فساد اقتصادی با ما چه می کند؟

سیدحسین امامی، دانشجوی دکترای جامعه شناسی سیاسی، گروه سیاسی الف،   4031222029 ۵۳ نظر، ۱ در صف انتشار و ۳۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
فساد اقتصادی با ما چه می کند؟

14 اسفندماه حکم متهمان پرونده چای دبش از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور پس از برگزاری ۲۴ جلسه رسیدگی دادگاه، صادر شد. این پرونده ۶۱ متهم داشته که در حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، برای ۴۲ نفر حکم صادر شده و پرونده مابقی متهمان به دلیل نقص در تحقیقات، مفتوح به رسیدگی است.

پرونده چای دبش با ضمائم آن دارای۳۵۰ جلد و ۷۰ هزار صفحه است که بزرگ‌ترین و سنگین‌ترین فساد مالی تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. در این پرونده وزرای وقت جهاد کشاورزی و صنعت معدن و تجارت به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور محکوم شدند. 

اگرچه به نظر می رسد با توجه به ابعاد این فساد و نتایجی که بر فضای اقتصادی خصوصا فضای اجتماعی و فرهنگی جامعه گذاشته و آثار مخربی بر فرهنگ دینی ما می گذارد که تا سالها ادامه خواهد داشت و ...، اما بحث ما صرفا پرداختن به این فساد و این مباحث نیست.

سؤال اصلی در این مجال این است که فساد چگونه به وجود می آید و چه اثراتی بر جامعه و حکومت می گذارد؟ فساد در سطح فردی و مناصب، نهادها و سازمانها، سیاست ها و خط مشی ها و سطح تصمیم گیری اجرایی و مدیریتی قابل بررسی است. بر طبق آمارهای سازمان بین المللی شفافیت که کشورها را برحسب میزان فساد موجود در میان مقامات دولتی و سیاستمداران‌شان رتبه بندی می کند، کشور ما در میان 180 کشور جهان در رتبه 149 قرار داده است، بنابراین مسلم است که در این زمینه وضعیت مناسبی نداریم. 

در ساده ترین پاسخ می توان گفت فساد اقتصادی محصول بی اخلاقی شخصی و نظام اداری و مالی ناکارآمد است. فساد در همه کشورها و همه نظام های سیاسی و اقتصادی مشاهده می شود، اما مسلما در برخی از نظامهای اداری، مالی و اقتصادی مقتدر، کارآمد و پویا این موارد کمتر دیده می شود.

اگرچه بعد از انقلاب اسلامی بر روی هنجارهای فردی کارگزاران حکومتی و مدیران و حتی کارکنان بسیار اهمیت داده می شد و به اسم تعهد، به داشتن ایمان و تقوا در مشاغل و مدیریتها به عنوان تنها عامل بهاد داده می شد، اما اینها به نیات و تلقی ها و اعتقادات درونی انسان بستگی داشت که فهمیدن آن با چشم سر امکان پذیر نبود، به همین خاطر در این زمینه ضربات زیادی هم خوردیم. امروزه در کشورهای اسکاندیناوری رعایت همین موارد اخلاقی بسیار بیشتر از کشورهای دیگر دیده می شود. 

بخش دیگر علل فساد اقتصادی، ساختاری است که می توان به نظام اداری و مالی و اقتصادی و پولی مرتبط دانست، هرچه اقتصاد دولتی تر باشد در این زمینه فساد بیشتری مشاهده خواهد شد. 

برخی از کشورها مانند ایتالیا، هند، اتحاد جماهیر شوروی سابق و ... تجربه فسادهای مالی و اقتصادی و ... گسترده را داشته اند، از این رو مشاهده و بررسی تجارب کشورهای دیگر می‌تواند ما را در برطرف کردن این معضل اقتصادی یاری رساند. 

خصوصی سازی در هر کشوری که انجام شد، حجم وسیعی از فساد را با خود همراه داشت، رانت خواهی صاحبان قدرت و ثروت هم عامل مهی در ایجاد فساد است. فرایند انتقال اموال عمومی به اصحاب حقیقی و حقوقی ظرفیت بسیاری برای سوء استفاده های کلان دارد؛ اگرچه بخش خصوصی می تواند بسترهای فساد را از بین ببرد، اما به هر حال فرایند گذار از یک اقتصاد دولتی به اقتصاد خصوصی فساد را در ذات خود دارد.

اجرای قوانینی در جهت مبارزه با پولشویی در نظام بانکی ایران که در چند سال اخیر رواج یافته و گسترش پیدا کرده نقش مهمی در کاهش فساد دارد، اما همچنان صاحبان قدرت و ثروت از اجرای دقیق این قوانین معاف هستند و یا سرباز می زنند.

به هر حال تجارب و تحقیقات مربوط به فساد در کشورهای مختلف نشان می دهد که؛

-    بسیاری از معضلات اقتصادی مربوط به وجود فساد در کشورهاست، کشوری که فساد گسترده و سازمان یافته در آن وجود داشته باشد از فقر و اختلاف طبقاتی بیشتری برخوردار است.

-    سرمایه گذاری خصوصا سرمایه گذاری خارجی در کشورهایی که مبتلا به فساد وسیع هستند کمتر می شود.

-    دستگاه قضایی نقش مهمی در کنترل فساد دارد، مجازات‌های بازدارنده می تواند مانعی برای وقوع انواع جرایم باشد. 

-    پاسخگویی به مردم و شفافیت در نقل و انتقال مالکیت دارایی های عمومی، اطلاع رسانی و جریان آزاد اطلاعات و همچنین داشتن رسانه‌های آزاد و قوی می‌تواند از ایجاد فساد جلوگیری کند. همه مردم باید به اطلاعات دسترسی یکسانی داشته باشند. رسانه ها باید قدرت انتقاد از دولت(به معنای کلی و شامل سه قوه) را داشته باشند. آمارتیا سن، استاد اقتصاد و برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال 1988 می گوید که قحطی در هیچ کشور با رسانه آزاد روی نداده است. خوانندگان محترم مستحضر هستند که رسانه از ارکان اصلی مردم سالاری است.

-    ایجاد کمیسیونهای ضد فساد یا تعیین بازرسانی که به دستگاه ها اجرایی یا مجلس گزارش دهند، می تواند در زمینه کاهش فساد نقش مهمی داشته باشد؛ البته در سازمانهای مختلف کشور ما ذی‌حساب و دفترهای بازرسی و در سطح کلان سازمان بازرسی کل کشور وجود دارد، آنچه که مهم است این است که این بخشها باید تقویت شود.

-    شهروندان باید ابزار بیان نظرات و شکایات خود را داشته باشند و از واکنشها و انتقامهای احتمالی درامان باشند. 

-    سازمانهای مردم نهاد و غیردولتی، سمن‌ها، انجمن ها، احزاب و ... می تواند در ایجاد فساد و مبارزه با آن نقش مهمی داشته باشند. 

-    در نهایت اینکه مردم از نظام های فسادزا ناراضی اند و مسلماً نظام سیاسی از پشتوانه مناسب مردم برخوردار نیست.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۲۲۴۶۷۱۰:۴۹:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
در بحبوحه جنگ اقتصادی دشمن، کسانی که با فساد اقتصادی خیانت می کنند باید اعدام شوند
ناشناس۳۸۲۲۵۸۶۱۲:۰۸:۰۸ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
فقط روزی 20 میلیون لیتر بنزین و 20 میلیون لیتر گازوییل معادل 2000 تریلی سوخت بر از کشور خارج می شود. اولاً چه کسانی توانایی انجام چنین فسادی با این ابعاد را دارند؟ دوماً چرا مسئولان و مقامات تنها نظاره گر بوده و کاری نمی کنند؟!
mostafa.kamali95@yahoo.com۳۸۲۲۶۷۶۱۲:۵۲:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
تنها و تنها راه مبارزه با فساد اقتصادی اجرای قانون مشروعیت سنجی اموال و دارایی ها برای همه آحاد جامعه و بدون هیچ خط قرمزی می باشد تا تمامی ثروت های حرام و نامشروع افسانه ای و گنج قارونی مشخص و ملی شود و تعادل و توازن به اقتصاد کشور باز گردد
ناشناس۳۸۲۲۵۹۲۱۲:۱۰:۱۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
چرا پتروشیمی ها و بسیاری از دستگاهها که از یارانه های دولتی استفاده می کنند، ارز حاصل از صادرات را به داخل کشور انتقال نمی دهند؟ چطور مسئولان 3 قوه تنها نظاره گر این امر هستند؟
ناشناس۳۸۲۲۵۹۶۱۲:۱۱:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
فساد در این مملکت از آنجا اوج گرفت که فاصله مسئولان از مردم افزایش یافت.
ناشناس۳۸۲۲۶۰۶۱۲:۱۷:۱۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
فولادی، بازپرس پرونده دبش: فاطمی امین، وزیر صنعت دولت رییسی، طی ۵ ماه یک میلیارد و ۲۴۴ میلیون یورو ارز به گروه دبش داد!
ناشناس۳۸۲۳۰۰۶۱۶:۱۲:۱۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ارز ترجیحی نتیجه ای بجز رانت و فساد نداشت از سال 97 تا سال 1400 تعداد 1250 پرونده به ارزش 10 میلیارد دلار در مورد مفاسد و تخلفات ارز 4200 تومانی تشکیل شد.
ناشناس۳۸۲۳۸۶۸۰۸:۰۶:۱۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
مشکل ارز ترجیحی نیست مشکل فساد برخی مسوولان است و عدم پیگیری و مجازات متناسب
ناشناس۳۸۲۲۶۸۵۱۲:۵۶:۳۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
مشکل اینه که مفسدین اقتصادی اعدام نمی شوند.
ناشناس۳۸۲۳۲۸۸۱۹:۵۸:۵۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: إنّما أهلک الّذین من قبلکم أنّهم کانوا إذا سرق فیهم الشّریف ترکوه و إذا سرق فیهم الضّعیف أقاموا علیه الحدّ؛ هلاک پیشینیان شما از آنجا بود که دزد سرشناسی را رها می کردند و دزد ضعیف را مجازات می دادند. نهج الفصاحه
ناشناس۳۸۲۳۵۵۳۲۳:۰۷:۴۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
اعدام که نمی شوند هیچ، حتی یک پشت دستی ساده هم نمیخورند. بابک زنجانی یک نمونه است و اختلاسگران فولاد مبارکه دومین نمونه و همینطور بروید جلو تا برسید به اولین اختلاسی که رو شد و 123 میلیارد تومان بود و مسبب اصلی هیچ وقت بطور حقیقی محاکمه و مجازات نشد. مشکل اصلی قوه قضاییه است که با طبری ها مماشات می کند.
ناشناس۳۸۲۲۸۷۵۱۴:۴۰:۳۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
اعدام باید برای اختلاسگران و ارتشاگران هم اعمال شود این افراد با ضربه عظیم به اقتصاد با مبالغ عظیم که از منابع کشور می‌دزدند ،باعث ضربه به اقتصاد و بیکاری و افزایش جرم میشوند اینها را باید صد بار اعدام کنید نه یکبار ...با هر اختلاس هزاران خانواده می پاشند هزاران منکر و فساد بواسطه فقر انجام میشود اینها را اعدام کنید اینها بسیار بسیار بیشتر مستحق اعدامند بقیه قربانی جرایم کلان اقتصادی آنها هستند
ناشناس۳۸۲۲۸۸۱۱۴:۴۳:۱۸ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
در بسیاری از مواقع خطرات فرصت طلبان نفوذی داخلی از رقبای استراتژیک منطقه ای و فرامنطقه ای بسیار بیشتر است و قطعا همسو همانهایی که بارها شاهد خیانت آنها بوده ایم اما مجازات قضایی در حد خیانت آنها نبوده است اختلاسگران ،رشوه گیران و‌کار چاق کنان و فراری دهندگان بدهکاران بانکی ،دلالان ارزی مدیر ،زمین خوارها ی هزار میلیاردی ،رانت خوارها ،ارتشاگران معاملات بین‌المللی نفتی و گازی که گاها از بستگان بر خی سیاستمداران بوده‌اند ووواما مجازات آنها با چند سال زندان در مقابل خیانت آنها به یک کشور قابل قیاس نیست که مجازات نبوده آنقدر سبک بوده که بدآموزی برای ترویج فساد بوده است
ناشناس۳۸۲۲۸۸۵۱۴:۴۴:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
در بسیاری از کشورها ارزیابی اموال نامشروع بواسطه ارزیابی آنلاین و مستمر اموال کارکنان و مدیران دولتی انجام می‌شود و اگر هرنوع افزایش ناگهانی در اموال کارمند ،مدیر و یا بستگان درجه یک آنها مشاهده شود به نحوی که با حقوق و مزایای دریافتی فرد تطابق نداشته باشد ، بلافاصله کارمند یا مدیر دولتی جهت اخذ توضیح و مشروعیت سنجی به مراکز پلیس ،و قوه قضاییه فراخوان شده و تحقیق و تفحص بعمل می‌آید به این طریق عامل بازدارنده کنترل و مشروعیت سنجی اموال همراستا با برخورد قضایی بازدارنده موجب می‌شود تا فساد حداقل سازی شود اصول (۱۴۲)چهل و نه(۴۹) و یکصد و چهل و دو قانون اساسی در جهت مشروعیت سنجی اموال هم در این راستا قابل استناد است
ناشناس۳۸۲۲۸۸۶۱۴:۴۵:۰۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
چطور عده ای مانند سردار سلیمانی جان میدهند برای کشور برای مردم .... آنوقت جان یکسری مفسد فرصت طلب خاین زالو صفت باید آنقدر مهم باشد که از اعدام یا مصادره کل اموال مفسد و بستگان درجه یک در مورد آنها آبا دارند ..
ناشناس۳۸۲۲۸۸۸۱۴:۴۶:۱۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ما عضو کنوانسیون ضد مافیای پالرمو هستیم عضو کنوانسیون مبارزه با فساد مالی سازمان ملل هستیم و اقدامات لازم برای مبارزه با فساد. که توسط همین سازمانها بر مبنای تجربیات جهانی تهیه شده امضا کرده ایم اما چرا بدان توجه نمیشود در یکی از دستورالعمل های مبارزه با فساد حدود ۳۰۰ صفحه دستورالعمل برای تمام ابعاد مبارزه با فساد تعریف شده .
ناشناس۳۸۲۲۸۹۰۱۴:۴۷:۱۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
باید کلیه کسانی که در زمین انتخابات چه بصورت رهبران احزاب پشتیبانی یا شرکت مستقیم بعنوان کاندید ،مدعی هستند باید ابتدا ثروت های آنها و بستگان درجه یک آنها مشروعیت سنجی شود چرا کسانی با این نظر مخالفند و ترسشان از چیست فساد عامل تضعیف انقلاب است و مفسد بمانند فردی است که از پشت با چاقو به نظام حمله میکند .. همه مردم هم از این فر آیند حمایت میکنند.
ناشناس۳۸۲۲۸۹۵۱۴:۴۸:۳۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
#مناقصات و قراردادها و خرید های شرکت های دولتی در واگذاری مناقصات که همواره همواره یکی از منابع فساد بوده است.لذا چند مورد جهت کنترل و ممانعت از فساد ارایه میگردد . #مورد اول: مسأله قیمت گذاری پروژه است که هم اکنون هیچ ملاک خاصی نداشته و فرد محور و شرکت و مدیریت محور انجام و منافع عمده ای به جیب عده دخیل در آن و اضرار عمده به منابع بیت المال وارد میشود لازم است تا نرم افزار وحدت رویه در قیمت گذاری پروژه ها تدوین با ایجاد نرم افزار قیمت گذاری و برآورد پروژه ها با پایگاه داده قوی ایجاد شود و پس از ارزیابی قیمت ،با سیستم امنیت بلاک چین امکان تغییر داده ها بعد از ارزیابی امکان تغییر اطلاعات و امتیازات شرکت کنندگان در مناقصه در پایگاه داده مقدور نباشد #مورد دوم : انتخاب پیمانکار ---بایستی مناقصات و امتیاز بندی کیفی شرکت کنندگان در مناقصات باید با نرم افزار و امتیاز دهی آنلاین با قابلیت همزمان نظارت واحد های نظارتی و امنیتی بر روند امتیاز دهی انجام شود تا فساد واگذاری به شرکتهای فاقد صلاحیت موجب ضرر به منافع و‌منابع اقتصادی کشور نشود #مورد سوم :که بر تمامی معاملات شرکت های دولتی حاکم است پیگیری کمیسیون خرید است که در فاکتورها ذکر نمیشود اما در عرف به ماموران و‌مسئولان تدارکات توسط شرکت های فروشنده یا بصورت نقدی ،سکه و یا به حسابهای عمدتا خارجی این افراد واریز می شود که لازم است در جهت کنترل آن راهکاری اندیشیده شود و در راحترین حالت ارزیابی مستمر دارایی های منقول و غیر منقول مدیران و مسئولان دخیل در خرید و مدیریت پروژه و تدارکات شرکت های دولتی بطور مستمر و آنلاین است و در صورت هر نوع افزایش غیر عادی باید مورد بازخواست قرار گیرند . ..پیشگیری مقدم بر درمان
ناشناس۳۸۲۲۹۰۰۱۴:۴۹:۴۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
در سایت مرتبط دولت نظیر بسیاری از کشورهای دارای رتبه پایین فسادحتی میزان وام و طلاجات همسر فرد را هم در سایت قرار میدهند عمل کنید و نظیر چین کلیه اموال فرد خاطی و بستگانی که سهمی از فساد مکشوفه مالی دارند نه صرفا بخشی که از فساد حاصل شده ،مصادره و به نفع کشور برای ملت هزینه گردد و خود مفسد در معرض دید عموم اعدام گرددنه فقط با حروف الفبا،م.هیا ش.ن،یا ح.ف،م.ج ...از آنها یاد شود مفسد باید ابرویش برود زیرا فقر و فساد را برجامعه تحمیل کرده و با رانت و فساد اموال ملت و نظام را تصاحب کرده فرق بین خادم و خاین باید مشخص شود شعار ندهید عمل کنیدواقعا ملت از فساد ناراضی هستند واقعا فساد تیشه به ریشه پشتوانه نظام است و معاندان آن را با بوق کرنا بعنوان سلاح علیه نظام بکار می‌گیرند .
ناشناس۳۸۲۲۹۰۴۱۴:۵۰:۲۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
چرا وزارت اقتصاد نظیر بسیاری از کشورها در جهت ممانعت از فرار مالیاتب و کشف مخفی‌کاری درآمدی (شخصیت های حقیقی و حقوقی) ماهانه میزان افزایش ثروت منقول و غیر منقول افراد را از لحاظ همخوانی با فعالیت شخصیت حقیقی/حقوقی ،مورددبازبینی قرار نمی‌دهد ،اینگونه تفاوت بین اظهارنامه درآمدی با آنچه که از طریق سازمان امور مالیاتی به روش بالا حاصل شده ،درستی یا نادرستی اظهارنامه اشخاص و مودیان مالیاتی شفاف سازی و صحت سنجی شده و از فرار مالیاتی ممانعت و بموازات از فساد هم پیشگیری میشود
ناشناس۳۸۲۲۹۰۶۱۴:۵۰:۵۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
اینهمه واحد های قانونگذاری و نظارتی و ...داریم و همه هم از مالیات مردم حقوق می‌گیرند چرا اینهمه مکرراً جرایم مفسدانه تکرار میشود غیر از مجازات افراد مفسد بایستی واحد های نظارتی و قوانین و مجازات‌ها هم مورد بازبینی قرار گیرد و ترک فعل آنها مورد رسیدگی و قصور آنها هم شامل مجازات شود قطعا قوانین بازدارنده نیست مجازات‌ها بازدارنده نیست مدیریت و نظارت ها کافی نیست و مدیریتشان بدرستی انجام نمیشود میدانید هر عمل مفسدانه و کلاه برداری چه فشار روانی و مالی به ملت وارد میکند وقتی مفسدان را برایشان هتل داخل زندان درست میکنید معلوم است جرم فساد مکرر میشود و اینگونه مجازات های فاقد بازدارندگی موجب تبلیغ فساد است فرد مفسد و کلاهبردار میخواهد برادر و فامیل و فرزند هر کسی باشد مفسد فی الارض است و باید اعدام شود
ناشناس۳۸۲۲۹۰۹۱۴:۵۱:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
علت تعدد اختلاسها و سو مدیریت ها عدم مجازات درخور و بایسته است که موجب جری تر شدن مجرمان و متخلفان شده است،با مجرمان خاص رانتدار با جرایم اختلاس نجومی که در زندان سوییت خصوصی و مرخصی ممتد دارند مگر میشود فساد و اختلاس را کنترل کرد
ناشناس۳۸۲۲۹۱۱۱۴:۵۳:۲۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
دولت باید کوچک سازی شود ۸۳ درصد بودجه برای مخارج جاری دولت میرود بهره وری هم در حد ۲۰ دقیقه ..
ناشناس۳۸۲۲۹۱۳۱۴:۵۵:۰۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
یک سوال عجیب چرا بعنوان نمونه برای دزدیدن گوسفند دست فلان سارق را قطع می‌کنند اما در پروژه های اختلاس میلیاردی که باید مجازات بسیار بیشتر و تمام اموال اختلاسگران مشارکت کنندگان در آن من جمله اموال بستگان درجه یک آنها (نظیر سیاست مبارزه با فساد چین )مصادره و افراد اعدام شوند اینگونه نمیشود فلسفه چیست باید مجازات بازدارنده باشد نه مبلغ ..وو‌وقتی اخوی فلان رییس جمهور در زندان دایم المرخصی یا فرزند فلان سیاستمدار بواسطه میلیونها دلار ارتشا در توتال و استات اویل و کرسنت و...در سوییت اختصاصی در زندان و دایم المرخصی بسر برد انتظار داریم اختلاس یقه سفیدهای متنفذ سیستم را درگیر فساد نکند کجایش عقلایی است
ناشناس۳۸۲۳۱۲۳۱۸:۱۱:۳۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
سلطان سکه اعدام شد درست شد؟ حکم اعدام بابک زنجانی صادر شد کسی نپرسید چه کسی اجازه این همه فسادو به بابک زنجانی داد مشکل جای دیگه است ادمها مهره هستن
صمصام۳۸۲۲۴۹۱۱۱:۰۵:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
کمترین تاثیر فساد اقتصادی بی اعتمادی مردم به نظام حاکم خواهد بود
ناشناس۳۸۲۲۸۸۷۱۴:۴۵:۴۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
1-در بعد مجازات باید نظیر چین در مورد مفسدان کلیه اموال نه صرفا بازگرداندن مال ناشی از فساد ،مربوط به مفسد ،و زن و فرزندانش باید مصادره شود و خودش و تمام عوامل باند مافیایی فساد اعدام شوند ،این مجازات سبک تبلیغات فساد است هر کسی ریسک فساد را با توجه به مجازات سبک آن و استفاده از نفوذ مفسدان با پول یادآور فساد ،بجان میخرد ۲-در بعد پیشگیری باید آنلاین و روزانه همه اموال کارکنان دولت و سیاسیون فعلی و اسبق سریعا مشروعیت سنجی شود و اموال حرام مصادره شود ۳-همزمان کلیه اموال تک تک افراد کشور با اولویت کارکنان دولت و سیاسیون و بستگان درجه یک آنها نظیر تمام دنیا بروز و روز بروز کنترل شود تا اگر افزایشی در اموال هر کدام رخ داد بعنوان شاخص فساد سریعا تشخیص و فرد خاطی در مجله اپل فساد شناسایی و اموالش آنهم کل اموال مصادره شود ...همه اینها نیاز به نظارت چند لایه حتی در خصوص واحد های نظارتی دارد که خروجی آن واحد هم صحت سنجی شود تا مانع فرار مفسد یا مجازات سبک آن نشود ...نه اینکه یک واحد نظار تی با صدور رای یک مفسد را تبرعه کند و اموال از چنگ مردم برود
ناشناس۳۸۲۲۵۰۵۱۱:۱۶:۳۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
فساد سیستمی در سایه انحصار حکومتی شکل میگیرد
ناشناس۳۸۲۲۵۱۲۱۱:۱۹:۴۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
پرونده دبش برای سال 98 به بعد هست اما حکم هایی که داده شد که برای 1400 به بعد هست کاملا گویا هست چگونه می‌توان ناقص برخورد کرد!!
ناشناس۳۸۲۲۵۱۴۱۱:۲۰:۴۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
اول از همه زمینه فساد ها باید جلوگیری شود مانند ارز های رانتی
ناشناس۳۸۲۲۵۱۶۱۱:۲۲:۵۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
فساد اقتصادي چه مي كند ؟ --------------------------------- « ًفساد اقتصادي » ، اقتصاد هر مملكتي را فاسد مي كند ، وقتي اقتصاد مملكتي فاسد و خراب شد پس : تا آنجا كه عقل اين دعا گو ، قد مي دهد و در اين باره اين فساد سخن هاي بسياري گفته شده است ، ، فساد اقتصادي « اُم الفساد » است ، مادر همه فساد هاست ! اقتصاد کشور را بيمار و فاسد مي سازد ، وقتي اقتصاد فاسد شد ، فقط اين سفره مردم نيست كه كوچك و كوچك مي كند ، بلكه اين فساد دين و دنيا و آخرت و اعتقادات مردم را هم از بين مي برد و نا بود مي سازد ! حديثي است از پيامبر اكرم كه مي فرمايد : « من لا معاش له ، لامعادله » ! يعني كسي كه معاشي ندارد ، آخرتي هم ندارد » !! بديهي است اين حديث يك سفارش و آموزه « اسلامي » است فساد اقتصادي مانند « موريانه » است ، كه كم كم مي پوساند ، از بين مي برد ، اما كسي ملتفت نيست ! پس بياييم همه و همه پناه ببريم به خدا از شر شيطان و از شر « فساد اقتصادي » !!
ناشناس۳۸۲۲۶۲۴۱۲:۲۷:۰۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
علم الهدی: ما امروز به شدت تحت محاصره دشمن به‌وسیله رسانه هستیم / دشمن با سلطه رسانه‌ای آنچه می‌خواهد را به صورت ذهنیت برای مردم ما به وجود می‌آورد؛ مردم نیز برحسب این ذهنیت تصمیم می‌گیرند و حرف می‌زنند / یکی از مشکلات امروز این است که ما حدسیات خود را به صورت خبر بیان می‌کنیم و شایعات دروغ بین مردم پخش می‌شود
ناشناس۳۸۲۲۵۳۲۱۱:۳۴:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
فساد اقتصادی از اونجایی شروع شد که به واسطه ی خدمات پدر ، بر دزدی‌های پسر سرپوش گذاشتند و رودربایستی رو با منافع ملی جابجا کردند .
ناشناس۳۸۲۲۶۳۲۱۲:۳۱:۲۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
عامل اصلی شروع فساد احمدی‌نژاد بود که سازمان برنامه و بودجه را منحل کرد. یعنی تنها سازمانی رو که می توانست بر روند نقل و انتقالات مالی سازمان ها و وزارتخانه‌ها نظارت داشته باشه رو از بین برد. سازمانی که جایگزین آن شد هرگز نتوانست نقش اولیه رو در این زمینه به عهده بگیره. دومین عامل تحریم های کشور بود که در مسیر دور زدن هر اقدامی رو در این جهت مباح می دانست و خیلی از مقامات از این وضع سوء‌استفاده کردند. سومین عامل عدم وجود افرادی شجاع بود برای این که فسادها را اعلام کنند، به علت فضای امنیتی موجود که هنوز هم وجود داره. چهارمین عامل فاصله افتادن بین مقامات و مردم هست که نه مردم مقامات رو از خودشان می دانند و نه مقامات مردم را. برای همین و برای روز مبادا اقدام به ذخیره کردن مال هایی از خزانه مردم می‌کنند. و بسیاری علل دیگر که همه اش از بی‌برنامگی و عدم شفافیت مالی سرچشمه می‌گیره!
ناشناس۳۸۲۲۸۵۳۱۴:۲۷:۳۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
مثلا کرباسچی ( حزب کارگزاران سازندگی ) که مفسد اقتصادی و شهردار دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی بود به احمدی نژاد مربوط است ؟ یا فساد اقتصادی توسط فاضل خداداد ( که اعدام شد ) در بانک ولی الله سیف ، به احمدی نژاد مربوط بود ؟
ناشناس۳۸۲۲۹۸۳۱۵:۵۴:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
بیشترین فساد از دوره احمدی‌نژاد به این طرف بوده! به آمار رجوع کنید.
ناشناس۳۸۲۳۳۹۸۲۰:۴۵:۰۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
بیشترین مفاسد اقتصادی مربوط به دولت روحانی بود به امار رجوع کنید.
ناشناس۳۸۲۳۱۲۱۱۸:۱۱:۲۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
خیر،ولی دکل‌های گمشده و ۸۰۰ میلیارد دلار بدون خط و نشان ،بله مربوطه !
ناشناس۳۸۲۳۳۹۶۲۰:۴۳:۳۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
دکل دزدی نفتی که کار اصلاح طلبان بود اقازاده مهاجرانی در این مورد متهم شد.
ناشناس۳۸۲۲۹۲۲۱۴:۵۹:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
مفاسد عظیم رشت الکتریک و توتال و استات اویل و اختلاس شهرام جزایری و فاضل خداداد و غیره مربوط به دولتهای قبل از احمدی نژاد بود.
ناشناس۳۸۲۳۰۱۱۱۶:۱۷:۳۸ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
مفاسد مهدی جهانگیری و حسین فریدون و شبنم نعمت زاده و پدیده شاندیز و هپکو و هفت تپه و کشت و صنعت مغان و صندوق فرهنگیان و بانک سرمایه و فولاد و پتروشیمی و..... مربوط به دولت روحانی بود.
ناشناس۳۸۲۳۶۴۵۰۰:۵۹:۲۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
محکومیت اخیر دو وزیر مربوط به کدام دولت است؟!
ناشناس۳۸۲۲۶۸۳۱۲:۵۵:۵۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
همان کاری را می کند که دلار 100 هزار تومانی با ما می کند
مانا۳۸۲۲۷۹۳۱۳:۵۸:۱۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
عامل اصلی نپیوستن به fatf است که مسیر این پولها را شفاف می کند ولی عده‌ای به شدت با پیوستن مخالفت می کنند که به نظر می‌رسد که منافعی دارند!
ناشناس۳۸۲۲۹۲۹۱۵:۰۲:۲۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
منوچین وزیر خزانه داری امریکا گفته بود استاندارد FATF مانع دور زدن تحریم ها می شود. همتی هم در سال 98 گفته بود FATF هیچ تاثیری بر اقتصاد کشور ندارد!
ناشناس۳۸۲۲۹۹۱۱۵:۵۹:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ایران از 41 بند (fatf) 39 تای آن را پذیرفته ولی آن ها تقریبا نیمی از آن را از ما نپذیرفته اند برای چه برویم 2 تای دیگر را هم قبول کنیم در حالیکه کشورهای دیگر به اندازه ما نپذیرفته اند و مشکلی هم برایشان پیش نیاورده اند؟؟؟
ناشناس۳۸۲۲۸۳۲۱۴:۱۹:۰۸ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
۱ـ ایجاد نا امیدی در مردم و از بین بردن اعتماد مردم به حاکمیت . ۲ـ نا امن کردن فضای اقتصادی برای سرمایه گذاران و کارآفرینان و هر کسی که میخواهد تلاش سالم اقتصادی در کشور انجام دهد . ۳ـ تشویق به قانون گریزی ، و به تبع آن افزایش مداوم فساد . ۴ـ فرار سرمایه های اقتصادی و سرمایه های انسانی که فکر بکر اقتصادی دارند به خارج از کشور . ۵ـ ایجاد یک مانع بزرگ برای سرمایه گذاران خارجی ( سرمایه گذاران خارجی سرمایه خود را در فضای آلوده به فساد اقتصادی وارد نمیکنند ) ۶ـ ..... و دهها مورد ریز و درشت دیگر که همه به ضرر کشور و ملت است .
ناشناس۳۸۲۲۹۳۸۱۵:۱۵:۰۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
برای مبارزه با اژدهای هفت سر فساد اقتصادی که پایه و اساس مابقی فسادهای خانوادگی و اجتماعی کشور ما میباشد باید اول سر اصلی این اژدها شناسایی شده و سپس به طور مستقیم حمله کرد و سر اصلی را از پیکره جدا ساخت .
ناشناس۳۸۲۲۹۸۶۱۵:۵۶:۱۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
خیلی ساده و واضح است که ، فساد اقتصادی زندگی عامه ی مردم را به فلاکت و زندگی عده ی رانت خور و فاسد را مرفه و مملو از ثروت میکند .
ناشناس۳۸۲۳۰۸۵۱۷:۳۲:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
یکی از منشاهای فساد اداری ، عدم در نظر گرفتن عدالت به مستخدمین هم‌تراز است. مثلا یک کارمند دبیرخانه در بیشتر وزارتخانه ها خیلی کمتر از کارمند هم‌تراز در وزارت نفت و شرکت نفت دریافتی دارد. چرا سیستم این نوع بی‌عدالتی را ادامه میدهد؟
کاوه۳۸۲۳۱۳۶۱۸:۲۲:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
فساد سازمان یافته بخاطر کوتاهی مسئولان بالاخص بازرسی کل کشور بوجود می آید.
ناشناس۳۸۲۳۸۴۰۰۷:۱۹:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
در حال حاضر افرادی دو تابعیتی هستند که شغل اصلی آقایان دور زدن تحریم هاست و از این طریق صاحب سرمایه های افسانه ای شده اند، جالبه که خانواده بسیاری از این عزیزان در آمریکا ساکن هستند و زندگی های اشرافی دارند، عملا خود آمریکایی ها نه تنها با تحریم ها به ما ضربه می زنند بلکه با ایجاد محیط امن برای کاسبان تحریم ها سرمایه های این افراد رو هم جذب خود می کنند.
امید یاوری دارانی۳۸۲۴۳۷۰۱۶:۴۳:۲۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
چه فرقی می کند مفسدین از کدام جناح باشند؟ از دوره احمدی نژاد شروع شده باشد یا رفسنجانی پایه گذار شروع ان باشد ؟ ملت چه نقشی در مبارزه با فساد دارد؟ عدم شفافیت و عدم نظارت باعث شده تا فسادهای عظیمی در این چند سال بوقوع بپیوندد .مجازات سنگین محکومین چه تاثیری داشته است؟ اعدام یا حبس ابد کدام درد از مردم دوا نموده است؟ ریشه فساد را بخشکانید تا مفسده ای شکل نگیرد .وگرنه با اعدام و زندان چیزی درست نخواهد شد.
yektanetتریبون

آخرین عناوین