باید به سمت انرژی خورشیدی حرکت کنیم

  4040303045 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس جمهور گفت: سیاست و چشم انداز دولت این است که گرمایش و سرمایش خانه‌ها از برق تامین و گاز حذف شود، در نتیجه نیاز است در تمام زمینه‌ها از جمله پنل‌ها، تجهیزات و ذخیره سازی و مجموعه ابزارها توسعه یابد.

باید به سمت انرژی خورشیدی حرکت کنیم

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در نهمین کنفرانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر با بیان اینکه در دولت هر  هفته و هر روز وضعیت انرژی را پیگیری می‌کنیم و تمرکز ما روی انرژی پاک، بادی خورشیدی و هسته‌ای است، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم مشکلات انرژی حل شود، سیاست و چشم انداز این است که گرمایش و سرمایش خانه‌ها از برق تامین شده و گاز حذف شود، در نتیجه نیاز است در تمام زمینه‌ها از جمله پنل‌ها، تجهیزات و ذخیره سازی و مجموعه ابزارها توسعه یابد.

وی با بیان اینکه باید به صنعت به نوع دیگری نگاه کنیم، اظهار کرد: باید تلاش کنیم استفاده از سوخت فسیلی را کم و از انرژی پاک استفاده کنیم و وسایل نقلیه را نیز به این سمت سوق دهیم؛ همچنین میزان بهره‌وری را افزایش دهیم.

رئیس جمهوری با بیان اینکه‌ یک طرف عرضه و یک طرف تقاضا قرار دارد، گفت: بر اساس داده‌ها ۶ برابر بیشتر از یک تعداد از کشورهای اروپایی برق مصرف می‌کنیم، اگر مردم همراهی بیشتری داشته باشند می‌توانیم این روند را اصلاح کنیم. 

پزشکیان با تاکید بر اینکه به جای چند لوستر می‌توانیم دو چراغ روشن کنیم و مدیریت مصرف را جدی بگیریم، گفت: باید تقاضای نادرست و غلط اصلاح شود و به اندازه نیاز استفاده کنیم، سریع‌ترین و لازم‌ترین راه استفاده از انرژی پاک و خورشیدی است و این سیاست را دنبال خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها در هر دما می‌توانند وارد شوند و میزان بهره وری را افزایش دهند، گفت: استفاده از انرژی پاک نه تنها موجب رفع ناترازی می‌شود، بلکه میزان آلودگی هوا را نیز کاهش می‌دهد.

به گفته وی تولید موتور و خودرو می‌بایست به سمت برقی شدن پیش برود علاوه بر این در تمام بخش‌های گرمایشی وسرمایشی نیز باید به این سمت حرکت کنیم؛ چرا که تا نیروگاه  انرژی نداشته باشیم تولید صنعتی بی معنا است.

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۳۰۰ همت ضرر ناشی از قطع گاز و برق داشتیم، اما می‌توانیم کاری کنیم که این مشکل حل شود، گفت: تاکنون نزدیک به ۸۰ هزار مگاوات در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیرها منعقد شده است.

پزشکیان با اشاره به تعرفه‌های برق  گفت: روند قیمت‌ها به این شکل نخواهد بود زمانی که برق رایگان در اختیار مردم قرار می‌دهیم ارزش آن را نمی‌دانند. اگر می‌خواهیم کشوری توسعه یافته داشته باشیم باید به سمت انرژی خورشیدی حرکت کنیم؛ چراکه خورشید تمام شدنی نیست و اگر مانعی برای توسعه وجود داشته باشد آن را اصلاح خواهیم کرد تا بتوانیم بیشترین بهره‌برداری را داشته باشیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۹۰۲۹۱۱۱۴:۳۹:۲۷ ۱۴۰۴/۳/۳
تازه میخواهید به طرفش حرکت کنید ؟! می دانید چرا این انرژی بی پایان و لایزال خداوندی اینقدر مورد بی مهری قرار گرفته ؟ چون رایگان است و قابلیت کاسبی برای عده ای کاسب کار ندارد برای همین هیچگاه مورد عنایت قرار نخواهد گرفت وگرنه الان باید داخلش باشیم نه اینکه تازه به طرفش حرکت کنیم !!
ناشناس۳۹۰۳۱۰۹۱۹:۱۵:۲۰ ۱۴۰۴/۳/۳
پیشنهاد میشود نصب سلول های خورشیدی بعنوان شرط اولیه برای دریافت پروانه احداث ساختمان در نظام مهندسی کشور درج و الزامی شود
مهندس۳۹۰۲۹۲۴۱۵:۰۱:۰۸ ۱۴۰۴/۳/۳
و همچنین انرژی هسته ای و تامین سوخت ان در ایران با نظارت کامل بین المللی که در نتیجه بن بست غنی سازی نیز حل خواهد شد
ناشناس۳۹۰۳۱۱۱۱۹:۱۹:۴۵ ۱۴۰۴/۳/۳
ایران با توجه به اینکه در بین ده کشوری قراردارد که بیشترین تاثیر پذیری ناشی از تغییرات اقلیمی و گرمایش را دارد قطعا به انرژی هسته ای برای سرمایش ،صنعت،کشاورزی و آب شیرین کن ها نیاز خواهد داشت حیات در فلات ایران به انرژی آتی برای تعدیل گرمایش وابسته است و قطعا انرژی های فسیلی بواسطه تغییرات اقلیمی در معرض محدودیت جهانی قرار میگیرند زمانی خواهد رسید که بواسطه استفاده از انرژی فسیلی و تولید گازهای گلخانه ای کشورها در معرض تحریم قرار خواهند گرفت پس باید به فکر توسعه و تنوع بخشی انرژی های تجدید پذیر من جمله هسته ای ،بادی،خورشیدی ،بیومس ،و ژیو‌ترمال زمین گرمایی باشیم
ناشناس۳۹۰۲۹۵۳۱۵:۳۰:۳۰ ۱۴۰۴/۳/۳
خیلی هم عالی . لطفا بفرمایید شما کدام بخش تجهیزات تولید انرژی خورشیدی را در داخل کشور تولید میکنید ؟ چین با آن همه رشد اقتصادی و تولید ثروت با بیش از ۵۰ نیروگاه فعال هسته ای ، برای اینکه بتواند بخشی از انرژی خود را در آینده از خورشید تامین کند ، برنامه ۱۰۰ ساله تدوین کرده ( در حالی که تمام تجهیزات تولید انرژی خورشیدی را هم خودش تولید میکند ) آن وقت رئیس جمهور ما یک روز صبح تشریف میبرند محل کار و ابلاغ میکنند که تمام دستگاههای دولتی باید برق خود را از انرژی خورشیدی تامین کنند وگرنه تابستان در خاموشی به سر خواهند برد !!!
ناشناس۳۹۰۳۰۸۱۱۸:۴۱:۰۶ ۱۴۰۴/۳/۳
خیر بروید مطالعه کنید تجهیزات براحتی قابل نصب و راه اندازی است .بعنوان نمونه چین در سال 2023 بیش از هر کشور دیگری پنل‌های خورشیدی نصب کرده. 216.9 گیگاوات انرژی خورشیدی که این کشور به شبکه خود اضافه کرد، رکورد قبلی خود را که 87.4 گیگاوات در سال 2022 بود نیز شکست.در عرض یکسال این میزان افزایش نصب تجهیزات و‌تولید برق داشت کدام برنامه ۱۰۰ساله ....در ایالات متحده، کالیفرنیا با 38565 مگاوات تا اوت 2024، پیشرو در ظرفیت انرژی خورشیدی نصب شده است. ظرفیت خورشیدی در تگزاس به سرعت در حال رشد است و علیرغم اینکه این ایالت به انرژی بادی و فسیلی معروف است، ممکن است از نظر ظرفیت خورشیدی از کالیفرنیا پیشی بگیرد.
ناشناس۳۹۰۳۱۰۳۱۹:۱۱:۴۵ ۱۴۰۴/۳/۳
انرژی مورد نیاز جهان تا سال 2050 محققان تخمین می زنند که تا سال 2050، انسان به 30 تراوات انرژی نیاز خواهد داشت. انرژی تابشی در ایران در برخی مناطق ایران 7 تا 8 ساعت در متر مربع اندازه گیری شده است. مساحت ایران تقریبا 2^1600000km است که با این مساحت میزان تابش روزانه انرژی خورشیدی برابر با 12^10*5.5*1.6 مجموع تابش روزانه خورشید در ایران تقریباً 9 میلیارد مگاوات ساعت است. انرژی حاصل از یک ساعت تابش نور خورشید معادل مصرف یک سال برق در جهان است.
ناشناس۳۹۰۳۳۷۴۲۳:۳۱:۴۹ ۱۴۰۴/۳/۳
فعلا می‌توانند از پولهای بلوکه شده در چین استفاده کنند والبته اخرین فناوری سلول های خورشیدی چین که اگر بخواهند می‌توانند کمتر از یکسال مساله کمبود برق در ایران را حل کنند ببینیم کشور دوست چین اینکاررامیکند یا نه!!!
ناشناس۳۹۰۲۹۶۶۱۵:۴۶:۲۵ ۱۴۰۴/۳/۳
نیروگاه‌های هسته‌ای چی شد هم تحریم هم بی برقی...
ناشناس۳۹۰۳۰۸۷۱۸:۵۰:۱۲ ۱۴۰۴/۳/۳
از جناب دولت بنفش بپرس البته اگر ناراحت نمیشی!! که چرا یک دهه کامل ساخت نیروگاه از هر نوعی از جمله هسته ای را متوقف کرد در حالی که بیست سال پیش رهبری بارها گفت که باید در ۱۴۰۶ ما ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای داشته باشیم. تازه در دولت قبل بود سه سال پیش که استارت نیروگاه هسته ای دو بوشهر و چند تا دیگه در خوزستان و ... زده شد. نیروگاه زودپز نیست مخصوصا هسته ای باشه پنج سال طول میکشه. همین بوشهر هم سالی هزار مگاوات میده.
ناشناس۳۹۰۳۲۰۲۲۱:۲۴:۳۸ ۱۴۰۴/۳/۳
از دوستان همین بپرس که در دهه 90 مانع شدن
ناشناس۳۹۰۳۰۰۸۱۶:۳۱:۴۶ ۱۴۰۴/۳/۳
کشور ایران دارای بهترین شرایط با ۳۰۰ روز آفتابی برای احداث نیروگاه های خورشیدی و با بادهای منطقه لوشان ،سمنان ،بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که با تغییرات اقلیم شده ۲۰۰ روزه و...اگر استراتژی بروز و درست در راستای تمام کشورهای دنیا داشت اکنون نه تنها قطع برق نداشتیم بلکه صادر کننده برق بودیم و اشتغالزایی زیادی با نیروگاه های تجدید پذیر حاصل میشد ...تک محور نمودن گرمایش منازل غیر منطقی و به نفع مافیای شرکت های گازرسانی بین شهری دقیقا از زمان دولت هایی زده شد که شعار سازندگی را در پرتو اصلاحات یدک می‌کشیدند ...
ناشناس۳۹۰۳۰۰۹۱۶:۳۲:۳۲ ۱۴۰۴/۳/۳
نروژ که حدود چهل درصد گاز اروپا را تامین میکند و در منطقه سردسیر واقع است به هیچ روستایی گاز رسانی نکرده است اینجا ما به مناطقی نظیر سیستان و سمنان که از انرژی باد خودرو را در جاده نمیتوان کنترل کرد گازرسانی برای گرمایش کرده ایم این چه سیاستی است مثلاً اگر ما به روستاها و منطقه سیستان که فصل سرمای کمی دارد برای مصارف دیگر نفت سفید می‌دادیم چه اتفاقی می‌افتاد اگر به این مناطق با نصب توربین های بادی خانگی و مزارع توربین های بادی تولید کننده برق انرژی میرساندیم عاقلانه تر نبود تا کشیدن میلیاردها دلار خط لوله گاز و میلیاردها دلار هزینه نگهداری آنها در آینده و تبدیل ایران از تولید کننده گاز به واردکننده گاز وانهم به قیمت خواباندن صنایع تبدیلی ارزآوری پتروشیمی تا داخل بخاری‌ها گاز را بسوزانیم این سو مدیریت نیست پس چیست دنیا در مورد ما چه فکر خواهد کرد..
ناشناس۳۹۰۳۰۳۹۱۷:۲۴:۵۲ ۱۴۰۴/۳/۳
پنل خورشیدی اولا گران ثانیا پس از ۵الی ۱۰ سال کشور را غرق در زباله میکنند
ناشناس۳۹۰۳۰۱۱۱۶:۳۵:۵۹ ۱۴۰۴/۳/۳
. مشکل ما در بخش انرژی سیاستگذاری اشتباه و عدم تنوع بخشی به حامل ها و بی توجهی به توافقات پاریس و پتانسل عظیم ایران به آن ژی تجدید پذیر است . ایران در اطلس جغرافیایی تجدید پذیرها بین سه کشور اول دنیا قراردارد و در این راستا ۳۰۰ روز آفتابی و بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که با تغییر اقلیم ۲۰۰ روزه شده اند منابع خوبی برای تامین انرژی بوده‌اند منتها سو مدیریت دول عمدتا اصلاحاتی چی و استراتژی مبتنی برمافیای گاز تمام استراتژی انرژی کشور را تک محور نمود و به روند دنیا در توسعه انرژی تجدید پذیرکه ایران در پتانسیل بالقوه مهد آنست توجه نداشتند .
ناشناس۳۹۰۳۰۱۷۱۶:۴۰:۰۷ ۱۴۰۴/۳/۳
انرژی خورشیدی گران ترین نوع انرژی است نمونه شکست خورده استفاده از این نوع انرژی کشور آلمان است تمرکز بیش از حد بر این نوع انرژی اشتباهی است که درآینده روشن میشود
علي كاظمي۳۹۰۳۰۴۴۱۷:۴۵:۴۳ ۱۴۰۴/۳/۳
بدون مطالعه صحبت نكن .
ناشناس۳۹۰۳۰۶۳۱۸:۱۴:۴۱ ۱۴۰۴/۳/۳
افزایش جهانی ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در سال‌۲۰۲۳ حدود ۵۰‌درصد نسبت به سال‌۲۰۲۲ افزایش‌یافت و به حدود ۵۱۰گیگاوات (GW) رسید. این یک رکورد جدید برای بیست و دومین سال‌متوالی بود. البته شایان ذکر است که درمیان انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی نقش و اهمیت بسیار بالاتری دارد. این در حالیست که انرژی خورشیدی نســبت به دیگر منابع انرژی روند کاهش هزینه بسیار زیادی داشــته و طی ۱۰ سال‌گذشته بیش از ۷۰‌درصد از هزینه‌های آن کاسته شده‌است. انرژی خورشیدی در مواجهه با تنگناهای زنجیره تامین، قیمت‌های بالای کالاها و افزایش نرخ بهره که در سال‌۲۰۲۲ تجربه شد، انعطاف‌‌‌‌‌پذیر است و رکورد افزایش ظرفیت سالانه(۲۲۰ گیگاوات) را به‌دست آورد
ناشناس۳۹۰۳۰۷۹۱۸:۳۵:۴۵ ۱۴۰۴/۳/۳
پیشرفت‌های فناوری و افزایش تقاضا برای انرژی‌های پاک باعث شده است تا هزینه نصب پنل‌های خورشیدی کاهش یافته و بازدهی آن‌ها افزایش یابددر سال 2025، پنل‌های خورشیدی نه‌تنها کارآمدتر بلکه مقرون‌به‌صرفه‌تر از هر زمان دیگری شده‌اند. این پیشرفت‌ها نقش بسزایی در گسترش انرژی خورشیدی در بخش‌های مسکونی و تجاری ایفا کرده و به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی کمک می‌کنند.کاهش هزینه‌های نصب و افزایش بازدهی پنل‌های خورشیدی از عوامل اصلی رشد سریع این فناوری بوده‌اند. با توجه به نگرانی‌های جهانی در مورد تغییرات اقلیمی و افزایش قیمت انرژی‌های سنتی، تمایل به استفاده از انرژی خورشیدی بیش از پیش افزایش یافته است. عوامل کاهش هزینه :پیشرفت‌های فناوری افزایش تولید در مقیاس انبوه مشوق‌های دولتی توسعه بازار جهانی بدلیل افزایش تقاضا و رقابتی شدن بازار بوده است.انرژی خورشیدی نســبت به دیگر منابع انرژی روند کاهش هزینه بسیار زیادی داشــته و طی ۱۰ سال‌گذشته بیش از ۷۰‌درصد از هزینه‌های آن کاسته شده‌است.در کنار کاهش هزینه‌ها، بازدهی پنل‌های خورشیدی نیز در دهه‌های اخیر به طور قابل توجهی بهبود یافته است،طبق پیش‌بینی‌های انجمن صنایع انرژی خورشیدی (SEIA)، انتظار می‌رود ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در آمریکا تا سال 2034 تقریباً چهار برابر افزایش یابد.انتظار می‌رود با افزایش سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش مداوم هزینه‌ها، استفاده از پنل‌های خورشیدی در سراسر جهان فراگیرتر شود.در سال ۲۰۲۳، انرژی خورشیدی سه چهارم افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در سراسر جهان را به خود اختصاص داد.چین با 609921 مگاوات ظرفیت نصب شده تا دسامبر 2023 در تولید برق خورشیدی در جهان پیشتاز است. این میزان بیش از چهار برابر میزان نصب انرژی خورشیدی نسبت به رتبه دوم ایالات متحده است، اما هر دو کشور تقریباً تعداد مشابهی دارند. وات نصب شده برای هر نفر، زیرا جمعیت چین بسیار بیشتر است.
ناشناس۳۹۰۳۰۸۶۱۸:۴۹:۱۴ ۱۴۰۴/۳/۳
شما کشور آلمان را که تقریبا ۶۵ روز آفتابی در طول سال دارد با کشور ایران که ۳۰۰ روز آفتابی دارد مقایسه میکنی مشخصه که تولید برق خورشیدی در ایران بسیار اقتصادی تر است
ناشناس۳۹۰۳۰۹۳۱۹:۰۰:۰۲ ۱۴۰۴/۳/۳
میزان تابش و بهره وری از خورشید در المان را با ایران مقایسه نکن .... گزارش برق نیوز، رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی گفت: کشور ما نسبت به آلمان ۱۰ برابر بیشتر از انرژی تابشی خورشید بهره‌مند است و این در حالی است که حتی یک هزارم این کشور از این انرژی‌ها بهره‌برداری نداریم. علی اکبر یوسفی، رییس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی، در خصوص اینکه اولویت کشور توسعه کدام نوع از انرژی است، اظهار کرد: در حال حاضر ۹۳ درصد انرژی الکتریکی را از سوخت‌های فسیلی اعم از نفت و گاز تهیه می‌کنیم.
ناشناس۳۹۰۳۲۶۱۲۱:۵۹:۵۵ ۱۴۰۴/۳/۳
المان تازه فهمیده چه کلاهی با بستن نیروگاهای هسته ای سرش رفته
ناشناس۳۹۰۳۰۲۶۱۶:۴۸:۵۸ ۱۴۰۴/۳/۳
شما فعلا برق را قطع مکن
پرهام۳۹۰۳۰۲۹۱۶:۵۷:۳۶ ۱۴۰۴/۳/۳
باعث تاسفه ترکیه همسایه بغلی ما از سالهای پیش تاسیسات تولید برق خورشیدی را دارد تازه پزشکیان میخواهد به طرف این فناوری قدم بردارد !!!!!
ناشناس۳۹۰۳۱۰۶۱۹:۱۵:۰۱ ۱۴۰۴/۳/۳
حرف نزن عمل کنید
ناشناس۳۹۰۳۴۳۷۰۰:۲۶:۵۴ ۱۴۰۴/۳/۴
بز رگترین مزیت ایران بعد از نفت و گاز انرژی خورشیدی است که عامدانه و برای توجیه انرژی هسته ای ، که هیچ مزیتی در آن نداریم، نادیده گرفته شده است.
yektanetتریبون

آخرین عناوین