این فرصت بزرگ در اقتصاد ایران را دریابیم

سعیده اسکندری، گروه اقتصادی الف،   4040413027 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
این فرصت بزرگ در اقتصاد ایران را دریابیم

یکی از نکاتی که در روزهای اخیر و به طور خاص در بحبوحه جنگ تحمیلی 12 روزه رژیم اشغالگر قدس علیه ایران قابل مشاهده بود، تلاش های گسترده دشمن اسرائیلی و متحدان آن با هدف فلج کردن اقتصاد کشورمان بود. در این راستا، رژیم صهیونیستی بر آن بود تا به زعم خود با ایجاد فضای رعب و وحشت در ایران، فعالیت های اقتصادی و خدمت رسانی را در ایران متوقف و از این رهگذر، ایران را به تصور خود به نقطه تسلیم بکشاند. 

با این همه، غلیان احساسات وطن پرستانه پس از تجاوز صهیونیست ها به کشورمان در ایران، صرفا با حضور میدانی مردم در شهرهای مختلف ایران و حمایت از نظام سیاسی و کشورشان آشکار نشد بلکه در حوزه اقتصادی و خدمت رسانی نیز شاهد یک جهاد معنادار بودیم که تا حد زیادی نقشه های دشمنان علیه ایران را بر باد داد. جالب است که این مساله به قدری محسوس و عینی بود که حتی رسانه های خارجی و خبرنگاران آن ها که در ایران مستقر بودند نیز بر این مساله صحه گذاشتند و نسبت به آن ابراز تعجب می کردند. 

به عنوان مثال همگان ویدئوی نانوایی را مشاهده کردند که علی رغم اینکه برادرش شهید شده بود و او تنها نیم ساعت از این مساله مطلع شده بود، با این حال، سر کار خود حاضر شد و مانع از آن شد تا در بحبوحه بحران، مردم با مشکل در تامین نان رو به رو شوند. بانک های کشورمان علی رغم مواجهه با حملات سنگین سایبری، خیلی زود این حملات را دفع و در دسترس قرار گرفتند. در حوزه شبکه تولید و توزیع کالاهای اساسی در فروشگاه‌ها نیز هرچه از ساعات ابتدایی تجاوز دشمن اسرائیلی به کشورمان فاصله گرفتیم وضعیت بهتر شد. دولتی‌ها نیز همه پای کار بودند و سعی داشتند آب در دل مردم تکان نخورد. 

در این نقطه، جدای از فعالان حوزه نظامی، در عرصه اقتصادی نیز به عینه مشاهده کردیم که سرابازان و فرماندهان اقتصادی وظیفه خود را به خوبی انجام دادند. روندی که البته همچنان نیز ادامه دارد و با توجه به تجربیات دوره جنگ، انتظار می رود که در آینده بر شدت و میزان آمادگی ها در مواجهه با رویدادهای اینچنینی در کشورمان افزوده شود. در این میان، نکته اصلی این است که روحیه ملی گرایی و وطن دوستی در ایرانیان، در هر حوزه ای معجزه می کند. به طور خاص در حوزه اقتصادی، یکی از نمودهای عینی این مساله را در جریان جنگ 12 روزه مشاهده کردیم. دوره‌ای که در قالب آن، همه دست به دست هم دادند تا آنچه دشمن می خواهد و سعی دارد ایران زمین بخورد، محقق نشود.

نکته مهم در این رابطه این است که مسوولان عرصه حکمرانی اقتصادی در ایران باید تا جای ممکن این روحیه را گرامی بدارند و از آن به نفع کشورمان استفاده کنند و بسترهای مساعد برای آزاد شدن ظرفیت ها و استعدادها به نفع ایران را فراهم سازند. به بیان ساده تر، با مشاهده این تجربه موفق، باید برنامه ای مشخص برای فعال سازی حداکثری ظرفیت ها در راستای منافع ملی کشورمان تدوین شود. موضوعی که خود از چشم‌اندازی کلان برای ایران دستاوردساز و قدرت‌آفرین است. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۹۵۳۹۸۰۰۹:۱۲:۳۵ ۱۴۰۴/۴/۱۶
در ایران امروز، وطن دوستی باید علم خیمه سیاست برای همه باشد. به غیر از این، هیچ چیز نمی تواند همه آحاد مردم ایران را متحد و به یکدیگر پیوند دهد.
ناشناس۳۹۵۴۰۵۲۱۰:۳۷:۳۶ ۱۴۰۴/۴/۱۶
امید است عزمی که در اخراج افاغنه در کشور بوجود آمده، همچنان ادامه داشته باشد. با خروج میلیونها افغانی از کشور، در همه زمینه های اقتصادی، امنیتی و اجتماعی گشایش حاصل می شود.
ناشناس۳۹۵۴۰۵۵۱۰:۴۵:۴۱ ۱۴۰۴/۴/۱۶
جای تاسف است که جماعتی در این سالها با ملی گرایی و توجه به منافع ملی مخالفت ورزیده و حتی آن را در مقابل اسلام قرار داده اند. تجاوز نظامی اسراییل و آمریکا به ایران و همدلی و وحدت ملی مردم نشان داد که باید به جد در این طرز فکر تجدید نظر شود.
ناشناس۳۹۵۳۹۸۲۰۹:۱۵:۵۳ ۱۴۰۴/۴/۱۶
سرمایه ها و درآمدهای کشور فقط بابد صرف پیشرفت و ارتقا رفاه مردم و امنیت کشور شود.
ناشناس۳۹۵۳۹۸۷۰۹:۲۰:۱۰ ۱۴۰۴/۴/۱۶
فساد، رانت، باندبازی و تخصیص منابع برای امور بیهوده و بی بازده مانند آفت و خوره به جان کشور افتاده است. تا وقتی مبارزه جدی با این مفاسد صورت نگیرد، هیچ بهبودی در اوضاع اقتصادی کشور حاصل نمی شود.
ناشناس۳۹۵۳۹۹۰۰۹:۲۲:۰۰ ۱۴۰۴/۴/۱۶
خودت می گی غلیان احساسات . بعد می خواهی از آن فرصت بسازیم . غلیان لحظه ای است و ساخت کشور پروژه ای زمان بر است . من نمی دانم چرا عده ای فقط به احساسات فکر می کنند . کی می خواهیم بفهمیم احساسات حکم مسکن را دارد در حالیکه ما به جراحی نیاز داریم .
ناشناس۳۹۵۴۰۱۰۰۹:۴۱:۴۲ ۱۴۰۴/۴/۱۶
مشکل اینجاست،به جای انکه به کل نگاه کنید به جز نگاه میکنید و این روش دهه هاست که پابرجاست.
ناشناس۳۹۵۴۰۱۱۰۹:۴۱:۵۰ ۱۴۰۴/۴/۱۶
هنوز برخی مسوولان دنبال واگذاری منافع ملی بیشتر هستند تا مثلا رفع تحریم شود و مانند 60 سال قبل نفت بفروشند و تورم بالا در اقتصاد باشد!
سعید۳۹۵۴۰۸۴۱۱:۲۲:۱۱ ۱۴۰۴/۴/۱۶
به جای این کارها بانک های بی خاصیت را جمع و جور کنید
ناشناس۳۹۵۴۱۳۳۱۲:۱۴:۴۶ ۱۴۰۴/۴/۱۶
جلوی خروج سرمایه توسط برخی اقازاده ها و مسئولین رو بگیرید
ناشناس۳۹۵۴۱۴۹۱۲:۳۸:۰۱ ۱۴۰۴/۴/۱۶
مهمترین کاری که باید انجام شود محدود کردن پروژه سامانه سازی مدیران دولتی است. از سوی دیگر باید اسکناس هایی با ارزش بالا تر چاپ شود تا در صورت هک شدن بانکها کشور آسیب نبیند.
yektanetتریبون

آخرین عناوین