نامه ایران به شورای امنیت سازمان ملل در خصوص اظهارات ضد ایرانی ترامپ

  4031123138 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

«امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه ای به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل، اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را «نگران‌کننده و غیرمسئولانه» دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه این تهدید بی‌پروا را رد و محکوم می‌کند.

نامه ایران به شورای امنیت سازمان ملل در خصوص اظهارات ضد ایرانی ترامپ

به گزارش ایرنا، سفیر ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نامه خود به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: این اظهارات بی‌پروا و تحریک‌آمیز نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد، علی‌الخصوص ماده ۲ (۴) است که تهدید یا استفاده از زور علیه دولت‌های مستقل را به صراحت ممنوع کرده است.

ایروانی اضافه کرد: چنین اقدام تحریک‌آمیزی نیز از طریق سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که در «یادداشت ریاست‌جمهوری امنیت ملی» مورخ ۴ فوریه ۲۰۲۵ به تفصیل آمده است، تشدید شده و ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده است. سیاست مزبور شامل اعمال تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی و تشدید خصومت علیه ایران بوده و آشکارا اصول بنیادین و هنجارهای حقوق بین‌الملل را نقض می‌کند.

متن کامل نامه امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص اظهارات دانلد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به شرح زیر است:

بسم االله الرحمن الرحیم

عالیجناب،

پیرو دستور دولت متبوعم، مکاتبه حاضر جهت جلب توجه شورای امنیت سازمان ملل متحد به اظهارات عمیقاً نگران‌کننده و غیرمسئولانه رئیس‌جمهور ایالات متحده ارسال می‌گردد. وی به‌طور علنی، جمهوری اسلامی ایران را به استفاده از زور تهدید کرده است. به گزارش نیویورک پست، رئیس‌جمهور آمریکا اظهار داشته است: «ترجیح می‌دهم که با ایران بر سر مسائل غیرهسته‌ای به توافقی دست یابم، تا اینکه آن را بمباران کنم. آن‌ها نمی‌خواهند بمیرند؛ هیچ‌کس نمی‌خواهد بمیرد.»

علاوه بر این، وی در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز در روز دوشنبه، ۱۰ فوریه ۲۰۲۵، بار دیگر همان لحن جنگ‌طلبانه را تکرار نموده و اعلام کرده است:«ترجیح می‌دهم بدون بمباران ِآن‌ها به توافق دست پیدا کنم.» وی سپس افزود: «دو راه برای جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای وجود دارد: بمباران یا تکه کاغذی امضاشده.»

این اظهارات بی‌پروا و تحریک‌آمیز نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد، علی‌الخصوص ماده ۲ (۴) است که تهدید یا استفاده از زور علیه دولت‌های مستقل را به صراحت ممنوع کرده است. چنین اقدام تحریک‌آمیزی نیز از طریق سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که در «یادداشت ریاست‌جمهوری امنیت ملی» مورخ ۴ فوریه ۲۰۲۵ به تفصیل آمده است، تشدید شده و ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده است. سیاست مزبور شامل اعمال تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی و تشدید خصومت علیه ایران بوده و آشکارا اصول بنیادین و هنجارهای حقوق بین‌الملل را نقض می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران قاطعانه این تهدید بی‌پروا را رد و محکوم می‌کند. شورای امنیت سازمان ملل متحد نباید در برابر چنین لفاظی آشکاری در خصوص تهدید به استفاده از زور، سکوت اختیار کند. عادی‌سازی تهدید به حمله نظامی یک سابقه خطرناک ایجاد خواهد کرد که باید به‌طور قاطع محکوم شود. جمهوری اسلامی ایران هشدار می‌دهد که هرگونه اقدام تجاوزکارانه، پیامدهای شدیدی خواهد داشت که تمام مسئولیت آن برعهده ایالات متحده خواهد بود.

ایران، به‌عنوان عضوی مسئول در سازمان ملل متحد که متعهد به حفظ صلح، امنیت و همکاری بین‌المللی است، قاطعانه از حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع ملی خود در برابر هرگونه اقدام خصمانه دفاع خواهد کرد.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.

احترامات فائقه را تجدید می‌نماید

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۸۴۱۳۲۲۲:۵۳:۰۹ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
7 اکتبر خیلی از حقایق را اشکار کرد یکیش اینکه سازمان ملل مترسک سرجالیز امریکاس تنها راه ایمن ماندن از جنگ افزایش توان بازدارندگی نظامیه
ناشناس۳۷۸۴۴۸۱۰۸:۴۰:۲۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند
ناشناس۳۷۸۴۶۴۶۱۰:۲۰:۱۹ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
 .دکتر مک آدامز که شخصیت ترامپ را به‌دقت بررسی کرده، معتقد است او در طول عمرش صفت‌هایی را به نمایش گذاشته است که شما از رئیس‌جمهوری آمریکا انتظار ندارید؛ برون‌گرایی بسیار بالا که با توافق‌پذیری بسیار پایین ترکیب شده است. نتیجه ترکیب این سطح از برون‌گرایی با توافق‌پذیری پایین که یکی از پنج عامل بزرگ شخصیتی نامیده می‌شود، بی‌اعتباری و حتی خطرناک‌بودن مذاکره با اوست، چراکه مطالعات روان‌شناسی شخصیت نشان می‌دهد افرادی که برون‌گرایی بالا و توافق‌پذیری پایینی دارند، از حس همدلی بی‌بهره‌اند. همچنین حیله‌گر، غیرقابل اعتماد و بدبین‌اند که از تصمیمات و انتخاب‌های خطرناک هراسی ندارند و اتفاقا این‌گونه تصمیمات به آنها هیجان‌های مثبتی هدیه می‌دهد....مذاکره‌کننده‌ای مانند ترامپ که به میز مذاکره به‌مثابه صحنه نمایشی می‌نگرد که مخاطبی در سطح جهانی دارد و به‌هیچ‌وجه ردی از میل به توافقی برد-برد را نمی‌توان در زندگی و باورهای او دید؛ در انتهای مذاکره یا حتی اواسط آن به زیر میز خواهد زد
ناشناس۳۷۸۴۶۹۳۱۰:۵۰:۱۸ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
سفیر اسرائیل در آمریکا، تأکید کرد که تنها راه حل مؤثر برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران، توافقی مشابه مدل لیبی است، که شامل تخریب کامل زیرساخت‌های هسته‌ای و جمع‌آوری اورانیوم غنی‌شده این کشور باشد. یحیئیل لیتر روز شنبه در گفتگو با فاکس‌نیوز اعلام کرد
yektanetتریبون

آخرین عناوین