ترفندها و روش‌های رفع شوری غذا

  4040222092

اگر غذای شما شور شده، نگران نباشید! با چند روش کاربردی می‌توانید شوری غذا را کاهش دهید و طعم اصیل آن را حفظ کنید. از مهم ترین روش هایی که برای رفع شوری غذا می توانیم به کار ببریم می توان به اضافه کردن مواد نشاسته دار، اضافه کردن مقداری آب، اضافه کردن ترکیبات اسیدی، اضافه کردن مواد شیرین، سرو غذا به صورت گرم و اضافه کردن مواد ترش اشاره کنیم.

ترفندها و روش‌های رفع شوری غذا

شور شدن غذا یکی از مشکلات رایج در آشپزی است که در بسیاری از موارد می‌توان آن را برطرف کرد، تنها باید با ترفند‌ها و روش‌های رفع شوری آن غذا آشنایی داشت. برای مثال به منظور رفع شوری قورمه سبزی و خورشت‌های مشابه می‌توان با اضافه کردن موادی که مزه نمک را خنثی می‌کنند، به برطرف کردن طعم شوری غذا کمک کرد.

استفاده از سیب‌زمینی، اضافه کردن آب جوش یا استفاده از مواد ترش مانند آبلیمو، از جمله روش‌هایی هستند که به کاهش شوری خورشت و غذا کمک می‌کنند.

 

استفاده از نشاسته سیب‌زمینی

یکی از راهکارهای سنتی و قدیمی برای رفع شوری غذا که در مورد خورشت هم کاربردی است، انداختن چند تکه سیب‌زمینی در غذا است. سیب‌زمینی نمک غذا را جذب خود می‌کند و از این طریق طعم و مزه شوری در غذا را کاهش می‌دهد.

با این تکنیک قدیمی می‌توان شوری بیشتر غذاها را کاهش داد، البته در استفاده از آن یک نکته مهم وجود دارد که نباید فراموش کرد و این نکته، برداشتن تکه‌های سیب‌زمینی بعد از جذب نمک است. در صورتی که سیب‌زمینی‌ها در داخل غذا باقی بمانند، مجددا نمک جذب شده را به غذا پس می‌دهند، بنابراین پس از نیم ساعت و با چشیدن غذا باید سیب‌زمینی‌ها را از داخل آن خارج کرد.

سیب زمینی برای رفع شوری غذا

 

گرفتن شوری غذا با استفاده از میوه

در بعضی غذاها همچون خوراک سبزی یا گوشت برای اینکه شوری غذا را کاهش دهید می توانید از میوه ها استفاده کنید مثلاً چند تکه آناناس یا سیب انتخاب خوبی برای مخفی کردن مزه شوری غذا می باشند.

 

حجم غذا را بیشتر کنید

بیایید با واضح ترین و ساده روش شروع کنیم؛ راحت ترین کار این است که حجم غذا را کمی بیشتر کنید. اگر به اندازه کافی از مواد مورد نیاز غذای مد نظرتان موجود است، می­توانید مقدار آن را دو برابر، یا به اندازه نصف بیشتر کنید تا جایی که به طعم دلخواهتان برسید.

 

ریختن آب جوش

در مورد خورشت‌ها یک راهکار دیگر هم برای رفع شوری وجود دارد و آن اضافه کردن مقدار خورشت است از طریق افزودن آب است. این تکنیک هم جزو ترفندهای نسبتا قدیمی برای رفع شوری غذاهای آبکی مانند سوپ و خورشت است که در بیشتر موارد شوری را از بین نمی‌برد اما تا حد زیادی آن را کاهش می‌دهد.

 

استفاده از ترشیجات

یکی دیگر از ترفندهای موثر و کاربردی برای رفع شوری غذاهایی مانند قورمه سبزی و خورشت‌ها، استفاده از ترشیجات است. افزودن مقداری سرکه، آبلیمو یا آبغوره به غذا تا حد زیادی شوری را کاهش می‌دهد. البته مقادیر زیاد این مواد طعم خورشت را تلخ می‌کنند، بنابراین استفاده از آن‌ها را باید با دقت زیادی انجام داد.

ترشیجات برای رفع شوری غذا

 

اضافه کردن شکر به غذا

اضافه کردن شکر، یکی دیگر از روش‌هایی است که به منظور رفع شوری غذا می‌توان از آن استفاده کرد. طعم شیرین شکر، شوری نمک را خنثی می‌کند و باعث متعادل شدن طعم غذا می‌شود. البته در استفاده از شکر هم باید دقت زیادی کرد، زیرا افزودن شکر بیش از اندازه لازم باعث ایجاد طعم شیرین و نامطلوب در خورشت می‌شود.

شکر برای رفع شوری غذا

 

استفاده از نوشابه

یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای رفع شوری غذا که حتی برای رفع شوری برنج آبکش هم کاربردی است، ریختن نوشابه داخل غذا است. در بیشتر موارد اضافه کردن یک قاشق غذاخوری یا چایخوری نوشابه، تا حد زیادی شوری را کاهش می‌دهد.

نوشابه برای رفع شوری غذا

 

استفاده از گلوله‌های خمیری

درست کردن چند گلوله خمیری با آرد گندم و آب و اضافه کردن آن به خورشت یکی دیگر از تکنیک‌هایی است که زمان شور شدن این غذا می‌توان از آن استفاده کرد. البته گلوله‌های خمیری نیز باید پس از نیم ساعت از غذا خارج شوند، در غیر این صورت شوری را به غذا پس می‌دهند.

 

کمی نان اضافه کنید

پس از پخت غذای خود، می توانید مقداری نان به آن اضافه کنید و پس از گدشت مدتی که از رفع شوری غذا مطمئن شدید، آن را جدا کنید. هرچه نان مورد استفاده خشک تر باشد، بهتر است. چرا که از قابلیت جذب مایعات بیشتری برخوردار خواهد بود.

نان برای رفع شوری غذا

 

انداختن نبات در خورشت

انداختن یک تکه نبات زعفرانی در خورش هم شوری را خنثی کرده و طعم غذا را مناسب می‌سازد. البته هشدار استفاده از شکر زیاد در این مورد هم وجود دارد و اندازه نبات نباید به میزانی باشد که طعم نامطلوبی برای خورشت ایجاد کند.

نبات برای رفع شوری غذا

 

رفع شوری غذا با شستن سبزیجات

در برخی از غذاها مانند کوکو که در آنها از سبزیجات استفاده میشود میتوان با شستن سبزی ها از شور شدن غذا جلوگیری کرد.پس چنانچه بعد از اینکه نمک را اضافه کردید غذایتان شور شد میتوانید سیب زمینی، لوبیا سبز یا سبزیجات و ... را دوباره بشویید تا از شوری غذایتان کم کنید.

 

چاره شور شدن برنج قبل از آبکشی

اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوید که در ریختن نمک زیاده روی کرده اید و برنج شور شده است اصلاً خودتان را نبازید و فکر نکنید که دنیا به آخر رسیده و چاره ای جز دور ریختن برنج شور ندارید.

در عوض یک سیب زمینی را داخل برنج در حال جوش بیندازید و اجازه دهید که طبیعت خاص سیب زمینی کار خودش را انجام بدهد و نمک اضافه را به میزان قابل توجهی جذب کند و گرفتن شوری برنج با سیب زمینی را تجربه کنید.

در آخر موقع آبکش کردن برنج وقتی که گرفتن شوری برنج با سیب زمینی را انجام دادید، کارتان با سیب زمینی تمام می شود و می توانید آن را بردارید. به همین راحتی از شر شور شدن آب برنج خلاص می شوید و مقدار نمک برنج تنظیم خواهد شد.

 

از بین بردن شور شدن برنج موقع آبکش کردن

اگر در حین آبکشی برنج متوجه شوید که ای داد بی داد اندازه نمک از دستتان در رفته و باعث شور شدن برنج شده است و میخواهید بدانید که وقتی برنج شور میشه چیکار کنیم؟ طبیعتاً اینجا دیگر نمی توانید به معجزه سیب زمینی پناه ببرید.

برای رفع شور شدن برنج طی اقدامی فوق العاده ساده، برنج آبکش شده را با مقدار آب بیشتری بشویید و با این کار نمک اضافه را از دانه های برنج خارج کنید.

 

برای شور شدن برنج کته چه باید کرد؟

اگر جزو آن افرادی هستید که می خواهید املاح و مواد مغذی برنج حفظ شود و اعتقادی به آبکش کردن پلو ندارید و برنج را به صورت کته و دمی می پزید؛ از قضا برنجتان هم شور از آب درآمد و مانده اید که برنجم شور شده چیکار کنم؟

آن وقت است که یک بار دیگر سیب زمینی به یاری تان می آید می توانید از شر شور شدن برنج کته راحت شوید.

تنها کافی است آن را حلقه حلقه کنید و روی برنج بگذارید تا سیب زمینی بتواند با قدرت زیادش املاح، آب و همین طور نمک برنج را جذب کند و میزان شوری آن را کاهش دهد؛ از این‌ها گذشته برای رفع شور شدن برنج دم کرده همچنین می‌توانید از قند کمک بگیرید.

 

غذا را گرم میل کنید

یکی دیگر از فوت و فن های رفع شوری غذا این است که کار خاصی نمی کنیم، فقط غذا را به صورت داغ سرو می کنیم. دما تاثیر به سزایی در طعم غذا دارد. و از این جهت شوری در غذا های گرم نسبت به غذا های سرد کمتر احساس می شود.

غذای گرم برای رفع شوری غذا

yektanetتریبون

آخرین عناوین