طرح جدید برقی‌سازی و ارتقای ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر

  4031116040

یکی از پیشنهاداتی که اخیرا مطرح شده و در نشستی در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته، بحث اجازه دولت به بخش خصوصی برای واردات خودروی برقی، با شرط سرمایه‌گذاری در ایجاد ظرفیت‌های تولید برق تجدیدپذیر در کشور است.

طرح جدید برقی‌سازی و ارتقای ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر

به گزارش تسنیم، روز گذشته "یزدان رضایی" معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو اعلام کرد که در حالی برنامه هفتم توسعه تلکیف کرده در طی 5 سال 12 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور احداث شود، اما وزارت نیرو با توجه به شرایط کشور (میزان ناترازی برق و نیاز به متنوع سازی سبد تأمین برق کشور) پیشنهاد احداث 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را در 4 سال فعالیت دولت چهاردهم مطرح و در این زمینه اعلام آمادگی کرده است که رئیس جمهور شخصا از این پیشنهاد، اعلام حمایت نموده است.

وزارت نیرو اقدام بزرگی را برای احداث 30 هزار مگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر کلید زده که قرار است تا شهریورماه 1404 بالغ بر 3500 مگاوات آن به مدار بیاد. در این مسیر، یکی از چالش‌های اصلی و شاید اصلی‌ترین چالش، بحث تأمین مالی و جذب سرمایه‌گذار است.

بیشتر بخوانیداحداث 30000 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا 3 سال آینده
قراردادهای خرید تضمینی برق، ماده 12 قانون رفع موانع تولید، تابلوی سبز بورس انرژی، ماده 61 اصلاح الگوی مصرف، سرمایه‌گذاری صنایع و نهادهای عمومی و دولتی، روش‌های مختلف تأمین مالی پروژه‌های تجدیدپذیر است که با وجود موثر بودن در جذب سرمایة گذار، هنوز تا نیاز واقعی جذب سرمایه در این حوزه، فاصله معناداری داریم.

یکی از پیشنهاداتی که اخیرا مطرح شده و در نشستی در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته، بحث اجازه دولت به بخش خصوصی برای واردات خودروی برقی، با شرط سرمایه‌گذاری در ایجاد ظرفیت‌های تولید برق تجدیدپذیر در کشور است.

با این طرح ‌می توان دو هدف مهم برقی سازی ناوگان حمل‌و نقل کشور و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را بدون تحمیل بار اضافی به بودجه عمومی، محقق کرد.

مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در این خصوص گفت: جلسه‌ای برگزار شد که پیشنهاد سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی واردکننده خودروهای برقی مطرح شد.

وی افزود: این طرح، طرح خوبی است و از جهت‌های مختلف برای کشور مزایایی به همراه دارد که باید موانع آن را برطرف کنیم؛ در واقع دولت و به ویژه وزارت صمت باید موانع آن را برطرف کنند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه "در قانون هم اولویت به واردات خودروی برقی و هیبریدی داده شده است"، گفت: بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده که در این طرح، به‌ازای واردات خودروی برقی، 10 برابر مصرف برق هر خودرویی که وارد می‌کند، در ایجاد ظرفیت جدید تولید برق تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کند.

وی ادامه داد: طبق این طرح، میانگین مصرف هر خودرو یک‌‌کیلووات است که به‌ازای واردات هر خودروی برقی، 10 کیلووات باید در انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری شود و در جاده های کشور هم با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی واردکننده خودروی برقی، ایستگاه‌های شارژ احداث شود.

طاهری خاطرنشان کرد: در واقع قرار نیست بار هزینه‌ای به دولت تحمیل شود، سرمایه‌گذاری در احداث این ظرفیت جدید نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و به‌ازای آن، مجوز واردات خودروی برقی به آنها داده خواهد شد.

وی افزود: اینکار هم در جهت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر که مورد تأکید برنامه هفتم توسعه و در برنامه دولت چهاردهم بوده و هم در جهت تأکید قانون بر ترجیح واردات خودروهای برقی و هیبریدی است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "به ثمر نشستن این طرح را در کمیسیون صنایع مجلس پیگیری می‌کنم"، گفت: با واردات خودروهای برقی، تولیدکنندگان خودروهای بنزینی نیز برای عقب نماندن از بازار رقابت، ترغیب به ارتقای کیفیت تولیدات خود خواهند شد.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. قیمت دلار تخت‌گاز می‌تازد/ از وعده‌های دلاری همتی چه خبر؟/ وزیر اقتصاد یا سکوت می‌کند یا می‌گوید به من مربوط نیست

  2. گزافه‌گویی جدید ترامپ درباره ایران: توافق را به بمباران ترجیح می‌دهم/ هیچ‌کس نمی‌خواهد بمیرد

  3. نامه مهم اساتید دانشگاه به پزشکیان، قالیباف و اژه‌ای درباره مذاکره ایران و آمریکا

  4. افشای جزئیات تازه از سفر بی‌بازگشت شهید رئیسی به آذربایجان شرقی/ پای اسرائیل در میان بود

  5. فرمانده نیروی دریایی سپاه: از نظر نظامی توانایی بستن تنگه هرمز را داریم اما.../ پاسخ سردار تنگسیری به تهدیدات نفتی ترامپ

  6. سران قوا مردم را برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن دعوت کردند

  7. بازداشت گروه سازمان‌یافته تهیه عکس غیراخلاقی در تهران/ زنی که با اهداف خاصی در خیابان برهنه می‌شد

  8. پزشکیان دستور جدید صادر کرد

  9. دلار به ۹۱ هزار تومان رسید؛ استیضاح همتی چه شد؟

  10. مجمع الجزایر اقتصاد ایران

  11. پلمب موزه اسباب‌بازی تهران به دلیل بی‌حجابی/ گزارش نامحسوسی که دردسرساز شد

  12. پاسخ عربستان به نتانیاهو: ملت فلسطین صاحبان اصلی سرزمین‌شان هستند

  13. پهپاد قاهر یک جنگندۀ بدون سرنشین است/ به دانشی رسیده‌ایم که فقط در دست آمریکا بود

  14. حدادعادل از دلایل فایده‌نداشتن مذاکره با ترامپ می‌گوید/ موافقان مذاکره،‌ استدلال کنند

  15. دعوت مراجع تقلید از مردم برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن

  16. محاسبات اشتباه برای تعطیلی/مدارس تهران امروز تعطیل نشد

  17. طالبان: انقلاب اسلامی ایران نمونه موفق حکومت اسلامی است

  18. سپاه پاسداران: ایران در کم‌نظیرترین وضعیت و موقعیت اقتدار قرار دارد/ القای مذاکره به عنوان حلال مشکلات، فریبکارانه است

  19. مسئله حقآبه ایران و افغانستان حل شد

  20. واکنش معنادار محسن رضایی به ادعای ترامپ

پربحث‌های هفته

  1. تودهنی بزرگ به ترامپیست‌ها...

  2. حکم رئیس اسبق هلال‌احمر تایید شد/ محکومیت پیوندی به حبس، جزای نقدی و انفصال دائم از خدمات دولتی

  3. درخواست صدور ویزای ظریف به سفارت آلمان ارسال نشد

  4. رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است/ تنها استثنایی که در زمینه مذاکره وجود دارد، آمریکا است

  5. از ترامپ، به خوشبین ها در تهران!

  6. ادعای میرسلیم: آمادگی فنی لازم را برای پیوستن فوری به FATF نداریم/ اگر ما را در FATF هم بپذیرند، با وجود تحریم‌ها، اثر مثبتی ندارد

  7. مصالحه و گفت‌وگو با هوشیاری حداکثری!   

  8. آیا مشکل اصلی اقتصاد ما فقط تحریم است؟

  9. قیمت دلار تخت‌گاز می‌تازد/ از وعده‌های دلاری همتی چه خبر؟/ وزیر اقتصاد یا سکوت می‌کند یا می‌گوید به من مربوط نیست

  10. مذاکره چه نتیجه ای خواهد داشت؟

  11.   طرد یک میلیون و ۱۰۰ هزار اتباع غیرمجاز/ اتباع فرصت‌های شغلی زیادی از کشور گرفتند  

  12. نقطه پایان هزینه از رهبری/ نشان طلایی وقاحت! / ترامپ به روایت آخوندی 

  13. گزافه‌گویی جدید ترامپ درباره ایران: توافق را به بمباران ترجیح می‌دهم/ هیچ‌کس نمی‌خواهد بمیرد

  14. جزئیات برهنه شدن یک زن روی ماشین پلیس در اتوبان صیاد شیرازی مشهد

  15. هراس آمریکا از افول هژمونی دلار

  16. نامه مهم اساتید دانشگاه به پزشکیان، قالیباف و اژه‌ای درباره مذاکره ایران و آمریکا

  17. قالیباف: طبق آمارها تورم کاهش پیدا کرده/ خروجی وفاق و همدلی باید مشخص شود

  18. واقعاً میزی برای مذاکره وجود دارد؟!

  19. دبیر: یک گردن کلفت باید این‌ها را جمع کند/ اظهار نظر دوباره درباره علی دایی

  20. تجمع طرفداران قانون عفاف و حجاب مقابل مجلس شورای اسلامی

  21. ابراز آمادگی ترامپ برای گفت‌گو با ایران ضمن امضای یادداشت ضدایرانی

  22. دولت دارد چه کار می‌کند؟/ بحران هویت در پرونده هسته ای ایران/ اسم رمز حمله به نیروهای انقلاب !

  23. دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: با کفار هم می‌شود مذاکره کرد

  24. تشکیل پرونده قضایی برای دو هنرمند به دلیل «اقدام خلاف عرف و شرع»

  25. سر دادن شعار علیه ظریف در نماز جمعه تهران

آخرین عناوین