آ ن روی سکه غرب

سید حسین میربهرسی،   4030907150 ۱۱ نظر، ۵ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

 آ ن روی سکه غرب

پس از آن که  قطعنامه ضدایرانی سه کشور اروپایی عضو برجام و آمریکا، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید ، اخبار مرتبط با ایران را برای ساعاتی در صدر خبرهای مهم جهان جای داد و یک بار دیگر برنامه های انرژی هسته ای کشورمان در کانون توجه رسانه ها و مفسران برجسته این عرصه قرار گرفت .

سخنان اخیر برخی چهره های سیاسی و حتی نظامی ایرانی که در پاسخ به تهدیدهای طرف های متخاصم ایراد شد اشارات جدیدی در تغییرات محتمل و مشروط تصمیمات راهبردی نظام در مواجهه با شرایط آتی دارد و این درست همان چیزی است که غربی ها سال های طولانی صرف تلاش برای اثبات آن نموده اند . اما این که آیا تمامی این نقل قول ها و حتی درخواست رسمی تعدادی از نمایندگان در تغییر حکم شرعی حرمت ساخت سلاح هسته ای و سایر موارد مشابه ، برخاسته از یک ضرورت تبلیغاتی برای هشیاری دشمنان نسبت به توانمندی های بالقوه ما بوده است یا اصلا ماهیتی منطبق بر واقعیت عملی دارد یا خیر ؟ هدف این نوشتار نیست هر چند به تفصیل می شود زیان ناشی از ساخت بمب اتمی نسبت به منافع آن را به تفصیل شرح داد و به موارد تاریخی و مستند بسیاری در همین دوره اخیر نیز اشاره نمود ولی می خواهم در همین فرصت اندک از زاویه دیگری به تنش طولانی ایران  و غرب در باره برنامه هسته ای اش پرداخته و نظریه جدیدی را طرح نمایم که می تواند حائز اهمیت باشد :

آمریکا و متحدانش سالیان درازی است که سعی دارند این نظر که یگانه هدف اصلی برنامه هسته ای ایران در نهایت ساخت بمب  اتمی و راهبرد های تسلیحاتی است را به تمام کشورهای جهان بقبولانند و در این راه از تمام اهرم های قدرتمند خود در همه عرصه های سیاسی ، رسانه ای ، فرهنگی و تبلیغاتی بهره برده اند که البته تا کنون ایران نیز با اندک بضاعت محدود خویش سعی در انکار و اثبات پوچ بودن ادعاهای واهی غربی ها نموده است . کش وقوس های بین طرفین گاه چهره برافروخته ای تا سر حد خطر وقوع جنگ و رفتن کشورمان ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل و گاه نیز روی خوشی همچون امضای  برجام را به همراه داشته است اما کماکان این نزاع قدیمی که از آنها اصرار و از ما انکار است دنباله دار و آخرین آنها همان خبری بود که در آغاز بدان اشاره نمودم .

آیا همان گونه که غربی های ادعا می کنند و برآن نیز پای فشرده و تبلیغ می کنند تمام هدفشان از این همه تهدید و ارعاب و مصوبات رنگارنگ آزانس انرژی هسته ای و شورای حکام و اشاره به شاخ وشانه های روی میزشان و حتی برخی اوقات تطمیع و وعده های سرخرمنشان همه وهمه فقط ممانعت از خطر ساخت بمب اتمی توسط ایران است ؟ که اگر پاسخ مثبت است و این پاسخ را از سر اتفاق هر دو طرف نیز تایید می کنند ، پس چرا برخی رفتارها و تصمیمات آنها به طور کامل در تضاد با این هدف غایی است که می گویند و برایش تلاش می کنند؟ کافی است  فقط به آخرین آنها که سفر اخیر رییس آژانس به ایران و نگاه مثبت وی برای حل و فصل منصفانه پرونده هسته ای از یک سو  و مصوبه شورای حکام که کاملا نقطه مقابل رافایل گروسی بود نظری بیفکنید . چرا ؟ واقعا چرا غرب در حالیکه آگاهانه می داند و می تواند به راحتی این پرونده را حل و مختومه کند چشمانش را بسته و خلاف واقعیت و حتی نظر رییس آژانس عمل می کند ؟ آیا آنها می دانند که با تصمیمات متناظر وپاسخ متقابل ایران روز به روز بر توانمندی و قدرت هسته ای کشورمان افزوده و در نهایت و به سرعت به نقطه فرار دست یافته ( به اذعان بسیاری از کارشناسان برجسته هم اکنون نیز به این نقطه رسیده ایم ) و دیگر نه با خطر توانمندی ساخت بمب اتمی که با یک ایران دارای توانایی یا حتی صاحب بمب روبرو خواهند بود ؟

پاسخ این پرسش و پرسش های دیگری از این دست همان چیزی است که به عنوان یک نظریه جدید قابل بررسی کارشناسان مرتبط با غرب است . به نظر نگارنده این سطور آنها نه از ابتدا که در میانه راه و وقتی به این باور رسیدند که دانشمندان ایرانی به توانایی کامل صفر تا صد انرژی هسته ای دست یافته و این دانش را بومی سازی کرده اند تصمیم گرفتند که به هر صورت ممکن وبه سرعت ایران را به سمت وسوی ساخت بمب اتمی سوق دهند . غرب به هر قیمتی که شده در تلاش است که ایران به نقطه ای برسد که در نهایت فقط با یک گزینه و آن هم اقرار به ضرورت ساخت یا داشتن بمب اتمی اعتراف  و آن را رسما اعلام نماید . شواهد و دلایل کافی برای اثبات این نظر وجود دارد که در زیر و فهرست وار به برخی از آنها اشاره می کنم . اگر ایران چنین کند :

-       سه دهه تلاش غرب برای اثبات درستی نظرش و دروغگو بودن ما نتیجه می دهد و تک تک مردم جهان غرب را برای این صداقت و پیگیری طولانی مدت تحسین می کنند .

-       هر گونه اقدام و مجازاتی که برای ایران از سوی غربی ها پیشنهاد شود با اجماع گسترده جهانی روبرو خواهد شد حتی اگر حملات گسترده نظامی به زیر ساخت های راهبردی ما باشد .

-       حملات وسیع برای از بین بردن تاسیسات انرژی هسته ای که با بهانه  به ظاهر موجه ساخت بمب است با سکوت جهانی و تنها ماندن ما  همراه خواهد شد که این خود مشوق کافی برای آسیب زدن به سایر توانمندی ها و صنایع غیر مرتبط با انرژی هسته ای است .

-       غرب از این پیروزی دکترین جدیدی را تدوین خواهد کرد که در سایر موارد مشابه بتواند راهگشا بوده و برای دهه ها از پرونده ایران بهره برداری نموده و با ترمیم چهره مخدوشی که تا قبل از آن داشته است به جایگاه قدرت اول جهانی بازگردد .

این ها تنها خلاصه ای از نتایج هدف غرب در تلاش برای کشاندن ایران به گوشه رینگی است که در نهایت با اثبات بزه انتسابی آنها پایان خواهد یافت و برای اجرای آن از بهترین روش های متنوع و ساخته و پرداخته شده در اتاق های فکر خبره های این عرصه بهره می برند آنها برای نیل به این هدف از راهبرد صندلی داغ استفاده خواهند کرد . فرض کنید بر گلوی ما طناب اتهامات بی اساسی را که سال هاست تکرار و تکرار می کنند افکنده اند اما به دلایلی که ذکرشان رفت و هنوز نتوانسته اند به طور کامل جامعه جهانی را با خود همراه و هم رای کنند جرات ندارند که صندلی زیر پای ما را خالی کنند اما با ترفند صندلی داغ دارند کاری می کنند که درنهایت ، صبوری ما خاتمه یافته و با ساخت بمب اتمی خودمان صندلی زیر پایمان را هل داده و حلقه طناب دور گردنمان پس از سالهای متمادی کشیده و آویزان کردیم هر چند در نهایت باور و اعتقاد ما بر این است که : و مکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین .

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۷۵۳۷۰۲۱:۲۱:۵۶ ۱۴۰۳/۹/۷
روسیه و کره شمالی اگر سلاح اتمی نداشتن تاکنون توسط غرب وحشی نابود شده بودند وقتی با برجام و بی برجام تحریم می شویم باید بمب اتم بسازیم حداقل امنیت ملی مون 100 درصد تامین می شود.
ناشناس۳۶۷۶۴۸۸۱۴:۱۲:۵۲ ۱۴۰۳/۹/۸
ما فکر می‌کنیم که اروپا دوتا گوش دراز روی سرش داره،پس از چند سال مدارا و کشمکش به این نتیجه رسیدند که باید از دید آمریکا و اسرائیل به برنامه اتمی ایران نگاه کنند ،امروز برای متقاعد کردن اروپا باید امتیازات بیشتری نسبت به قبل بدیم تا کمی نرمش نشان بدهند و به این حرف ظریف رسیدیم که شرایط همیشه ثابت نیست.
محمدی۳۶۷۷۰۵۹۲۳:۳۳:۲۰ ۱۴۰۳/۹/۸
جناب نمی تونیم بسازیم. چون آنقدر گفته شده که تولید این سلاح خلاف شرع اسلام است
ناشناس۳۶۷۵۴۲۷۲۲:۰۹:۵۱ ۱۴۰۳/۹/۷
خب شما بفرمایید دلیل اصرار بر غنی سازی اورانیوم در داخل خاک ایران چیست؟ وقتی به گفته جواد ظریف در وویس سه ساعته لو رفته، هنوز بعد ده سال روسیه اجازه ورود سوخت ایرانی رو به نیروگاه بوشهر نمیده
ناشناس۳۶۷۵۴۳۸۲۲:۱۴:۲۰ ۱۴۰۳/۹/۷
امارات متحده عربی سال ۲۰۱۶ تصمیم به ساخت نیروگاه هسته ای با ۴ هزار مگاوات ظرفیت گرفت. سال ۲۰۲۰ نیروگاه ها تکمیل و وارد مدار شدن بدون هیچ هزینه اضافی برای کشورشون و با تکنولوژی روز اروپا و آمریکا. ایران اما بعد ۲۰ سال تحریم هنوز فقط ۱ هزار مگاوات برق اتمی داره با تکنولوژی عتیقه روسی و با انواع تحریم ها و شکسته شدن کمر اقتصاد کشور. چرا باید انقدر فرق باشه بین دو کشور؟
راننده کامیون ولی سرباز رهبرعزیزم هستم۳۶۷۵۸۳۶۰۴:۱۱:۵۹ ۱۴۰۳/۹/۸
باید از پیشرفته ترین و قویترین سانتریفیوژهای موجود استفاده کنیم و هر چه تحریم ها را بیشتر کردندما باید چند برابر سانتریفیوژ هایمان در نیروگاه‌های اتمی کشور را افزایش و بکار بگیریم، حتی باید کلاهک هسته ای هم داشته باشیم تا کشورهای قلدر صفت و زورگو نتوانندبه کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران نگاه چپ بکنند
ناشناس۳۶۷۶۰۸۰۰۹:۱۸:۲۱ ۱۴۰۳/۹/۸
دنبال مذاکرات غیر قانونی نباشید کافی هست
حاتمی۳۶۷۶۱۳۹۰۹:۵۲:۰۵ ۱۴۰۳/۹/۸
بله این هم یک تحلیل است که به نظر می رسد باید مسئولین امر بدان توجه جدی داشته باشند ودیگر اینکه عبارت صندلی داغ در مذاکرات تعبیر خوب ومناسبی است.
ناشناس۳۶۷۶۱۵۵۰۹:۵۹:۵۰ ۱۴۰۳/۹/۸
فعلا آنقدر اورانیم هست که پنج تا سلاح تاکتیکی هسته ای ساخته بشه. یک عده هم میگن دکترین! تغییر میدم و میتونیم تغییر بدیم و همه چی اش آماده است! و در آستانه ایم! و منتظر اجازه ایم! پس صندلی داغ چیه؟! از NPT بیایید بیرون و دو تا بمب هسته ای بترکونید بازدارندگی بشه بره دیگه!
علیجانی۳۶۷۶۲۵۳۱۱:۱۸:۴۹ ۱۴۰۳/۹/۸
غرب شر مطلقه تا این را نپذیرید به هیچ نمی رسید
آزادی۳۶۷۷۷۵۶۱۵:۴۸:۰۰ ۱۴۰۳/۹/۹
مردم دنیا بیدار شوید، وقت آن رسیده که درگیری و جنگ را به داخل خاک طراحان آن یعنی آمریکا و انگلیس بکشانید، این دو کشور دنیا را به آشوب کشانده اند به آنها حمله کنید.
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

    2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

    3. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

    4. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

    5. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

    6. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

    7. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

    8. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

    9. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

    10. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

    11. وقتی نقاب از چهره می افتد...

    12. اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

    13. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

    14. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

    15. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

    16. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

    17. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

    18. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

    19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

    20. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

    21. جنگ در سوریه و معمای شانتاژ رسانه ای

    22. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

    23. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

    24. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

    25. عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

    پربحث‌های اخیر

      پربحث‌های هفته

      1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

      2. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

      3. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

      4. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

      5. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

      6. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

      7. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

      8. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

      9. اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

      10. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

      11. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

      12. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

      13. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

      14. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

      15. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

      16. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

      17. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

      18. عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

      19. ظریف: ترامپ اقدامات عملی انجام دهد، ایران آماده گفت‌وگو است

      20. هدف صهیونیست‌ها از پذیرش آتش‌بس با لبنان چیست؟

      21. چه کسی باید ثابت کند به دنبال جنگ و ناآرامی نیست؟

      22. مجوز برای بی‌مجوزها/ ماجرای تذکر اتباع به زنان ایرانی در قانون چیست؟

      23. جلیلی: حرف از توافق جدید اشتباه است  

      24. چرا صحبت های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

      25. سرلشکر سلامی: شکست خوردگان نبرد غزه و لبنان فرماندهی حملات وحشیانه به سوریه را در دست دارند

      آخرین عناوین