه سفر رفتن حق مردم است و نمی توان محدودیتی برای آن درنظر گرفت، باید توجه داشت که در پی این امر محورهای شمالی کشور چنان شلوغ و گاه ترافیک به قدری سنگین می شود که برخی خودروها در این راه بندان ها سوخت کم می آورند!

ترافیک بالای استان های شمالی در بحبوحه تعطیلات در کشور سبب شده تا موضوعاتی نظیر بحران آب، سوخت و حتی کمبود مکان مناسب برای میزبانی از مسافران، تا حد زیادی برجسته شود. به بیان ساده تر، همانطور که بسیاری از صاحب نظران تاکنون بارها و بارها گفته اند، استان های شمالی در تامین ظرفیت های لازم برای میزبانی از سیل میلیونی مسافرانی که در تعطیلات مختلف روانه شمال کشور می شوند، دچار یک ناترازی مضاعف هستند و همین مساله سبب می شود تا این مناطق با چالش های جدی رو به رو باشند.  

  از دیگر نکاتی که بارها صاحب نظران به آن اشاره داشته اند این است که حضور گسترده مسافران در تعطیلات در استان های شمالی سبب شده تا در بخش هایی شاهد جدی‌تر شدن بعضی از آسیبهای زیست‌محیطی و تجمیع زباله ها باشیم. در عین حال، بعضا پیش آمده که صحبت با ساکنان استان ها و مناطق شمالی کشور حاکی از این بوده که آن ها در دوره های ترافیک مسافر، از کمبود برخی اقلام و چالش ترافیک بالا و حتی کمبود سوخت، گلایه داشته اند. 

از این رو، اگر واقع‌بینانه بخواهیم به مساله بنگریم، جدای از مسافران که در سفر به مناطق شمالی باید برخی ملاحظات را مد نظر داشته باشند، از منظر حکمرانی نیز باید ظرفیت های متناسب با پذیرش مسافران در شمال ایران ایجاد شود. البته می توان با کار فرهنگی و رسانه ای و حتی تعریف برخی مشوق ها، زمینه های مساعدی را فراهم کرد تا مسافران مقاصد دیگری را نیز برای سفر کردن در بحبوحه تطعیلات چند روزه اولویت بخشند و از این طریق، بارِ سفرها به شمال کشور تا حدی کاهش یابد. به طور خاص اگر ظرفیت های پذیرش مسافران در حوزه های گوناگون در شمال کشور متناسب با تعداد بالای سفرها به این مناطق افزایش نیابد، در آینده ای نه چندان دور با چالش های به مراتب جدی‌تری در قیاس با وضعیت کنونی در شمال ایران رو به رو خواهیم بود. 

  کل ایران زیباست. هم مردم فهیم کشورمان و هم مسوولان امر، باید تدابیری را مد نظر داشته باشند که زیبایی در سراسر ایران ادامه یابد و بلکه بیشتر هم شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۰۰۷۶۴۳۱۲:۱۶:۰۵ ۱۴۰۴/۶/۳
شمال ایران بطور جدی مشکل آب و پساب و زباله داره من اطلاع دقیق دارم که روستاییان زباله های خود را در رودخانه رها می کنند یعنی مشکل زباله را فقط مسافران ایجاد نمی کنند باید کارشناسان متبحر به کار گرفته شوند که با استفاده از تجربیات کشورهای دیگر راهکار عملی و قابل اجرا با ضمانت اجرایی برای این معضل پیدا شود
ناشناس۴۰۰۷۷۰۱۱۳:۱۹:۵۲ ۱۴۰۴/۶/۳
در مواقع تعطیلات پمپ بنزین های بین راهی و شهرهای مسافر خیز را قطره چکانی کنید .
ناشناس۴۰۰۷۶۴۸۱۲:۱۹:۵۹ ۱۴۰۴/۶/۳
در امریکا و اروپا ییلاقهایی وجود دارند که تردد خودرو در آنها ممنوعه افراد فقط با یک کوله پشتی و غذای سرد بدون تولید زباله حق دارند وارد ییلاق شوند ولی برای ما همه جا باز است که با خانواده و خودرو در هر جا که دلمان خواست اتراق کنیم و آتش روشن کنیم و زباله بریزیم و چادر بزنیم ! این درست نیست
بهرام۴۰۰۷۶۶۸۱۲:۴۰:۴۴ ۱۴۰۴/۶/۳
متاسفانه برخی مسافران از طرز رانندگی انها در جاده وهمچنین ریختن زباله در هر جایی که دلش خواست وموارد دیگر که شرمم می آید بازگو کنم باعث وضعیت ناهنجار طبیعت زیبای شمال شده اند، چرا این مسافران اینقدر از نظر رفتار اجتماعی ...افت کردند
ناشناس۴۰۰۷۶۷۸۱۲:۵۳:۳۵ ۱۴۰۴/۶/۳
از کدام شمال می گویید؟ بیشتر شالیزارها تبدیل به ویلا شده. رودخانه ها خشکیده یا بسیار کم آب شده اند. تالاب انزلی تنها یک وجب با خشک شدن فاصله دارد. دریای خزر در خشک شدن و آب ساحل آن در حال عقب نشینی است. زباله همه جا را فرا گرفته. شمال به عمد و یا از روی ندانم کاری نابود شد.
ناشناس۴۰۰۷۷۱۶۱۳:۴۱:۳۱ ۱۴۰۴/۶/۳
تنها قسمتی که درصد کمی از آن در این کشور سالم مانده بود کمی از مناظر و نقاط طبیعی شمال بود که آن هم روز به روز خرابتر و بسوی نابودی کامل میرود
ناشناس۴۰۰۷۷۲۷۱۳:۵۸:۵۹ ۱۴۰۴/۶/۳
ناترازي در شمال ! ----------------------- ناترازي فقط در شمال ؟؟؟؟ شاعر فرموده : « اگر دردُم يكي بودي چه بودي !! حالا اگر ناترازي فقط و فقط در شمال بود ، -- البته اين ناترازي « شمال » هم خودش درد بزرگي است ، چه ناترازي من ، چه ناترازي هموطن عزيز شمالي ، شيخ اجل هم فرموده : « بني آدم اعضاي يك ديگرند ! --- اما يادمان نرود كه ناترازي جنوبي ، ناترازي شرقي ، ناترازي غربي ، ناترازي شمال غربي ، ناترازي جنوب غربي ، ناترازي شمال شرقي ، ناترازي جنوب شرقي هم هست !! به عنوان مثال : ناترازي برق ، ناترازي آب ، ناترازي دارو ، زبانم لال ناترازي گاز در فصل سرما ، ناترازي در دخل و خرج وووو
باهر۴۰۰۷۷۴۶۱۴:۱۹:۱۸ ۱۴۰۴/۶/۳
ناترازی اصلی که ریشه تمام مصایب عظمای کشور هست و باعث ویرانی ایران و عقب ماندگی آن و گداخانه شدن آن گشته در مدیریت نالایق پروری و قوم و خویش سالاری و ایل و تبار سالاری و عدم برخورد با این خیانتکاران بعلت عملکرد مخرب و‌ افزایش روزانه آنها می باشد نه چیزهای دیگر که برای رد گم کردن و منحرف کردن اذهان مردم ذکر میشود که همه معلول این نورچشمی های سفارشی و تجملاتی و تشریفاتی و حیف و میل کننده می باشند.
ناشناس۴۰۰۷۸۱۳۱۵:۰۷:۴۳ ۱۴۰۴/۶/۳
قانون همه ابزارها را به دولت و دیگر دستگاهها داده ولی متاسفانه برخی افراد بی لیاقت این اختیارات را فقط به ضد مصالح کشور استفاده میکنند.
ناشناس۴۰۰۷۸۵۳۱۶:۱۱:۰۹ ۱۴۰۴/۶/۳
اینکه ترافیک تو جاده داریم به خاطر نقص در جاده هاست - 20 ساله یک اتوبان تهران شمال تکمیل نمیشه احتمالا مقصر این کار هم مردم هستند.
yektanetتریبون

آخرین عناوین