مردم و نگاه صاحب‌اختیارانه به انقلاب اسلامی

محسن ردادی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه، گروه سیاسی الف،   4031123046 ۳۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
مردم و نگاه صاحب‌اختیارانه به انقلاب اسلامی

۱- درباره نسبت مردم با انقلاب اسلامی ایران باید به یک نکته مهم توجه شود. اساسا انقلاب، فارغ از مکان و زمانش، در وهله اول با حضور مردم رخ می‌دهد. به تعبیری این مردم هستند که رکن و اساس اولیه وقوع انقلاب به شمار می‌روند و عوامل دیگر در رده دوم قرار می گیرند. اگر این اولویت بندی بهم بخورد دیگر اسم آن انقلاب نیست بلکه به طور مثال اگر قوای نظامی ارجحیت پیدا کنند نامش کودتا خواهد شد، نه انقلاب. از این رو ذاتی انقلاب اسلامی در ارتباط بودن با مردم است. 

۲- درمورد ایران و انقلاب اسلامی هم وضع به همین شکل است، اساسا مردمی هستند که انقلاب را از آنِ خود دانسته و نسبت به آن حساسیت دارند. برای همن هم هست که با وجود سختی‌ها و دشواری‌ها همچنان وفاداری به انقلاب اسلامی وجود دارند که از آن حمایت می‌نمایند. حتی این احساس تعلق گاهی به قدری شدید است که مردم برخی مسئولان انقلاب و جمهوری اسلامی را نسبت به خودشان به انقلاب اسلامی بیگانه دانسته و در برابر رخدادهایی که موجب تضعیف کشور یا بدبین شدن به انقلاب اسلامی شود واکنش نشان می‌دهند. 

۳- اما در آنسو وضعیت نسبت اپوزیسیون با مردم چگونه است؟ این نسبت و ارتباط چندان پیچیده نیست، اما نیاز به توضیح دارد. اساسا مردم در هیچ یک از اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی موجود در جناح مخالف جمهوری اسلامی جایگاه و نقشی ندارند. آن‌ها نگاهشان به مردم تنها نگاه ابزارگونه جهت نیل به اهدف است. کافی است به تحرکات آنان در دو دهه اخیر نگریسته شود، اپوزیسیون سعی کرده است تنها با استفاده از برخی وقایع سیاسی و اجتماعی مثل سال 96، 98 و 1401 بهره خود را ببرد و سپر این موضوع را هم مردم قرار دهد. در واقع اپوزیسیون، بالاخص سلطنت‌طلبان، کماکان کینه مردم را به دل دارند و زخمی که جامعه ایران در سال ۵۷ به آنان زد برایشان تازه است. این افراد دائما در حال تحقیر مردم ایران هستند و اشاره دارند که هرچه سختی در کشور است حق مردم است. اگر هم آنان در تریبون هایی از مردم و حقوق آنان سخن می گویند، تنها به جهت استفاده ابزاری است نه به عنوان بک رکن حقیقی و ذاتی. 

۴-تمام بروز و ظهور اپوزیسیون در این سالها به مدد برخی نارضایتی های موجود در کشور  بوده است. به تعبیر بهتر باید گفت اگر مشکل و نارضایتی در ایران نباشد این اپوزیسیون هم حرفی برای گفتن ندارد و اصلا ماهیت‌اش مبتنی بر مشکل مردم است. از این روست که در می یابیم چرا نگاه آنان به مردم کاملا ابزارگونه و منفعت‌طلبانه است. کافی است نقدی به رهبران اپوزیسیون شود، آنگاه حجمی از فحاشی و توهین به شخص ناقد روانه خواهد شد که چرا و به چه دلیلی از رهبر آنان انتقاد شده است! این ماهیت اپوزیسیون جمهوری اسلامی است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۸۳۱۸۳۱۲:۲۶:۰۲ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
قدرت یک کشور فقط و فقط در میزان رضایت مندی مردم از مقامات آن کشور نهفته است.
ناشناس۳۷۸۳۲۵۲۱۳:۰۷:۲۱ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
مردم کجای این روابط خارجی کشور هستند .
ناشناس۳۷۸۳۲۷۳۱۳:۱۷:۱۰ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
پزشکیان در این 6 ماه چه کاری انجام داده؟ به کدامیک از وعده هایش عمل کرده؟
ناشناس۳۷۸۳۶۵۸۱۷:۵۹:۵۵ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
مردم اکراین با نسبت بالا به زلنسکی رای دادند اما چون این کشور در حد لازم، قدرت نداشت مورد هجوم قرار گرفت و هزاران کشته داد و بنابر قول زلنسکی اگر قبلی ها تاسیسات هسته ای را تعطیل نکرده بودند کسی جرات حمله به اکراین را نداشت و این همه آسیب متوجه اکراین نمی شد
ناشناس۳۷۸۴۲۴۶۰۰:۲۸:۳۲ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
این انقلاب مردمی بود ومردمی خواهد ماند
ناشناس۳۷۸۳۱۸۵۱۲:۲۸:۳۴ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
چرا این مردم باید سالها در این وضعیت اقتصادی قرار داشته باشند. داشتن خانه، ماشین، سفره رنگین و حتی ازدواج برای اکثریت مردم تبدیل به آرزو شده است.
ناشناس۳۷۸۳۱۹۴۱۲:۳۴:۳۷ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
آنچه که مردم را ناامید می کند، نبود عدالت اجتماعی است.اختلاف طبقاتی بسیار زیاد شده است. متاسفانه خیلی از مسئولان هم در طبقه عیان قرار داشته و به این ترتیب از سختی های طبقات ضعیف خبر ندارند.
ناشناس۳۷۸۳۲۰۳۱۲:۳۹:۲۱ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
تمام جناهها و جریانهای سیاسی اعم از اصولگرا و اصلاح طلب، کارگزاران حاکمیت هستند. در همین ماجرای گفتگو با آمریکا، آنهایی که صحبت از الزام مذاکره می کردند، نظیر عارف، ظریف، پزشکیان و.... بعد از سخنرانی رهبری، از نظر خود دست کشیدند.
ناشناس۳۷۸۳۲۶۵۱۳:۱۳:۱۲ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
طیف غربگرا هیچ قرابتی با انقلاب ندارند
ناشناس۳۷۸۳۳۷۵۱۴:۱۷:۰۱ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
طیف شرقگرا ها هم هیچ نسبتی با انقلاب ندارند زیرا شعار ما نه شرقی و نه غربی بود
ناشناس۳۷۸۳۵۱۱۱۵:۴۴:۰۰ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
شما که گفتی شرق گرا، در حال حاصر شرق گرا نداریم و آنان در تصمیم گیری ها نفوذ ندارند و آن چیزی که داریم همکاری هست و نه دخالت دادن آنان در امور داخلی ایران و فقط با برجام شرق هم در امور داخلی ایران دخالت داده شد چیزی که شما با افتخار..... اما غرب گرا در تصمیم گیری داریم که می خواهند...
ناشناس۳۷۸۳۲۶۶۱۳:۱۴:۴۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
کافی است مصاحبه اخیر پزشکیان با سی ان ان را یک بار دیگر ببینید. ترتیب دادن چنین مصاحبه ای و سوال و جوابهایی که در آن مطرح شد، همه حکایت از تمایل پزشکیان برای گفتگو با آمریکا بود.
ناشناس۳۷۸۳۲۰۷۱۲:۴۱:۰۹ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
در تمام کشورهای جهان جریانهایی تحت عنوان اپوزوسیون وجود دارند. وجود اپوزوسیون در ایران تعجب برانگیز نیست.
ناشناس۳۷۸۳۵۱۲۱۵:۴۵:۱۳ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
اپوزیسیون خارجی ها با اپوزیسیون ایران از زمین تا آسمان فرق دارند!!
ناشناس۳۷۸۳۲۱۱۱۲:۴۳:۱۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
سوال این است: حال که پرونده مذاکره با آمریکا بسته شد، چه راه حل ها و برنامه هایی برای مقابله با آمریکا وجود دارد؟ چطور می شود وضعیت اقتصاد کشور را درست کرد؟
ناشناس۳۷۸۳۳۸۳۱۴:۱۹:۴۳ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
متاسفانه حاکمیت هیچ ایده جایگزینی برای اداره کشور در شرایط تحریمی ندارد و به همین خاطر وضعیت روز بروز بدتر میشود و حق این است که اگر راهکاری برای خلاصی کشور از تحریم ها ندارید باید برنامه هایتان متمرکز بر رفع تحریم کنید
ناشناس۳۷۸۳۵۱۵۱۵:۴۷:۳۴ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
ایده خاصی لازم نیست سند 20 ساله کشور را اجرا کنید که همه چیز آن جامع هست (حتی نصف ان اجرا شود اوضاع تفاوت خواهد کرد) که به جای آن 20 سال کشور را بازیچه دشمنان کردید و دهه 90 با توافق کشور را عقب بردید
ناشناس۳۷۸۳۲۱۵۱۲:۴۵:۳۴ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
ارزش پول ملی در مدت یک سال به نصف کاهش یافت. چرا حاکمیت و به ویژه دولت نتوانست جلوی این امر را بگیرد؟ اگر این وضعیت به همین صورت پیش برود چه خواهد شد؟
ناشناس۳۷۸۳۲۱۷۱۲:۴۹:۲۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
دولت پزشکیان فاقد برنامه است. چرا باید همه ذخیره گازوییل کشور صادر شود و نیروگاهها و کارخانه ها مازوت سوزی کنند؟ چرا باید تمام ذخایر سیب زمینی به خارج صادر شود تا جاییکه مجبور به واردات سیب زمینی شویم؟ تولید سیب زمینی در ایران 3 برابر نیاز کشور است! چرا باید روزی 20 میلیون لیتر بنزین در کشور گم شود، تا جاییکه مجبور به واردات بنزین شویم؟
ناشناس۳۷۸۳۳۵۰۱۳:۵۸:۱۹ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
قطعا در مورد ماجرای سیب زمینی، دولت مقصر است.
ناشناس۳۷۸۳۳۶۹۱۴:۱۳:۱۸ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
دولت با برنامه رو هم تو این مملکت دیدیم .شما مشکل رو باید ریشه ایی حل کنی دلار شد ۹۴هزهر تومن شما دنبال چی هستی؟؟
ناشناس۳۷۸۳۶۶۷۱۸:۰۶:۲۱ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
هر چی تقصیر دولت نباشه دلار که مشخصا تقصیر اقدامات و گفتار وزیر اقتصاد این دولت هست
ناشناس۳۷۸۳۳۸۹۱۴:۲۱:۳۹ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
دولت فقط بخش کوچکی از حاکمیت است .
ناشناس۳۷۸۳۵۱۶۱۵:۴۹:۵۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
دولت فعلی لطف کند دلار را بالاتر از تورم نبرد و یا از عمد برق خانه ها را قطع نکند کافی هست!
ناشناس۳۷۸۳۲۳۶۱۲:۵۹:۲۹ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
محسن رضایی: ترامپ از سر راه ملت ایران کنار نرود، سیلی محکمی می‌خورد.
ناشناس۳۷۸۳۲۹۵۱۳:۳۱:۴۲ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
مردم صاحب اختيار هستند ؟ چه اختياري ؟
ناشناس۳۷۸۳۳۲۲۱۳:۳۹:۵۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
پدیده های اجتماعی در صورتی مفید هستند که باعث پیشرفت و افزایش رفاه مردم باشند.
ناشناس۳۷۸۳۳۹۵۱۴:۲۳:۲۳ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
شاخص مردم انتخابات هست . همیشه تو مذاکرات شروط را طرف قوی تعیین می کند نه ضعیف طرف قوی داره میگه بیا شروط من رو بپذیر و الا منتظر تخریب و بمباران باش .
ناشناس۳۷۸۳۴۷۸۱۵:۱۲:۳۷ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
تعداد زیادی از همین مردم در اخرین انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکردند. مسئولان چگونه خواستهای آنان را درک و اجابت می کنند؟
ناشناس۳۷۸۴۲۵۲۰۰:۳۲:۵۵ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
در جواب دوستمون که میگه قوی شروط رو معین میکنه. لزما دیگران نباید چون او قوی است بپذیرند.(والا این استدلال شما توجیه ظلم پذیر بودنه). بماند کسی که امریکا رو ابرقدرت می پنداره رسما توحیدش مشکل داره و باید در اعتقادات و ایمانش به پروردگار تأملی بنماید
yektanetتریبون

آخرین عناوین